Как да поставите ламинат

Ламинатът става все по-популярен, поради относителната му евтиност, лекота на поддръжка и лесна инсталация. Да се ​​справяте с полагането на такова покритие, притежаващо относително умение, може ли някой да знае как да държи инструмента. Тази статия ще опише как да поставите ламинат.

Какво представлява ламинатът?

ламинатТози подът има вид на панели. Дължината на всяка пръчка е 1-1,5 м, широчината - около 20 см, с дебелина те са 6-11 мм. Основата на материала е специален дървесен картон (фибростил), който на запад се нарича HDF. Такава плоча се характеризира с повишени якостни характеристики.

Следващият слой е представен от хартия, на която е приложен някакъв чертеж, обикновено имитиращ разрез на различни дървесни видове.

Лицето е покрито със защитен филм, който е устойчив на ултравиолетова радиация и висока механична якост. Преди полагането на ламинат е необходимо да се определи избора на неговия клас, което влияе върху качеството на защитното покритие.

Всеки тип помещение съответства на определен клас продукти. Долният слой на панелите е представен и от хартия, импрегнирана с меламинови смоли, осигуряващи хидроизолационни свойства. На периметъра на всеки панел има брави, чрез които се събира това покритие.

Необходими инструменти

За поставяне ще ви трябва:

  • инструменти за полагане на ламинатРулетка.
  • Молив.
  • Hammer.
  • Ударни обувки.
  • Електрически мозайката.
  • Z-образна желязна скоба.
  • Ножът.

Предварителна работа

подготовка на пода за ламинатЗа правилното поставяне на ламинат върху дървен под, трябва да проверите състоянието на пода. Трябва да се гарантира, че няма значителни повърхностни капки. Надеждността на фондацията също е задължителен критерий. Подът трябва да бъде ремонтиран, ако се накланя силно, нахлува, на някои места се разклаща или изгнива. Ламинатът е плаващо покритие, т.е. няма твърдо фиксиране.

Това обяснява точността на базата за качество. При планирането на инсталацията се прави бетон. Неприемливо е тя да се отклони от основата, да се разпадне и да се спука, но трябва да е изключително плоска. Можете да поставите ламинат върху линолеум. Но трябва да има надеждна фиксация. Това важи особено за шевовете.

След поставяне на основата в ред, е необходимо да се разложи водоустойчивият слой, чиято дебелина ще зависи от пода. Минималният слой може да бъде полиетиленов филм, който има дебелина най-малко 200 микрона. След това се прави подовата настилка, която ще скрие малки неравности и ще допринесе за обезценяването на пода.

Не забравяйте! Не можете да монтирате панели веднага след като ги донесете. Имаме нужда от тях да лежат няколко дни, а защитното им покритие "се адаптира" към микроклимата на помещението, което трябва да бъде ремонтирано.

Сглобяване на подове

подов монтажДори преди началото на сглобяването на покритието много хора мислят как правилно да полагат ламинатите по такъв начин, че ставите да не се виждат, когато сянката се изхвърля на дневна светлина. За да се реши този проблем, инсталацията трябва да е перпендикулярна на прозореца и трябва да се извършва от прозореца.

"Плаващ" дизайн трябва да "диша", т.е. баровете не могат да се поддържат на стената. За тази цел е необходимо да се отдели първоначалният ред от цялата конструкция с разделители широк 1 см. След това инсталацията продължава с две технологии, поради наличието на две заключващи системи - Click и Lock. Първите са по-удобни и издръжливи, а панелите са повредени по-малко при монтажа.

След това събираме следващия ред (частите на ключалката не са поставени). Дъските не могат да се комбинират, но е по-добре да се използва "отвинтване" на шевовете. Най-добрият начин е да натрупате цял ред рейки, защото можете да отрежете панелите наполовина. Едната половина е поставена в началото на реда, а другата половина е поставена в края.

При рязане на пръта в първоначалния ред е съвсем приемливо, че ставите ще бъдат изместени с 35/40 см. Тук ще се произвежда и най-малко количество отпадъци.

След сглобяването на втория ред, тя трябва да се повдигне с 45 °, да се вкара в ключалката, последвано от гладко спускане, докато ремъка напълно щракне на място. 
Промивните панели допринасят за равномерното разпределение на целия товар директно върху покритието и подсилване на шевовете.



Що се отнася до системата Lock, нейното сглобяване се извършва по различен начин. Вторият панел е поставен върху основата и се свързва с първоначалния гребен и жлеб, като постепенно внимателно ги пробива през обувката. И тук е необходимо да разкъсаме шевовете. Ъглите и краищата трябва да бъдат доведени до пълна връзка, използвайки метална скоба с формата на Z.

Но трябва да внимавате, когато започнем да поставяме ламината сама - за разлика от майсторите, можете да разчупите замъка с помощта на неадекватна сила. В резултат на това ръбовете на панелите набъбват в ставите. Това ще доведе до бързо износване на тези места и появата на корицата ви ще бъде много разглезена.

След монтажа на подовете ще бъде възможно да се монтират пластмасови первази.

Диагонален начин на полагане

диагонален начин за полагане на ламинатСвързването на панела по този метод изисква по-маловажна и точна работа. Диагоналното монтиране ще ви помогне да направите промени във вътрешността на къщата си, като я промените по кардинален начин.

Първо трябва да изберете посоката на полагане. В това, геометрията и размерите на стаята ще бъдат от решаващо значение. Често изберете ъгъл спрямо стените, равен на 30-45 °. Сега можете да започнете да инсталирате клинове. Трябва да се помни, че е необходимо да се остави температурна разлика между стената и панелите.

Клинове са поставени от едната страна. Първите три пръта се регулират в зависимост от ъгъла, който се намира на съчетанието на съседни стени. Този ъгъл трябва да бъде равен на 90 °, но на практика това е голяма рядкост. След монтажа трябва да се поставят три реда. След това покритието трябва да бъде ориентирано в пространството. И сега можете да маркирате материала и да започнете да го отрязвате.

При рязане се уверете, че изрязаната част е началото на следващия ред. Също така е важно изборът на началната част на всяка серия да се извършва отделно. Шевовете, разположени между краищата на съседни летви, не трябва да съвпадат. Ако поставите сами ламинат и специалисти, които могат да поискат, няма друг, тогава ние правим инсталацията по такъв начин, че ламелите да бъдат разкопани.

По време на преминаването на паралелни стени зидарията трябва да се извърши последователно. Направете го по този начин - последната лента от първия ред трябва да бъде за следващата начална. Тук е важно да не пропускате момента, в който стените започват да се стесняват. Провежда се последователен стил. 

Съвременната продукция включва производството на различни видове такива материали, всеки от които има свои собствени отличителни черти: различен размер, дизайн на брави, характеристики на изместване в редовете на докинг и т.н.

Производителите винаги посочват в инструкциите как да поставят правилно един ламинат от един или друг вид. Ако има проблеми при артикулирането на баровете, е по-добре да ги съберете в редове.

Първо, този метод включва сглобяване на панели, използващи изключително къса ключалка. След това, след като сте направили това, можете да продължите да установявате връзки с предишната серия, като използвате дълга брава.

Монтаж на покритие в коридора

Тази част от къщата изисква специално внимание към работата и експлоатацията на пола си, за да можете да дадете някои съвети.

  • Тъй като коридорът е най-достъпното помещение, неговият етаж изпитва най-голямото механично натоварване. По този начин е необходимо той да избере специален вид покритие, изчислено специално за такива товари.
  • ламинатна инсталация в коридораЗа начало е необходимо подът в коридора да е идеален. Дори минималните разлики във височината под въздействието на интензивните натоварвания ще доведат до бързо ерозиране на защитния слой, външният вид ще загуби своя естетичен външен вид. Крайният резултат е разрушаването на покриващите ленти.
  • Работи не се препоръчва да се започне от коридора, обикновено са завършени. На първо място, след извършване на ремонтни работи на покритието често ще бъдат подложени на не само на механичното натоварване, но и прах, мръсотия, влага и други подобни. N. На второ място, е описан преди това ъглите на стените рядко правят ясно прав ъгъл и е налице повишен риск от огромна грешка, когато ламинатът ще бъде поставен до края на стените на помещенията.
  • Необходимо е да се извърши задълбоченост, тъй като много от вратите се отварят в коридора и има много преходи и ъгли, така че е необходимо да се коригира точно за тях. Правенето на тази работа ще създаде определени трудности дори за професионалните майстори.
  • Коридорът е място, където често се натрупва много влага. Това е най-очевидно в периода на дъждовете (есента) и снега (зимата). Устойчиво на влага покритие от такава влажност не може да продължи дълго. За да се реши този проблем, е необходимо да поставите ламинирани подове тук със специален килим. 

Стар линолеум и паркет

Ако имаше въпрос: "Какво мога да сложа ламинат?" Тогава недвусмисленият отговор е: "За всичко". Ясно е, че повърхността ще трябва да бъде подготвена. Грубостта на повърхността може да се провери, като се използва дълъг строителен план или правило. Разрешено е да се измери разликата във височините на повърхността до 5 мм / м2, ако полагането се извършва върху паркета.ламиниран паркет 4

 Всички парчета и счупени паркетни плочи трябва да бъдат сменени. Разрушените места са подготвени за полагане на шперплат, който се приспособява към паркета и се привлича към основата на подовете с винтове.

Често старият линолеум може да скрие наличието на отделяне от основата на замазката, пукнатината и пустотата. Тя е изпълнена с всичко, че цялата работа ще бъде просто напразно. Преди да поставите ламиниран паркет върху линолеума, е по-добре да го почукате и да се опитате да го изгорите - той може да разкрие кухини и откъсвания.

Важно е да запомните! Ако се подозира изкривяването на старото покритие или ако има очевидни признаци за това, по-добре е да се отстрани подобно покритие преди поставянето на ламината, тъй като може да възникне подуване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите ламиниран паркет на дървен подКак да поставите ламиниран паркет на дървен под
Какви са видовете ламинатКакви са видовете ламинат
Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
» » Как да поставите ламинат
© 2021 BggeHat.com