Затоплянето на една еко-къща е надеждно защитено от настинки

Ecowool е екологично безопасен материал, използван за топлоизолация на жилищни, промишлени и обществени сгради. Произвежда се на основата на целулоза с добавка на специални антисептични компоненти и дървесни влакна. Затоплянето на частни къщи с екологична вълна, при спазване на препоръчителната технология на работа, осигурява производството на хомогенен безшевен слой с високи механични, топлинни и звукоизолационни свойства.

Ecowool - характеристики и предимства на употребата

Целулоза за описаната изолация се получава от отпадъчната хартия. Това прави екологичната вълна наистина екологично чист материал. Но самата целулоза за строителни работи не може да се използва. Тя бързо се срутва под въздействието на биологични и природни фактори, тя е силно запалима. Тези отрицателни характеристики се неутрализират чрез добавяне към тях:

  • борна киселина;
  • Бурите.

Първият предпазва топлоизолационния материал от гризачи, гъби, развитие на процеси на разпадане. Bura служи като забавител на горенето - вещество, което значително намалява запалимостта на екологичните отпадъци. Съгласно GOST 30244 последната се определя от групата G2. Паропропускливостта на материала е 0,3 mg / (mchPa), плътността е 26-95 kg / с. m, индексът на топлопроводност е 0.038-0.042 W / mK.

Съгласно техническите характеристики, топлоизолаторът от целулоза е подобен на плочите от пенополистирол, базалт и минерална вата. Но нейното приложение за изолация на къщи е признато от експертите за по-ефективно, тъй като ecowool има следните предимства:

  • Отсъствие на потенциално токсични полимерни свързващи вещества, които причиняват кожно дразнене и освобождават токсични пари по време на работа.
  • Достъпна цена.
  • Възможност за натрупване на топлина и влага, последвана от отстраняването им в околната среда. Благодарение на това ecowool стабилизира характеристиките на температурата и влажността в сградата.
  • Високи индикатори за защита на звука. Слоят на изолационната изолация с дебелина 15 мм е в състояние да гаси звука в 8-10 dB.
  • Ниска топлопроводимост, която изключва възможността за студени мостове.

Ecowool е удобен за транспортиране и съхранение. Използва се рационално поради липсата на отпадъци.

Начини на полагане и изчисляване на потреблението на нагревател

Ecowool е насипен материал. Той е леко компресиран преди корабоплаването до магазините за търговия на дребно и опакован. Полагането на целулозната смес се извършва по три начина:

  • Сухо издухване.
  • Мокро приложение.
  • Ръчна инсталация.

Консумацията на ecowool за топлоизолация се изчислява по сравнително проста процедура. Да речем, че искате да направите изолация на стени, тавани и подове на едноетажната жилищна къща 5х5 м, височина 2.7 m с врата (0,8h2,1 м) и две прозоречните отвори (0,6h0,6 и 1,5h1,2 м).

Необходимият обем на ecowool се изчислява съгласно следната схема. Площта на стените е определена:

  • Периметърът на жилищната сграда се измерва: 5 + 5 + 5 + 5 = 20.
  • Получената стойност се умножава по височината на стените: 20 * 2.7 = 54.
  • Сумата от площта на вратите и прозорците се изважда от тази работа: 54 - (0,8 * 2,1 + 0,6 * 0,6 + 1,5 * 1,2) = 50,16. Това е размерът на стените (в квадратни метри), които се изисква да бъдат изолирани.

Получената площ се умножава по дебелината на слоя от термоизолатора. То се определя от напречното сечение на опорите, между които е поставена изолацията. Ако размерите на колоните са 10x5 cm (стандартно), дебелината на топлинно екраниращия слой е 0.1 м. Тази стойност се умножава по 50.16. Оказва се, че ще бъдат необходими 5,016 кубически метра, за да се взривят стените. m ecowools.

Изчисляване на площта на таваните и пода. В този пример той е равен на 25 квадратни метра. m (5 х 5). Получената стойност се умножава по дебелината на изолационния слой (препоръчителната му стойност за пода и тавана е 0,2 м): 25 * 0,2 * 2 = 10 кубични метра. Този брой определя общия обем на екологичните отпадъци за топлоизолация на тавана и подовите повърхности. Остава да се добавят 10 и 5,016, за да се получи количеството материал (15,016 кубически метра), което ще бъде достатъчно, за да изолира къщата.

Приблизителната консумация на ecowools (в килограми) на 1 m2 от различни видове повърхности не е трудно да се определи от специална таблица. С него изчислението на материала става още по-лесно.

Повърхностния вид

Дебелина на изолационния слой, м / консумация, кг

0.05

0075

0.1

0.15

0.2

Наклонена, вертикална

;

4.13

5.5

7.75



11

хоризонтален

2

3

4

6

8

Сухо издухване - нюансите и заслугите на техниката

За да се затопли сградата по метода на сухо раздуване, е необходимо да се използва специално оборудване. Тя се нарича формоване чрез раздуване. Такова растение има камера за разхлабване на целулозен топлоизолатор. От него се приготвя ecowool през маркуч със специална дюза, издухан под налягане. Методът за сушене ви позволява да поставите нагревателя в труднодостъпни места, като получите висококачествено защитно покритие без шевове и пролуки.

Такова раздуване се извършва в кухината или чрез отворена процедура. Първият метод се препоръчва за топлоизолация на мансарди, стени, облицовани с гипсокартонени плоскости, рамкови и панелни жилищни сгради. Тя включва доставката на екологични отпадъци в предварително пробити дупки, които след приключване на работата са запечатани.

Отворено издухване се използва за затопляне на хоризонтални и наклонени повърхности (подове, тавани, вътрешно и сутеренно покритие). Екзотата от работната инсталация се подава към структурата, която се преработва, разположена върху нея и внимателно изравнена. Важно! Монтажът на топлоизолатора се извършва с резервен дебел слой (+ 2-5 мм), след като опаковката е леко уплътнена.

Прилагането на нагревател със суха технология може да се извършва при всякакви условия на температурата и влажността. Не изчакайте да изсъхне. Повърхностното покритие се извършва веднага след топлоизолацията. Цената на сухото разпенване на стените и кухините е на приемливо ниво.

Намокрянето е гаранция за гладко и плътно покритие

Процедурата се извършва с помощта на оборудване за раздуване. Освен това е оборудван с дюзи, които позволяват да се образува най-плътен слой изолация. Влажният метод включва добавяне на смес от лепило и вода към екологията. Тази композиция играе ролята на свързващ елемент, осигурявайки трайно и безупречно гладко покритие.

Мократа техника е необходима за затопляне на къщите навън, ако техните фасади впоследствие са завършени със специални материали. Тя се характеризира със следните предимства:

  • Затоплящият слой не се деформира, не застарява, не се срутва при висока влажност. Тя не съдържа гризачи, микроорганизми, насекоми.
  • Икономична консумация на екологични отпадъци. При мокро раздуване се изразходва по 25-35 материала, отколкото при сухо.
  • Способността за обработка на фуги, кръстовища и други сложни места, където е невъзможно да се правят кухини за доставка на изолация.

Недостатъците на мократа техника - необходимостта от изсъхване на направения слой, работата се позволява само при плюс температури на въздуха и липсата на висока влажност, високи разходи за монтаж.

Ecowool, когато се нанася мокро върху предварително подредена щайга от дървен лъч или стоманен профил. Излишният материал след завършване на работа се отстранява със специален електрически скрепер.

Отстраненият нагревател може да се използва многократно (трябва да се изсушава само добре). Завършването на топлоизолирани конструкции се извършва в рамките на 24-72 часа. Този път се нуждаете от навлажнена екомашина за пълно втвърдяване.

Ръкополагащи екологични отпадъци - труден процес

Някои народни занаятчии правят изолация на къщи с ecowool без да използват надуваемо оборудване. Теоретично това е възможно. Но такъв процес е труден и неефективен.

Ръчно полагане на целулозна изолация се извършва само на подове и тавани (на хоризонтални повърхности). Операцията се извършва в съответствие със следния алгоритъм:

  • Ecowool излива от опаковката в контейнера.
  • Сместа се бие с електрическа бормашина със специален монтаж или със смесител за строителството, смесен с ръце.
  • Топлинният изолатор, приготвен по този начин, е разположен върху топлоизолирана структура, изравнена. Препоръчителната дебелина на защитния слой е 0.2 м (таван и под), 0.25-0.3 м (таван).

Ръчната инсталация на ecowools не е рационална при обработката на големи повърхности. Разходите за време и усилия за подобно затопляне не оправдават спестяването на услугите на професионалните работници и наемането на специално оборудване.

Възможно ли е да се направи целулозен нагревател у дома?

Ако искате да направите ecowool със собствените си ръце, е лесна за най-примитивното оборудване. Самопроизводството на целулозен топлоизолатор изисква използването на шредер, използван за рязане на отпадъчна хартия и диспергатор, необходим за неговото фрезоване. Тези единици не трябва да се купуват. Тяхната функция се осъществява от активатора на пералната машина, който се предлага в помещенията, но не е използван дълго време.

Бъркачката трябва да бъде леко подобрена. Той е оборудван с ножове, които са закрепени върху въртящия се диск на машината вместо остриета. Ако е необходимо, старият двигател се сменя на устройството (монтиран е по-мощен двигател). Отпадната хартия се зарежда в подобрена перална машина. Последният е включен и започва да нарязва и смила хартиените рециклируеми материали.

Получената маса се обработва с борна киселина (7 от планирания обем на ecowool) и кафяво (12). Домашната целулозна изолация е готова. Той може да се използва за затопляне на спомагателни помещения, селскостопански сгради, навеси. Жилищни къщи ecowool, направени от собствените си ръце, не е желателно да се топлоизолират.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?
Затопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологииЗатопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологии
Технология на топлоизолацията на фасади с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасади с минерална вата
Как да затопли дървената къщаКак да затопли дървената къща
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Отопляваме дървената къща отвън с еко-вълнаОтопляваме дървената къща отвън с еко-вълна
Отопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждноОтопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждно
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
Топлоизолация ТехноникаТоплоизолация Техноника
» » Затоплянето на една еко-къща е надеждно защитено от настинки
© 2021 BggeHat.com