Как да поставите плочки върху гипсокартон ще разкажем за функциите на операцията

Гипсокартонени плоскости (GKL) - модерен строителен материал, който позволява да се намали времето за работа по реконструкцията и ремонта на различни помещения. Подравнените с нея повърхности могат да бъдат боядисани, декорирани с тапети. Също така GKL е упълномощен да плочки с плочки. Спецификациите на тази конкретна операция ще бъдат описани по-долу.

Различни стаи - различни листове за изравняване

Гипсовите плоскости според експертите са оптималният материал за изглаждане на почти всяка основа. Те ни позволяват да получаваме повърхности с минимални разходи за енергия и пари без кухини и изпъкналости. Това е много важно, когато искаме да украсим стените на една стая с керамични плочки. В края на краищата, според технологията, облицовката на плочките се прави стриктно на равни основания.

Преди стените, стените бяха изравнени с гипс, пясък-цимент и различни разтвори за мазилка преди монтирането на плочките. Тази операция гарантира желания резултат. Но сложността и сложността му бяха наистина високи. Не всеки домакински майстор може да се справи с него. С гипсокартон подобни проблеми не възникват. Работата с него е лесна. Същевременно изпълнителят не се нуждае от много опит в извършването на строителни дейности.

Как да поставите плочки върху гипсокартон - нека да поговорим за характеристиките на операцията

Монтирането на плочки се извършва за всеки тип GCR. Огнеупорният материал се използва за изравняване на стените в сървърни помещения, производствени помещения, панели (т.е. където има голяма вероятност за пожари). В ежедневието подобни продукти рядко се използват. За да уредите помещения в апартамент или къща, е по-добре да използвате стандартни листове и устойчиви на влага. Първите се препоръчват за монтаж в помещения с постоянно нормално ниво на температура и влажност. Но влагоустойчив гипсокартон е подходящ за бани, кухни, бани. Такива продукти се импрегнират със специален хидрофобен разтвор. Поради това те стават устойчиви на влага и температурни промени.

Изберете плочки и лепило - не всеки материал и композиция са подходящи

Избираме плочките за монтаж на GKL разумно. Обръщаме внимание на следните характеристики на плочката:

  1. 1. Гладка повърхност. Необходимо е да проверявате материала, който харесвате. Взимаме две плочки, прилагаме ги лице в лице. Ние гледаме колко тесни са те. Разликата между гладките плочки ще бъде минимална. Ако между продуктите останат големи пукнатини, по-добре е да изберете друг материал.
  2. 2. Качеството на рисунката. Веднага отхвърлете продуктите, чиято предна част има много малки недостатъци - разводи, несъответствия на отделните орнаменти, замъглена структура.
  3. 3. Твърдост. Внимателно ударете плочките от избраната партида. Ако чуем глухо звук, то плочката е добра. В лъскавата, долната част на плочката се говори за ниската якост на продуктите.

Друг съвет. Не купувайте плочки по стените до метъра. Не бъдете мързеливи, за да изчислите точния брой парчета от необходимия материал. Това е лесно. Достатъчно е да знаете квадрата на повърхността, която да бъде облицована, и размерите на предложените плочки.

Как да поставите плочки върху гипсокартон - нека да поговорим за характеристиките на операцията

Поставянето на плочки върху устойчива на влага или обикновена гипскартон няма да е трудно, ако изберем правилното лепило. Има няколко опции:

  1. 1. Еластично лепило. Такива състави се продават в готови за употреба форми или под формата на суха формулировка, която трябва да се разрежда с вода съгласно инструкциите на производителя. Налице е цената на еластичните съединения. Процесът на използването им не създава затруднения за самоук на майсторите.
  2. 2. Лепило на цимент. Най-евтиният вариант за разходи. Като правило циментните състави не са подходящи за гипсови основи. Но в нашия случай те могат да се използват, тъй като лепилото ще се нанесе върху гъстата хартия, покрита с гипсокартон.
  3. 3. Течни нокти. Най-скъпият материал. Такова лепило ще задържа перфектно продуктите на листата gipsokartonnyh. Но няма смисъл да губите пари по него. С тази задача, както еластичният, така и циментовият микс ще работят добре. Течните нокти се препоръчват при ремонт на плочки. С тяхна помощ можете бързо и точно да лепирате на място една плочка, разбита от стената. Важно! Ние приемаме изключително водоустойчиви течни нокти. Техните обичайни опции за работа с гипсокартон не са подходящи.

На Съвета. Ако изберем суха лепилна смес за полагане на плочките, разреждаме я с малка част от нея. Не е необходимо да се смесва твърде много състава. Той бързо се хваща и става неизползваем.

Подготвителни дейности - създаване на стабилна основа

Декорът на плочките се прави в проста схема. Първо, инсталираме рамка от водещите релси по стените. Ние ги поправяме с винтове или друг хардуер. Разстоянието между ламелите не е повече от 0,4 м. Ако направите по-голяма стъпка на монтаж, GCR може да се огъне под тежестта на плочката. Това с течение на времето ще доведе до деформация на ставите и пилинг на плочките.



Вместо летвите за конструкцията на рамката е позволено да се използва мазилка. Той е фиксиран към лепилото, а след това допълнително фиксиран със скоби. Възможно е също така да се инсталират и двата водача и една решетка върху тях. В този случай ще защитим изцяло GCR от подуване. След това закрепваме гипсокартон към рамката с помощта на скоби и винтове.

Как да поставите плочки върху гипсокартон - нека да поговорим за характеристиките на операцията

Следващият етап е подготовката на гипсокартон. Всичко тук е елементарно. Ние купуваме shpatlevku, предназначена за запечатване на фуги между GKL. Ние обработваме ставите на продуктите. По този начин ще дадем твърдост и максимална стабилност на базата на гипсокартон.

Използвайте shpatlevku, произведени за обработка на други строителни материали, не можете!

След това заземехме монолитната конструкция. Работата се извършва с четка за боядисване, валяк или назъбен специален поплавък. Грундът се извършва на два слоя. Това - гаранция за получаване на качествена основа за монтаж на плочки. Препоръчителните маркировки за почвата са Tiefengrund от Knauf, Mira 4120. Можете също така да използвате техните аналози. Сега те са много във всеки магазин за строителни материали.

Направете стените красиви - няколко прости операции

Ние резервираме плочки, електрическа тренировка (с дюза, която ще позволи разбъркване на лепилото състав добре), пластмасови кръстове, ниво, kiyankoy, шпатули с оребрена и плоска повърхност. След това определете схемата за полагане на плочките. Монтирането на плочки върху GKL се извършва, като се отчита площта на декорираните повърхности. Преброявайте броя редици от плочки хоризонтално. Разделете дължината на основата по ширината на избраните плочки (добавяме размерите на пропуските към получените резултати).

Ако останалата част от делението е повече от половината от ширината на целия продукт за облицовка, започваме монтажа на плочките отстрани на стената, която незабавно хваща окото. С този подход керемидата "ще се скрие" в ъгъла. В случаите, когато остатъкът е по-малък от половината от плочките, се препоръчва да се настрои, като се започне от центъра на основата. След това изрязаната плочка ще изглежда симетрична и много чиста.

Директно полагане на плочки се извършва в съответствие със следния алгоритъм:

  1. 1. На височината на втория ред от плочки в долната част на стената ние фиксираме шината от дърво. Трябва да го очертаем ясно хоризонтално. Ето защо е необходимо да се използва нивото на сградата.
  2. 2. Преработваме малка (до 1 кв. М.) Секция на основата с лепило. Съставът се нанася с оребрена шпатула.
  3. 3. Вземете плочките, поставете ги върху дървената греда, натиснете с достатъчно сила към стената, обработена с лепило. Докоснете kiyankoy върху поставени плочки.
  4. 4. Поставете пластмасов кръст (необходимо е да получите същия размер на фугите между четирите отделни плочки). Лепираме следния продукт. По подобен начин монтираме останалите плочки.
  5. 5. Когато лепилото се втвърди и плочките добре се свържат с повърхността, разглобяваме пластмасовите кръстове. Ние внимателно почистваме ставите на плочките от адхезивната маса. Запълнете шевовете с паста с желания цвят.

Как да поставите плочки върху гипсокартон - нека да поговорим за характеристиките на операцията

Работите свършиха! Ако желаете, можете да нанесете чист лак върху фугата. Това ще удължи времето за безпроблемна работа на стените, с плочки.

Някои полезни съвети за края. Първо, плочката трябва да изсъхне за 24-28 часа. Това време е достатъчно за пълна полимеризация на лепилото. На второ място, по едно време не се препоръчва да лепене повече от 5 реда плочки. След като поставите 3-5 линии на плочките, направете едночасова почивка. През това време стресът, възникващ върху основата на гипсокартона, е напълно отстранен. И ние можем лесно да монтира следващите 3-5 редици от довършителни продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Полагане на плочки върху гипсокартонПолагане на плочки върху гипсокартон
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Избор на керамични плочкиИзбор на керамични плочки
Лепило за плочки Какво трябва да избера?Лепило за плочки Какво трябва да избера?
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Облицовка на стениОблицовка на стени
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
» » Как да поставите плочки върху гипсокартон ще разкажем за функциите на операцията
© 2021 BggeHat.com