Стенни мазилки под тапет как да работите със собствените си ръце?

За да се подготви повърхността за материала за довършителни работи, се извършва замазка на стените. Това, от което се нуждаете за това, и какви технологични стъпки включва процеса на привеждане в съответствие, ще научите от статията.

Какъв вид повърхностно качество имате нужда от ролкови тапети?

Стенната повърхност, качествено приготвена за залепване на декоративни платна, трябва да отговаря на следните изисквания:

  • Вертикалността. Тя се проверява на ниво балон.
  • Равнинност. При често използваните типове тапети кривината не трябва да надвишава 0,3 мм до 2 м, която се контролира от две метра правило в различни части на стената.
  • Сила. На подготвената повърхност не трябва да има ненадеждни секции.
  • Сухота. Не можете да залепите тапета върху несушена повърхност.
Приложение на грунд

Приложение на грунд

Преди да инсталирате тапетите, стената трябва да се третира с грунд с антисептични и противогъбични свойства. Завършен работна повърхност трябва да е гладка на контролите на тактилни (глоба неравностите не се усети, ако стената, за да държи ръката си), но "оближе" към държавата, необходими за боядисване по избор.

Стартиране и довършване на шпакла и инструменти за работа

Закупуването на материали за замазка в специализирани магазини, трябва да знаете тяхната цел. Материалът, който се нарича "начално шпакловане", е основно гипсова смес на основата на гипс, при която се използва фин кварцов пясък като пълнител. Използва се "начало" за предварително изравняване на значителни разлики по повърхността на основната стена. Средният слой на приложения разтвор е 0,5-3 см.

Стартиране на замазка

"Finish" е само шпакловка. Сместа е много фина зърна (сух материал на пипане е като брашно), на базата на полимери. Той е предназначен за "завършване" за изравняване (заглаждане) на незначителни неравности върху гипс или гипсокартон. Стифиращ се един пасаж слой не трябва да надвишава 0,3 см. Издръжливост финиш шпакловка е много по-ниска, така че да се запечата големи пукнатини или гладки значителни нередности не са препоръчани материали от мазилка.

За да изпълнявате комплекс от замазка, ще ви трябва следните инструменти:

  • бормашина (малък перфоратор) с дюзов миксер;
  • правилото на алуминий е 1,5-2 m;
  • комплект ножове за замазка (главни 50-100 мм, спомагателни 250-400 мм и ъглови);
  • ренде за абразивна мрежа;
  • Абразивни решетки с размер на зърната 40-60 за гипс и 180-200 за шпакловка;
  • ролка или макловица (широка четка);
  • контейнери за смесване на разтвора (напр. кофи).

Кофите се използват най-добре от боята на водна основа или други довършителни смеси. С тях е удобно да работите: изберете шпатула, оставащ на дъното на разтвора, измийте, почистете.

Потреблението на материали - на какво да разчитаме?

Shpaklyuya стена, желателно е да имате на ръка достатъчно количество от необходимите материали, за да не се справите с тяхното допълнително придобиване. Точно да се изчисли необходимото количество на сместа е невъзможно, защото консумация зависи от кривината на работната повърхност, която е рядко еднакво. Замазката за довършване лежи тънко, затова се изразходва незначително. Въз основа на сухия микс, консумацията му е приблизително 1 кг на 1,5-2 м2. Чанта от 25 кг е достатъчна, за да покрие една стена със стени в стая с площ на стената около 40 м2. Това отчита качествената работа.

Консумацията на изходната смес е пропорционална на степента на кривина на основната стена. Средно - торба от 30 кг за 3-5 м2, което означава, че за една и съща стая имате нужда от около 10 опаковки от гипсов материал.

Двойно третиране с разтвор за грундиране



За високо качество Подготовка на стени за тапетиране Необходимо е двойно третиране с разтвор за грундиране. Първият грунд се изработва върху основната повърхност преди основното изравняване с гипсова мазилка, а втората - преди залепването на довършителните платове. Потреблението на основния разтвор зависи от кривината на повърхността и нейната абсорбция. Средно, за висококачествена импрегниране, грунд ще изисква 1 литър на 2,5-3,5 квадратни стени. За тази стая трябва да купите 2-3 танкерни кутии от грунд.

Подготовка на стени - стъпка по стъпка поредица от процеси

Подготвителните процеси, чиято крайна цел е формирането на подходяща повърхност за залепване на тапети, се извършват в строга последователност. Мазилката за стени под тапета включва следните етапи:

  • подготовка на основната стена и нейното третиране с разтвор за грундиране;
  • изравняване с гипсов материал;
  • грубо шлифоване на гипсова мазилка;
  • изглаждане (всъщност shpatlevka) повърхност на мазилката;
  • тънък шлайфане на шпакловъчни стени плюс неговия грунд.

Подготвителната работа започва с демонтирането на разрушени тапети, стари бои, слабо залепени мазилни секции. Премахването на тапета от стената не е трудно. Те просто трябва да бъдат почукани с шпатула и бавно да издърпват платното. На някои места, особено ако е така стари хартиени тапети, е необходимо да се навлажни изобилно, след което платното е разделено без проблеми. Със старата боя, ако тя не се разпада самостоятелно, ще трябва да потъмнее. Не е необходимо боята да се отстрани напълно, върху цялата площ. Достатъчно е да направите нотки в стената, така че площта на вдлъбнатините грубо съответства на площта на останалата боядисана повърхност. Вдлъбнатините ще допринесат за надеждното свързване на основата с нанесената мазилка.

Стенна замазка за тапети

Старата мазилка, ако се е отдалечила от основния материал на стената, трябва да бъде премахната. Определя се от такива сайтове, като докоснете повърхността (в проблемните зони ще бъде заглушен звук, вибрации забележима) или визуално, ако проблемът е очевиден. Често под такива места се намират пукнатини, образувани поради свиване на сградата, които трябва да бъдат запечатани преди нанасянето на главния гипсов слой. Препоръчително е да се укрепи мазилката в местата, където се образуват пукнатините чрез подсилване на окото от фибростъкло. След като извършите описаните мерки, пристъпете към настилка за стени, за които е по-добре да използвате четка (валякът работи лошо на неравна повърхност). Грундирана стена в един проход, но "мазни" и без пропуск. Грундът изсъхва около 4 часа.

Полагане на стените под тапета със собствените си ръце - очите ви се страхуват, ръцете ви вършат работа

Първо, се подготвя разтвор и се излагат вертикални водачи (маяци), ако е необходимо (значителна кривина на повърхността). Подгответе разтвор за мазилка лесно, дори ако го направите за пръв път. На опаковката всички производители посочват пропорциите на водата и насипния материал. Важно е да не забравяме последователността: първо водата, а след това и сухата смес. В противен случай в дъното на кофата ще остане смесено решение, което затруднява работата.

Завършващо покритие

Излъчвателите са изложени по следния начин:

  1. 1. на нивото, настроено на екстремни водачи (те са прикрепени към стената с дебел гипс хоросан), не достига 10-15 см до съседната стена;
  2. 2. След като хванете решението, което държи екстремните маяци (имате нужда да ги държат твърдо), между тях издърпайте въдиците или силните конци;
  3. 3. Останалите флагове са инсталирани по подобие на екстремните, с изключение на това, че насоките за тяхната инсталация са опънати нишки. Стъпките водят до намаляване на дължината на правилото с 20-40 см.

Някои майстори се отказват от фарове, когато ги мазират. Но за това трябва да имате много опит и идеално око. Ако не е така, по-добре е да инсталирате водачите. Когато маяците надеждно се втвърдяват, подготвяме гипсовия разтвор, който запълва пространството между водачите и премахва излишъка с помощта на правилото. Резултатът е плоска, вертикална повърхност. Когато разтворът грозде леко, ние премахване на маяците и затваряне на пукнатини.

Смилаща мазилка - този процес е по избор, но ако опитът със смесите е малък, е по-добре да не се пренебрегва смилането. За изпълнение на рендето със скоби е оборудвана с груба мрежа. Почистете само изсушената повърхност. След раздробяването върху мазилката ние промиваме образувания прах. За да разберете как да замазвате стените под тапетите, е желателно да ги видите и опитате под ръководството на господаря. Ако няма такава възможност, подгответе малко замазка и практика, като използвате следните препоръки:

  • в работната ръка има широка шпатула, в друга - тясна, с която разтворът се набира от контейнера и се нанася върху широк инструмент;
  • Работното движение започва от ъгъла, пода или тавана;
  • Първо, четката държи инструмента под ъгъл приблизително 45 °, като постепенно го намалява, докато се движи.

По принцип процесът на замазка наподобява разпространението на маслото върху сандвич. Принципът е същият, а резултатът: тънък, равномерен слой на повърхността. Ляв капак "finishkoy" леко шлифован с фина мрежа абразивни, грундират стените и в бъдеще ще бъде в състояние да комуникира ясно да обясни как да се шпакловка и замазка, стените под тапетите с ръцете си, ако някой има подобен проблем.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да лепи винил тапет?Как правилно да лепи винил тапет?
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Уникалност на 3d тапетиУникалност на 3d тапети
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
» » Стенни мазилки под тапет как да работите със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com