Свързване на котела по стъпка стъпка по стъпка

За да инсталирате котела не е трудно и не е нужно да наемате скъп майстор, ние ще ви разкажем за сложността на монтажа, използвайки примера на бойлера Ariston. Ще се научите да правите ключалки със собствените си ръце, да събирате водопроводната система към котела и да научите как да предпазите оборудването от аварии.

Стъпка 1: Подготовка на инструменти и материали за работа

Преди да започнем да инсталираме котела, ще подготвим необходимите инструменти и материали. За да работите ще ви трябва: А чук тренировка (мощност тренировка) с pobeditovymi съвети, регулируема тръба и гаечен ключ, отвертки с различни диаметри, поялник и полипропилен тръби ножици. За да маркирате крепежа, подгответе лента, ниво на сграда и молив. В допълнение към котела допълнително придобие полипропиленови тръби за входа и изхода водата от системата, две метални котва кука и пластмасови дюбели на безопасността (връщане) вентил (често идва с нагревател), кран вентил Америка, пластмасови елементи за преходи връзка. Вместо полипропиленови тръби могат да се използват гъвкави маркучи за вода. Те ще ви струват по-малко.

Необходими инструменти

Стъпка 2: Поставете стойките за стена

За да може правилно инсталиране на котела, е необходимо да се намери подходящо място в апартамента и да организира крепежни елементи за него. Независимо от това къде се намира на котела: в банята, тоалетната или другата стая, стена, към който е прикрепен, трябва да издържа на двойно бреме. Например, ако обемът на си нагревател 50 л - стена натоварване от 100 кг, 80 L - 160 кг, и т.н. Ето защо, за да се извърши инсталирането на котел на гипсокартон деление не си струва. След като изберете местоположението, определяме долната точка на мястото на бойлера, маркирайте го на стената. В този случай, не забравяйте да се вземат под внимание минимална клирънс (5 см) от тавана, в близост няма нужда да се инсталира. Лента измерване на разстоянието от най-ниската точка на закрепващи ленти, заварени към тялото на цилиндъра. Използвайки нивото на сградата и молив, отбелязваме местата на закопчалките. Ако монтажната релса не предоставя технологични отвори, но само пропуските, очакваме местоположението на скрепителни елементи, така че двете страни са останали дъските на кратко разстояние и сте имали свободата да се движат на резервоара на дясно или на ляво. Пробийте с перфоратор два отвора за котвите.

Монтиране на стойките за стена

Вкарваме в отворите пластмасови тапи с дебелина 14 мм и дължина 8 см. Завъртете металните котви с куките, докато спрете да се въртят.

Стенен монтаж

Опитваме котела да захване фиксиращата лента за монтаж на стена.

Монтиране на котела

Стъпка 3: Скриване на тръбите в стената

След монтажа сменете котела и преминете към следващия етап. Тъй като тръбите ще бъдат скрити в стената, ние правим персонала. Направете подходящи хоризонтални и вертикални маркировки. Ако не искате да скриете тръби, пропуснете тази стъпка.

Маркиране на тръби

След това правим една маркировка на маркираните линии с български или снаряд и изваждаме наказанието за тръбите. Повече информация за това, от което се нуждаете за това, можете да научите, като прочетете информацията, как да смачкате стените под окабеляването и професионалното оборудване.

Стена, обвиваща се

Стъпка 4: Инсталирайте филтъра и събирайте водопроводната система

За да филтрираме водата в котела, използваме полифосфатен филтър. Той предпазва нагревателния елемент на котела от образуването на соли на твърдост и мащаб, е лесен за инсталиране и поддръжка. Специални кристали (полифосфат) пречистват чешмяната вода. Внимание, този филтър не е предназначен за пречистване на питейна вода. Производителят посочва, че съдържанието на филтриращия контейнер е достатъчно за една година. Тук всичко зависи от интензивността на използване на котела. Следователно, средното време за подмяна на кристали е 3-4 месеца. Максималната ефективност на полифосфатния филтър се постига, когато водата се нагрява до 45 ° С. Като алтернатива можете да използвате електромагнитния преобразувател AquaShield.

Филтър за котел

Събираме водопроводната система. От едната страна на филтъра завършваме американец, а от друга - кран с американец. Благодарение на американския народ, можем да премахнем филтъра по всяко време, ако е необходимо, и инсталирането на конвенционален кран улеснява процеса на пълнене на полифосфатите.

Филтърна колекция

За да свържете системата към тръбите, използваме полипропиленови фитинги (адаптори и ъгли при 90 ° C), като използваме уплътнителна лента с резбово уплътнение. Ъгловете се заваряват с помощта на спойка за полипропиленови тръби.

Система за филтриране

Свързваме сглобената система към водопровода.

Свързване на системата към системата за водоснабдяване

Стъпка 5: Доставяне на студена вода към котела

Провеждаме полипропиленова тръба с подаване на студена вода през полифосфатен филтър към котела.

тръби за окабеляване

В нашия случай тръбата преминава строго според наказанието, тъй като по-късно ще го скрием в стената. Ако решите да оставите всичко в очите, поставете полипропиленови тръби според маркираното ниво.



Тръбна връзка

Стъпка 6: Настройте входа за студена вода и изхода за гореща вода от котела

Преди да свържете необходимите вентили и фитинги, ще демонтираме дъното на котела. Има две тръби с резбова връзка. Единият със син пластмасов пръстен, предназначен за подаване на студена вода към котела, а вторият - с червено - за да излезе от загрятата вода.

Демонтираме дъното на котела

Чрез свързването на котела към системата за водоснабдяване поставяме обратния (защитен) вентил. Тази опция обикновено е пакетна. Има няколко назначения. Първата е да се предотврати излизането на водата от котела в случай на спиране на водната система поради прескачане в една посока. Много от тях пренебрегват инсталирането на възвратен клапан. В резултат на това водата излиза от резервоара и отоплителният елемент остава в експлоатация, което може да доведе до изгарянето на нагревателя и неизправността на котела. Втората функция е да регулирате налягането в системата. На дюзата за изтичане на течност е възможно да се постави на дълъг разклонителен тръбопровод и да се изведе в изтичането на вода. За да фиксирате възвратния вентил, първо го завийте върху сухата нишка, помислете за броя обороти. След това завинтваме двата тръби с съединителна гайка.

Свържете възвратния клапан

По-нататъшното монтиране ще се извърши със специална спойка и ножици за полипропиленови тръби. За да извадите тръбите до стената, ще използваме ъглите при 90 ° С. Ние спойка отпуск до нивото на студено водоснабдяване, свързваме пластмасови елементи помежду си и правим окабеляване на водоснабдителната система. Препоръчва се прегряване на полипропиленовите части за запояване не повече от 7-11 секунди, като се избягва прегряването, в противен случай дупките могат да бъдат запечатани. Докато спояването не е имало време да се схване, можете да отрежете дизайна.

Поялни тръби

След като приключите с полирането на полипропиленовите тръби, ги фиксирайте в посоката и мястото, от което се нуждаем.

Фиксирайте тръбите

Стъпка 7: Скрита инсталация на тръби и други довършителни работи

Ние се отърваваме от прах и леко овлажняваме стените. С помощта на мазилка ремонтираме стените с наказание за тръбите.

Намокряме тръбите пред мазилката

Оставяме навън само прехвърлянето на тръби от стената. Изчакаме мазилката да изсъхне напълно и отново да извади котела. До водния нагревател правим изход, винаги със земята. Подравнете стените и нанесете тапет.

След изсушаването на мазилката можете да лепете тапета

Стъпка 8: Окончателно свързване на котела

След приключване на всички довършителни работи, тапетите се залепват, закачваме котела на мястото му, свързваме го с клапана и фитингите. Навийте нишката върху нишката или уплътнителната лента, поставете уплътненията и накрая завъртете елементите.

Свързване на котела

С помощта на гайката на тръбата затягаме гайките, не ревнувайте. В този случай е по-добре да не се стиска, отколкото да се изтръгне. По време на проверката на контрола и откриването на течове винаги можете да затегате. Монтираме гнездото в подготвената дупка.

Издърпване на връзки

Стъпка 9: Проверете дали връзката е правилна

Отваряме водопровода и кранчето за топла вода. Когато котелът започне да се пълни с вода, въздухът ще спре да излиза от течаща вода, налягането ще изтече. По време на този процес проверяваме затягането на всички елементи на водопроводната система.

Проверка на гроздовидността

Ако всичко е сухо, свързваме котела към електрическата мрежа. Сложете щепсела в гнездото и изчакайте, докато водата в бойлера се загрее и индикаторът се изключи.

Проверка на котела

Стъпка 10: Финални работи

Вие сте инсталирали бойлер със собствени ръце. Остава да завинтваме гнездото и да фиксираме във вертикалното положение на релето за безопасност.

Инсталацията завърши

Стъпка по стъпка видео инсталация на котела

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталирането на бойлера за дълго време захранва гореща вода!Инсталирането на бойлера за дълго време захранва гореща вода!
Как да инсталирате бойлерКак да инсталирате бойлер
Как да източвате водата от котелаКак да източвате водата от котела
Как да свържете котела към котелаКак да свържете котела към котела
Как да свържете самия котелКак да свържете самия котел
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Как да свържете правилно котелаКак да свържете правилно котела
Инсталирайте сами котелаИнсталирайте сами котела
Как да инсталирате котел самостоятелноКак да инсталирате котел самостоятелно
Разпределение на водата в частна къщаРазпределение на водата в частна къща
» » Свързване на котела по стъпка стъпка по стъпка
© 2021 BggeHat.com