Starry sky stretch ceiling - технологично решение



Нощното небе, покрито със звезди, винаги привлича вниманието. Съзерцаването на такава повърхност успокоява, успокоява. Именно поради тази причина простиращите се тавани на звездното небе са толкова популярни.
Таваните, изобразяващи го, идеално пригодени за спалня, детска стая. Ако вземем предвид факта, че окачените тавани се различават не само в ненадмината им външност, но и в дългия си експлоатационен живот, тяхната висока цена е напълно оправдана.
опъвам тавани звездно небе
Професионалистите използват няколко метода за създаване на дизайни със звездно небе, но всеки от тях отнема много време. Разбира се, те не могат да бъдат евтини. Създайте таван на звездното небе stretch не е лесно, така че това трябва да се занимава със специалисти. Въпреки че има начини и самостоятелно украсяват стаята с образа на звездите.
Обикновено най-простите варианти се използват, за да направят звездното небе удължен таван. Такива системи имат абсолютно равна повърхност, която ви позволява да създавате невероятно реалистични изображения. дълго експлоатационния живот на опънати тавани оправдава високата им цена.
Създайте опънати тавани с звездни небе у дома има два начина. И двата варианта изискват използването на оптични влакна и проектори - с помощта им на повърхността и ще се появят небесни светилници.
звездно небе на опъвам таван
Използването на влакна с оптични влакна е напълно безопасно, тъй като в пространството между тавана няма електрическо окабеляване. Оптичният кабел не създава тези проблеми, които могат да възникнат при използването на електрически проводници. В същото време това обстоятелство не е пречка за създаването на традиционно осветление с използване на осветителни тела - окачени и вградени осветителни тела.

Технология «с пункция от кърпа»

Технологията се състои в влачене на влакна или техните снопове през отворите, направени в мрежата. След като нишките са залепени от грешната страна, те се изрязват от предната страна с ръб от 1-2 мм или се изплакват с тъканта.
Когато проекторът работи, светлината се движи по цялата дължина на оптичното влакно, в резултат на което върху тавана се образува картина на звездното небе - тя започва да блести с множество малки светлини. Можете да погледнете опънати тавани с шаблон небето на снимката.
опънати тавани с звездно небе
Тази технология дава възможност да се използват дюзи за разпръскване на кристали, към всяка от които се захранва сноп, който се състои от няколко влакна с оптични влакна. Яркостта на блясъка зависи от броя им. За да направите това, монтиране на части за фиксиране на всеки обектив, който е вграден в тавана, по същия начин, както прожектори. Ако дюзите за дифузер не трябва да се използват, тогава материалът за опъвам таван трябва да има плътна текстура, така че нишките от влакна да не са много забележими през деня.

Технология "без пробиване на платното"

Тази технология е по-сложна от предишната. Тя се основава на прожектиране на светлина от грешната страна на платното. Ето защо, за да създадете тавани за тази технология изисква материал с фина текстура.
Таванните тавани на нощното небе по този начин се установяват по следния начин.
Първо, направете фалшиви тавани от шперплат или други материали. Преди това той налага изображение на съзвездие, карта на галактиката и т.н. Преди инсталирането в тавана, дупки се пробиват или пробиват от даденото изображение. Оптичните влакна се прокарват през тях или на снопове, или наведнъж. След инсталирането на тавана, влакната се залепват и се изрязват до нивото на лентата.
звездно небе в тавана на стрелата
За да направите звездното небе в тавана на стрелата, изпълнете чист таван. Тя може да бъде матова или лъскава, с боядисано нощно небе или друг шаблон, който допълнително ще подобри ефекта на изображението.
Степента и яркостта на всяка от "звездите" зависи от броя на влакнестооптичните нишки, донесени до точката. През деня повърхността изглежда съвсем нормална, а на тъмно можете да видите звездното небе на опъвания таван. Предимството на такива проекти е, че през деня на повърхността не можете да видите върховете на влакно-оптичните нишки.

Прожектори за тавани с звездно небе

За да се създаде ефектът на звездното небе в оптичната технология, се използват два вида проектори - с LED и халогенни лампи.
Халогенните проектори имат, освен ярка лампа, и въртящ се цветен филтър. Тя се движи безшумно с определена скорост, като по този начин се отразява на цвета и яркостта на блясъка на нишките от влакна. Благодарение на това, гледането на небето - опъните тавани изглежда се движат.
опънати тавани с картина на небето
Светодиодните проектори са по-скъпи и са подредени по различен начин. Тези устройства ви позволяват да създавате по-реалистични изображения с 3D ефект. В тези прожектори светодиодите се контролират от контролера, който включва различни програми за осветяване според указаната схема. Това ви позволява да показвате изображения на летящи звезди, въртящи се галактики, трептещи звезди, метеоритен душ, на окачения таван.
Светодиодните проектори могат да имат различен брой портове (канали за свързване). Всеки от тях може да бъде подчертан в различни цветове. Благодарение на това е възможно да създадете фантастично красиви снимки на тавана.
Stretch таван звездно небе, видео пример:

Независимо подреждане на "звездното небе"

Простри тавана с облаците на небето е много по-евтино от опцията със звездите. Но ако искате ефекта на звездното небе върху тавана да се постигне по различен начин (по-подробно: "Stretch таван на облака - невероятно красива").
Ако купувате оптични влакна и прожектор, тогава е лесно да направите звезден таван на всякакъв вид окачена конструкция: шперплат, гипсокартон, PVC панели. В този случай, в окачена структура, както и в окачването, организирайте отвори, през които влакната с оптични влакна се отстраняват. че снимка на тавана Оказа се реалистично, таванът е залепен с фото тапети, които изобразяват нощното небе или боядисани в желания цвят.
опъвам тавани звездно небе
Но дори и да е твърде скъпо, все още можете да създадете картина на небето на тавана. Луната и звездите могат просто да бъдат изчертавани с помощта на флуоресцентна, безцветна боя. Може да се прилага под формата на петна и точки с различни размери по повърхността на тавана. Следобед боята няма да бъде видима и през нощта повърхността ще придобие магически вид.
Модерните технологии позволяват създаването на уникални дизайни на помещенията - например, опъвам таван синьото небе е идеално за детска стая. Но специално внимание заслужава системи, които изобразяват звездното небе - гледайки ги, човек може да се отпусне, да мечтае. Разбира се, такива опънати тавани не са евтини, но каква точно е тази магическа картина. Те винаги ще бъдат популярни - защото в големите градове е невъзможно да се види тази красота.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Светещи тавани уникален дизайнСветещи тавани уникален дизайн
Stretch таван конструкция - видове и функцииStretch таван конструкция - видове и функции
Стрелец таван звездно небе шедьовър в къщатаСтрелец таван звездно небе шедьовър в къщата
Простри тавани в детската стая изберете дизайнПростри тавани в детската стая изберете дизайн
Stretch таван в детските функцииStretch таван в детските функции
Изчисляване на възможните методи за опъване на таванаИзчисляване на възможните методи за опъване на тавана
Тапети на тавана звездно небе - видове материалиТапети на тавана звездно небе - видове материали
Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
Оригинални тавани - смели идеиОригинални тавани - смели идеи
Stretch таван на облака - невероятно красиваStretch таван на облака - невероятно красива
» » Starry sky stretch ceiling - технологично решение
© 2021 BggeHat.com