Вътрешна довършителна къща с ваши ръце избирате подходящи материали

Вътрешната украса на всеки частен дом е от голямо значение за уюта на неговите обитатели. Това е особено важно за рамковите къщи, които наскоро станаха по-популярни в нашата страна.

Вътрешно покритие - правила и характеристики

Възможно е да се осигури висококачествено интериорно покритие, което да даде на всички помещения на къщата структура уютен и жилищен вид. В повечето случаи тази операция се извършва на два етапа. Първо, грубата работа е свършена. Те са комплекс от дейности, насочени към компетентната подготовка на таванни, подови и стенни повърхности. На практика това означава, че вие ​​искате да насочите всички тези причини, за да ги освободи от старите палта, извършване на монтаж на прозорци склонове и подове. След грубото обработване се пристъпва към покритието с помощта на избраните материали.

Завършете финиша от тавана

Завършете финиша от тавана

Вътрешното довършване на досега експлоатирана или току-що построена къща трябва да се извърши, като се вземат предвид следните препоръки:

  1. 1. Ремонтът трябва да започне с най-отдалечените (по отношение на входа на жилището) помещения.
  2. 2. Нежелателно е да завършите във всички стаи наведнъж. По-добре е да действате последователно - да шиете една стая, след това втората и т.н.
  3. 3. Необходимо е да се оформят помещенията само след полагане на нови или замяна на стари инженерни мрежи (електрическа инсталация, канализация, водоснабдяване, вентилация).
  4. 4. Отделни зони на помещението, в които няма да се декорират, трябва да бъдат защитени от строителни отпадъци и възможни замърсители. Просто покрийте всички повърхности с дебел филм от полиетилен.
  5. 5. Довършителните работи почти винаги се извършват отгоре надолу. Първо, отрежете тавана. След това отидете на стените и пода. Тази схема не е приложима в случаите, когато се планира инсталирането на таван за разтягане. Той е създаден най-късно.

Също така има смисъл да се изготви предварително план за всички работи и да се събере необходимия брой необходими материали. Тогава интериорното декориране на каквато и да е рамкова къща, извършена от самите тях, ще се осъществи без форсмажорни обстоятелства. С използването на съвременни материали за обшивка, къща с площ от 55-70 квадратни метра е напълно завършена в рамките на 45-60 дни. Поканените строители извършват тази работа по-бързо. Но защо да плащате господари, ако всички дейности са реалистични да се правят сами?

Материали за обшивка - какво да изберем?

Завършването на рамковите конструкции отвътре се извършва по различни начини. Изборът на конкретни материали за облицовка се определя само от индивидуалните предпочитания на собственика на жилището и от бюджета, определен за ремонт. Груб довършителни работи най-често се извършват с OSB-плоскости или гипсокартонени плоскости. Такива продукти надеждно скриват всякакви недостатъци в стените и тавана, правят възможно подготовката на повърхности за изпълнение на сложни конструкции. И най-важното - сухото строителство и OSB са лесно монтирани сами.

За грубо довършване често се използва гипсокартон

За грубо довършване често се използва гипсокартон

За довършителни работи обикновено се използват следните материали:

  • Облицовъчни керамични плочки. В магазините за строителство не е трудно да се намери плочка с някаква текстура. Керамиката се характеризира с висока декоративна и висока износоустойчивост. Но тук трябва да помните, че такива продукти са монтирани на перфектно подравнени основи. Стените с извивки, повдигания и други дефекти трябва да бъдат подрязани с други материали.
  • Wallpaper. За поставяне рамката къщи могат да използват всеки от техните сортове - винил, хартия, нетъкан, акрил, фибростъкло, течност.
  • Облицовка - пластмаса или естествено дърво. Изкуствените продукти са лесни за инсталиране, те не се страхуват от микроорганизми, насекоми, са евтини. Лесно е да се грижите за пластмасовата облицовка. Но неговите индикатори за шум и топлинна защита са доста ниски. Облицовката от естествено дърво е лишена от всички недостатъци на пластмасовите материали. Тя дава жизнено пространство у дома уют. Вярно е, че цената му може да хапе. Ако планирате бюджетна вътрешна облицовка, по-добре е да използвате подплата от пластмаса.
  • Декоративна мазилка. Материал с отлични механични и огнеустойчиви свойства. Такава мазилка изглежда страхотно по стените на рамката къща. Прилага се без сериозни затруднения.

Ако искате вътрешното табло на жилищните помещения да бъде оригинално и възможно най-практично, обърнете внимание на най-новите материали за завършване - гъвкав камък и стъкло-магнезиеви листа. Първата от тях има уникална гъвкавост и страхотен външен вид. Гъвкавият камък е направен под формата на декоративни плочи с различни размери и тапети. Той е устойчив на механични влияния, екологичен, лесен за инсталиране. Стъкло-магнезиевите листове са направени от специална мрежа (плат и стъкло), дървени стърготини и химически добавки, които дават на продуктите висока влажност и огнеустойчивост.

Когато решите кое е най-добре да направите рамката на къщата вътре, вземете нивото на сградата, шпаклата, лентата, вземете необходимите скрепителни елементи и започнете ремонтни работи. На правилата за завършване на къщата с различни материали, ние ще говорим по-нататък.

Плочи OSB и гипсокартон - безупречно грубо покритие

Hycocarton листа (GCR) са идеални за изравняване на стените в нови рамкови къщи. Монтажът им се осъществява върху рамка от метални профили съгласно следната схема:

  1. 1. Вземете решение гипсокартон, инсталирайте UD профили (наричани "начални профили") по линията и други елементи на скелета, планирани на повърхността.
  2. 2. Поставете гъвкавите гофрирани тръби или пластмасови кутии.
  3. 3. Запълнете пространството между профилите и листовете с топлоизолационен материал.
  4. 4. GKL се закрепва към рамката (желателно е да се използват самобръчкови винтове за метал).
  5. 5. Изчистете празнините между отделните листа от гипсокартон с нож за замазка, използващ замазка.
  6. 6. Шлайфане nazhdachkoy с фино зърно дават на повърхността идеален външен вид.
  7. 7. На установения GKL е възможно да лепете тапети, да ги мазимите, да завършите с други материали.
GKL са монтирани върху метална рамка

GKL са монтирани върху метална рамка

OSB-плочите са монтирани на подобен принцип. Но в този случай трябва да се има предвид, че те имат голяма маса. Затова тяхното закрепване се извършва върху дървената рамка, като се използват специални спирални пирони с дължина 5 сантиметра. Те се задвижват хардуер всеки 0.15 m. Ако OSB продукти са монтирани на пода, стайлинг им се прави по отношение на трупи перпендикулярни.

След монтажа на плочите, те трябва да бъдат третирани с шкурка (фино зърно) и да се нанасят три слоя лак последователно върху повърхността. Важна точка! Всеки слой трябва да изсъхне напълно в естествени условия (не използвайте сешоари за коса, електрически уреди за ускоряване на сушенето). Ако грундировката е планирана да бъде завършена с декоративна мазилка или боядисана, вместо лак се използва грунд. Той осигурява необходимото ниво на адхезия и предпазва плочите от влага.

Чисто работа - полезни съвети за професионалисти

Етажите в дограмите се препоръчват да бъдат завършени с дървени облицовки. За тези цели е подходяща специална дъска или ламинат. Повече бюджетен вариант - линолеум. Цената му е достъпна за всички, а функционалните характеристики са доста високи. Недостатъкът на линолеума е липсата на екологична съвместимост, причинена от синтетичния произход на материала. По тази причина в повечето случаи се полага в търговски и нежилищни помещения.

Къщите на рамката изглеждат добре дървени облицовки

Къщите на рамката изглеждат добре дървени облицовки

Подовете в баните и кухните често са украсени с керамични плочки или порцеланови каменинови изделия. Такива продукти са добре устойчиви на влага, различни химични влияния, лесни за почистване, имат дълъг експлоатационен живот. Те са закрепени към пода със специално лепило.

Стените в рамковите сгради са покрити с облицовка. Пластмасовите панели са прикрепени без най-малката трудност. За съжаление визуално подобна декорация изглежда неестествена и не винаги естетически приятна. Използването на дървени бордове решава подобни проблеми. Особено, ако закупите и сглобите продукти от екстра сорт, чиято повърхност няма най-малки дефекти. Въпреки това, в спалните могат да се използват летви от категории А и В. На повърхността му може да има малки пукнатини, клони, чипове, затъмнени петна, които не могат сериозно да увредят красотата и елегантността на естествената обвивка. Но сортиращата платка C е подходяща само за домакинствата. Той има много видими дефекти.

За да се намалят разходите за строителство и ремонт, вместо естествени дървени панели, някои домашни занаятчии използват имитация на дървен материал за облицовка на стени. Този материал е много устойчив на външни влияния, счита се за екологично чист, не губи атрактивния си вид от много десетилетия.

Тапетите по стените на рамковата къща са поставени по стандартна технология. Nuance. Ако се използват текстурирани продукти, предназначени за оцветяване, те трябва да се дават след 24 часа за качествено захващане с OSB или GCR плочи. Прилагане на боя върху тапета по-малко от един ден е забранено.

И последният съвет. В случаите, когато искате да инсталирате опъвам таван в рамка къща, внимателно проучване на технологията на инсталацията си от себе си. И още по-добре - помолете за помощ от специалисти. За да се извърши такъв завършек, е необходимо специално оборудване, което местният занаятчия може да няма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на пластмасови прозорци какво казват специалистите?Топлоизолация на пластмасови прозорци какво казват специалистите?
Каква е грубостта на апартамента, защо се нуждаете от него и каква работа включва?Каква е грубостта на апартамента, защо се нуждаете от него и каква работа включва?
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Използване на платна в дървена къща на пластмасови прозорциИзползване на платна в дървена къща на пластмасови прозорци
Цветни пластмасови прозорциЦветни пластмасови прозорци
Довършителни врати от металДовършителни врати от метал
Какво да имате предвид при избора на рамки за прозорциКакво да имате предвид при избора на рамки за прозорци
Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
Защита на къщата от бар с помощта на антисептициЗащита на къщата от бар с помощта на антисептици
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
» » Вътрешна довършителна къща с ваши ръце избирате подходящи материали
© 2021 BggeHat.com