Кой субстрат за ламинат е по-добър

Ако апартаментът трябва да покрие пода с ламинат, тогава има няколко въпроса: как да изберем най-качествения продукт? какъв субстрат за ламинат е по-добре? Имаме ли нужда от това?

Подовете в апартамента се считат за един от основните елементи, поради които се създават топлинен комфорт, красота и хигиена на стаята. Подовете са по-изложени от другите повърхности. Ето защо те трябва да се отличават с повишената си сила.

Подовете са многопластови. Има както бетон, така и дърво. При производството на цимент се използват бетонни основи, замазки или стоманобетонни плочи. На основния "груб" етаж не може да се полагат линолеум, килим, паркет, паркет, плочки ..., т. първо трябва да бъде подготвена (подравнена). Бетонните основи се изравняват с помощта на циментова замазка или сухи смеси, които са предназначени за изравняване на подове. Дори когато подът е получил необходимия вид, той може да се постави върху избраното покритие.

Ламиниран паркет

В съвременния свят ламинатът е най-популярното подово покритие, благодарение на малка цена, отлични характеристики. Предлаганите на пазара сортове ще ви позволят да изберете подходящата опция поотделно за всяка стая, в зависимост от условията на работа, целевата и ценова политика. Правилното полагане на тази подова настилка, необходимо за излизането й, позволява да се обслужва до 30 години.

Въпреки факта, че има висока устойчивост на абразия, тя лесно може да се срути под влияние на влага, особено гореща вода. Преди полагането повърхността е предварително нагласена. Допустимата разлика в височината не надвишава 2 мм на 1 м2.

Този материал е високотехнологичен панел, базиран на дървесен прах, пресован под налягане, покрит с импрегнирани слоеве хартия и слой ламинирано покритие. Поради състава си основата е най-уязвима за влага. Също така, когато се полага, е необходимо да се има предвид, че материалът трябва да "диша", защото основният й състав е дърво. Това подово покритие трябва да бъде поставено върху абсолютно равна повърхност, като се има предвид, че по-гладката повърхност, толкова по-добре. Ако стилът е извършена по крива повърхност, по шевовете между панелите могат да започнат да се разминават, самото покритие може да се огъва под тежестта на човек, така и в бъдеще може да поиска нова инсталация и затова допълнителното време, нерви, финансовите разходи.

С тази подова настилка е възможно да се имитира почти всякакъв вид дърво. Имитацията се проявява не само в структурата и цвета на дървото, но и в повърхностната грапавост.

Субстрат "под ламинат">Субстрат под ламинат - Специален материал, с който грубите подове няма да докосват директно плочите за подови настилки. А качествена възглавница може да осигури защита от влага и топлоизолация, ще действа като амортисьор, защото благодарение на порьозната структура е в състояние да компенсира неравностите на субстрата. С други думи, докато се разхождате на пода, няма да се деформирате и да се промъквате в проблемните области. Само подложката под ламинат може да изпълнява функцията на звукоизолация. Но трябва да се има предвид, че той може да изолира само натоварването от удара (звукът на падналия обект, ударите на токчета), а за по-добра изолация се изисква многослойна шумоизолация.

Някои производители произвеждат покрития с изолационни материали, които вече са прикрепени към техните основи. Те се наричат ​​интегрирани и се намират в маркирани стоки Коя "клас 32 ламинат е по-добре: преглед на качеството">32-33 клас, които, като правило, най-високо качество и трайни, лесни за инсталиране, но доста скъпи. Съвременните купувачи се опитват да изберат варианти на бюджета, т.е. всички необходими компоненти се закупуват отделно.

Видове субстрати

Субстратите са разделени на следните типове:

Коркови субстрати1.Probkovye. Произвежда се в листове и ролки. Като твърд материал, те са идеални за "плаващи" подове. Не се подлагат на плесени, гниене, отличен топлоизолатор, не предизвикват свиване. Звукоизолацията се отличава с каучукова коркова възглавница, а тютюневата трохичка с добавяне на битум осигурява добра вентилация. Те се считат за щадящи околната среда. Изработена е от корк, а също и от свързващи компоненти. Това е отлично решение за създаване на "плаващи" подове, но при условие, че плотовете са "плътно" предварително прикрепени към стените. Предлага се под формата на ролки и плочи, които лесно се изрязват и подреждат. Основният недостатък е цената, която може да струва няколко пъти повече от закупуването на основния материал.

1.1 Битум-корк. Листове от целулозен слой, върху които от една страна се полага слой битум и трошлива смес. Полагането се извършва от битуминозния слой надолу. Листовете се закрепват заедно с помощта на самозалепваща се лента. Има добра топлина, шумоизолация, както и свойства, които предпазват от влага. Този вид ви позволява да организирате вентилацията на пода.

1.2 Корк с каучук

1.3 натурална пресована троха

Пластмасови подложки от полиетилен2. Пяна от полиетилен. Имат висока устойчивост на влага, отлични топлинно екраниране свойства не са заразени с различни бактерии, гъбички, те не заразява насекоми, гризачи, считани отлични антистатични. Те са икономични, евтини, с които лесно се работи. Но след известно време те губят оригиналната си форма до половината от първоначалната дебелина, което в бъдеще може да доведе до влошаване на свойствата на производителността. Доставя се на ролки, които лесно се нарязват на парчета.

2.1 Пяна от полиетилен с пяна



2.2 Омрежен (реагентът се използва при производството)

3. специален. Значително намаляване на транзитния шум, гасене на ударите на токчета, създаване на естествена вентилация, предотвратяване на проникването на влага. Те са по-скъпи от другите опции, но в същото време увеличават експлоатационния живот на целия състав.

Специални субстрати

izolon

Материал с ниска якост, който е полиетилен от пяна. Под влиянието на товара той бързо се компресира, лесно се разкъсва. Но, въпреки тези недостатъци, изолона има някои предимства:

  • izolonЕдин от най-евтините постелки за ламиниран паркет
  • Не се страхувай от влага
  • Има добра звукоизолация
  • Не се излага на мухъл и гъбички
  • Лесна инсталация (може да се свърже дори и с лента)

Видеоклип на минутата:


Izoshum

Субстрат под ламинат isoshum, произвеждан от местните производители, е най-популярният вид. Пяната е базирана на пенополистирол. Субстратът от полистирол има всички предимства на пяната полиетилен, но надхвърля изолона няколко пъти:

  • Дебелината на изолатора е 3 мм, поради което има добри звукови, топлоизолационни свойства. Субстратите, изработени от полистирол, са способни да абсорбират шума от удара до 27 dB.
  • Той не е компресиран при ходене по него, т.к. има най-гъста структура, за разлика от изоонона.
  • Лесно рязани, поставени върху подготвената повърхност
  • Отлична устойчивост на влага
  • Осигурява необходимото ниво на шумоизолация.
  • Приложими както в къщи, така и в апартаменти

Корк продукти

Корковият субстрат за ламинат е направен от трохи от корк дъб, чрез натискане. Този естествен компонент няма химически добавки в състава му, затова се счита за екологично чист. През целия живот на машината няма да се свие. Препоръчва се за употреба върху дървени подложки. Ако подът ще бъде изработен върху бетонни подове, за тази възглавница ще бъде необходим допълнителен слой полиетиленов филм, който ще го предпази от влага, идващ от бетонната основа.

Когато възниква въпросът кой субстрат под ламинат е най-добре използван, корк възглавницата се дава най-голяма предпочитание. Струва си да се има предвид, че е един от най-скъпите. Но все пак е по-добре да платите малко в настоящето, отколкото възможността да платите за втори ремонт или закупуване на нови материали.

Пазарът се предлага не само под формата на ролки, но и под формата на индивидуални плочи, което ще помогне да се избере необходимото количество стоки, като по този начин се предотвратят ненужните финансови разходи. Дебелината обикновено е кратно на 2 мм.

Има различни комбинации:

  • Битум-корк
  • Гумено-корк

Те са гумирани листове, които са поръсени с трохи, или крафтова хартия, която е предварително импрегнирана с битум, е поръсена с трохи. Имате по-висока цена от обикновения корк.

Tupleks

TUPLEX - композитен материал с дебелина 3 мм, произведен във Финландия. Дуплекс - пенополистирол, които се намират между два слоя полиетиленово фолио. Горната му част е изработена от полиетилен с висока якост, която издържа високи натоварвания и също така е в състояние да предпази повърхността от въздействието на изпарения и влага. Долният слой е тънък, има микро отвори, които позволяват на влагата да преминава през полистироловия слой, което помага да се изведе навсякъде около периметъра на помещението. Когато поставяте Tuplex, трябва да запомните, че логото се намира на дъното на филма, което може да прескочи пара. Платовете са съединени от едната страна, използвайки специално припокриване, чиято широчина е 20 см и е разположена от едната страна на плата. От тази страна, първоначално приложени специално лепило, когато са намокрени с вода.

Видеоклип на минута: Tuplex


данни

Когато избирате кой субстрат е най-подходящ за ламинат, започнете от всяка ситуация поотделно, защото Необходими са индивидуални технически решения въз основа на конкретната ситуация, която се е развила. Например, ако е необходимо или отлична звукоизолация, може да се изисква пластове подкрепа: цимент + полистирен, и като най-подходящи подложки или разпенен полиетилен тръба.

Независимо от това коя възглавница е избрана, особено внимание се отделя на замазката, тъй като от този технологичен процес ще зависи от експлоатационния живот на половете. Много производители твърдят, че срокът на действие на продукти, услуги, може да бъде най-малко 10-15 години, но неправилно подготвени "груб" секс или ниско качество база значително да намали срока на експлоатация на продуктите дори най-високо качество.

Трябва да се помни, че стандартната дебелина на възглавницата трябва да бъде 2-4 мм. Ако дебелината е по-голяма, тогава има възможност, че бравите, които свързват плочите, не могат да издържат на допълнително натоварване.

Подовете в апартамента трябва да бъдат силни, равномерни, сухи и екологосъобразни. Подовите настилки трябва да бъдат избрани в зависимост от общия тип помещения, както и от типа на операцията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
От какво да направи подове в апартамента правилният избор на подови настилки и замазкиОт какво да направи подове в апартамента правилният избор на подови настилки и замазки
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Субстрат под ламинатСубстрат под ламинат
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
» » Кой субстрат за ламинат е по-добър
© 2021 BggeHat.com