Разбираме как да измиете зеления линолеум с няколко полезни съвета

Попийте линолеума

Въпреки че линолеумът е демократичен подов материал с достатъчно високи характеристики, след известно време се появяват дефекти и петна. Така че въпросът, какво да измие зеленото с линолеум, е съвсем релевантно. За да го изтъкнем безучастно, проблемът не е най-простият, затова нека да дадем полезни съвети как да се отървем от тези проблеми.

Ремонт на линолеум в този случай е сложен въпрос. След zelenok - този алкохолен разтвор, който включва анилин багрило. Простата му вода не може да се измие. Той бързо се абсорбира във всякаква повърхност, дори и най-защитената. Освен това той е много упорит и практически нерешителен. В този случай най-лесният начин да избегнете големи проблеми е веднага да съберете течността, така че да не проникне дълбоко.

Можете да го направите с памучни тампони или чиста кърпа. Важно е да се мокри зелено, а не да го търкате на повърхността. Това може само да влоши ситуацията, тъй като петното ще стане по-голямо и това е още по-сериозни проблеми.

Някои домакини, знаейки, че покритието е много трудно да се избърше, се препоръчва да се премахнат петна върху линолеум с препарат, разтворен в гореща вода. Но с едно предупреждение - оцветяването трябва да е свежо. Ако продължи 24 часа, този начин на премахване няма да помогне.

За да почистите линолеума?

Въпросът е какво да измиеш линолеума, ако го пуснете със зеленина - един от най-честите. Предлагаме няколко възможности:

  • Използвайте течност, за да премахнете лак.
  • Можете да премахнете петна с ацетон. Моля, имайте предвид, че това лекарство е агресивно химично вещество, така че бъдете много внимателни с него. Малко прекалявайте - получите безцветно петно ​​върху линолеума. Тоест, изгаряйте защитния филм на материала.
  • Bleach, който съдържа хлор. Добър вариант, но е ефективен само на свежи места.
  • При такива ситуации се използва и хлороводородна киселина. Само за тази цел е необходимо да се използва решение 3-5.
  • Можете да вземете сода каустик или 70 оцет.
  • Сега в продажба ще откриете различна цел за гелове, прахове, пасти и други подобни. Всичко това обикновено се използва за почистване на санитарно оборудване.

Моля, обърнете внимание! Използвайки всички горепосочени лекарства, трябва да вземете предвид един важен нюанс - всички те са каустични вещества, затова е лесно да се изгорите. Ето защо съветът - носете защитни гумени ръкавици, когато използвате химикали.

Като цяло, почистване линолеум - сериозна материя. Основното нещо тук не е да прекалявате.

Рецепта # 1

Манганов разтвор

Калиев перманганат (манган)

За него ще ви трябват манган и оцетна киселина. И двете съставки трябва да бъдат смесени, така че течността да стане тъмночервена. Сега го навлажнете с тампон или кърпа и нанесете разтвора върху петна на зелената. След известно време тя трябва да стане розова. Отново го навлажнете с разтвор, за да стане кафяво.

След това можете да изтриете линолеума с чиста кърпа или гъба, напоена с топла вода. Това означава, че е необходимо да се отървете от приложената течност. След това кафявата петна трябва да бъде обезцветена, така че подготвяме друго решение - 30 оцет плюс водороден прекис. Поставяме го на мястото на замърсяване, след което го измиваме с топла вода.

Ако парчето зелено е вече вградено дълбоко в подовата настилка, то тогава за първи път не се отстранява. Ето защо можете да повторите процедурата. Отново, помнете - не прекалявайте!

Рецепта # 2

Друг начин от секцията "почистване на линолеум". Нуждаете се от хлор-съдържащ материал, който се използва за почистване на водопроводната мрежа. Тя трябва просто да се излее на зелено място и да се остави в такова състояние. Продължителността на процедурата е от 5 до 15 минути. Всичко ще зависи от това кога е приложено петното.

След това извадете разтворителя и измийте мястото за замърсяване 2 пъти с топла вода. Ако почистването не успее, повторете отново процедурата. Тази опция е една от най-икономичните и икономични.

Рецепта # 3

Използване на содна храна

Храна сода



Тази опция е свързана с химическа реакция. Изсипваме сода за печене. Обърнете внимание, че сода напълно затвори блока.

Сега го покрийте с малко количество оцетна киселина. Има химическа реакция, при която багрилото трябва да бъде напълно отстранено.

Нека да обобщим резултатите

Това са само няколко начина, как можете да се отървете от зеленчуци на линолеум. Всички те не са толкова прости, колкото изглежда на пръв поглед. Практиката показва, че за първи път не винаги можете да премахнете петна. Така че трябва да повторя процедурата няколко пъти.

Понякога има много стари петна. Горните методи няма да работят за тях, така че ще са необходими радикални мерки. Например, бензин или керосин. Необходимо е да намокрите една от тях с кърпа и да я поставите на петна за 15-20 минути, след това да изплакнете мястото с топла вода. Понякога това помага. Но ако това не помогне, то единственото решение е да се замени замърсената зона с нов материал. Необходимо е обаче да се избира стриктно според рисунката и оцветяването и няма да е лесно да се коригира, но няма друг вариант. В действителност, ние получаваме ремонт на балатум.

Надяваме се, че отговорихме на въпроса, отколкото да измием линолеума в кухнята, в банята или в тоалетната. Това е, когато най-често се използва този под. Сега нека преминем към един по-глобален проблем - как да ремонтираме линолеума със собствените си ръце.

Ремонт на подови настилки от балатум

Подготовка на линолеум за студено заваряване

Адхезия на линолеумните стави

Има няколко традиционни дефекта, които са присъщи само на този материал за подови настилки. Затова ще зададем въпроси и веднага ще им отговорим:

  • Как да омекоти линолеум? Този въпрос често се среща на етапа на полагане на материала. От магазина се доставя на ролка, затова се препоръчва да се разстила на пода и да остане в това състояние в продължение на 2-3 дни. Между другото, можете да ходите на балатум, това няма да го навреди. Единственото нещо, което трябва да направите, е да подрежете материала до размерите на стаята с разрешение от 10 см от всяка страна.

Ако в този случай вълните все още остават, поставете шперплата върху тях и върху тях - малък товар. Можете да фиксирате ролката с основата в единия край и да вървите по цялата повърхност с пръчка, сякаш издърпвате материала. След това се фиксира и вторият край. И няколко съвета - в стаята трябва да бъде температура от + 22 ° С и не течения.

  • Как да премахнете мехурчета от линолеум? Нискокачественият линолеум може да доведе до това, че на повърхността му ще има подуване. За да ги премахнете, е необходимо да освободите въздуха, който е бил там. Между другото, от там може да се разпространи неприятна миризма. Ето защо, в средата на пикочния мехур, направите пробиване с шлюз, изпуснете въздуха и завъртете мястото на дефекта с валяк.

Ако линолеумът се надува няколко дни след монтирането, е необходимо да въведете разтворител в пункцията, като използвате спринцовка, за да омекотите вече закалената лепилна маса. И отново преобърнете място с валяк.

Не е необходимо да затваряте дупка от шибър. Тя е твърде малка, така че на повърхността няма да се вижда.

  1. Как да премахнете вдлъбнатини на линолеум? Този дефект обикновено се появява след пренареждане на мебели, под краката на които непременно остават плитки кухини. Първо, за да не се образуват, е необходимо да поставите гумени или пластмасови подложки под краката. На второ място, няма много сложни начини за тяхното премахване:
  • Можете да загреете мястото на вдлъбнатината със сешоар и да го завъртите с тежък метален предмет като топка. Но този метод е труден и ще отнеме много време.
  • Можете внимателно да отрежете зъб с остър нож и да поставите на него точно същото парче от нов материал.

Как правилно да се грижи за линолеум

Измиваме пода след ремонт

Моят секс

Грижа за линолеум - това не е най-лесното нещо. И то трябва да започне от момента на завършване на инсталацията. Необходимо е покриването на материала с защитен мастик. След това полирайте повърхността на блясък. Между другото, въпросът е какво да измиеш линолеума, за да блестиш - един от най-честите на страниците на интернет. Така че, използвайте тази много мастика. Разтрийте го на пода след всяко изчезване на покритието. И ще изчезне непременно, защото не само пепелници от чехли, но и вода, която се използва за измиване на пода.

Всеки ден трябва да вакуумирате пода. Дори малки частици прах представляват заплаха за нейното качество. Но в същото време грижата за линолеум не се ограничава до тези процедури. Тя трябва да се мие 1-2 пъти седмично с топла вода. Между другото, защитната маска може да се нанася само на чист и сух под. Имайте предвид това.

Но най-непоправимите щети на линолеума се дължат на обновяване на апартамент или къща. Ето защо се препоръчва да покриете линолеум с полиетиленово фолио преди да започнете ремонтни работи. Разбира се, няма да създаде защитна бариера срещу замърсяване и прах от 100 и на някои места замърсяването ще продължи да се появява. Следователно още един въпрос е действителен - как да се измие линолеум след ремонт?

Всички методи, които са описани по-горе, могат да се използват за почистване на покритието от балатум. И най-простият от тях е да се измие с разтвор на обикновен прах за пране. Просто премахнете мръсотията и праха, след това използвайте влажна кърпа, навлажнена с разтвор на прах, ходете по линолеума. След това събирайте влагата и изплакнете пода с чиста вода и още няколко пъти. Обикновено това е достатъчно. Ако не помогна, повторете отново. По този начин не само ще измиете пода, но и ще се отървете от миризмата на котешки урина.

Така че, за да сте сигурни, че подът ви отдавна е служил, първо трябва да обърнете внимание на грижите за линолеума и едва след това да поправите покритието.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да измиете подовете след ремонт от бяла плакаКак да измиете подовете след ремонт от бяла плака
Как да се измие линолеумКак да се измие линолеум
Как да измиете зеления линолеумКак да измиете зеления линолеум
Как да се измие прост лъскав таван на основните правилаКак да се измие прост лъскав таван на основните правила
Трябва да знаете как да измиете фалшивия таванТрябва да знаете как да измиете фалшивия таван
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Как да се измие боята от тавана основни правилаКак да се измие боята от тавана основни правила
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Козметичен ремонт, бързо обновяване на помещенията с минимални инвестицииКозметичен ремонт, бързо обновяване на помещенията с минимални инвестиции
» » Разбираме как да измиете зеления линолеум с няколко полезни съвета
© 2021 BggeHat.com