Павилиони, изработени от поликарбонатни вертикални твърди и елегантни павилиони

Издръжливи и атрактивни външни поликарбонатни беседки могат да се видят на територията на много вили и вили. Такива конструкции се монтират без усилие сами.

Поликарбонат като материал за леки архитектурни структури

Поликарбонатът е термопластичен синтетичен материал. Различни проекти и продукти от него са много активно използвани в областта на съвременното строителство. Търсенето на поликарбонат се дължи на неговите специални технически характеристики и експлоатационни характеристики:

  • Леко тегло. Поради това поликарбонатните павилиони се получават възможно най-леки. За тяхното инсталиране не е необходимо да подготвяте здрава основа, да инсталирате сложни подови системи и допълнителни подпори.
  • Висока устойчивост на удар Масата на материала, който ни интересува, е 8 пъти по-малък от този на акрилната пластмаса и 200 пъти по-малък от този на стъклото.
  • Възможност за преработка. Поликарбонатът лесно се огъва, пробива, изрязва, монтира. Неговата обработка се извършва чрез конвенционални строителни инструменти и инструменти, с които всеки местен майстор ще се справи.
  • Устойчив на естествени влияния. Строителните конструкции от описания синтетичен материал се оставят да работят при температури от +120 до -40 ° С. Те не се страхуват от валежите, не се леят и не гният. Ако покриете поликарбонатни спецификации. състав, той ще забави почти 100 ултравиолетови лъчения.
  • Пожарна безопасност. Запалването на материала е възможно само при температура от + 125 °. В същото време, тя не гори, но тлее.
  • Оперативна безопасност. Поликарбонатът може да бъде счупен със силно механично въздействие върху него. Но тя не се разпада на фрагменти, което означава, че няма да навреди на никого.
Павилиони поликарбонат от външната страна изглеждат безтегловни, изискани и деликатни

Павилиони поликарбонат от външната страна изглеждат безтегловни, изискани и деликатни

Къщи за вили поликарбонат от външната страна изглежда безтегловност, изискан и деликатен. На практика те са наистина надеждни и издръжливи. За изграждането на малки архитектурни сгради се използва монолитен и клетъчен поликарбонат. Първият от тях е под формата на непрекъснати листове с дебелина 2-20 mm. Монолитните продукти се произвеждат чрез технология за горещо формоване. Тази техника дава на крайния продукт високочувствителни свойства и голяма сигурност.

Клетъчният материал се предлага под формата на специални панели с дебелина до 10 мм. Структурно, те се състоят от няколко слоя поликарбонат, които са свързани заедно с усилващи ребра. Визуално панелите изглеждат като пчели. Вътре има въздух. Той служи като топлоизолатор. Клетъчните продукти в сила са по-ниски от монолитните. По тази причина последните се използват много по-често за изграждане на кръгове и пешеходци в крайградските райони.

Летни павилиони от термопластичен материал - отбелязваме предимствата и недостатъците

Павилиони с тавани и стени от разглеждания материал изглеждат прекрасно без преувеличение. Прозрачните продукти премахват границата между околния пейзаж и павилиона. Стените не покриват ландшафтния дизайн, който се предлага в секцията "Дача". Човек, който почива в подобна беседка, се чувства част от природата. И ако подовете на сградата са направени от жълтеникави или оранжеви листа, вътре в нея, дори и в облачен ден, ще се създаде илюзия за лъчите на слънцето.

Поликарбонатът се характеризира с отлична звукоизолация, която позволява изграждането на павилиони от затворен тип

Поликарбонатът се характеризира с отлична звукоизолация, която позволява изграждането на павилиони от затворен тип

Павилиони, изработени от поликарбонат, се отличават с отлична звукова и топлоизолация. Това позволява изграждането на затворени павилиони, които се използват не само през лятото, но и през студения сезон. Вътре в тази структура, шумът от улицата не прониква, то ще бъде топло до късна есен. Ако павилионът е планиран да бъде използван през зимата, достатъчно е да инсталирате евтин нагревател в него.

Друго предимство на павилионите от поликарбонатни панели и листове е мобилността. Летните жители могат лесно да построят малък балдахин, да си почиват под него през лятото и с настъпването на студено време, да разглобят структурата и да я изпращат до склад до следващия сезон. Арбалетът може да бъде разглобен. И в присъствието на свободни помещения (стопанска сграда, лятен хангар, просторен навес), е позволено да се съхранява в сглобена форма. За да преместите лек павилион за няколко десетки метра наистина с усилията на 2-3 души.

Не може да се отбележи простотата на гледане на описаните павилиони. В повечето случаи те са изработени от метал и поликарбонат. Ако рамката е изградена от метални изделия, ще бъде достатъчно да ги оцветявате редовно. И всяко замърсяване от листове или панели, изработени от термопластични материали, лесно се измива с обикновена вода.

Недостатъците на поликарбонатните павилиони са малко. На първо място, ако се изгражда затворен тип, той може да бъде осеян в горещо време. Отворените павилиони на такъв проблем са лишени. Освен това трябва внимателно да боравите със стените на поликарбонатите. Те са силни, но се характеризират с ниска устойчивост на остри и режещи предмети. Драскотините върху термопластичните елементи изглеждат много бързо. при изграждане на беседка специално внимание трябва да се обърне на обработката на ръбове и шевове на листове (панели). Ако качеството на тази процедура не е високо, поликарбонатните продукти ще започнат да потъмняват отвътре във времето.

Ние проектираме беседка - какво да разгледаме на етапа на рисуване?



Всяка архитектурна структура е издигната съгласно предварително подготвен проект (скица). Трябва да начертаете чертежа на планираното беседка, да посочите върху него всички размери на сградата и също така да вземете следните въпроси:

  • Тип и форма на конструкцията - отворен или затворен квадрангуларен, сферичен или цилиндричен павилион. Също така, беседката може да бъде най-елементарна - обикновен балдахин над малка оборудвана площ.
  • Характеристики на използването на павилиона. Тя може да направи лятна стая за детски забавления, стая за инсталиране на барбекю, провеждане на приятелски празници.
  • Възможност за разглобяване на беседка и преместването й в зимно хранилище в приготвена стая.
  • Материал за рамката или колоните. За тази цел се използват дървени или метални изделия. Подписите на дървото изискват постоянна грижа за себе си и доста скъпи. Но металната рамка, както вече казахме, трябва да бъде редовно оцветена и не повече от това.
При проектирането трябва да определите формата на конструкцията

При проектирането трябва да определите формата на конструкцията

Когато проектирате беседка от поликарбонат, важно е да изберете правилното място за монтажа. Опитайте се да изберете плосък парцел, върху който подземните води са разположени колкото е възможно по-дълбоко. Препоръчително е да се изгради павилион на сянка на дърветата. Тогава можете да се отпуснете в него дори и в полунощ. Ако беседката трябва да стои в незапечатана зона, термопластичният материал ще стане много горещ. Отпуснете се в забързаното, което едва ли ще получите.

Изграждането на павилион със собствени ръце е проста задача

В случаите, когато малка беседка в дачата е планирана да се използва само през лятото, основата за нея може да бъде избегната. Просто чука в ъглите на бъдещата конструкция на метални тръби. Ако сте решени да построите капитално строителство, ще трябва да създадете една неусложнена фондация:

  • копаят канавка с необходимите размери (дълбочина - 10-15 см, достатъчно е да се отстрани горния слой на почвата);
  • изравнете долната част на изкопа, изсипете слой от развалини, хванете го;
  • незабавно монтирайте носещите подпори (дървени, метални), които се задълбочават в почвата с 0,6-0,7 m;
  • излейте бетон.
База за беседка

База за беседка

Сега изчакайте разтворът да се втвърди напълно. Получената бетонна основа ще послужи като пода в беседката. При желание може да се покрие с подходящо покритие. След това изградете рамката на конструкцията. Получете квадратни профилни тръби (препоръчителното напречно сечение е 5х5 см). Свържете ги между ъглите 4,5х4,5 см, които са закрепени с болтове и гайки. Може да се използва и заваряване. Рамката се сглобява по най-удобен начин от отделни секции на земята, след което се редува. Сглобяването на дървен скелет за беседка от поликарбонат се осъществява по подобен начин. Но в този случай свържете отделните елементи с дървени винтове или пирони.

Рамката, изработена ръчно от метал, ще ви издържи много по-дълга дървена конструкция. Но разходите (финансови и труд) върху металния скелет ще бъдат по-високи. Изберете най-добрия вариант, като вземете предвид собствените си силни страни и пари.

Сега всичко е готово за монтаж на покрива и стените на беседката. Нарежете панелите или листовете материали на желаните размери. Процедурата се извършва от всеки удобен инструмент - електрически вериги, ръчна хартия. Можете дори да нанесете циркуляр. На него е необходимо да се създаде алуминиев диск. Простотата на поликарбонатна обработка прави възможно създаването на разнообразни покривни конфигурации за павилиона, като се започне от прости едноетапни и завършва с орнаментирани сферични. Термопластичният материал трябва да бъде закрепен към рамката посредством специални винтове с термични шайби, монтирани от двете страни на панела, който да бъде монтиран.

Такива крепежни елементи се монтират в предварително пробити отвори и след това внимателно се затягат. Счита се, че парцелите на отделните листове със скелета на конструкцията трябва да бъдат залепени с безцветен уплътнител. И последното. Преди да започнете инсталирането на продукти от термопластични трябва да бъдат залепени на техните краища специални. профил или алуминиева лента.

Насладете се на ваканцията си в селската къща в солиден и красив поликарбонатен павилион, издигнат от себе си!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ограда от поликарбонатОграда от поликарбонат
Поликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерияПоликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерия
Поликарбонатен карпорт в двораПоликарбонатен карпорт в двора
Сенници от поликарбонат украсяват къщата с естетически дизайн!Сенници от поликарбонат украсяват къщата с естетически дизайн!
Как да инсталираме клетъчен поликарбонатКак да инсталираме клетъчен поликарбонат
Как да направите веранда от поликарбонат до дървена къща СнимкаКак да направите веранда от поликарбонат до дървена къща Снимка
Модерни оранжерии надеждни поликарбонатМодерни оранжерии надеждни поликарбонат
Поликарбонатни оранжерииПоликарбонатни оранжерии
Проста веранда до къщата от поликарбонатна снимкаПроста веранда до къщата от поликарбонатна снимка
Основните предимства и недостатъци на поликарбонатитеОсновните предимства и недостатъци на поликарбонатите
» » Павилиони, изработени от поликарбонатни вертикални твърди и елегантни павилиони
© 2021 BggeHat.com