Ограда от поликарбонат

След изобретяването на поликарбонат през 1976 г. строителната индустрия направи огромна крачка напред. Поликарбонатните листове имат такива свойства, че няма друг материал за строителство. В допълнение към строителството, този материал е широко използван в оптиката, производството на билбордове, каски и други защитни елементи, при производството на дискове, компютърни части и други подобни.

Какво е поликарбонат? Материални характеристики

Какво е поликарбонат? Материални характеристики

По-просто казано, поликарбонатът е термопластичен, който е направен от въглеродна киселина. Тя може да бъде в монолитна форма или под формата на пластинки от пчелна пита.

Невероятните свойства на тази пластмаса дават възможност за нейното приложение в различни строителни зони. Основните предимства са:

  • Супер сила. Въпреки факта, че това е обикновена пластмаса, нейната сила е 250 пъти по-голяма от тази на стъклото! Това се дължи преди всичко на факта, че материалът е доста вискозен и може да доведе до еластични деформации "понякога пластични деформации". Въпреки това материалът в покой е твърд и надежден. Благодарение на това свойство, бронирано стъкло често се произвежда от този материал, както и стъкло в предните части на автомобили, самолети, яхти и др.
  • прозрачност. По желание, поликарбонатът може да бъде направен като абсолютно прозрачен "до 90" и лек "до 20". Фактът, че материалът минава през светлината, позволява да бъде използван като материал за оранжерии, покривен материал и визьори, като стени за земни прелези, стени за автобусни спирки и други подобни.
  • звукоизолация. Благодарение на високия вискозитет на материала той служи като отлична бариера за звуковите вълни. Много често се използват високи прегради от поликарбонатни листове за звукоизолация на селища от моторни пътища.
  • Топлоизолация. Същият вискозитет на материала му позволява да не премине топлината. Поради това поликарбонатът е основният строителен материал за оранжерии.
  • Леко тегло. Плътността на материала не превишава много плътността на водата и е само 1,2 грама на 1 кубичен сантиметър. За обща информация, плътността на стъклото е 2,2-2,6 грама на 1 сантиметър кубичен, което го прави непривлекателен на фона на поликарбонат.
  • Устойчивост на температури, химическо третиране и биологични процеси. Когато температурата се промени. Този материал не губи силата си, нито пък се разширява или свива.
  • Дълги служители. С подходяща грижа и първоначално защитно покритие на материала, той може да запази своите свойства и отличен външен вид за 15-20 години.
  • цена. Тъй като е пластмаса, цената му е много по-ниска от тази на другите материали, което го прави най-атрактивната за строителството.

Всички горепосочени характеристики позволяват използването на този термопластичен материал като изграждане на покриви, огради, стени за оранжерии и всички останали. В тази статия ще научите подробно как да изградите ограда от поликарбонат със собствените си ръце.

Основните етапи на издигане на ограда от поликарбонат

Основните етапи на издигане на ограда от поликарбонат

Първият и много важен етап е изчисляването на материалите, изготвянето на схемата за строителство на хартия и прехвърлянето на маркировката към терена. След всичко това преминете към следните етапи:

  • Закупуване на необходимите материали.
  • Подготовка на окопи и ями за изливане на основата на лентата.
  • Подготовка на рамката от армировката.
  • Монтаж на рамката, изливане на основата с бетон.
  • Монтаж на стълбове и изоставане като рамка за ограда.
  • Монтаж на поликарбонатни листове

Всички тези стъпки са описани подробно по-нататък.

дизайн

Можете лесно да начертаете схема на конструкцията върху лист, като използвате молив и влакче, показвайки всички измервания на дължина, ширина и височина. Въз основа на такава рисунка ще се извърши маркировката върху терена, както и изчисляването на необходимите материали.

Като начало, с помощта на метална лента се измерва периметърът на бъдещата ограда, както и мястото, където ще има порта и порта за влизане в транспорта. Обикновено ширината на вградения е не повече от 1 метър, а широчината на вратата е не повече от 3 метра.

По време на измерванията е желателно да се движат няколко клечки и да се издърпат нишки между тях. Така схемата за оформление и изграждане ще бъде изпълнена едновременно.

След завършване на маркирането, преминете към изчисляването на материалите.

Изчисляване на необходимите материали

Първо, изчислете количеството конкретно решение, необходимо за запълване на основата. За да направите това, ще ви трябва:

  • Ширината на изкопа.
  • Дълбочина на изкопа.
  • Периметър на бъдещата ограда, която ще се разглежда в средата между външния и вътрешния ръб на изкопа.

Познавайки тези стойности, предполагам, че ширината е L метра, дълбочината е H метра, а периметърът е P метри. След това, предвид средната плътност на приготвената циментова замазка "2500 килограма на 1 кубичен метър", можете да изчислите необходимото количество материал по формулата:

Количество на необходимия материал = L * H * P * 2500 "килограм"

Трябва да се отбележи, че тази формула е валидна само за готов бетон. Ако възнамерявате да купите сух цимент и да подготвите себе си за бетон, изчисленията трябва да се извършат в различен алгоритъм.

Освен това е необходимо да се изчисли броят на поликарбонатните листове. Стандартният размер на листа е 3.05 * 2.05 метра. Нека първата стойност е ширината на един обхват, а втората е височината на бъдещата ограда. Така, ако периметърът на парцела е P метри, тогава се нуждаем от няколко листа:

Броят на поликарбонатните листове = ((P-4) / 3) * 1.1 броя.

Числото 4 означава, че отнемаме ширината на порта "1 метър" и ширината на портата "3 метра". Цифрата 1.1 означава, че добавяме +10 резервен материал.

Броят на стълбовете за закрепване трябва да бъде същият като листовете, само още 1. Ако вземете предвид, че покупката на материала се извършва винаги с марж, допълнителната колона 1 може да бъде игнорирана. Ако възнамерявате да купувате непрекъснати стълбове и цялата метална тръба и да я срежете сами, трябва да вземете предвид височината на оградата. Както вече беше споменато, височината на оградата е 2.05 метра. Това означава, че когато купувате една тръба, трябва да умножете броя на необходимите постове с височина от 2,05 метра. В този случай не е необходимо да добавяте 10, тъй като вече сме направили това при изчисляване на броя на колоните.

Броят на закопчалките за закъснения се изчислява, като се вземат предвид 2 захващания за 1 полюс. В този случай умножете броя на колоните по 2. Броят на закопчанията също е равен на броя на трупите.

За да се осигури закъснението, трябва да имате самонарезни винтове "около 10 броя на 1 закъснение".

Като допълнителни материали може да се наложи:

  • Пясък и вода. Ако бетонът трябва да се приготвя ръчно от цимент на прах. Пясъкът е необходим и за полагане на пясъчна възглавница на дъното на мазето.
  • Хидроизолационни листове или импрегниране. Те са необходими за основата, така че водата да не изтича отдолу и да не разрушава почвата. Ruberoid често се използва като лист.
  • Дървени дъски за изграждане на кофраж под основата.
  • Защитни материали. Срокът на експлоатация на поликарбонатните листове на открито е не повече от 5 години, ако не се обработва предварително.

Подготовка на инструменти

За маркиране се нуждаете от:

  • Метална рулетка.
  • Нивото на "когато е възможно".
  • Водно или лазерно ниво.

За да попълните фондацията, ще ви трябва:

  • Лопатата е "извита" за изкопаване на ями под полюсите. "
  • Лопата е обща за изкопа.
  • Бурът е ръчен. Ако има такава възможност, по-добре е да го използвате за копаене на дупки. Той ще го направи много по-точно и бързо.
  • Машина за заваряване. Това е необходимо за закрепване на подсилващата рамка от армировката.

За довършителни работи след монтирането на оградата ще ви е необходимо:

  • Малък контейнер за защитно решение.
  • Четка или ролка.

Подготовка на тревата

Изкопчето трябва да бъде изкопано с лопата, като се спазва стриктно вертикалността на стените по целия периметър.

Стандартната ширина на основата на лентата е 35-45 сантиметра, а стандартната дълбочина е около половин метър.



За колоните са изкопани по-дълбоко отделни ями. Това е удобно да направите тренировка, защото ви позволява да направите стените идеално гладки и да спестите количество бетон. Това може да се направи с конвенционална лопата, тя отнема само 2-3 пъти по-дълго.

На дъното на основата е традиционно поставен около 10 сантиметра пясък. Тя може да бъде от различни фракции. За тази цел е подходящ и обикновен речен пясък.

кофраж

Тя е построена от дървени дъски. Трябва да се гарантира, че дъските са плътно притиснати заедно, без пукнатини или пукнатини.

Неговата височина над нивото на земята не трябва да бъде повече от половин метър.

Укрепване на основата

Подсилването се извършва с помощта на арматурни тръби под формата на рамка. Пръчките се закрепват заедно чрез заваръчна машина или специални проводници.

Така че, тъй като най-голямата част от товара попада върху надлъжните пръти, те трябва да са възможно най-големи "от порядъка на 1-1,5 сантиметра".

Пръчките са разположени така, че след пълненето те не са видими и напълно потопени в бетоновия разтвор.

За да не може рамката от армировката да докосне пясъчната възглавница, на пясъка се поставят няколко камъка или тухли и едва след това започват да подсилят основата.

Монтаж на стълбове

Ако купите цяла метална тръба, първо трябва да я изрежете в същите полюси. След това инсталирайте 4 стълба в ъглите и затегнете между тях здрава резба. За да ги държите на местата си, можете да ги заварявате или завивате към рамката на арматурата.

Важно е да приведете фиксираните стълбове във височина и перпендикулярност колкото е възможно повече. Това се прави така, че междинните стълбове да имат една и съща височина, която ще бъде проверена от опъната нишка.

След това се инсталират междинни полюси. Най-надеждният начин за закрепване е машината за заваряване. Ако не е така, тогава можете да ги поправите с камъни.

Дъното на колоната е най-добре смазано с антикорозионен материал, за да се осигури здравина за дълги години експлоатация. Тъй като такъв материал може да служи като нормален битум.

За да се предотврати корозията на материала отвътре, върху полюсите отгоре се поставят метални стълбове или пластмасови капачки, които трябва да бъдат здраво закрепени.

Запълване на изкопа с бетон

Важно е този процес да се осъществи незабавно, а не на етапи. Въпреки че изискванията към фондацията са много по-ниски от тези за къщата, малки грешки могат да доведат до нейното унищожаване. Ако бетонът не се излива в един ден, между двата слоя се образува замръзнала кора, която автоматично става слаба зона. В случай на тежки товари, както отгоре, така и отдолу, веднага ще последва пукнатината.

В процеса на изливане е необходимо внимателно да се разпределя бетона през цялото време на територията, като се правят няколко удара надолу. Това ще помогне да се освободи въздух от бетона и да го направи по-трайни и надеждни.

Точката на изливане на бетоновото решение е около 5-7 дни, след което ще бъде възможно стартирането на монтажа на рамката.

Монтаж на рамка за ограда

За да се осигури по-добра защита на оградата, стълбовете са снабдени със закъснения - хоризонтални хоризонтални пръти или тръби, които служат като допълнителна опора. Предимно фиксирайте дървените трупи отгоре и отдолу на едно парче.

Закрепването се извършва с помощта на машина за заваряване или специални инсталации за закрепване. Въпреки че първият вариант е по-евтин, вторият не позволява развалянето на метала.

Дървените трупи могат да бъдат направени или от профилни тръби или да се купят готови.

Монтаж на поликарбонатни листове

Те се монтират с помощта на самонарезни винтове, закрепващи към закъсненията.

Винтовете се завинтват приблизително на всеки 30 сантиметра, така че главата не влиза дълбоко в поликарбонатния лист. В противен случай това може да доведе до напукване и бързо износване на материала.

Правилната грижа

Правилната грижа

Важно е да разберете какво зависи от качествената грижа. На първо място, срокът на експлоатация на структурата.

Поликарбонат не може да се измие с добавянето на корозивни киселини и други агресивни химикали в измиващия разтвор: алкални, ацетон, алкохол.

Той може и трябва да се мие с неактивни препарати. Това може да бъде препарат за почистване на съдове, разреден с вода, перилен препарат или сода.

Поликарбонатът е лесен и практичен материал. Той се различава от другите с техните изненадващи свойства: устойчивост на механични повреди, изолация, звукоизолация, прозрачност, химическа устойчивост и ниско тегло и цена.

За да изградите ограда от поликарбонат със собствените си ръце, е достатъчно да имате минимален набор от инструменти и труд и простотата на дизайна ви позволява да направите всичко в рамките на няколко дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Павилиони, изработени от поликарбонатни вертикални твърди и елегантни павилиониПавилиони, изработени от поликарбонатни вертикални твърди и елегантни павилиони
Прост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайнПрост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайн
Купете готова веранда от поликарбонатКупете готова веранда от поликарбонат
Как да инсталираме клетъчен поликарбонатКак да инсталираме клетъчен поликарбонат
Как да направите веранда от поликарбонат до дървена къща СнимкаКак да направите веранда от поликарбонат до дървена къща Снимка
Модерни оранжерии надеждни поликарбонатМодерни оранжерии надеждни поликарбонат
Поликарбонатни оранжерииПоликарбонатни оранжерии
Проста веранда до къщата от поликарбонатна снимкаПроста веранда до къщата от поликарбонатна снимка
Основните предимства и недостатъци на поликарбонатитеОсновните предимства и недостатъци на поликарбонатите
Затворена лятна кухня от поликарбонат и тухлаЗатворена лятна кухня от поликарбонат и тухла
» » Ограда от поликарбонат
© 2021 BggeHat.com