Стартиращ профил за PVC панели започваме фасадното облицоване

Стартов профил за PVC панели - започваме да завършваме фасадата с панели 1Стартовият профил се използва за предпазване на крайните повърхности на PVC панелите от повреда. Използва се и за довършване на рамки за прозорци и врати, склонове на местата, където панелите се прилепват към тях. Стартовият профил на PVC панелите е еластичен и извит. Поради това той е здраво закрепен без използване на допълнителни материали.

Използването на началния профил ви позволява значително да спестите време и материали за довършителни и инсталационни работи. Помислете как да използвате изходния профил за завършване на фасадата с PVC панели.

Подготвителна работа

преди завършване на фасадата с панели и инсталиране на началния профил трябва да се извърши подготвителна работа. Необходимо е да се почистват повърхностите на различни замърсители и да се изравнят.

Започваме да подготвяме повърхността на фасадата.

  • Почистете внимателно стените на растения, клонки и различни крепежни елементи.
  • Отстранете от повърхността на стените всички декоративни елементи, ветрогенератори и тапицерии, както и други видове изпъкнали части.
  • Използвайте ниво, за да проверите дали стените са равномерни.
  • Проверете отворите и рамките на прозорците, а ако има някакви грешки, поправете дефектите.

Стартов профил за PVC панели - започваме да завършваме фасадата с панели 2

Общи правила за довършване на фасадата с PVC панели

PVC панелите могат да се разширяват и свиват с промени в температурния режим. Ето защо, когато инсталирате такива панели, оставете празнина. Ако инсталацията се извършва при висока температура, то разликата трябва да бъде по-малка, при ниска температура - повече.

Въпреки това, не се препоръчва монтирането на PVC панели при температури под + 10 ° С. Факт е, че при инсталиране при ниски температури панел може да се разпадне. Също така се препоръчва използването на устойчиви на корозия скрепителни елементи с диаметър не по-голям от 8 mm. Трябва да се използва дървена кутия дължина от около 4 см.

Панелите не трябва да се налагат под прозореца или над него. И различните комуникации не трябва да пречат на възможността за термично разширяване на панелите. Следователно температурната разлика трябва да бъде между панелите и външния обект.

Стартов профил за PVC панели - започваме да завършваме фасадата с панели 3

Инсталиране на стартов профил

За висококачествена фасадна облицовка трябва да се използва изходен профил за PVC панели. Началният профил е зададен върху контура на конструкцията. И горният ръб на такъв профил трябва да бъде инсталиран по долния ред на фасадата.



Също така е необходимо да инсталирате винил ебб. Те ще ви помогнат да създадете красиви стави, а също и да защитите вилата. Виниловите отливки се фиксират стриктно под началния профил.

След това вътрешните и външните ъгли са фиксирани, оформящи се за отворите на вратите и прозорците. Крайният профил се използва последно. Можете също така да подмените профилът на фитинг с формоване.

Стартов профил за PVC панели - започваме да завършваме фасадата с панели 4

Завършване на фасадата с PVC профил

След настройването на началните профили, вътрешните и външните ъгли са фиксирани. След това се монтират отвори за врати и прозорци. Инсталиране на панели се извършва с помощта на скоби, винтове и нокти. Можете също така да използвате специални смеси или лепилен разтвор.

Тези смеси обаче трябва да се използват само при определени температурни стойности, а също така трябва да се ръководи от влажността на въздуха и други неблагоприятни фактори, които могат да намалят качеството на фиксирането на профила.

Инсталацията започва отдолу. Панелите са прикрепени към стартовия профил. Препоръчително е да започнете с лице към фасадата от левия ъгъл, като постепенно се движите надясно. Ако обаче панелите имат същия цвят и оттенък, можете да започнете от всеки ъгъл.

Не се препоръчва да се използва PVC профил за облицовъчни фасади на къщи, които се намират в райони, където температурата често пада под -10 ° C. Този температурен индекс има отрицателен ефект върху дълготрайността на материала, защото при ниски температури панелите стават много крехки и могат да се спукат.

Стартов профил за PVC панели - започваме да завършваме фасадата с панели 5

Стартовият профил за PVC панели се използва за висококачествено довършване на конструкции от различни материали. Използването на PVC панели е не само евтино и просто решение на проблема с изолацията на фасадите. Използването на този материал прави възможно защитата на конструкцията от влага и влага, както и други отрицателни въздействия върху околната среда.

Освен това PVC панелите позволяват фасадата да бъде обновена по висококачествен, бърз и евтин начин и да се скрият всички недостатъци, които могат да възникнат по време на работа или по време на строителството.

С компетентна инсталация и използване на висококачествен материал, PVC панелите за довършителни фасади могат да продължат десетки години. За целта е необходимо да се спазват всички препоръки точно при инсталирането им и е необходимо да се използва началния профил, за да се предпазят крайните страни на панелите от повреда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Наклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимоНаклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимо
Как да направите таван от PVC панели финост на инсталациятаКак да направите таван от PVC панели финост на инсталацията
Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
Изборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскостиИзборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскости
Клинкери за фасадата изграждаме частна къщаКлинкери за фасадата изграждаме частна къща
Използваме течни нокти за панели от PVC на фасадата на частна къщаИзползваме течни нокти за панели от PVC на фасадата на частна къща
Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?
Характеристики и предимства на фасадните термопанелиХарактеристики и предимства на фасадните термопанели
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
Фалшив таван със собствени ръцеФалшив таван със собствени ръце
» » Стартиращ профил за PVC панели започваме фасадното облицоване
© 2021 BggeHat.com