Екзолационна универсална изолация

Ecowool: универсална изолацияДнес, все по-често в частното строителство, се използва нагревател като еко-вълна. Каква е причината за неговата популярност? Спомнете си, че ecowool - целулозен материал, който до известна степен може да се нарече естествен. В края на краищата, целулозата се смята за една от най-често срещаните на планетата органични съединения. Понякога дори се нарича естествен строителен материал. Въпреки това ecowool е екологичен по други причини. За производството му се изразходва сравнително малко енергия (поне по-малко, отколкото при другите нагреватели).

Системата за отводняване на покриви е от голямо значение за продължителността на експлоатация на вашия покрив. Поради това инсталирането на дренажната система трябва да се извършва при строго спазване на всички правила и разпоредби, тъй като в бъдеще ще гарантира надеждността на покрива над главата ви.

Различните държави използват различни търговски наименования за ecowools. Например, в Русия, Беларус, Казахстан каже "Ековата", докато в Украйна може да използва наименованието "Yunizol" в Германия - Isofloc, в скандинавските страни - Isofiber, в Съединените щати и Канада - целулоза. Последното име говори за себе си. След Ековата - на настръхнали целулозни влакна, които са произведени от рециклирана хартия, предимно от вестници (за тази хартия нарязан и по специален начин в сбиване отделни влакна). Последните имат триизмерна структура, която в някои отношения прилича на външно ватиран тампон. При производството на ecowool добавете забавители на горенето и антисептици (обикновено борна киселина). Как действа? Под действието на открит пламък обезводняване борати се окисляват и след това карбонизирана повърхност - създава устойчиво защитно огнеупорен слой. Той предпазва "пълнежа" от всмукване на топлина и въздух.



Благодарение на тази технология ecowool се счита за умерено запалим материал и дори е класифициран като група G2. Като цяло, когато е изложен на директен огън, то само тлее, като по този начин освобождава само въглероден диоксид, без никакви токсични вещества. Неговата способност за създаване на дим е обозначена като D2. Между другото, борна киселина не само действа като забавител на пламъка, но антисептично. Поради своето присъствие в състава на материала се счита, че е надеждно защитен от появата на мухъл и гъбички, а в същото време - от атаката на насекоми и гризачи. Важно е, когато се използва в дървени конструкции, борна киселина, съдържаща се в ecowool, ще предпази тези структурни части, които са изработени от дърво.

Но главното предимство ekovaty счита неговите високи топлоизолационни свойства и способността на целулозни влакна абсорбират влагата от въздуха и след това се освобождават обратно - по този начин идеално вътрешния въздух се регулира начин.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на една еко-къща е надеждно защитено от настинкиЗатоплянето на една еко-къща е надеждно защитено от настинки
Отопляваме дървената къща отвън с еко-вълнаОтопляваме дървената къща отвън с еко-вълна
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
Затопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къщаЗатопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къща
Покривна изолацияПокривна изолация
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Видове херпес зостерВидове херпес зостер
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
» » Екзолационна универсална изолация
© 2021 BggeHat.com