Как да направите къща изолация с пяна?

Основната цел на затоплянето на фасадата на къщата е да се намали до минимум топлообменът на помещенията с улицата. Така че можете да спестите много за отоплителни услуги през студения сезон и за климатици - в горещите.

Схемата за изолация на къщата с пяна пластмаса

Схемата за изолация на къщата с пяна пластмаса.

Затоплянето на къщата с пенопласт отвън има редица предимства пред вътрешната изолация и има няколко причини за това:

  1. Ако къщата е изолирана отвън, точката на оросяване няма да бъде вътре в стаята, а не в подпорната стена. Съответно, няма да има проблеми със замръзването на стените и влагата, която ги унищожава, няма да се образува.
  2. Външните стени на къщата с тяхната термична инерция ще играят ролята на температурни стабилизатори в къщата. Нощните студове няма да бъдат ужасни благодарение на топлите стени.
  3. Площта на помещенията няма да намалее, за разлика от вътрешната изолация, която също е по-малко ефективна.

Как да изберем материала?

Таблица на качествените характеристики на пластмасовата пяна

Таблица на качествените характеристики на пяната.

Според технологията на фасадна изолация е необходимо да се използва достатъчно пенлив пенополистирен (C-25). Каква е причината за това и как плътността на материала оказва влияние върху крайния резултат?

От курса на физиката е известно, че колкото по-ниска е плътността на материала, толкова по-добри топлоизолационни качества притежава. Най-добрият топлоизолатор е въздухът. Всеки термоизолационен материал предотвратява конвекцията поради структурата му, която се състои от затворени клетки и отразява инфрачервеното лъчение.

По-малко стабилна пяна, например 15 kg / m3, не е в състояние да осигури достатъчна твърдост и здравина на фасадата на къщата. Такъв материал е много проблематичен за мазилка, без да причинява повреди, а в процеса на работа тази фасада лесно се подлага на механични повреди.

Затопляне на къщата: редът на работа

  1. Подготовка на стените на къщата за изолация.
  2. Монтаж на калай и изолация на склонове на прозорци.
  3. Свързване на изолационния лист към стената.
  4. Монтаж на изолация.
  5. Монтаж на армираща мрежа.
  6. Подготовка на фасадата за довършителни работи.
  7. Завършване на фасадата.
Инструменти, необходими за затопляне

Инструменти, необходими за затопляне.

инструменти:

  • удар или мощна ударна бормашина;
  • нож за боядисване;
  • чук;
  • комплект ножове за замазка;
  • plumb bob;
  • нивото.

материали:

  • листове пластмасова пяна с плътност 25 кг / м3 и дебелина 40-50 мм и 20-30 мм - за топлоизолация на склонове;
  • закрепващи елементи: дюбели с шапка за чадъри (гъбички), пластмасови нокти, самонарезни винтове;
  • монтажно лепило или лепило за плочки;
  • подсилена мрежа с клетки от 5 мм;
  • Замазка или декоративна мазилка за външни работи;
  • дълбоко проникващ грунд;
  • монтажна пяна;
  • профил на опора.

Подготвителни работи: подготовка на стени и изолационен материал

Затоплянето на стени от пяна започва с подготвителна работа:

Свойства на експандиран полистирол

Свойства на експандиран полистирол.

  1. Демонтирайте от стените всички бурни улуци, вентилационни решетки, климатични съоръжения, лампи, прозоречни пространства, изпъкнали декоративни елементи. Премахване на стария финиш: плочки, насипна мазилка, боя.
  2. Проверете склонността на равномерността на стената, отклонението от вертикалата. За монтаж на пяна пластмасова изолация не се изисква идеално плоски стени. Въпреки това, твърде големи разлики трябва да бъдат изравнени с гипс. Във вдлъбнатините може да се събере влага, което ще има разрушителен ефект върху изолационния слой.
  3. Стената с хлабав, свободен край трябва да бъде подсилена с дълбоко проникващ грунд и силна мазилка или шпакловка.

Работата по подготовката на топлоизолационен материал се отнася само за пенопласт - екструдирана полистиролова пяна с висока плътност.



В технологиите изолация на фасадата с пластмасова пяна и penokleksom има една разлика, която е, че пяната има по-гладка повърхност от пяна, и за да работи с нея трябва да направите своята повърхност по-груб.

За да направите това, листовете penoplex трябва да се търкалят със специална ролка за игла. Това е най-лесният начин. При отсъствието на такъв валяк можете да използвате нож за канцеларски принадлежности, като направите плитки вдлъбнатини на повърхността на пеноплекса.

Монтаж на изолация на калай и наклон

Схема за вграждане на кухината под външна подложка

Фигура 1. Схема за вграждане на кухината под външен изходящ поток.

Сега е необходимо да се инсталират и да се затоплят склоновете. Ебб трябва да се монтира в профила или директно до прозореца. Отстраняването на отклонението трябва да съответства на дебелината на изолацията с гипс и 3-4 см от наличността (виж фигура 1). Това означава, че дебелината на изолацията - 50 мм, мазилка и подсилваща мрежа - 10 мм, изтичане от изолацията - 3-4 см.

Изолирайте и външните склонове на прозорците. За тяхната изолация се използва изолация с дебелина 20-30 mm. Трябва да се направи така, че изолацията на наклона да излиза на 10 мм от стената (за дебелината на мазилката с подсилена мрежа). Така че ще бъде по-удобно да направите докинг на изолация на наклона със стена затопляне.

Монтаж към стената на изолационните листове

Адхезията на пяната към фасадата се осъществява върху специално лепило, например Ceresit CT83, Ceresit CT85 или техни аналози. След това пяната се фиксира с дюбели - чадъри (гъби).

Работна поръчка:

Схема за прилагане на разтвор върху листове от пластмасова пяна

Фигура 2. Схема на нанасяне на разтвора върху листовете пяна.

  1. Прикрепете стартовия профил в долната част на стената, който ще държи пяната върху лепилото и ще предотврати подхлъзване.
  2. Нанесете лепилото върху стената около периметъра и няколко тортила на места, които попадат в средата на пяната. Дебелината на тортилата може да бъде частично изравнена с малки неравности на стената.
  3. Натискайте листа от пяна на това място и преминете към следващата. Листовете трябва да бъдат залепени хоризонтално. При никакви обстоятелства 4 ъгъла не трябва да се сближават в една точка (виж Фигура 2).
  4. Когато цялата фасада е запечатана с полистиролова пяна, трябва да направите пауза в продължение на 3 дни. Това е необходимо, за да може лепилото да се разбере добре.
  5. След това полистиролът допълнително се фиксира с гъбички. Дюбелите трябва да са с такава дължина, че да влизат в основната стена с най-малко 50 mm. Те трябва да се намират в докинг зоните и в центъра на листовете. Пробийте отвори с диаметър 10 мм. Тяхната дълбочина трябва да надвишава дължината на гъбите. От ъгъла на стената на гъбички трябва да се намира на разстояние от 50-100 мм. След като установи гъбичка, чук в ръкава си пирон. Препоръчително е да изберете пластмасови нокти, тъй като металът ще бъде допълнителен студен мост. Нарежете ноктите с телчета.
  6. Слот, надхвърлящ ширината от 5 мм, трябва да бъде отбелязан. Ако пропуските надвишават 15-20 мм, тогава те трябва да бъдат запушени с ивици на изолация, след което да спрат. Пяната трябва да изсъхне за 4-5 часа. Изпъкналата пяна трябва да бъде нарязана с нож след изсушаване. Сериозно неравност нивото на ренде за пяна.
  7. Ако решите да направите фасадната изолация на 2 слоя, тогава горният слой трябва да бъде закрепен с припокриващи се шевове - хоризонтални и вертикални. Тогава шевовете на долния слой са по избор.
  8. Капачки от гъби zashpatlyuyte с помощта на голяма шпатула. Пясък на неравностите на шпакловка с шкурка.

Монтиране на армираща мрежа по ъглите и стените

Схема за използване на армировъчна мрежа

Схема за използване на армировъчна мрежа.

  1. Първо, армиращата мрежа трябва да бъде залепена за всички ъгли. Ъгловете могат да се правят независимо от стека от фибростъкло или да се използва завършена перфорирана кутия. Решетката трябва да е за работа на открито, плътност 140-160 g / m2. Колкото по-гъста е мрежата, толкова по-гладка ще бъде повърхността, която ще получите. Залепете мрежата със смес за защитния слой.
  2. За ъглите на стените, изрязани от окото ивици от 30-60 см, за ъглите на склоновете - със същата ширина, но като се вземе предвид височината на отвора. Огънете лентата наполовина. Нанесете сместа със шпакла с дебелина 2-3 mm и ширина 50-70 mm от всяка страна на ъгъла. Натиснете мрежата от ъгъла и я изгладете.
  3. По стените мрежата трябва да бъде залепена на малки секции (приблизително 1x1 m). Нанесете на първия участък смес с дебелина 2-3 mm. Прилагайте окото по такъв начин, че 70-100 мм от него да лежи върху чиста пяна. Изгладете го с голяма шпатула, като се започне от центъра и се придвижва към ръбовете. Тя трябва равномерно да се потапя в сместа. Едновременно добавете малко смес за покриване на окото. Обикновено мрежата трябва да бъде потопена в сместа, но тя е видима.
  4. Докосването на решетката е еднакво както за хоризонталните, така и за вертикалните стави. На следващия участък от пяната и останалата чиста площ на окото, нанесете сместа и прикрепете следващата част от окото, като направите припокриване от 70-100 мм. Внимателно изравнете и повтаряйте предишното действие, докато покриете цялата мрежа с мрежа.

Подготовка за довършване и боядисване на фасадата

Схема за фасадна живопис

Схема на боядисване на фасадата.

  1. След като сместа изсъхне, следващата стъпка е фугирането. Трябва да се направи с шкурка, прикрепена към пластмасов поплавък.
  2. След това е необходимо да поставите и изтриете изравняващия слой. За тази работа използвайте голяма шпатула - 350 мм. Избършете слоя, след като е напълно изсъхнал, подобно на предишния.
  3. Грундиране на фасадата. Преди да завършите тапицерия фасада трябва внимателно да се грундира със специален грунд за армиран защитен слой, например Ceresit ST-16, ако финишен слой е декоративна мазилка, или Ceresit CT-17 - ако боята. Инструкциите за употреба на грунда са посочени на опаковката. Той може да бъде концентриран, който трябва да бъде разреден с вода и готов за употреба.
  4. Последният етап е завършване. Ако сте избрали цвят, нанесете боята в 2-3 слоя с ролка. Изберете боя за работа на открито. Ако е декоративна мазилка, тогава с правилата за нейното приложение можете да видите на опаковката.

В заключение следва да се отбележи, че технологията изолационната пяна надомния труд трябва да се извършва при температура от + 5 ° C до 25 ° C и относителна влажност на 80. На всички етапи на работа стената, за да бъдат защитени от пряко излагане на слънце, дъжд и силен вятър.

Тази стъпка по стъпка инструкции ще ви помогне да направите вашия дом по-топъл и по-комфортен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Как да изолирате дървената къща отвън с пяна и пянаКак да изолирате дървената къща отвън с пяна и пяна
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
» » Как да направите къща изолация с пяна?
© 2021 BggeHat.com