Как да измиете зеления линолеум

Един от най-трайните, трайни и практични подови покрития е линолеумът. Той е лесен за почистване, лесен за инсталиране и евтин, защото печели любовта на много собственици на апартаменти и къщи. Въпреки това има сред домакинските химикали и лекарства такива съединения, които дори при линолеум са трудни за отстраняване. А преобърналият флакончик с зеленок за всяка любовница може да се превърне в истинско бедствие. За щастие все още е възможно да се справите с петна от тази фармацевтична индустрия. Как да измием зелено с линолеум?

Как да измиете зеления линолеум

Как да измиете зеления линолеум

Zelenka - характеристики на лекарствения продукт

В обикновените хора - zelenka, и научно този наркотик се нарича брилянтно зелено. Това е боя, принадлежаща към серията трифенилметан и използвана за антисептични цели в медицината и в други сфери на човешката дейност. Тя често се използва за лечение на кожата с различни видове увреждания, тя също е лекарство за определени заболявания.

Към бележката! Зеленка за първи път е била получена в Германия в края на XIX век, но учените са научили за антимикробните свойства на състава само през XX век. На територията на Русия, брилянтно зелено широко разпространено през миналия век по време на Съветския съюз. Популярността на евтината продукция.

Зеленка

Зеленка

Интересно е, че сега в медицината zelenka се използва само в Русия и няколко други страни. Това се дължи на факта, че сред учените съществува мнение, че диамантното зелено може да има канцерогенен ефект. Също така популярността на зелените е ниска поради цвета си ефект - петна от лекарството задръжте за дълго време и практически не се измива от кожата. И не е изненадващо, че понякога в процеса на отваряне на бутилката, особено - в бързаме, съдържанието е на пода. С всякакъв вид основа за премахване на зеленото е доста трудно - такъв постоянен цвят е. Емералд съставът бързо се абсорбира в повърхността, това е само няколко секунди.

Към бележката! По-рано, зелено е широко използван за боядисване на тъкани, хартия, коприна, дърво и все още се използва за създаване на редица лакове.

Оцветяване от зелено върху линолеум

Оцветяване от зелено върху линолеум

Какво трябва да направя първо?

А сега - балонът се преобърна, а злодеят зеленика беше на пода. Какво да направите в тази ситуация, възможно ли е по някакъв начин да оправим ситуацията веднага и да спасим капака? Първото нещо е да се вземат всички парцали и бързо избършете петно, така че голямо количество боя няма време да се накисва в основата. За да направите това, можете да използвате това, което е на ръка - парче плат, парцал или дори тоалетна хартия и салфетки. В същото време се препоръчва да не се измива зеленината, размазване, но да се накисва. Най-важното нещо е да не се позволи на място да се разпространява по-нататък по пода и дори повече, за да го петна. Можете също да напълните зелето с пясък или сол, те ще поемат течността.

Zielonka на линолеум

Zielonka на линолеум

След това трябва да се задействате с мивка със сапунена вода, гъба и почистващ прах, съдържащ хлор. С помощта на този набор се премахва друга част от мястото, която ще бъде взета. Работата с химикали трябва да бъде в ръкавици, за да не изгорите ръцете си. Понякога се справяте с помощта на зеленото място и домакински инструменти за тъкани - Amway, Vanish. Основното е да ги използвате в концентрирано състояние. Те също ще помогнат да се справят с зеленината и мека мебел.

Измиване на линолеум

Измиване на линолеум

Към бележката! За да се изясни зеленото - или по-скоро, за да се даде петно ​​оранжев цвят - солна киселина помага, но е малко вероятно да бъде в къщата на един обикновен гражданин. Да, и трябва да работите с него много внимателно, така че не поемайте рискове и го извадете от рафта, дори и да е. Но, разбира се, това е най-добрият "неутрализатор" на зеленината.

Светлини на линолеум

Светлини на линолеум

Ако зеленото петно ​​не е изтрито и силно поразително, тогава можете да опитате да отстраните пресните зелени с 30-та оцетна киселина и пероксид. Част от парцала или памучна вата се навлажнява в тези продукти и се поставя на оцветено място. Този състав обаче може да повреди повърхността на покритието.

Киселина, солна, технически

Киселина, солна, технически

Средства за премахване на свежи петна

Нека разгледаме повече подробности, които могат да се използват за отстраняване на свежи петна от зеленика върху линолеум. За начало се използва най-безобидната - това е обикновен гумир или гума за велур. Но методът е подходящ за малки петна, в противен случай ще трябва да отделите твърде много дъвка и работата е доста трудоемка.

На първо място, петна трябва да бъде леко навлажнена с вода. Тогава тя се обработва интензивно от гума. Периодичното овлажняване на повърхността продължава, докато мястото изчезне напълно.

Петната може да бъде изтрита

Петната може да бъде изтрита

Към бележката! Гъбичките, грубите четки и други почистващи инструменти е малко вероятно да бъдат в състояние да се справят със зелено, без да се използват прахове и други почистващи препарати.

Не е необходимо да се използва шкурка за отстраняване на zelenki - лесно ще повреди и линолеум. По-добре е, без да губите време да тичам в банята и там предприема хлориран състав - Domestos, белота, амонячен разтвор и т.н. Zelyonka хлорни нехаресвания и обикновено непосредствено зад балатум, в противен случай трябва да бъде погълната ... Въпреки това е важно да се помни, че ако балатума има ярък цвят, който е рискът от разваляне него, се облекчи, ако използваме много агресивен наркотици.

бял

бял

Обикновено, за да се отстрани ново оцветяване, е достатъчно да се използва обикновен прах за пране и сапун за пране. Последното се търка на рендето и в количество 4 супени лъжици. л. се отглежда в 2 супени лъжици. вряща вода. Съставът се нанася върху петна и се оставя за няколко часа, след което се избърсва с кърпа, напоена с гореща вода. Понякога отнема около 3 пъти тази процедура, за да се справи с място на пода.

Домашен сапун

Домашен сапун

Прахът за пране просто се излива върху леко оцветен с вода петно ​​и точно като сапун, оставен за няколко часа. Тогава достатъчно, за да избършете пода. Понякога се използва помощно средство за миене на съдове вместо прах, но душ гелове или течни сапуни са напълно неадекватни.

За да спасиш любовницата, изсипвайки зеленото на пода, можеш и сода с оцет. Първата се излива върху петна, а втората в малко количество се излива върху содата. Прахът ще започне да съска - това е нормална реакция, не бива да се страхуваме. Обикновено по време на този процес целият зелен се отстранява бързо.

Оцет и сода

Оцет и сода

Можеш ли да изтриеш старото зелено?

Но какво ще стане, ако петна вече не е актуална? Възможно ли е някак да се премахне зелената в този случай? Има опции, по-долу ще бъдат описани ефективни средства, които помагат в борбата с тях.

ацетон - разтворител, който често се използва за премахване на бояджийски материали от четки след боядисване. И той ще може да се справи с почти всички бои, включително зеленина. Но е важно да запомните, че разтворителят може да обезцвети и линолеум, така че трябва да действате внимателно. Агентът се прилага върху памучен тампон, който се обработва с оцветена повърхност.

Ацетон технически

Ацетон технически



Петрол и керосин също ще бъде в състояние да се справят със зелено, което се разлива не само на балатум, но и на други повърхности. Точката се натрива с памучен тампон, потопен в едно от тези съединения и след това се оставя на повърхността на замърсяването в продължение на 1 час. След това тампонът се отстранява и повърхността на пода се избърсва с чиста, влажна кърпа.

бензин

бензин

Аптеката продава такъв инструмент като белина. Изглежда като прах и трябва да се разрежда в съответствие с инструкциите. Съставът се нанася върху цялата повърхност на петна, остарява се в продължение на около 5 минути и се измива с чиста вода. Обикновено след това няма следи от зеленина.

Хлор вар

Хлор вар

Можете да опитате да премахнете зеленото алкохол или одеколон. За да ги използвате, ще ви трябва и малко парче памучна вата, която ще разтрива повърхността.

Ео де Кьолн

Ео де Кьолн

С старото петно ​​ще се справи и разтвор, получен от конвенционален калиев перманганат и оцетна киселина. Освен това, тези средства са във всяка къща и не е нужно да бягате след тях в магазина. На първо място, калиев перманганат се смесва с оцет (9), след което гъбата се овлажнява в получената смес. Последното третиране на повърхността на пода в мястото на петна. Щом зеленият цвят променя цвета си до кафяво, продуктът се измива с обикновена вода. Но за да се справи с формираната жълта е способен на водороден прекис, смесен с оцет в концентрация 30. Ако е необходимо, процедурата може да се повтори.

Калиев перманганат

Калиев перманганат

Измива зелено и камфор алкохол, който се прилага и за памучната вата. Подовете на мястото на петна са добре разтривани от препарата, след което са измити.

Камфор алкохол

Камфор алкохол

Най-ефективният вариант за справяне със зелени петна е използването на хлороводородна киселина в малка концентрация, около 3-5. Прилага се върху остатъците от диамант зелено и след това изчакайте няколко минути. След това линолеумът се избърсва с мека кърпа, напоена с вода.

Характеристики на премахване на петна от различни видове линолеум

Използвайки различни средства за отстраняване на зелени от линолеум, трябва да се помни, че има различни видове на този материал, които се различават по качество и сила. И това е важно да се разгледа, като изберете опциите за почистване на материала от зелени петна.

Таблица. Видове линолеум и особености на нейното изчистване.

Видове почистване
изглед
Характеристики на почистването
необоснован

необоснован

Материал с лека дебелина. Такъв линолеум се страхува от влиянието на агресивни почистващи препарати и разтворители. Най-добре е да използвате състави от оцет и сода или алкохол, за да почистите този вид покритие. Други средства могат да изгорят покритието и да го развалят безнадеждно.
На пенеста основаНа пенеста основа
Достатъчен е надежден и издръжлив материал с дебелина до 3,5 мм. Той има висока степен на устойчивост към различни вещества. Идеален за отстраняване на петна - съдържащи хлор лекарства.
На усещанетоНа усещането
Най-дебелият линолеум с дебелина около 5 мм. Въпреки това външният слой на полимера е доста тънък (до 1,5 мм), поради което интензивното триене на покритието може да доведе до материални щети. Най-добре е да почистите този линолеум със сода.

Съвет! Ако чрез някакви спестяващи методи за отстраняване на зеленината от линолеума не работи, но да се предприемат драстични мерки и развалят покритието е жалко, тогава е по-лесно да затворите оцветени места с малък килим.

Няколко популярни типа линолеум

Няколко популярни типа линолеум

Петна от зелени: радикални методи за елиминирането им

Ако никой от горните методи не ми помогна (както това се случва, тъй като за производството на линолеум може да се използва на различни вещества), но с място искам да управлява по че няма значение какво, трябва да се пристъпи към драстични мерки. Приемат ли се само хора, които са се сблъскали с такова бедствие като зелено на балатум, ще трябва да съдят.

  1. Замърсеният линолеум е просто изрязан и на него се поставя и фиксира чисто парче. Направен е вид кръпка. За залепване на линолеум е най-добре да се използва специална заварка на студено и моделът върху покритието трябва да бъде внимателно подбран, което ще направи ставите невидими.

    Залепваме пластира, разтриваме ставите и самолета с парцал

    Залепваме пластира, разтриваме ставите и самолета с парцал

  2. Ново парче покритие може просто да бъде залепено вместо изрязаната секция с помощта на двустранно шотче, но ще изглежда грозно, ако ставите останат нелекувани.
  3. Пренареждането на мебелите също може да се превърне в положителен вариант за цялостния външен вид на стаята. Но тук трябва да прецените вашите възможности - ако петната е в средата на стаята, тогава малко вероятно е да се случи нещо, освен може би малка маса.
  4. В последния случай най-лесният начин е да купите килим и да покриете пода с мръсотия. Това обаче е сравнително голям мащаб, ако става дума за закупуване на красив килим.
Точката на ламината може да бъде покрита с мат

Мястото на линолеума може да бъде покрито с килим

Как да се отървем от зелени петна върху линолеум?

Накрая предлагаме да се запознаете с малка инструкция за премахване на петна от диамант зелено от линолеум.

Стъпка 1. На първо място, размерът на зеленото място трябва да се сведе до минимум, ако е свежо решение на брилянтно зелено. За това се поема памучен диск или парче памучна вата и точката е леко пропито с него. Носете на повърхността на пода отпадъците памук (оцветени в зелено) не може - лесно можете да направите нови места.

В началото зеленото се намокри

В началото зеленото се намокри

Стъпка 2. Богатите петна, докато се разпространят, са покрити със сол. Инструментът се излива в петна.

Мястото е покрито със сол

Мястото е покрито със сол

Стъпка 3. За премахване на солта, оцветена в зеленина, се използва гъба и лист хартия. Солта с гъба просто се люлее на лист хартия.

Премахване на солта оцветена в зеленина

Премахване на солта оцветена в зеленина

Стъпка 4. Тогава мястото на зеленото се обработва по всякакъв начин. Например, тя се избърсва с ваден диск, напоен с разтворител. Повърхността на тази повърхност от линолеум се измива с чиста вода.

Точката се изтрива с памучен диск, навлажнен в разтворител

Точката се изтрива с памучен диск, навлажнен в разтворител

Мястото се измива с чиста вода

Мястото се измива с чиста вода

Видео - Премахване на петна със зеленина от линолеум

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разбираме как да измиете зеления линолеум с няколко полезни съветаРазбираме как да измиете зеления линолеум с няколко полезни съвета
Зелена кухняЗелена кухня
Един от най-добрите подови настилки линолеум синтетичниЕдин от най-добрите подови настилки линолеум синтетични
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
» » Как да измиете зеления линолеум
© 2021 BggeHat.com