Как правилно да се напълнят подовете

Правилното запълване на подове - гаранция за тяхната издръжливост, надеждност и издръжливост. В самостоятелното подреждане на секса няма нищо трудно. Трябва просто да разберете основите на технологията и да изпълнявате всеки етап в съответствие с основните правила и изисквания.

Как правилно да се напълнят подовете

Как правилно да се напълнят подовете

Подробни инструкции за подготовка за изливане на пода

На първо място, трябва да знаете, че изграждането на бетонен под е вид "пай", състоящ се от няколко слоя.

Изграждане на бетонен под

Изграждане на бетонен под

Преди да се справите директно с изграждането на структурата, трябва да знаете, че работата не може да бъде изпълнена на всяка основа. Например, ако подземните води са на ниво над 4 м, ще има голяма вероятност за наводняване на пода. В случай на изливане на земята, трябва да се има предвид, че върху подвижните почви такава работа не може да бъде извършена.

В противен случай не можете да разчитате на дълъг живот на пода и в цялата къща. Важно е сградата, в която се планира изливането, да се нагрее през студения период на годината. по това време земята и с нея пода замръзват. Това създава допълнителен стрес върху основата на къщата и води до нейната деформация. И още едно важно ограничение е, че земята, върху която е планирано подовото оформление, трябва да е суха.

Работата може да започне едва след завършване на строителството на стени и покрив. Това ще защити бъдещите запълвания от неочаквани атмосферни явления.

Маркирайте нивото, на което ще се излее вашия под. Обикновено този знак се прави на нивото на най-долния край на вратата. Така че бетоновият под ще има същото ниво в цялата къща.

Маркирайте нивото, на което ще бъде наводнен вашия под

Маркирайте нивото, на което ще бъде наводнен вашия под

Нанесете нулевата точка както следва:

  • намерете самото дъно на отварянето;
  • поставете на разстояние 100 см от мястото, което сте намерили;
  • На повърхността на стената оставете знак и след това го прехвърлете на всяка стена на стаята;
  • нарисувайте хоризонтална линия.

Пускането на предишните етапи ще ви помогне да изградите ниво.

Предишният етап ще ви помогне да изградите ниво

Предишният етап ще ви помогне да изградите ниво

След това трябва да поставите линията надолу на 100 см. Направете това около периметъра на стаята. Начертайте нов ред. По този начин ще откриете нивото на бъдещето на бетонен бетонен под. За по-голямо удобство, чукайте ноктите в пода в ъглите на стаята и издърпайте въжето. Това ще ви позволи да се движите по-бързо и по-лесно по време на работа.

Отстранете около 35 см от горния почвен слой. Повърхността на почвата трябва да бъде уплътнена. По-добре е, ако това се прави с помощта на специална вибрационна технология. При негово отсъствие можете да правите всичко с импровизирани средства. Необходимо е да вземете дървен материал, за да нанесете от него равна дървена дъска и на удобни места за фиксиране на дръжките. За да работите с този инструмент, ще ви е необходим помощник. Запечатайте почвата, докато тя започне да се различава от стъпките ви.

вибратор

вибратор

Помислете за това, че в определени ситуации, например, когато една къща е построена на високо колан на базата на разстоянието между "нула" точка и земята надхвърля споменато по-рано 35 см. В такива ситуации, трябва да се отървете от плодородната слой на почвата, заменяйки я с чист пясък. Насипването е задължително да се пречупи.

В процеса на подготовка за подреждане на пода, се препоръчва да се изпълни глинените подложки. За да направите това, достатъчно е да излеете малко количество глина върху почвата и да го компактирате добре. Този слой ще изпълнява функцията на допълнителна хидроизолация. Технологията на изливане на пода предполага задължително изпълнение на подложката.

Подфилмът се състои от няколко слоя. Първо, около 7-10 см от натрошената скала заспива. Слоят трябва да се навлажни с вода и внимателно да се уплътни. Пробийте в земята дървени или метални клечки с необходимата дължина. Те ще ви помогнат да контролирате дебелината на слоя запълване. След развалините се покрива слой пясък. Нейната дебелина се препоръчва да бъде същата като дебелината на първия слой. Управлявайте верността на запълването с колчетата, които вече знаете. Разлистете слоя с вода и внимателно сменете.

И накрая се напълва още един слой от смачкана скала, все още с еднаква дебелина 10 сантиметра. Внимателно нивелирайте резервоара и уверете се, че е уплътнен. За насипване фракцията от чакъл от 4-5 см е най-подходяща.

На всеки етап от запълването е необходимо да се контролира равномерността му с помощта на нивото на сградата. За по-голямо удобство нивото на всеки запълващ слой може предварително да бъде отбелязано по стените на мазето на къщата.

След това се поставя слой от хидроизолация върху запълването. При отсъствие на остри ръбове на чакъл, материалът за изолация на влага може да се постави директно върху горната част на резервоара. Можете да използвате полиетиленово фолио, покривна хартия или по-модерни и скъпи хидроизолационни материали. Разстилайте водоустойчивостта в зоната на стаята. Краищата на фолиото трябва да бъдат изнесени на предварително нанесено "нулево" ниво върху повърхността на стените на помещението и фиксирани там с лента за строителството. Филмът се поставя със задължително припокриване от около 15-20 см и се залепва с лепяща лента.

Разстилайте хидроизолацията в зоната на стаята

Разстилайте хидроизолацията в зоната на стаята

Изолационният материал се полага върху изолационния материал на влагата. За това са подходящи пяна, минерална вата, експандирана глина и много други материали.

Изолационният материал се полага върху изолационния материал на влагата

Изолационният материал се полага върху изолационния материал на влагата

Най-често за изолация се използват екструдирани полистиренови пластини. На примера на този материал ще бъде разгледан редът за поставяне на топлоизолацията. Минералната вата се подрежда по подобен начин. С "насипни" материали все още е по-лесно.

Минерална вата

Минерална вата

Плочки от топлоизолационен материал са разположени на пода в близост един до друг. Опитайте се да ги поставите без пропуски. Смесите трябва да бъдат залепени с метализирана лента.

В някои ситуации не е възможно да се извърши хидроизолация и затопляне под изливането. В такива ситуации специалисти препоръчват залял течен бетон с дебелина на запълването слой от не повече от 3.5-4 см. Ще само да изчака, докато бетонът постига първоначалната твърдост, и може да се пристъпи към хидроизолацията на устройството и изолацията. Благодарение на "бедния" бетон ще има силна връзка между материалите на подлежащата на потапяне. Също така, бетонът ще създаде надеждна база, която не би могла да повреди материалите, подредени върху него.

Нюанси на подсилване на подовата конструкция



Правилното изливане на пода изисква задължително подсилване. Тази процедура позволява да се увеличи здравината на конструкцията.

Подсилващият слой се състои от подсилваща клетка и / или мрежи. Мрежите могат да бъдат направени от пластмаса и метал. Обикновено се използват метални решетки с диаметър от 5 мм и клетки с размери 10 х 10 см. В ситуации, при които много големи натоварвания се налагат върху бъдещи подове, се използва тел с по-голям диаметър - до 18 мм. В този случай бетонът трябва да бъде уплътнен със специални вибрационни инструменти.

Подсилващият слой се състои от подсилваща клетка

Подсилващият слой се състои от подсилваща клетка

Не поставяйте армиращия слой директно върху основата. Рамката или мрежата трябва да се повдигат с около 30-35 дебелината на бъдещия слой от бетон. За да направите това, приложете така наречената. "Табурети" - малки щандове с височина около 3 см, изработени от подходящи удобни материали.

Какво трябва да знаете за "фаровете"?

"Фарове", те са водачи, ще ви позволят да запълнете пода на правилното и на същото ниво, т.е. максимално хоризонтално. За производството на водачи подходящи метални тръби, профил, пръти от дърво с гладка повърхност. За тази цел могат да се използват и готови алуминиеви водачи. Тук решете за себе си, тъй като ще бъдете по-удобни.

Разделете подовата площ на няколко сегмента с ширина 150-200 см. Направете няколко "кифли" от хоросана и поставете водачите върху тях. Горните краища на всички фарове трябва да бъдат на предварително планираното "нулево" ниво. Просто натискайте водачите в "кифли" или добавете решението, за да изпълните горното условие. "Морските къщи" трябва да се смазват. Благодарение на това ще бъде по-лесно да ги получите в бъдеще. При липса на специално масло, използването на работа е разрешено.

Направете определено количество

Направете определено количество "кифли" от решението и инсталирайте върху тях водачите

За да контролирате хоризонталната позиция на инсталацията "маяк", използвайте нивото и нивото на конструкцията. Можете да започнете да изливате пода след набор от "кифли" с достатъчна твърдост. Уверете се, че "кифличките" не се изстискват при натискане на водачите и можете да продължите да ги наливате.

От разрушаването на пода до отделни участъци с помощта на водачи, можете да откажете, ако площта на помещението е сравнително малка и бетонът може да се излее в един ход.

Ръководство стъпка по стъпка за изливане на пода

За подобряване на топлоизолационните свойства на пода в бетонен разтвор, се препоръчва да се добави перлит или експандирана глина. Ако е възможно, купете, наемете или по друг начин използвайте бетонов миксер. Без него подготовката на точното количество решение ще отнеме много повече време.

След това се дава теглото и обема на използваните съставки. Те са дадени като пример, така че пропорциите да могат да бъдат разбрани. Съсредоточете се върху специфичните особености на кутията и изберете подходящия брой компоненти, като вземете предвид площта на пода и необходимата дебелина на слоя от бетон, която ще варира за различните климатични зони.

Първо, изсипете няколко кофи от перлит в смесителя и добавете около 10 литра вода. Разбъркайте добре получената маса. След добавяне на вода, ще има значително намаляване на обема на перлите. Добавете около половината кофа от цимент и продължете да смесвате. След това трябва да добавите половин кофа вода и отново да смесите всичко.

След получаване на хомогенна смес добавете кофа от пясък и приблизително 2 литра вода в резервоара за миксер. Продължете да мехтене, докато се получи свободна маса. Направете 10-минутна почивка и след това продължете да мехтене, докато се получи пластмасов разтвор.

Що се отнася до цимент, в случай на изливане на пода, най-добре е да се използва материал от марката M500, можете да M400.

Зареждането трябва да започне от ъгъла, противоположен на вратата. Опитайте се да работите по такъв начин, че за няколко или две приемания няколко пълни маркирани зони.

В съответствие с технологичните изисквания, бетонът не трябва да е в контакт с повърхността на стените и различните изпъкнали конструкции. За да ги изолирате, използвайте амортизационна лента.

За да ги изолирате, използвайте амортизационна лента

За да ги изолирате, използвайте амортизационна лента

Попълнете маркираните зони с решение. Като правило се поддържа 10-сантиметрова дебелина на слоя. Разтворът трябва да бъде изравнен с лопата. За отстраняване на излишния въздух и допълнително уплътняване, хаванът трябва да се обработва по специален начин. Най-добре е да направите това за дълбок вибрационен вибратор.

Инструментът е потопен в слой хоросан и се държи там, докато на повърхността се образува така наречената така наречена повърхност. "Мляко". Неговият вид показва, че решението вече е достатъчно уплътнено и вибраторът може да бъде прехвърлен на друго място.

Тогава решението трябва да бъде изравнено с помощта на правилото. Задайте инструмента на водачите и го издърпайте леко в посоката си, като редувате движенията наляво и надясно. Така че се отървете от излишния бетон.

Тогава разтворът трябва да бъде изравнен с помощта на правилото

Тогава разтворът трябва да бъде изравнен с помощта на правилото

След като приключите с изравняването на разтвора, извадете водачите и ги запълнете изцяло с пресен разтвор.

Бетонът трябва редовно да се намокря с чиста вода в продължение на няколко дни. Също така трябва да се покрие с полиетиленов филм. Необходимата сила се събира за 1-1.5 месеца.

Доста често, при самополиване на пода, можете веднага да получите напълно плоска основа, без удари и други дефекти. Ако се постави плочката, не е необходимо да се постига идеална равномерност. Но ако се планира да се използват линолеум, паркет и други подобни материали за довършителни довършителни работи, равномерността на основата ще бъде от първостепенно значение.

За да се отстранят дефектите, е най-лесно да се използват саморазливни смеси. Те са лесни за употреба и ви позволяват да получите огледална повърхност.

За да се отстранят дефектите, е най-лесно да се използват саморазливни смеси

За да се отстранят дефектите, е най-лесно да се използват саморазливни смеси

Разтворът се приготвя в съответствие с указанията на опаковката, излива се върху пода и се разпределя равномерно върху повърхността със специална четка. За да се отстрани излишъкът от въздуха, изливането се завърта с иглена ролка. Средно такива смеси изсъхват за 1 седмица, за определено време, погледнете пакета. Изчакайте пълно сушене и можете да използвате пода за предназначението.

Успешна работа!

Видео - Как да запълниме подовете правилно

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да попълните пода в мазетоКак да попълните пода в мазето
Победа със собствени ръцеПобеда със собствени ръце
Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалистКак да направите пода в препоръките от гаража от професионалист
Изливане на пода в частна къщаИзливане на пода в частна къща
Как да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалистиКак да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалисти
Как да направите бетонен етаж в частна къщаКак да направите бетонен етаж в частна къща
Бетониране на пода в гаражаБетониране на пода в гаража
Етажът във ваната на винтовите колчета се урежда вътреЕтажът във ваната на винтовите колчета се урежда вътре
Изчисляване на основата на лентатаИзчисляване на основата на лентата
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
» » Как правилно да се напълнят подовете
© 2021 BggeHat.com