Таблица с трупи със собствените си ръце

Ако решите да направите вашата беседка по-удобна и изискана в същото време - една таблица с трупи ще бъде отлично въплъщение на вашата идея. Друго място, където ще изглежда такова градинско обзавеждане, е баня. По-долу ще научите как да направите таблица с дневници със собствените си ръце.

Преглед и приложение на таблица с трупи

Преглед и приложение на таблица с трупи

За да разберете по-добре как изглежда материалът за масата, трябва да си спомните истинска руска дървена къща. Същите трупи, както и в къщата, се използват за производство на маси и градински магазини. Масата, изработена от този вид материал, ще бъде много практична, както и украшение на всяка къща от дървена къща или парцел в страната. Използването на такива мебели в банята ще осигури още по-голямо удобство, комфорт и подобряване на дизайна.

Таблица с трупи може да се постави навън, директно в градината и вътре в къщата, докато интериорът изглежда по-оригинален и изглежда.

Ако решите да инсталирате такава мебел в сградата, най-добре е да я сглобите там, защото поради голямата си тежест ще бъде трудно да я донесете от улицата. Таблица с дневници със собствена снимка и рисунка.

Преди да започнете да изготвяте таблица с трупи със собствените си ръце, трябва да разработите своя скица. Трябва да помислите за това какво бихте искали размерът на масата и как я виждате. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е триизмерна рисунка, особено ако ще решите да завъртите дървените трупи на мебелите си. Ако не сте в състояние да изпълнявате 3D рисунка, можете да направите без просто, но не забравяйте, че в този случай ще трябва да нарисувате маса отпред, отгоре и отстрани.

Подготовка на трупи

Подготовка на трупи

Преди да започнете да събирате масата, трябва да подготвите материала, а именно трупите. За да се отървете от малки неравности и дървени стърготини, е необходимо да планирате дървените трупи с помощта на самолет, след което е необходимо да ги обработвате с шкурка. За да го смилате, първо трябва да използвате едрозърнест шкурка и след това да минавате през фино зърнеста.

Дървените трупи трябва да се подготвят според размерите, посочени на чертежа ви.

Тъй като надлъжните жлебове в трупите са направени със специални инструменти, които не са достъпни за всички у дома, е по-добре да се създаде гладка повърхност на фугите на трупи с минимална ширина от 4 см.

Дървените трупи трябва да бъдат нарязани под определен ъгъл, а именно 45 градуса, докато те ще бъдат по-къси по отношение на размера на дървения материал, разположен в центъра. След това използвайте файла, за да премахнете ъглите. В случай, че ги напуснете, щракнете върху тях по време на използването на мебели, не можете да избягате.

За да се гарантира стабилността на дървения материал, е необходимо да се пробиват през отворите, за да преминат през армировката. Дървото, разположено в дъното, не е необходимо да пробивате, трябва да направите дупка само до средата му. За да свържете дневниците, можете да използвате каквито и да било арматурни прътове, включително онези, които сте оставили след някои строителни работи.

Дупките трябва да бъдат направени строго под ъгъл от 90 градуса с интервал от 30 см, докато по време на полагането на дървени трупи един върху друг всички пробити дупки трябва да съвпадат.

Изградете масата

Изградете масата

След като завършите цялата подготвителна работа и предварителната обработка на материала, трябва да преминете към следващата стъпка, а именно монтажа на масата.

Трябва да проверите всички подготвени части според чертежа и след това да извършите монтажа на елементите според вашия скица.



За начало, първият и най-ниският регистър трябва да бъдат поставени на правилното място, в което е необходимо да се вмъкне армировката и да се поставят дървените трупи един върху друг. Всички монтажни работи трябва да се извършват стриктно според чертежа, така че да няма отклонения, които впоследствие да повлияят на качеството на сглобената маса.

След всички трупи на местата си, арматурата трябва да излезе от дървения материал. Необходимо е да го маркирате по-близо до отварянето на последния дневник. Освен това армировката трябва да бъде извадена и нарязана на 5 мм под обозначеното място. След това целият детайл трябва да се демонтира.

След това лепете лепилото на дъното на отворите на дървения материал, разположен по-долу. По този начин е необходимо да се извърши оразмеряването на всички отвори, след което да се наредят останалите трупи на пръта.

В резултат на такива действия, фитингите, които са в рамките на трупите, ще бъдат залепени към тях, което ще осигури допълнителна здравина и стабилност на конструкцията. Горната дупка трябва да бъде напълно напълнена с лепило, така че да няма свободно пространство.

Закрепване на капака на масата

Бързо решение за плота за маса е лист от ПДЧ, който трябва да бъде изрязан от необходимите размери и поставен върху лепилото, завинтен с винтове или закован с нокти. Но този метод е подходящ само ако нямате намерение да поставяте върху масата тесни предмети, които могат да повредят листа, както и ако размерите му са с дължина и ширина не повече от един метър. В случай на големи размери листът от ПДЧ трябва да бъде допълнително подсилен, за да се избегне отклоняването му. Подложката може да бъде направена от неравномерни пръти, но не е необходимо да се обработват. Благодарение на това укрепване, по-голямата твърдост ще има не само капак, но и трупи. Броят на гредите, които определяте сами, в зависимост от размера на таблицата ви. Закрепете гредите към рамката на масата, като използвате самобръчкови винтове или пирони.

Такова покритие на таблицата обаче няма да ви осигури целостта на вида строителство, защото ще се отличава от общия фон на трупите. Следователно, горната част на гредите ще даде съвсем различен, по-естетичен вид на целия продукт.

Барабаните трябва да са еднакви по дължина и тяхната дебелина трябва да бъде поне 2 см. Такъв материал за горната част на масата ще служи не само като капак, който ще издържа на всякаква тежест, но и като допълнителна опора на цялата конструкция.

Закрепете гредите към дневниците, така че те да не образуват празнина и представляват едно платно. След това можете да отидете на повърхността на масата.

Първо, трябва да го почистите с самолет, а след това трябва да използвате шкурка, за да получите гладка покривка на масата.

Осигурявайки всички греди, задължително трябва да почистите ръбовете им с файл, за да премахнете всички остри краища, да дадете на продукта по-добър външен вид и да осигурите по-голяма практичност.

Последният етап от производството на масата

Последният етап от производството на масата

Ако имате инструмент като тренировка и имате специална шлифовъчна глава, тогава определено трябва да го използвате. Но в случай на отсъствие, ще трябва да постигнете гладкост на масата с шкурка.

След като постигнете желания резултат, ще трябва да покриете продукта само с лак. Първо трябва да почистите масата на отломки и прах, а след това да го обезмаслите. Можете да използвате абсолютно всички лакове, предназначени за материали като дърво. Можете да използвате четка за нанасяне или ролка, но ще бъде най-удобно да използвате кутия, която ще осигури равномерно покритие на продукта. След като покриете масата с няколко слоя лак, трябва да я оставите да изсъхне.

Масата на дървените трупи е готова за ръка. Можете да се наслаждавате само на работата си и да се наслаждавате на нейната употреба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървена баня със собствени ръцеДървена баня със собствени ръце
Таблица за специфичната топлина на строителните материалиТаблица за специфичната топлина на строителните материали
Проекти и оформление на къщи от дървената къщаПроекти и оформление на къщи от дървената къща
Закупуване и ремонт на дървена къщаЗакупуване и ремонт на дървена къща
Как да изберем лаптоп масаКак да изберем лаптоп маса
Коя таблица за компютър е по-добре да изберете?Коя таблица за компютър е по-добре да изберете?
Открити орнаменти върху градинатаОткрити орнаменти върху градината
Изграждане на нискоетажни сгради от дървоИзграждане на нискоетажни сгради от дърво
Видовете компютърни бюра избират правилнияВидовете компютърни бюра избират правилния
Избор на материал за дървена къщаИзбор на материал за дървена къща
» » Таблица с трупи със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com