Какви са начините за поставяне на плочките на пода?

Методи за полагане на плочки на пода

Днес подовите плочки са се превърнали в незаменим вариант за завършване на всяко модерно жилище или офис пространство. Монтирането на такава корица не е твърде сложно, така че дори човек, който няма специални умения, ще може да се справи с нея. Основното нещо в този бизнес е да се запознаете с начините за полагане на плочките на пода и да намерите най-подходящите за себе си.

Основен метод

Полагане на диагонални плочки

Методи за полагане на плочки на пода

Този тип инсталация е най-популярен и може да се наблюдава в почти всеки апартамент. С това оформление всички елементи на подовата кърпа са разположени точно в един ред, плътно прилепнали един към друг. Задължителното условие за такъв метод се състои в подреждането на прави и прави линии. Основното полагане е не само най-често срещаният и прост метод, но и най-бързият начин за създаване на безпроблемно платно. В допълнение, този метод на настилка консумира много по-малко в сравнение с диагоналното подреждане на отделните подови елементи.

За да се увеличи визуално пространството, се препоръчва да изберете голяма плочка и за предпочитане без шаблон. Правоъгълна метод плочки инсталация, когато основата не изглежда толкова ефективно, но може да подобри външния вид на покритие с помощта на рамки от плочки по-тъмен или вмъкване на елементи по-контрастни цветове.

Основа под ъгъл

Не е необходимо да поставите плочката паралелно на стената. Тя може да бъде поставена така, че да се получи равностранен диамант от стандартния квадрат. Благодарение на този начин на монтаж, подът ще изглежда по-интересен, отколкото при основния монтаж.

Важно! Недостатъкът на този метод е, че ще трябва да отреже значително количество материал, което ще отнеме много време и освен това ще изисква точност и търпение.

Ето защо, ако решите да поставите плочките диагонално, е по-добре да закупите малко повече покритие от планираното, тъй като ще има много отпадъци. Приблизителното количество от общия материал ще бъде 130-140 от площта на пода. Плочка от 30-40 ще потъне.

Шах метод

С този метод на полагане можете да създадете по-радостно настроение в стаята и да направите интериора весел и светъл.

В този случай не е необходимо да използвате керемида с различни цветове и можете да направите пода с няколко нюанса от същия цвят.

Шах под ъгъл

Като се имат предвид възможностите за поставяне на плочки на пода, си заслужава да се обърне специално внимание на метода на шахматно монтиране под ъгъл.

Плочките се поставят по същия начин като основната версия под ъгъл, само с редуващи се материали с тъмни и светли нюанси. В този случай не забравяйте, че ще има значително количество отпадъци.

Методът за "разкриване"

Когато полагате плочки с този метод, подът трябва да изглежда като тухлена зидария, т.е. шевът се премества на половината от плочките във всеки ред.

Ако полагането започне с неразделен елемент, следващият ред трябва да започне с половин. Единственото нещо, което трябва да се има предвид при този метод на монтаж, е, че ако се избере плочка с различни цветове или с различна текстура, подът ще изглежда криви.

Наклон под ъгъл



Този метод е доста труден, тъй като плочките се поставят под ъгъл от 45 градуса.

Поради тази причина са необходими идеално гладки стени и ъгли в стаята. В този случай подът, направен под ъгъл под ъгъл, само ще подчертае всички нередности.

рибена кост

Инсталация за керемиди

Начини за полагане на плочки

Ако разгледаме всички възможности за поставяне на плочки, които съществуват днес, тогава коледното дърво е най-атрактивният метод, който имитира паркетно оформление. Предпоставка за това е използването на правоъгълна плочка.

Ако сте избрали тясна плочка, за да поставите капака, можете да увеличите визуално пространството. Продукт с по-голям размер ще намали стаята и ще направи стаята твърде просторна и удобна.

За да инсталирате покритие от рибена кост, можете да вземете плочки с различни нюанси, които ще дадат на пода много яркост и голямо разнообразие. Многоцветните продукти могат да бъдат подредени хаотично или под формата на зигзагови ленти.

Геометрични фигури и линии

За да се извърши този тип инсталация, ще са необходими няколко цвята от плочки или материал с различни нюанси.

Линиите могат да прекосят помещението по цялата дължина, като по този начин визуално го разширяват или по ширина, съкращават помещението, а също и диагонално. Освен това лентите могат да бъдат не само непрекъснати, но и периодични. Те могат да бъдат насочени перпендикулярно един към друг, въплъщавайки различни геометрични фигури на пода.

калейдоскоп

Този метод е подходящ за тези, които искат да направят пода най-яркото и най-атрактивното място в интериора. За тези цели се препоръчва да се използва плочка с няколко нюанса, но за предпочитане с малки размери.

килим

Този вариант на полагане на корица не изисква да имате страхотни умения и опит, но в същото време ще ви позволи да отразявате всички умения на дизайнера и да покажете въображение.

За този метод свързването е задължително. Той е създаден от плочки, чийто цвят ще контрастира с основния нюанс на пода. Централната част ще бъде украсена с цветя, шарки от геометрични форми и др.

Важно! Методът за полагане на "килима" перфектно изглежда в областите на касите и в залите. Също така, те могат да зонират големи стаи, като подчертават например трапезария или място, предназначено за отдих. Това е малко търпение и въображение.

Полезни съвети

Полагане на плочки в апартамент

Как да поставите плочката на пода

За да сте сигурни, че плочките не са само привлекателни подови настилки, но и са работили дълго време, струва си да се запознаете с някои препоръки, преди да изберете начини за полагане:

  • Естетиката и дълготрайността на покритието до голяма степен ще зависи от твърдостта и равномерността на субстрата;
  • преди да се приложи залепващата повърхност, трябва да бъдат добре почистени от отломки и прах, ремонтирани всички пукнатини, черупките, изглаждане на неравностите osnovaniya- лепило за монтаж на покритието е избран в зависимост от вида на плочките и в зависимост от характеристиките на помещенията;
  • Преди да започнете да монтирате подови плочки, трябва да ги разложите на суха подова повърхност, да изберете най-добрия метод и тип инсталация;
  • когато избирате метода "калейдоскоп" или "килим", първо трябва да направите оформление на плочките на хартия;
  • препоръчваме да започнете инсталацията от центъра на стаята, която може да бъде определена чрез издърпване на кабелите от средата на всяка противоположна стена. Преминаването им ще покаже центъра на стаята. Преди да маркирате, трябва да отстраните вратата и основата на вратата;
  • в помещения с висока влажност се препоръчва да се полага хидроизолация, в ролята на която могат да действат специални мастила, бояджийски продукти, както и депозитни или ролкови материали;
  • за баня изберете материал с нисък индекс на абсорбция на водата и за предпочитане с релефна повърхност;
  • след като залепващата основа е напълно изсушена, е необходимо да се започнат фугиране на фугите, за които е избран специален състав, който е в хармония с тона на плочката.

заключение

Най-новите технологии, съвременните методи за монтаж на подови плочки, появата на специални лепила и фуги, създадоха възможност за значително улесняване на работата с подови плочки. Сега инсталирането на този тип покритие е напълно осъществимо, за което ще бъде достатъчно да се избере една от технологиите, описани по-горе.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на подови плочкиПолагане на подови плочки
Технология на полагане на плочки с ръцеТехнология на полагане на плочки с ръце
Научаваме науката за правилното поставяне на плочките на подаНаучаваме науката за правилното поставяне на плочките на пода
Възможност за поставяне на плочки в банятаВъзможност за поставяне на плочки в банята
Как да поставите плочка на пода в банятаКак да поставите плочка на пода в банята
Как да лепираме плочките на пода със собствените си ръце?Как да лепираме плочките на пода със собствените си ръце?
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
» » Какви са начините за поставяне на плочките на пода?
© 2021 BggeHat.com