Бойлери Не е лесен избор

Котелното помещение трябва да бъде внимателно обмислено. И е необходимо да започнете да правите това при разработването на проект на къща в процес на изграждане. Това е единственият начин да се избегнат трудностите и проблемите при инсталирането и поставянето на котелно оборудване.

На първо място, при избора на конкретно котелно оборудване, трябва да започнем от зоната на бъдещата къща и броя на етажите в нея. Ако площта на къщата не е голяма и е по-малка от 300 квадратни метра. m, възможно е да се освободи от обикновена инсталация на котела, която е относително евтина и лесна за инсталиране и поддръжка. Би било по-добре да поискате помощ от професионалисти, които изграждат котли до ключ на достъпна цена. На сайта gaz-en.ru можете да намерите по-подробна информация за изграждането на котли под ключ.

Ако площта на къщата е планирана да бъде над 700 квадратни метра. м и се планира изграждането на сауна или домашен басейн, тогава трябва да помислите за по-мощна инсталация на котела и да го завършите с автоматичен блок за управление и по-мощни помпи. И най-добрият избор за дълголетие и качество на работа е изборът на инсталацията с вече интегрираната автоматизация във фабриката.

Изборът на оборудване за котела е много голям. Има много оферти от местни и чуждестранни производители. Отоплителните уреди, произведени в Чехия, Германия, Италия, са заслужено популярни.



Цената на котелната инсталация зависи от вида гориво, на който работи. Тези централи, които работят само с един вид гориво, са значително по-евтини. Купувайки котелно оборудване с възможност за използване на резервно гориво, потребителят получава по-голяма независимост от прекъсване на доставката на основното гориво. Естествено, такова оборудване е малко по-скъпо.

Всички компоненти на котелната централа са изключително важни и е важно да се вземе сериозно качеството им и да се купят на местата за продажба, които имат право да продават такива продукти. Не надценявайте скъпо, като закупувате единици и агрегати на котелно оборудване със съмнително качество.

Монтажът на котелната централа трябва да бъде поверено най-добре на специално обучени работници, които имат лицензи за производство на този вид работа. В съответните сервизни отдели има такъв персонал, който да изпълнява работата качествено и бързо. Гаранцията за непрекъсната работа на котелното оборудване е сключеният договор с обслужващата организация.

Котелното помещение трябва да отговаря на определени изисквания, установени от правилата за монтаж на котела. Стаята може да бъде с определен размер, височината на тавана, вратата и прозореца. В частните къщи, които не разполагат с голяма площ, е позволено да се инсталират котли за отопление в същата стая като кухнята, при стриктно спазване на изискваните стандарти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Отоплително котле за вилиОтоплително котле за вили
Отоплителни котли за продължително горенеОтоплителни котли за продължително горене
Как да изберем отоплителни котли прости препоръкиКак да изберем отоплителни котли прости препоръки
Вентилация в котелното на частна къщаВентилация в котелното на частна къща
Инверторни отоплителни котлиИнверторни отоплителни котли
Направи си сам изграждане на саунаНаправи си сам изграждане на сауна
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
» » Бойлери Не е лесен избор
© 2021 BggeHat.com