Избор на цифров мултиметър

Всеки уважаващ себе си у дома майстор трябва да има устройство, което да проверява всички възможни електрически параметри. Той помага да се открие мястото на счупване на проводника, да се изчисли наличието на напрежение, да се определи състоянието на осветителното тяло, електрическият нагревател и други електрически компоненти. Цифровият мултицет може да изчисли напрежението не само на константа, но и на променливия тип, R, I с постоянен или променлив тип, температура и много други фактори. В тази статия ние описваме как да изберем най-подходящото устройство за вас.

Как да изберем мултиметър

Как да изберем мултиметър

Не всички майстори ще се нуждаят от всички по-горе функции, както и от някой и достатъчно добре три функции. Строителите-електротехници ще разполагат с достатъчно възможности за прост мултиметър, който изчислява напрежението, а R посочи и дори нарече желаната верига. Не е нужно да купуват по-скъпо решение.

За електротехниците, ангажирани в обслужването на електрическо оборудване, функцията на настоящите акари е отлична, което ви позволява да знаете натоварването на функциониращото оборудване, без да докосвате веригата. Такава възможност ще избегне катастрофа.

Мастърс ще се възползват от функции, които работят с компоненти от тип радио, като например кондензатор и индукторен калкулатор или волтметър.

По-долу ще опишем най-подходящите инструменти за всяка една от тези професии, а сега има кратко време да се спра на факторите, които определят кои цифрови мултиметри да избере цената и снимките:

  • Стрелка или номер. Най-добре е да изберете цифрови решения, тъй като тяхната функционалност е по-широка и точността е по-висока.
  • функционален. За него вече сме написали няколко думи и ще ги обсъдим подробно по-късно, когато става въпрос за анализа на други кандидати.
  • Интегриране на фоновото осветление, и има бутон за водене на показания, с които е по-лесно да се изчисли.
  • Неточност в работата, вариращи от 0,025 до 3. Най-точните мултиметри имат най-малка грешка.
  • дизайн. Размерите на изпълнените контролни елементи и други фактори играят огромна роля в удобството.
  • Защита срещу влага и прах, както и защита от удар. Колкото по-добри са тези показатели, толкова по-дълго ще продължи.
  • Ниво на електрическа безопасност. Има 4 класа електрическа безопасност: CAT 1 - измервания в нисковолтовата мрежа, CAT 11 - електрическа мрежа, SAT 111 - вериги, разположени в самата сграда, и CAT 1V - схеми извън сградата. Защитата се осигурява от предпазители, по електронен път. Последният вариант е по-печеливш.
  • производител. Друг важен фактор, който е от първостепенно значение е да се обърне внимание.

Накратко за всичко и всичко, което научавате от това видео.

Първо, струва си да разгледате най-известните и интересни устройства, които са чудесни за домашна употреба, работа или диагностика на превозни средства.

Анализ на най-забележителните устройства:

DT-830B

Изборът на цифров мултицет за такъв план е отлично решение за начинаещи. Това евтино устройство има всички необходими параметри и затова може да привлече не само начинаещи, но и опитни електротехници.

Това е компактно устройство, което се захранва от короната на 9V. DT има LCD матрица, функционален превключвател, двойка изпитателни проводници (черно и червено), както и 3 конектора за 20A, V A Ω и COM конектор. Освен това моделът може да изчисли:

  • константа I в обхвата от 20-200 mA, както и чрез отделен порт с ограничение от 10А;
  • променлива U до 200V или 500V;
  • константа U в обхвата 200 mV-500V;
  • R не повече от 2000 kOhm;
  • можете да проверите диоди;
  • определя параметрите на транзисторите.

За какво да не се похвали DT, това е въпрос на избор на измервателни свойства. Избирайки функцията на набиране или чрез диагностициране на R и измерване на напрежението в мрежата, можете да станете свидетел на неизправността на това устройство. Моделът е много популярен и с голямо търсене. Има реформирани 830, различни в дизайна и някои функции. Подробности за устройството в този видеоклип:

Накратко, бих искал да кажа, че изборът на този многомерен бюджет е логичен в случай, че се планира да бъде използван вкъщи или на строителна площадка.

DT-266

Това устройство се основава на описания предишен тестер.

Характерните му предимства са наличието на токови измервателни акари и бутони за измерване на фиксация. Ако проверките се извършват в тези места, където индикаторът ще изчезнат от полето zreeniya или физически в наличност, DT-266 от дясната страна има един бутон в процеса на измерване е фиксиран, и поради това - резултатите не изчезнат от матрицата, с натискане на бутона.

При други нюанси 266-та има малка разлика с предишния участник в списъка. Най-често те получават електроинженери. В конструктивния смисъл той е по-тежък от описания по-горе 830. В присъствието на матрица от типа течен кристал, превключвател, цял трио от пристанища за сонди, акари и много корона. Като се започне от компанията-създател, ще забележите, че устройствата на устройството се различават по някои функции, както и локализирането на бутоните и съединителите.

266-ата може да измери:

  • променлива и постоянна U до 750V и 1000V съответно;
  • Аз постоянно в рамките на 20А;
  • променлив ток, измерен чрез "акари" до хиляда А;
  • R до 20 MΩ;
  • проверете електрическите вериги до 200 ома за сила;
  • Изчислете температурата с дистанционна термодвойка до 750 ° С.


Също така има варианти, доставени с тестер за електронни елементи и затова, ако имате нужда от точно такъв вид функционалност, трябва да се обърнете към това решение. Също така има варианти, доставени с тестер за електронни елементи, и затова, ако имате нужда от такава функционалност, трябва да се обърнете към това решение.

M812

M812

Друг участник в анализа, който има леко тегло от 90 грама и малки размери. Устройството лесно се вписва в джоба ви и отнема много малко място. Този мултицет има популярност в момента и е възможно да се срещнете с автоелектроника, така че ако работите в тази индустрия, препоръчваме ви да погледнете към M812.

В конструктивен план това е устройство с класически случай, с трицифрен индикатор, снабден с превключвател на режима, три порта за сонди и портове за процеса на отстраняване на грешки на транзистори и диоди.

Устройството определено ще помогне при измерването на:

  • постоянна и променлива U не повече от 500V;
  • константа I чрез допълнителен конектор и в обхвата от 10 mA до 10A;
  • целостта на веригата, защитавайки звуковия индикатор;
  • R на измерената площ до 2 MΩ;
  • електронни полупроводникови компоненти;
  • превключване на сигнали, необходими при проверката на усилватели и други радиоинженери.

Ако имате нужда от мултицет за ремонт на превозни средства, това решение заслужава вашето внимание.

DT9208A

Друг DT в нашия списък е тази притурка, която показва отлично качество на цена от 1000 рубли, което е почти най-доброто в своята ниша.

Това решение е доста сериозно и един голям индикатор допълва тази картина. Има леко наклонено краче за максимална лекота на използване. Калъфът има допълнителен ярък калъф, който служи за защита на устройството. Има два големи бутона за захранване и памет. Моделите са представили таймер за изключване, което ще спести капацитет на батерията, рационално използване на него.

По отношение на конкурентите по-горе в текста устройството има разширен обхват от измервания. Тялото има 4 конектора за сонди, а диапазонът за измерване на постоянна U варира от 200mV до хиляда V. При променлива I тя е 750V, 200V и 20V. Изчисляването на I от всякакъв вид се разбива и в голям брой показатели. В допълнение, устройството ви позволява да извършвате както измервания на R, така и целостта на веригата, придружени от аудио сигнал. Чрез устройството е възможно да се проверят преходите на диоди или други полупроводници. Обхватът на измерванията по-долу е разделен на устройство за извличане на звук с обхват от 200 ома до 200 метра. Възможно е да се измери логическите нива с цел проверка на цифровите единици, както и честотата в интервала от 2 до 200 kHz.

За проверка на превключватели или преобразуватели от различни типове в режим на измерване на честотата беше зададен R 10 MΩ, така че ефектът върху диагностичните схеми е малък. Друг авторитетен плюс е измерването на двумоторни мрежи с различни показатели. В допълнение, DTshka ще ви позволи да знаете температурата, както и да изучавате транзистори. 9208A е идеалното решение за радиолюбители, тъй като разполага с всичко необходимо за ремонт на електронни устройства.

MS 8229

MS 8229

Последният член на списъка, който е истинска комбинация за разнообразни измервания.

MC е оборудван с индикатор от типа LCD на 3 реда и има задно осветяване. В допълнение към обикновените видове измервания устройството може да помогне да се познават такива норми като:

  • осветление;
  • обем;
  • влажност;
  • температура.

В MS 8229 има светло и звуково предупреждение за грешната връзка на проводниците за изчисления. Потребителят може ръчно или автоматично да избере диапазон. Защита от претоварване при каквато и да е изчислителна граница. Ограничете U от всякакъв тип между земята или входните портове на хиляда вата. Работната височина е 2000 м.

Мултиметърът е оборудван с LCD дисплей, който показва до три отчитания едновременно. Процесът на посочване на обратното е автоматизиран, където минус означава отрицателен поляритет. Пробата продължава около 0.4 сек.

Процесът на изключване на МС отнема около половин час. Мултиметърът се захранва от три AAA батерии. Като се вземе предвид батерията, разтворът тежи около 400g.

MC 8229 е идеален за собствени реални майстори, като например ремонт на домакински уреди или инспектори, изчисляване на осветлението, шум и много други фактори. Идеални за истински собствени майстори, като например ремонт на домакински уреди или инспектори, изчисляване на осветлението, шум и много други фактори.

Това всъщност е всичко, което трябваше да разкаже за избора на тези измервателни уреди и кой най-добре е бил изчислен за тази или онази индустрия. Би било чудесно, ако горепосочените препоръки бяха полезни. Имайте предвид, че при работа с такива електрическата измервателна разтвор или в процес на изчисляване на други параметри, също трябва да се забравя, че някои от елементите на устройството може да бъде под напрежение, което е разрушително за всяко лице. Погрижете се за вашето устройство и като цяло спазвайте процедурите за безопасност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем машина за заваряване с инверторен типКак да изберем машина за заваряване с инверторен тип
Как да използвам тестераКак да използвам тестера
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Електрически котли за отопление на частна къщаЕлектрически котли за отопление на частна къща
Трифазен електромерТрифазен електромер
Как да се измери съпротивлението с мултицетКак да се измери съпротивлението с мултицет
Желените цветове изискват правилна връзкаЖелените цветове изискват правилна връзка
Как да изчислите силата на настоящите практически съвети за домашен електротехникКак да изчислите силата на настоящите практически съвети за домашен електротехник
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Реле за напрежение 220 V за домашна селекция на диаграмата на уреда и електрическата инсталацияРеле за напрежение 220 V за домашна селекция на диаграмата на уреда и електрическата инсталация
» » Избор на цифров мултиметър
© 2021 BggeHat.com