Как да смените дебелото черво в котела със собствените си ръце

Тан е отоплителен елемент в пералня, котел и други устройства. Ако е достатъчно да измиете пълен цикъл от 100 грама лимонена киселина на всеки шест месеца, за да почистите десетте, тогава не можете да го вкарате в котела. В него се появява изсъхване дори в случаите, когато системата е оборудвана с филтри. Ето защо е много полезно да знаете как да замените теглото в котела със собствените си ръце или да го почистите от мащаба.


Видове ленти за бойлери


Тан за котела е нихромна спирала, затворена в епруветката. Цялото нещо е изпълнено с магнезиев прах, за да се изключи контактът на тези два компонента. За котли, които се натрупват или текат, се използват два типа: (Виж също: Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе си)



  • Сухо - не влиза в контакт с вода и се инсталира отделно от резервоара с нагрята вода, което опростява замяната му.

  • Мокър - директно потопен във вода, от който периодично се изисква почистване или подмяна.



Подмяната на вентилатора в котела, особено мокър, е неприятен бизнес. За начало трябва да го изключите от електрическата мрежа, след това да източите цялата вода. В зависимост от обема на котела може да бъде от 30 до 100 литра. За тази цел в долната част на уреда има кран, който ще обедини водата с малка струя.



Само след това самият резервоар може да бъде изваден от стената, но това не е необходимо. Долният капак с блока на електрониката и проводниците се отстранява. Тенг е прикрепен директно към самия капак. След като изключите всички кабели, изключете десетте. (Виж също: Инсталиране на бойлера от себе си)

Почиства се чрез премахване на варовик. Често има такава картина, че металът е "изяден" от водата, така че неговата по-нататъшна работа става невъзможна и е необходима подмяна. За да направите това, си струва да закупите същия нагревателен елемент и да го инсталирате вместо предишния.

Подмяна на вентилатора в котела

След това е полезно да се почисти самият котел от мащаба, количеството му може да изненада, достигайки общо до 4 кг. Монтирането на корицата с новото на място - не трябва да се мисли за трудности.

Основното нещо в този процес е да се уверите, че влагата не поглъща електрическия блок. В противен случай ще стане неизползваем и ще трябва да закупите нов. За да избегнете подобни повреди, си струва внимателно да завъртите всички детайли и плътно да фиксирате всички винтове, които държат дъното, и да осигурите неговата плътност. (Виж също: Как да почистите самия котел)

В случай на повреда на уплътнението, ръжда върху гайките или други повреди, които могат да доведат до изтичане, всички неподходящи части трябва да бъдат заменени с нови.

Преди да свържете контактите, е много важно да се уверите, че те са абсолютно сухи. След като инсталирате всички аксесоари на място, трябва да се уверите, че котелът не изтича. За да се направи това, той има право да изпомпва вода, в случай на успешно свързване на всички части, той може да започне да се загрява.

Замяната на тен в котела Ariston не се различава от описания по-горе метод. В случай на наличие на допълнителни дисплеи и сензори, целия процес на изключвате по-добре да правите снимки или видеоклипове, за да се опрости процеса на сглобяване и премахване на евентуални дефекти и неизправности. Тан за котли Ariston е важно да се купи същата марка. Той е идеален за захранване, гнездото за връзка и гаранцията за него ще бъдат оправдани, а не празни. (Виж също: Карта на сайта 2)

По същия начин можете да кажете, ако трябва да смените резервоара за бойлера Thermex. По-добре е да вземете една и съща фирма. Ако това е по някаква причина невъзможно, изберете най-сходно, консултирайте се с продавача.


Какво е добро за комбинирания бойлер


Комбиниран бойлер, той е индиректен отоплителен котел с доста добър и икономичен процес на придобиване. Нейната основна разлика от обикновения електрически аналог е, че може да загрява електрическия тен и отоплителната система, или по-скоро охлаждащата течност в нея.

Индиректен отоплителен котел с вентилатор

За да направите това, вътре в резервоара за вода, в допълнение към инсталирания по-долу тенор, се изграждат няколко спирали от тръбата, която е свързана с нагревателния пръстен. И това означава, че целият период на отоплителния сезон вместо десетте ще затопли водата с котел, печка, камина, т.е. основната отоплителна инсталация, използвана в къщата. (Виж също: Потопяем електрически бойлер със собствени ръце)

Плюс това устройство може да се нарече, че има алтернатива на електроенергията, с която може да има прекъсвания. И няма значение, има ток в мрежата или не, топла вода - ще бъде за всеки. Неговата минус е по-сложна инсталация, изискваща работата само на съветника, който правилно ще се свърже и свърже всичко. Също така трябва да харчат за адаптери и изолационни материали, това, в края на краищата, е друга дупка. Освен това, ако се нуждаете от ремонт или почистване на услуги, премахването му от скобите няма да бъде толкова лесно. Ще трябва да се справим без това, ако не можем да направим без отстраняване, ще се нуждаем от майстор, който може да прекъсне водоснабдяването от отоплителната система и да изключи уреда.



По принцип, за подмяна на PETN в комбиниран бойлер бойлер не е толкова трудно, инструкциите ще бъдат същите като за електрически, като единствената разлика е, че всички те имат общо с панти уреда.


Суха ТЕМ - как да я сменим


Относително наскоро на вътрешния пазар имаше новост - бойлери със суха десет. Те са по-скъпи, защото обслужват по-дълго. Принципът на тяхната работа е организиран така, че самият teng да не контактува пряко с водата. Потопена е в метална колба, потопена във вода. Понякога, в отсъствието на каквито и да е защитни вещества в колбата, когато контактът между десет и крушката стане възможен, токов удар. Но това се случва рядко.

Това е неоспорим плюс за тези, които, например, котел горене сух PETN като заместител, поддръжка или обслужване на нагревателния елемент не е необходимо да се оттича водата от нагревателя.

Проверка на котела

Но не винаги толкова просто, колкото бихме искали. В най-евтините варианти, сух тен котел се поставя просто в празна метална колба и замяната на такъв нагревател е доста прост процес. Но има котли, в които има масло между електрическия блок и десетте. Тези единици са по-икономични от гледна точка на консумацията на енергия, но за да се извлече PETN отнеме време и постоянство, за да добиват нефт, без да го или контакти, нито друга част от системата да се зацапва. И колкото по-трудно е да се събере всичко това обратно.

Друг вариант - кварцов пясък в колба с десет. Тази опция е много по-проста от модела с петрол, а замяната на десетте също няма да бъде супер задача. Технологията е същата като при мокри, с изключение на това, че не е нужно да намалявате водата. Но е необходимо да изключите мрежата и да проверите правилното свързване на всички контакти.

Сухият тен ще служи много по-дълго, е по-икономичен, по-лесен и по-удобен за работа. Но котел с затворен нагревателен елемент ще бъде няколко пъти по-голям от отворения.


Което е по-добро


Цената. Както вече споменахме, котлите с контактни нагреватели се считат за по-достъпни. От сухите, по-евтини могат да се нарекат онези модели, в които крушката с челото е празна. Когато купувате, считайте, че колкото по-скъпо е придобиването, толкова по-скъпи е нейната поддръжка, ремонт и нови части.

Дълготрайност. Ако вземете под внимание целия бойлер, тогава няма особена разлика в експлоатационния живот. И двата варианта без сериозни скъпи ремонти могат да служат повече от 15 години. Такъв е случаят, ако правилата за работа на блока не са били нарушени. Например, ако в нея няма вода, е абсолютно забранено да се свърже към електрическа система котел с мокър тръб. Поради факта, че сухият тен няма пряк контакт с водата, той ще продължи по-дълго и скалата в котела ще бъде сглобена няколко пъти по-малко. Така че, teng себе си без замяна ще служи не 4-5 години, тъй като мокри, но два пъти повече.

Подмяна на тен

Security. В контекста на възможността за късо съединение и токов удар, сухите се считат за по-безопасни. Така че, тъй като контактът с водата се изключва, става невъзможно късо съединение в резервоара и преминаване на ток през водата.

Измерения. Сухият вариант е много по-малък от неговия партньор, който позволява едновременно използване на няколко нагревателни елемента в един котел, но това пряко влияе върху цената на самите стоки и тяхната поддръжка.

Пестеливост. Сух тенът използва половината от електричеството за загряване на водата, тъй като се "помага" от металното дъно, под което се инсталира директно.

Лесен за инсталиране. Както вече беше написано, много по-лесно е да инсталирате чисто електрически бойлер. По отношение на десетте, няма разлика. Скобите за тежестта на уреда са изковани в стената и щепселът е включен в гнездото. И в двата случая се извършва ръчно избиране на температурния режим. Котел с двата типа нагревателен елемент може допълнително да бъде снабден със сензор, електронни дисплеи, регулатори и всмукателни кранове.

Системата, в която котелът ще се намира, централизирано или отделно в частна къща, по никакъв начин не предполага ограничаване на избора. И двата варианта могат да се използват еднакво добре.

Друг плюс в списъка на предимствата на затворената лента може да бъде записана способността да се използва в система с лошо качество на водата.

Дадохме отговор на това, как да сменим десетте в един котел, кой е по-добър, на какво трябва да се обърне специално внимание. Накрая искам да кажа: не забравяйте да проверявате всичко по няколко пъти, контактите, степента на затягане на орехите, състоянието на уплътненията и уплътненията. И не забравяйте да поставите уплътнителите на местата им.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на отоплителния котелИзчисляване на отоплителния котел
Ремонт на котела със собствени ръцеРемонт на котела със собствени ръце
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Инсталирайте сами котелаИнсталирайте сами котела
Как да почистите котела от скалатаКак да почистите котела от скалата
Как да инсталирате котел самостоятелноКак да инсталирате котел самостоятелно
Монтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръкиМонтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръки
Домашен електрически бойлер за отопление на домаДомашен електрически бойлер за отопление на дома
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
» » Как да смените дебелото черво в котела със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com