Самоуправление за гараж как да направите живота на автомобила по-лесен?

Разнообразието от устройства за частен гараж, проектирани и произведени в помещенията, позволяват по-ефективна и ефективна поддръжка на автомобила. Тяхното създаване изисква минимални финансови разходи. В този случай домашното оборудване в повечето случаи в неговите възможности не е по-ниско от фабричните скъпи колеги.

Стойка за електрическа пробивна машина - опростява процеса на пробиване

В частен гараж, с течение на времето, все повече и повече разнообразни инструменти и оборудване се използват за обслужване на превозното средство. Собственикът трябва да осигури тяхното удобно и рационално съхранение по такъв начин, че най-необходимите устройства да са винаги под ръка, а рядко се използват скрити. За да разрешите този проблем, трябва да начертаете елементарна скица и да създадете рафтове върху нея или стелажи за гараж. Готови версии на такива проекти са много в интернет. Да, и повечето мислят, че една система от рафтове не е трудна.

Повече проблеми възникват, когато се нуждаете от рядко домашно приготвено за гараж. Например, много собственици на автомобили използват електрическата бормашина, докато обслужват машината и правят различни домакински работи. Често с негова помощ е необходимо да се правят безпроблемно гладки дупки със строго оси, перпендикулярни на равнината на обработвания детайл. Всеки, който се е опитал да постигне този резултат, знае, че това не е лесно. Като правило дупки се получават с изкривявания. Решаването на подобен проблем позволява на багажника за тренировка. За да го направите сами, трябва да запасите:

  • пръчка или калибрирана тръба;
  • платформа от рутер (ръка), която не се използва дълго време поради влошаването му;
  • листове от шперплат.

Възможно е да се използва друга подходяща платформа като основа под шкафа. Основното е, че тя трябва да е плоска и да има места, където можете да инсталирате нови дълги водачи. Функцията на последната в нашия случай ще бъде изпълнена, както вече сте разбрали, метални пръчки или калибрирани тръби. Процесът на изграждане на багажник е много прост. Ние го описваме.

Домашен за гаража - как да направим живота на любителя на автомобила по-лесен?

Първо изрязахме кутия от шперплат. То трябва да бъде направено точно от геометричните параметри на наличната тренировка. След това е необходимо, доколкото е възможно, да се фиксират нашите електрически инструменти за пробиване на дупки в кутията, подготвена за него. Фиксацията се прави най-добре със специални ядки-агнета. След това правим две дупки в кутията и минаваме през тях - тръби - водачи. Над тях закрепваме дръжката. С негова помощ ще преместваме свредлото, за да пробиваме отвори вертикално.

На Съвета. Ако искате да контролирате дълбочината на пробиване, е желателно допълнително да оборудвате структурата с скоба за бързо действие. Той ще играе ролята на ограничителното движение на тренировката. Всички произведения, описани от повече или по-малко опитен местен майстор, няма да причинят най-малкия проблем. И в крайна сметка ще получим лесна за използване и много полезно домашно оборудване.

Мини заточваща машина - надеждна и компактна

Сега се опитайте да направите устройство, което ще ви позволи да изострите кухнята и другите ножове. Провеждаме следното:

  1. 1. Вземете ненужен метален лист (във всеки гараж, той винаги лежи някъде в ъгъла и чака време).
  2. 2. Фиксирайте болта с резба в долната му част и заварете малък ъгъл върху горната част на металната плоча.
  3. 3. Поставете гайката върху винтовата резба. Той служи като шарнир за странично движение на нашето устройство. С него можете да промените ъгъла на заточване на ножовете.
  4. 4. Заваряваме още една към описаната гайка. Имаме дупка в болта. Не е трудно да се направи от тънка тел.

Скобата в машината ще бъде в горната част на листа. Ние правим две дупки в него. Прикрепете скобата към рамката. След това изрежете друга дупка. Тя трябва да бъде чрез (общи за плоча и скоба). След това правим конец в рамката, като вземаме предвид дължината на ребрата за завъртане. Те са оптимално изработени от изкуствени диаманти. По-устойчив на износване и в същото време много евтин продукт в природата не съществува. И клиповете за гредите се правят след няколко минути от парче ебонит или плексиглас.

Домашен за гаража - как да направим живота на любителя на автомобила по-лесен?

Остава само да се пробие допълнителен отвор върху плочата, да се постави по-далече от ножа и да се нарязва конеца под болта, през който ще се извърши затягането. Компактният и качествен инструмент за шлайфане е готов! Поставяме го на рафта в гаража и го използваме при необходимост. Машините, направени по описаната схема, могат да се вземат с вас дори и на екскурзия. Претеглянето на такива острилки на гаража малко, местата заемат минимум.

Кран-лъч за гаража - ще улесним ремонта на автомобила!

Поддръжката и простият ремонт на колата в условията на домашен гараж са по същество опростени, ако в стаята има кран-подемник. Вижте снимката по-долу. Показва колко удобно и полезно е конструкцията на гаража да бъде конструирана без много усилия.



Домашен за гаража - как да направим живота на любителя на автомобила по-лесен?

Ще направим напречна греда от тръбна секция от 10 см, подкрепяме за нея - от тръби 11 см. Важно! Стандартните конструкции се препоръчват да бъдат направени от квадратни профилни тръби с размери 10х10 см. Те ще осигурят добра стабилност на устройството. Към опорите фиксираме пръта с болтове M16 (можем да вземем други крепежни елементи), фиксираме скобите и основата се извършва с ъгъл 10х10 см.

В най-близкия магазин за строителни материали закупуваме повдигащ кабел. Ролки за това ние вземаме от задвижващия механизъм на вратите на асансьора. Забележете! Валяците трябва да бъдат добре фиксирани. Тази операция се извършва най-добре с тесни (5 см) метални ленти. Повдигането на предмети на кран-греда ще бъде осигурено от червячна ръчна лебедка. И не забравяйте да прикачите друг комплект ролки към вертикалните стелажи. Те ще ви позволят лесно да преместите крановата греда около гаража.

Компресор - създаден за напреднали шофьори

Работни бази, висящи рафтове и други полезни статии за подреждане на гараж и съхранение на оборудване може да бъде построен от всеки шофьор. По-трудно е да се създават собствени машини и специално оборудване. Но с правилния подход към въпроса наистина е възможно да се справим с такива задачи. Нека да съберем компресор, който може да се използва за изчистване на агрегатите и механизмите на автомобила, боядисване на машината, контрол на налягането в гумите.

Домашен за гаража - как да направим живота на любителя на автомобила по-лесен?

Нуждаем се от 10-литров въздушен приемник (устройство с малко повече или по-малко капацитет), хладилно устройство (старо, отдавна използвано) и също така:

  • адаптери;
  • евтин филтър регулатор (можем да си купим най-евтино);
  • кислороден манометър за приемника;
  • фиксиращи скоби;
  • Маркучът (приблизително 200 см), предназначен за налягане 20 бара.

Процесът на сглобяване на компресора е елементарен. В приемника има изходи в дъното, в средата и по-горе. Долната е необходима за източване на масло и кондензат, средната е за монтиране на манометър. През горния потребител се подава поток от сгъстен въздух. Свързваме всички необходими елементи към изходите на устройството и ги фиксираме с клеми. Регулаторът на филтъра е свързан към панела на приемника. До него ще бъде бутонът за стартиране на устройството. Максималното налягане на регулатора върху самостоятелно изработеното устройство не трябва да надвишава осем атмосфери, а минималната - две.

Желателно е допълнително да се оборудва компресора с авариен клапан. Този евтин елемент ще гарантира безопасното функциониране на домашното устройство.

Направете компресора близо до стената на рафта или рафта. Той няма да се намесва в движението около гаража, като същевременно е винаги под ръка на домашен занаятчия. На Съвета. Старият компресор трябва да бъде напълно почистен преди ръждясване. И след това купете аерозолна кутия с боя и боядисвайте уреда.

Тройка за контрол на скоростта на самообработващи машини и други занаяти

Опишете накратко и други популярни трикове, които лесно се правят от стари инструменти и ненужни неща. Да направим например ролка за всяка машина, която е в гаража. Материалът за нейното сглобяване може да служи като текстолит, метал, листове от шперплат. Последният вариант е най-простият:

  1. 1. Нарежете два кръга по-големи и по един по-малък в заготовката за шперплат. Изработените отвори за диаметър трябва да съответстват на частта от вала, монтирана на машината.
  2. 2. Поставихме всички кръгове на винта, използвайте гайката за затягането им. Вместо да се фиксира, е позволено добро лепило. Той надеждно фиксира всички елементи в един дизайн.
  3. 3. В допълнение, ние събираме детайлите на изделието с винтове.
  4. 4. Ние обработваме самостоятелно изработената шайба с папка или nazhdachka, поставяме върху нея няколко слоя сушене на масло.
  5. 5. След изсушаване поставете устройството върху касетата на всяка мини машина (да речем електрическа бормашина). И ние използваме инструмента за собственото си удоволствие, защото сега можем да изберем скоростта на въртене и да контролираме натоварването на мотора на уреда.

Домашен за гаража - как да направим живота на любителя на автомобила по-лесен?

Ако е необходимо, направете назъбена шайба. За да направите това, е достатъчно да изрежете тесни канали (тубули) в малък кръг. Тази част от операцията трябва да се извърши преди да започне стартирането на ролката.

Ако имате електрическа мозайка, която не се използва поради счупване на държача за дърворезба, не е необходимо да я изпращате в изсипването. Има малки трикове, които позволяват на инструмента да даде втори живот. На неговата платформа наистина е възможно да се събере проста електрическа мозайка от типа "маса". Вземем един квадрат от метал, припокривайки с него болт. Получете нов притежател на файлове! Поставете го на стария държател.

След това правим стационарен работен плот. Вземаме шперплат, нарязваме го според размерите на инструмента. Към задната равнина на работната повърхност се прикрепва дървена стойка (използвайте твърди класове), отпред инсталираме мебелни крачета. След това монтираме работната структура върху подходяща опорна плоча. Използвайте възстановените и подобрени пъзели за здраве.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на рамков гараж със собствени ръцеИзграждане на рамков гараж със собствени ръце
Гараж от газобетон със собствените си ръцеГараж от газобетон със собствените си ръце
Как да оборудвате гаража със собствените си ръцеКак да оборудвате гаража със собствените си ръце
Проекти на къщи с подземен гаражПроекти на къщи с подземен гараж
Топлата подова настилка в гаража със собствените ни ръце създава комфорт за себе си и колата ниТоплата подова настилка в гаража със собствените ни ръце създава комфорт за себе си и колата ни
Отопление в гаражаОтопление в гаража
Работилница със собствените си ръце как да направите свой собствен дърводелски магазин в страната?Работилница със собствените си ръце как да направите свой собствен дърводелски магазин в страната?
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
» » Самоуправление за гараж как да направите живота на автомобила по-лесен?
© 2021 BggeHat.com