Саморазливни подови смеси

Нивелири или саморазливни подови смеси са идеалното решение за тези, които трябва да изравнят повърхността за по-нататъшна ремонтна или декоративна работа. По принцип тези вещества се комбинират с бетон и с дървени покрития.

Самоизравняващо запълване: функции и функция

Дълго време дори подът, който е мечта на някой хазяин, може да бъде създаден само от професионалисти. Въпреки това, с появата на нива, които могат да извършват привеждане в съответствие на всички области действително самостоятелно, тази задача е станала много по-проста и днес дори и аматьор може да се справи с нея. Важно е само да се вземат предвид всички основни нюанси и да се избере оптималният състав.

Основните области, в които се използват тези левери, са:

  • При извършване на козметични ремонти преди инсталиране на актуализирано подово покритие;
  • В резултат на появата на пода на неравности или височини, които не надвишават 2 см;
  • При наличие на пукнатини и драскотини в пода след завършване.

Единственият недостатък на този тип подове е, че те не могат да бъдат използвани като основно покритие, тъй като те образуват значително количество прах и бързо вземат вода.

Заслужава да се отбележат някои ключови характеристики на самоуправляващите се съединения:

  • Те са идеални като основен слой, но не са подходящи за покритието;
  • Нивелите на пода, способни на самонивелиране, са подходящи само за изравняване на незначителни промени, във всички други случаи се препоръчва използването на по-груби решения.

Маркерите за пода се класифицират като екологично чисти продукти, състоящи се от най-безопасни за човешкото здраве компоненти: кварцов пясък, повърхностноактивни вещества, полимерни добавки и пигменти.

Видео на минута: Избор на смес


Типология и ключови характеристики

За да се оптимизират ремонтните дейности и да се осигури максимална функционалност на етажа, разработчиците одобриха класификацията си. Преди да започнете ремонтните работи, особено когато се предполага, че се прилагат самостоятелно подравняващи подови смеси със собствените си ръце, трябва внимателно да изучите основните маркировки и да използвате всеки вид самоуправляващи се формулировки в съответствие с предназначението им. Сред основните видове са:

  • Бързо втвърдяване. Самонивелиращите летви са идеални за случаи, в които повърхността трябва да се втвърди възможно най-скоро. Точката на изливане не зависи от дебелината на слоя, който е нанесен върху състава, но е задължително да се използва подсилен слой, който ще подсили пода и ще го позволи да работи дълго време.
  • Груб (дебел слой). Имате нужда от това, когато просто трябва да изравнявате повърхността, когато има вдлъбнатини, дупки и пукнатини в нея и се използват при полагане на плочки или ламинати. При използването на еквалайзери с дебелослойно, винаги трябва да се помни, че те не са комбинирани с други видове покрития за изравняване.
  • Специален. Те имат ограничен обхват и се използват изключително предпазливо в случай на леки пукнатини и неравности. Тези смеси са идеално комбинирани с всякакви материали, устойчиви и устойчиви на износване. В описаните формулировки съществуват специални добавки, които подобряват адхезията.

В зависимост от основния материал равнините се разделят на гипс и цимент. Първият може да се използва само в сухи помещения. Съответно, за перални, бани или кухни, където влажността винаги е увеличена, те няма да работят. Гипсовата композиция може да се нанася с достатъчно дебел слой, надвишаващ сантиметър, но под влиянието на влага този слой ще се омекоти и ще се увеличи обемът, което ще доведе до загуба на перфектния му външен вид и сила.

Самоизравняващите се смеси на цимент са подходящи за използване във всякакви помещения и позволяват формирането на дебелина от 2 до 50 мм. Такива състави имат отлични скорости на сушене, но са много по-скъпи от гипс.

Интересно решение е да се разгледа едновременното прилагане на два вида смеси, като се раздели помещението в мокра и суха зона. В този случай се препоръчва да се направи разлика между двата вида еквалайзер с помощта на компенсационна лента, която да предотврати образуването на удари в ставите. Няколко вида смеси могат да се поставят дори в кухнята, която е разделена на трапезария и работна площ.

Като започнете да използвате изравняващото устройство, следвайте инструкциите, които ще осигурят дълъг живот. Недопустимо е да се боядисва равномерното покритие или да се оставя без горното покритие, защото в този случай производителите не гарантират изпълнението на тяхната пряка цел: идеално гладка повърхност за функционални подови настилки.

Характеристики на процедурата за подравняване на пода

Преди началото на изравняването трябва внимателно да прочетете инструкциите за прилагане на съединението и е по-добре да видите как подовата замазка е направена със саморазливна смес от видео.

Видеоклип на минутата: Саморазливна замазка със собствени ръце


Някои разработчици изискват преди нанасянето на сместа повърхността да е навлажнена с вода, докато други показват, че работата може да се извърши само в идеално изсушени помещения. Въпреки това, в първия и вторият случай, всичко трябва да бъде напълно почистено, защото в противен случай, сцеплението на пода и изливането може да излязат на бедни. Желателно е базата да има прагова сила, подобна на тази на изливането.



Целият процес на извършване на работата не отнема повече от час, обаче, повече работа и няма да работи, тъй като решението постепенно кристализира. Ето защо, за да работите с него, се препоръчва да поканите няколко души, между които задачите ще бъдат ясно разпределени. Това например може да бъде:

  • разтвор за месене:
  • Пълна разпределение;
  • изравняване и отстраняване на въздушните мехурчета преди сушене.

За да извършите работата, ще ви е необходимо:

  • бормашина и дюза за него;
  • кофа;
  • шпатула;
  • смесителен резервоар;
  • иглена ролка.

Зоната на изливане, която ще трябва да бъде изработена в една партида, зависи от редица фактори, които включват подовия релеф, дозиращия резервоар и дебелината на слоя за изливане. Но обикновено трябва да закупите най-малко една торба сухо вещество.

Подравняване на пода със собствени ръце

След като прочетете как подът се запълва със самонивелираща се смес от инструкции, можете да започнете процеса на изравняване.

На първо място, едно решение е смесено, при което няма да има търсене или недостиг на вода, което може да доведе до по-продължително изсушаване или дори до липса на равновесие.

Промиването на подовете трябва да се извършва при плюс температури, температурата на водата трябва да е поне + 10 ° С.

В сместа днес се добавят специални пластификатори, което улеснява работата с пълнежа: не е необходимо да се изравнява, но за идеална повърхност е необходимо напълно да се елиминират течението и течението. След прилагането на самонивелиращи се смеси, е необходимо да изчакат един до три дни да ги изсушат (в зависимост от компонентите, които съставят състава им).

След като всички задачи са завършени и сместа е суха, не започвайте веднага да покривате пода. Въпреки че много производители посочват, че предложеният състав може да се втвърди след няколко часа, тази информация не е нищо повече от реклама. В допълнение, процесът на втвърдяване може да бъде повлиян от климатичните характеристики на помещенията. За да останете уверени в силата на подовете, се препоръчва да се даде на лелеверите поне един ден да изсъхнат, най-добре е да изчакате два или три дни и едва след това да продължите да проектирате пода.

Видео на минута: Как да направите плосък хоросан хоросан


Как да избегнем предполагаемите грешки

Трябва да се отбележи, че изравняването на пода със саморазливна смес не винаги върви добре. Обикновено причината за провала е невежеството на основните причини за тяхното възникване и съответно липсата на подходящи предпазни мерки на етапа, когато е все още възможно.

Така че, има ситуации, когато правилно сместа не се разпространява. Това не е по вина на онзи, който върши работата: просто трябва да помогнете на веществото да се разпростре както трябва. За тази цел щапелни, ролка, и ако те не са там обикновен стик.

Ако ролката не даде правилни резултати, тогава не се използва устройството, което е необходимо. Много производители посочват, че продуктите за изравняване на иглата, оборудвани с дълга дръжка, са необходими за извършване на операции по изравняване. Начинаещите от ремонта понякога пренебрегват това правило и когато прилагат самонивелираща смес за пода, консумацията на хоризонта на сместа е невероятно голяма, тъй като много често е необходимо да се постигнат изискваните резултати от първия път, когато се получи. Най-добре е да се използва такава ролка, чиито дължини съответстват на дълбочината на пълнежа, надвишавайки няколко милиметра, тъй като разстоянието и разпределението на сместа се влияят от дължината на иглите.

Вижте какво е саморазливни подови технология изравняване като смес, някои граждани бързо да започнете да тази работа и са изправени пред неочакван проблем: дори доста висок праг вече в края на изливане на сместа започва да "избяга". За решаване на проблема може да бъде проста: преди да попълните всички подходящи места трябва да бъде предоставена на бариерите, както и в процеса на работа да не се използва повече персонал, отколкото е необходимо.

В ситуация, при която има разлика във височината в стаята, е необходимо предварително да се елиминира тази проблемна ситуация, в противен случай непривилимите най-напред туберкулите ще станат забележими и ефектът на равен пол няма да бъде постигнат. Ако кривината на повърхността надвиши 3 см, експертите препоръчват прилагането на допълнителни слоеве самонивелиращи се подове, където е по-нисък.

По този начин, саморазливни подове правят възможно в най-кратък срок и без да губите излишно усилия и пари, за да се постигне добри резултати и да получите най-гладка и здрава повърхност, подходяща за допълнителен монтаж на различни видове подови настилки, включително и мокет, балатум, паркет и ламинат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изравним пода с саморазливна смесКак да изравним пода с саморазливна смес
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Настилката на пода със собствените си ръцеНастилката на пода със собствените си ръце
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Колко е пода сухКолко е пода сух
Какво представлява саморазливната подова смес?Какво представлява саморазливната подова смес?
Саморазливни подови смеси за подовеСаморазливни подови смеси за подове
Технология и характеристики на устройството за саморазливни подовеТехнология и характеристики на устройството за саморазливни подове
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
» » Саморазливни подови смеси
© 2021 BggeHat.com