Sticky метър тапет на нетъкан основа стъпка по стъпка ръководство от капитаните

На мястото на хартия тапет дойде аналози на нетъкан основа, които се различават не само в повишената здравина и дълготрайност на материала, но и в технологията на залепване. В тази стъпка по стъпка майсторски клас, ще обсъдим тапети на стените със собствените си ръце върху пример метра нетъкан тапет: научат правилно да се подготви повърхността за финала, нанесете лепило, измерване на дължината на острието и се присъединете към ъглите.

Стъпка 1: Инструменти, подбор и месене на лепило

Подготовка на стените за залепване: премахнете старото покритие, изравнете повърхността с гипс и грундирайте. Ние събираме набор от инструменти за работа. За да се придържаме на нетъкани тапет, ще ви трябва: молив или отвес ниво лазер, мистрия 35h40sm, нож с острие, рулетка, четка, валяк конвенционален кратка дрямка и каучука за изглаждане платна стави. Подготвихме инструментите, сега ще работим за месене на лепилото. За работа ние избираме универсално или специално лепило за нетъкани тапети. Препоръчваме ви да използвате втората опция, за да спестите пари и да осигурите по-добро сцепление. В нашия случай, ние използваме лепило Quelyd "Специални руно", което е подобно на всички видове нетъкани тапет на всяка ширина. Съставът се приготвя с вода според препоръките на производителя.

Разреждане на лепилото

Стъпка 2: Нарязване

За да измерите желаната дължина на лентата, вземете лентата, измервайте височината от пода до тавана и добавете към получената стойност от 5 см за запаса.

Правим измервания

Нашите винил тапети на нетъкан основа е монохромен, ние не е нужно да ги персонализирате по-нататък. Затова изрязваме дължината, от която се нуждаем, и нарязваме много ивици. С картина - по-трудно. Тук е необходимо да регулирате орнамента до указаното разстояние на опаковката. Отпадъците с шаблон ще бъдат по-големи.

маркиране

Сгъваме платното и леко отрязваме излишъка с нож за строителството с остър нож.

Прекъснете желаното парче

Стъпка 3: Маркиране на стената и нанасяне на лепило

Маркираме разстоянието и поставяме първата марка. Използвайки лазерна или олекотена линия, ние начертаваме вертикални линии на всеки 50 см в нашия случай.

Направете белези на стената

Когато работите с нетъкан тапет, нанесете само лепило върху стените, а таванът е малко по-широк от лентата. Не е необходимо да се импрегнира съставът с лен. Приложете първата лента стриктно по краищата на маркираните линии. Изхвърляме излишния въздух с гумена шпатула, изглаждаме ставите и притискаме здраво към стената. Вземете остър конструктивен нож, отрязайте излишното отгоре и отдолу под шпатулата, за да постигнете гладко нарязване. Изтегленото лепило се отстранява с навлажнена гъба. Продължаваме да работим, поставяме таблетното съединение в ставата.

Нанесете лепило върху стената

Стъпка 4: Работа с ъгли - правилно докинг

Лепило нетъкано във вътрешните ъгли. Измеряваме ширината на лентата от ръба на предишната лента под ъгъл и се прибавяме към резултантната стойност от 1 см.

Измерваме разстоянието до ъгъла

Поставяме лентата, отиваме до съседната стена и обвиваме добавения сантиметър.

Нанесете лепило

Натискаме всичко, отрежете излишното отгоре, отдолу и изрежете ивицата, която стига до следващата стена.



Прекъснете излишъка

Измерваме втората част на острието и взимаме окончателния знак от ъгъла с лазер или оловна линия.

Измерваме втората част на плата

Нанесете лепилото и лепете лентата от другата страна на ъгъла. Внимателно изрежете вертикалата с шпатула и нож в ъгъла на тапета, като се опитате да не докоснете долния слой, премахнете излишния слой. След като краищата на платното изсъхнат, те се стягат и шевът ще стане невидим. Избършете останалото лепило през финала.

Ние лепираме втората лента

Стъпка 5: Залепете вратата

Ние стигнахме до вратата. Тъй като тапетът ни е монохромен, ние прескачаме пространството над входа, за да спестим икономии. Залепете лентите отстрани. Ако имате тапицерия с шаблон, пропуснете пластира, няма да работи. Ще трябва да направим всичко последователно и да настроим орнамента, за да избегнем грешки и несъответствия.

Залепване на платното близо до вратата

Когато стените са залепени от всяка страна, връщаме се на мястото над отвора. Измерваме дължината на платното от тавана до ръба на отвора, отрязваме и съединяваме лентата със съседната.

От друга страна тапетът беше припокрит. Прилагаме владетел и пресичаме и двете ленти.

Разрязване на лентата

Отстранете външната лента. Огънете ръба и издърпайте долната лента.

Изваждаме долната лента

Залепваме ръба на място и се присъединяваме към двете платна.

Докоснете две платна

Залепването на метър тапет върху нетъкана основа в коридора свърши. Насладете се на резултата.

Слепващ метър тапет върху нетъкана основа - стъпка по стъпка ръководство от майсторите

Видео класа стъпка по стъпка 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепене нетъкан тапетКак да лепене нетъкан тапет
Нетъкан текстил върху технологията на таванаНетъкан текстил върху технологията на тавана
Как правилно да лепи винил тапет?Как правилно да лепи винил тапет?
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Как да лепирам тапетите в ъглите?Как да лепирам тапетите в ъглите?
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
Замазка по стените под тапета с ръце стъпка по стъпка ръководство от капитанитеЗамазка по стените под тапета с ръце стъпка по стъпка ръководство от капитаните
Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
» » Sticky метър тапет на нетъкан основа стъпка по стъпка ръководство от капитаните
© 2021 BggeHat.com