Как да лакираме пода

как да лакираме подаВсеки знае, че дървените подове са много удобни, носят топлина и комфорт у дома, а освен това са подходящи за всеки интериорен дизайн. Но такива подове се нуждаят от постоянна грижа и внимателна грижа.

Дървото под влияние на вода и температури се влошава, пукнатини, stratifies, къдрици, и може да се случи на всички видове мухъл плесени. За да се предотврати това, е необходимо дървото да се обработва с лак.

Обикновено се произвеждат лакове на водна основа и лакове на базата на разтворители. Акрилните лакове са много силни, лесно се прилагат и в същото време практически не са токсични. Те имат добра огнеустойчивост и имат много атрактивна цена.

Преди нанасянето на лак ние подготвяме подовата повърхност.

За начало трябва да подредите пода. За да направите това, купуваме ръчен цикъл в строителния магазин и го заточваме добре. Преди да започнете цикъла за лесна работа, можете да изгладите подовете с желязо, чрез напоен парцал.



После, използвайки кожите, подсушаваме пода. След първото шлайфане е необходимо подовете да се избършат с мокър парцал, а след това отново да се шлайфа. След всяка работа е необходимо да се почистят подовете от прах и мръсотия, които остават от смилането.

Освен това, с широка желязна шпатула, нанесете грунда грунда върху цялата периметър на пода. След като грундът изсъхне напълно и това отнема около един час, е необходимо пясъкът да се изплува отново с фин шкурка. След като приключите работата, отново прилагаме един или два слоя грунд и му позволявайте да изсъхне.

Продължаваме директно към лакирането на пода. Лакът в буркана преди нанасянето му трябва да се смеси добре и да остане в продължение на няколко минути, докато всички въздушни мехурчета изчезнат. След това, като използвате мека четка или пенообразна валяк, нанесете лак равномерно върху повърхността на пода в посока на светлината от прозореца или като подредите текстурите върху дъските.

След като първият слой лак се изсушава, лекувайте го с кожа и внимателно го почиствайте от прах. След това прилагаме един или два слоя лак по същия начин. За да изсъхне напълно лак, това отнема около 3 до 5 дни, само след това можете да внесете мебели в стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полиуретанов лак за пода най-добрите марки, правила за прилагане на дървесина и бетонна основаПолиуретанов лак за пода най-добрите марки, правила за прилагане на дървесина и бетонна основа
Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?
Как да покриете дървен под с лакКак да покриете дървен под с лак
Хидроизолация на дървен под в банятаХидроизолация на дървен под в банята
Боя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на подаБоя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода
Етапи за лакиране на дърво и правила за нанасяне на лакЕтапи за лакиране на дърво и правила за нанасяне на лак
Olive Oxol за защита на дървесните продукти от външни факториOlive Oxol за защита на дървесните продукти от външни фактори
Боя за подова на сорта и техните характеристикиБоя за подова на сорта и техните характеристики
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
» » Как да лакираме пода
© 2021 BggeHat.com