Как да изберем плочки за кухнята

Плочка с шаблон

Като завършващ материал за стените и подовете на кухнята често се използват плочки. В крайна сметка това е най-практичната украса за такова помещение, а дори и трайно. Но много от тези, които се занимават с ремонт за първи път, може да има въпрос - какво трябва да бъде керемида в кухнята и как да се избере правилно? В края на краищата, материалът трябва не само да бъде с добро качество, но и идеално подходящ за мебелната слушалка, както и да зарадва очите на собствениците на апартаменти.

Предимства на плочките в кухнята

Използването на плочки за кухнята под формата на подови настилки има значителни предимства пред други съвременни довършителни материали.

Първо, за този тип помещения е икономически най-жизнеспособният вариант. Например, изкуствен камък или мрамор ще струва порядък по-скъп. На второ място, използването на плочки в кухнята най-удобните, както и най-скъпо се Тапети миещи или пластмасови панели ще проведат само няколко години, а след това те имат нещо, което да замени. Освен това керемидата е лесна за почистване от петна от мазнини или други замърсители, за разлика от други материали.

Поради тези причини в кухнята стените и подовете са по-добре облицовани с плочки. Резултатите от това довършване ще продължат в продължение на много години, ще осигурят привлекателността на вътрешното пространство и ще улеснят грижата на домакинята.

Основни критерии за подбор

Ако задачата е да реорганизирате цялото кухненско пространство, тогава трябва предварително да мислите какъв ще бъде дизайнът. Много въпроси трябва да бъдат решени предварително - стила на мебелите, текстурата на бъдещия плот, местоположението на миялните и миялните машини, осветлението и т.н. В повечето случаи материалът се избира според сянката и текстурата на мебелите. Можете също така да експериментирате малко с контрастни тонове. Както днес в изграждането на супермаркети има богат асортимент от керамика.

Изборът на плочки в кухнята - не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. В края на краищата, трябва внимателно да проектирате стаята до най-малкия детайл, като използвате специални компютърни програми. Такава услуга, независимо от нейната цена, ще струва на собственика по-малко от изготвянето на проект за дизайн с помощта на скъп специалист.

Какво да обмисля при избора на плочки?

Когато купувате материал, трябва да обърнете голямо внимание на определени параметри. Те ще ви позволят да закупите оптимално покритие за стени или кухненски подове.

Трайност и издръжливост

Червени бели плочки в кухнята

Керамични плочки за кухни

Това се отнася до силата и стабилността на външния слой до абразията и механичното действие. В края на краищата, плочките в кухнята трябва да имат значителна устойчивост на износване. Това е така, защото плочките в такава стая често се почистват с помощта на химически съединения и различни прибори могат да паднат върху нея. 

На новата плочка не трябва да има петна на глазура, чипове и пукнатини. Ако сте купили такъв материал, тогава сте продали ясен брак. Плочка с такива дефекти не може да бъде приета от фабричните инспектори.

Повърхностна грапавост

Материалът за облицоване на стените за предпочитане се използва с гланцова повърхност, тъй като изглежда по-естетически приятен. Освен това е по-удобно да се измиват и поддържат в идеално чист вид. И се прилагат напълно различни критерии за подбор, когато е необходимо да се направи облицовка на подовата повърхност.

Според настоящите стандарти за безопасност подът не трябва да е хлъзгав, тъй като в противен случай се увеличава рискът от нараняване.

Ако плочката е от добър производител, тогава нейната повърхност е леко грапава. Краката няма да се плъзгат дори ако покритието се използва не само в кухнята, но и в банята или в банята.

Крепостните плочки

Плочки в кухнята с картини

Как да изберем плочка за кухнята

Този параметър ще зависи от дълголетието на материала, така че е по-добре да се даде предпочитание на плочки с висока плътност. Разбира се, трудно е да се работи с такъв материал, тъй като е трудно да се скъса, но ще продължи много по-дълго.

За довършване на пода често се използват порцеланови камъни. Характеристиките му напълно отговарят на всички изисквания, наложени на подовите повърхности, работещи в екстремни условия.

А кухнята е подходяща за това определение. В края на краищата винаги съществува риск от изтичане на вряща вода или киселинни, мастни и други течности на пода и вероятността тежки и остри предмети да паднат на пода.

Чертежи и цветове

Днес асортимента на предлаганите Облицовъчни плочи за кухнята е толкова голяма, че всеки клиент може да избере цвета на вашето място, сянка и оригинална рисунка на материала, който вече няма да е някой от познати или приятели.

Зелен цвят в кухнята

Марокански стил в интериора

Но си струва да си припомним някои от нюансите, свързани с липсата на цвят и модел на плочките. Например, на лека и монофонична плочка ще бъдат по-видими следи от замърсяване. Въз основа на това броят на ежедневното почистване на подовата настилка се увеличава. В същото време тъмната гланцова плочка се отличава с факта, че тя ясно показва всички дефекти на самия материал за облицовки - чипове и пукнатини. Да, и разводът от зле измити подове също незабавно ще станат свидетелство за нежеланието ви.

Ако изберете една плочка с геометрични модели или цветни орнаменти, трябва да се подготвите за сериозни загуби на пари за закупуване на материал в размер, по-голям от очакваните. В края на краищата, полагането му ще бъде трудно, защото ще изисква подходяща и много подрязващи плочки. Но ярката рисунка ще помогне да се скрият надеждно всички малки дефекти и щети. Възможно е те да възникнат по време на полагане и работа на облицовката, независимо дали е под или стени.

Размер на плочките

За пода е необходимо да купите голяма плочка, например в размер 50 на 50 сантиметра. Но е по-добре да стените стените с материала, размерите на които не надвишават 15-20 сантиметра. Когато купувате, трябва лично да проверите точността на размера на плочката, тъй като дори несъответствие от 1,5 мм ще създаде сериозни проблеми при подреждане. Особено се отнася до плочки с картина, което създава определен визуален състав.

Но трябва да запомните, че големите плочки не изглеждат добре в малкото кухненско пространство. Освен това те ще трябва да бъдат нарязани и приспособени повече, и тази работа не е най-лесната.

производител

Това е един от най-важните критерии, на които ще зависи цената на материала. Не се отказвайте евтино и купувайте най-достъпните плочки. Но също така и да плащат огромни суми за керамични материали от добре познати марки с общонационално име също не си заслужава. В този случай е много важно да се придържаме към принципа на златната средна.

Уникални подови плочки

Колекция Ker-Av

Например, домашните плочки или плочки от близки до чужбина се предлагат на разумна цена. В същото време качеството му не е по-ниско от аналозите на чуждата марка.

Много е важно да купувате материали с малък марж - най-малко 8 от тях. Такъв резерв е необходим, тъй като понякога не е възможно да се намери плочка със същия модел и същия размер. Особено в процеса на полагане и рязане на плочки могат да бъдат повредени.

Количеството на необходимия материал се определя главно от размера на стаята и от начина, по който е поставена, която има много. При правилната инсталация на всяка керамична плочка, тя ще изисква значително по-малко, отколкото с диагоналния метод. Също така, голяма консумация на облицовъчен материал е характерна за керамика с модел. Особено, ако тя отива от един продукт в друг, а вие искате точно да се прикрепят плочките, така че да не наруши целостта на композицията.

заключение

Правилно ръководени от горните критерии, няма да имате трудности при намирането на плочки в кухнята. Основното нещо е да се мисли за бъдещия дизайн и да се пазарува за хипермаркет от материали за облицовка. Винаги има голям асортимент и можете да използвате препоръките на опитен консултант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Престилка за кухня от пластмасаПрестилка за кухня от пластмаса
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
» » Как да изберем плочки за кухнята
© 2021 BggeHat.com