Монтиране на дървения под върху дървените трупи със собствените си ръце

качество на монтаж на дървения под на греди зависи от правилното формиране на база, подбора и обработката на подходящи материали, спазване на правила и процедури за действие. Успешно и с вкус изпълнение на пода ще удоволствие на собствениците с комфорт и надеждност.

Монтиране на дървения под върху дървените трупи със собствените си ръце

Монтиране на дървения под върху дървените трупи със собствените си ръце

Предимствата на инсталацията

Дървените трупи са дървени фрагменти с тънка удължена форма, които за строителни цели се подменят под покритието. Предимства на материала:

  • топлоизолация, частична шумоизолация;
  • допълнително разпределение на натоварването в основата;
  • подготовка на повърхността за крайната замазка;
  • създаване на вентилиран под, в дебелината на които има възможност за разполагане на комуникационни системи.
  • повишена якост. Подовете могат да издържат натоварвания до 5 тона на 1 м;
  • относително опростена инсталация;
  • работата ще бъде евтина.

На дъното на земята, за предпочитане преди това, могат да се поставят циментови замазки, също върху стоманобетонови или дървени плочи в многоетажни сгради.

Подреждане на дневника

Подреждане на дневника

Подреждане на дневника

Дървени подове. Гредите рядко се произвеждат абсолютно плоски, така че е трудно да се постигне строго хоризонтална повърхност по време на полагане. За по-лесно инсталиране те могат да бъдат прикрепени към гредите отстрани. Когато поставяте опори по този начин, няма нужда да използвате специална облицовка, която регулира височината на дървения материал. Запушалките са фиксирани с непълни винтове, по-дълги от напречното сечение на пръти, повече от 2-2,5 пъти и с диаметър 6 мм.

За да се гарантира, че по време на монтажната работа на дървото няма чипове, е необходимо да се пробиват дупки в точките на закопчалките с 2-3 mm по-малки от ширината на винтовете. Ако дъските трябва да бъдат разположени на значително разстояние, то трябва да бъдат поставени перпендикулярно на тях и с малка стъпка. Завършващото покритие трябва да бъде направено от дебели дъски.

Бетонни подове. За да сложите трупи на бетонен под, трябва да знаете характеристиките на конструкцията на пода, монтирани по този начин.

За да изключите влагата на пода, трябва да направите пълна хидроизолация. Следващата стъпка е полагане на нагревател и, ако е необходимо, шумоизолиращ материал. Изолационните слоеве се прекратяват с плаваща замазка от цимент.

Над преплитането на изоставени бетони, които служат като основа за завършване на пода. Дъските трябва да имат дължина, по-голяма от 2 м. Ако дървените трупи са по-къси, отколкото се изисква, за да покрият напълно основата, те трябва да бъдат съединени с техните греди. При свързване на дървения материал трябва да се внимава местоположението на съседните стави да е на разстояние най-малко 50 cm от ставите на съседните пръти.

Ако не е направена замазката, все още трябва да се полага хидроизолация. Чувалите не могат да бъдат поставени на изолационен нагревател, тъй като ненадеждна база ще улесни тяхното постоянно движение, което с времето ще допринесе за унищожаването на финала.

Избор на дърво

Избор на дърво

Избор на дърво

За трупите се използва правоъгълно напречно сечение на шината. Височината трябва да надвишава ширината с два или един и половина пъти. Този тип напречно сечение осигурява максималната способност да издържа на високи натоварвания.

  1. Най-надеждният материал е дъб. Можете да изпълнявате подовата настилка не само в жилищна сграда, но и в производствено помещение.
  2. Сибирската лиственица не се различава в силата от дъб, но има важна характеристика - непридържане към гниене. Благодарение на смолите, съдържащи се в него, можете да поставите дървения под с този материал, дори и във вана. Лиственицата струва повече, поради което се използва по-рядко.
  3. Чувалите могат да бъдат избрани от евтини дървесни видове, например бор, ела или смърч.
  4. Дървесината от елша и аспина има положителен ефект върху здравето, поради което се препоръчва да се използва в детската градина.

Подовите дъски могат да бъдат направени от евтини дървесни видове само в помещенията, където подът не трябва да издържа на редовни, постоянни товари, тъй като дървото е доста меко. На такова дърво могат да останат следи от механични повреди.

Степента на дървесината трябва да бъде избрана, като се отчита подовото покритие и неговата цел.

  1. Най-високата категория се закупува, когато се планира да остави подови настилки от естествен вид.
  2. За лакови покрития е желателно да се закупи материал от първи клас.
  3. Когато рисувате, можете да дадете предимство на второкласно дърво.

За да се създадат надеждни подове, обикновено е достатъчно дърво 2 или 3 степени с приблизителна влажност 20.

Оптималното съдържание на влага в дървесината е приблизително 12-14. Ако е повече, е необходимо допълнително да изсъхне материала, твърде висока влажност може да причини напукване.

Таблата не трябва да съдържат никакви дефекти, затова е препоръчително да проверите продукта преди да го закупите.

За да избегнете недостиг на материали, трябва да купите 10-15 повече материала, отколкото се предполага.

Дървото е извън матрицата, не е било предмет на бъгове, гъбички, трябва всички дървета, които ще бъдат разположени под пода, се справят антисептичен препарат. Дъските от долната страна изискват двукратно третиране. Съставът се прилага на интервали от 3-5 часа. Препоръчително е да се купуват водоразтворими лекарства, тъй като достатъчно е да ги нанесете с четка или спрей.



Най-известните антисептици за дърво са натриев флуорид, натриев силикофлуорид, амониев силикофлуорид.

Правилно полагане

Правилно полагане

Правилно полагане

  1. Повърхността, върху която трябва да се укрепи закъснението, трябва да се измие и внимателно да се грундира.
  2. Дървени греди и греди трябва да бъдат изсушени, след това да бъдат обработени с антисептично съединение.
  3. Изолацията на шума може да се извърши с помощта на минерални изолатори, пенообразни или дървесни бръснещи материали.
  4. Отклоненията между закъсненията не се препоръчват да бъдат направени повече от 40-50 см.
  5. Повърхността на дървото се измерва, като се сравняват хоризонталните маркировки с дълги равнини, които се намират над гредите. Ако няма пропуски между гредите и нивото, работата се извършва правилно. В случай на несъответствия, трябва да изравните повърхността, като промените нивото на субстрата / котвите при определено закъснение.
  6. Дървените трупи трябва да бъдат монтирани перпендикулярно на по-голямата страна на стаята. Довършителната плоча се поставя под ъгъл от 90 ° спрямо дървените трупи. Желателно е да се образува оформлението на материали, така че покритието Finish настроен успоредно на слънчевите лъчи, т.е. дългата страна на прозореца.

Регулируеми закъснения

Регулируеми закъснения

Регулируеми закъснения

Направени са готови резбовани отвори за новите пробни греди, за да се улесни инсталирането им. Регулирането на дървения материал може да се извърши чрез завъртане на болтовете, с които бързо се променя позицията на прътите. Когато нивото се регулира, останалата част от болтовете се отрязва. Инсталацията е доста добра:

  • Фиксиращите елементи са изкривени в производствените жлебове на трупите. 2,5 метра от гредата ще изисква до 5-6 крепежни елементи;
  • закъснението е изложено, разстоянието между тях се измерва и изравнява едновременно;
  • в таваните се оформят вдлъбнатини под закопчалките за регулируеми дървесни трупи - гвоздеи - гвоздеи;
  • крайният слой е поставен - дъски от дърво.

Видео - Регулируеми закъснения

Подова инсталация

Подова инсталация

Подова инсталация

Ако дървеният под е правилно положен, външният му вид ще задоволи оригиналността. Дървеният под не уврежда околната среда и човешкото здраве. Има и други основни предимства:

  • подовата повърхност лесно се изравнява;
  • възможността за осигуряване на добри топлоизолационни свойства;
  • проста инсталация, която може да се извърши достатъчно бързо;
  • икономичност на материалните средства, в сравнение с други варианти на подреждане на подове;
  • добра звукоизолация;
  • има възможност за поставяне на комуникации под пода.

За работа ще са необходими следните материали:

  • удар;
  • лазерно или конвенционално ниво;
  • електрически триони;
  • бормашина;
  • отвертка;
  • подови и дървени дъски;
  • Изолационни материали, сред които задължително има хидроизолация, както и за жилищни помещения и нагревател;
  • хардуер (котви, винтове, нокти).

Първо, се изчислява оптималното разстояние между закъсненията, след което се поставят върху хидроизолационния материал (филм). За да се гарантира, че повърхността е плоска, нивото е задължително. За да прикрепите пръти към бетона, използвайте болтове за закрепване. За други основи можете да използвате дюбели. За да изчислите необходимата дължина на болта, трябва да добавите 6-8 см към участъка на изоставането.

Полагане на топлоизолация

Полагане на топлоизолация

Полагане на топлоизолация

Нагревателят може да се постави в редици между всички барове. Полистирен пяна, минерална вата, IZOSPAN продават на рула или плочки с фиксирана ширина, така че материалът трябва да бъде избрана преди полагане на забавяне, смола марка техните параметри пропорционално на изолационния материал.

Завършваща облицовка

Завършваща облицовка

Завършваща облицовка

Подът е изработен от дървени дъски от ъгъла на стаята. Първият ред трябва да е в съседство със стената с разстояние от 1 см. Това разстояние е необходимо, за да се изравнят възможните деформации на дървото под влияние на натоварвания или температурни колебания.

Следващият ред е изместен на 2 позиции в сравнение с предишния. За да направите дъските възможно най-стегнати, трябва да докоснете малък чук, който е приложен към страната на инсталираното закъснение.

Когато плочите са закрепени по стените, приставките трябва да бъдат поставени отгоре. Това няма да повлияе на външния вид, защото главите им ще затворят цокъла. В други случаи дъските се закрепват само към дъното на каналите. Винтовете, заедно с шапките, са поставени зад дъската, така че те успешно са маскирани.

След като завършите инсталирането на дъските, трябва да инсталирате первази.

Стилкови дъски: върхове

Стелажни плоскости

Стелажни плоскости

  1. Монтажът на дървени подове може да започне след инсталирането на всички трупи, като се провери тяхната стабилност и съответствие с нивото.
  2. Плочите са фиксирани към закъсненията, не можете да предавате ключалки, тъй като това може да наруши целостта на капака поради разхлабване на изоставането.
  3. При монтажа е необходимо да има връзки на дъски на средна част от дневника.
  4. За да направите покритието колкото е възможно по-надеждно, трябва да закрепите скобите с помощта на строителния сепаратор, преди да фиксирате дъските с крепежни елементи.
  5. За да се избегне образуването на пукнатини от крепежни елементи, е необходимо предварително да се пробиват малки отвори, като се използва тънка тренировка.
  6. За да маскирате пукнатините, можете да поставите филе вместо плинт.
  7. За да пробиете правилно отвори за тръби, трябва да изчислите техния диаметър и след това да добавите към него около сантиметър.

Фини довършителни работи

Фини довършителни работи

Фини довършителни работи

Трябва да се отървете от неравномерността на подовите дъски, нивата на ръбовете, разликите в нивата. Можете да използвате шлайфмашина. С негова помощ е лесно да направите пода абсолютно гладък, просто минавайки през устройството по цялата повърхност. Ако няма машини за шлайфане, можете бързо да премахнете всички видими несъвършенства с шкурка с големи размери и след това да използвате фина повърхност за полиране на основата.

За подова настилка е необходимо да се нанесе специална облицовка, способна да увеличи твърдостта си към повреди. Основните сортове са:

  • пилинг;
  • импрегниране с масло в смес с ленено масло;
  • излугване със сода (третиране с разтвор, подобно на мехлем);
  • паркетен лак;
  • боядисване;
  • мастика от восък.

При импрегниране, боядисване или лакиране на покритието трябва да се внимава покритието да се нанася с движения, които са успоредни на влакната на дървото. Тогава хетерогенността на слоя, образувана под формата на движенията на ролката или четката, ще бъде загладена.

Придържането към технологиите на подреждането на дървения под на изоставането ще гарантира неговата издръжливост и естетическа привлекателност. Спазването на препоръките за избор на материали и подготовката на основите ще осигури надеждността на пода, работата може да бъде извършена веднъж в продължение на много години.

Видео - Монтиране на дървения под на лагерите със собствените си ръце

Видео - Дървен под на трупи

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени подове в апартаментаДървени подове в апартамента
Подови дъскиПодови дъски
Как да направите дървен под на дървени трупиКак да направите дървен под на дървени трупи
Дървен под с ръцеДървен под с ръце
Регулируем под на трупиРегулируем под на трупи
Таблица с трупи със собствените си ръцеТаблица с трупи със собствените си ръце
Подравняване на пода с шперплат как правилно да се шперплат?Подравняване на пода с шперплат как правилно да се шперплат?
Шперплат на подаШперплат на пода
Дървеният подДървеният под
Подът в парната баня със собствените си ръцеПодът в парната баня със собствените си ръце
» » Монтиране на дървения под върху дървените трупи със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com