Как да се печат пукнатини в дървения под

Високата влажност в помещението може да предизвика появата на пукнатини в дървения под. Проблеми от този тип могат да бъдат и резултат от използването на сурова дървесина или нарушаването на технологията за полагане.

Как да се печат пукнатини в дървения под

Как да се печат пукнатини в дървения под

За да предотвратите образуването на пукнатини в пода, препоръчваме внимателно да изберете използвания материал. Плочите, направени от круша, клен, череша или бук, са склонни към деформация. Максималната здравина на продуктите се различава от дъб.

Масивен дъб от масивна дървесина

Масивен дъб от масивна дървесина

Характеристики на уплътнителните пролуки в дървения под

Технологията за запечатване на празнини в дървения под ще зависи от естеството на щетите. Има много различни начини за решаване на този проблем. За да изберете най-приемливото, е необходима предварителна проверка. За запечатване на слотовете в дървения под може да се използват следните материали:

  • шпакловка;
  • лепило и стърготини;
  • дървена стойка;
  • мозък;
  • паста и хартия;
  • тегленето;
  • уплътнител;
  • шперплат.

Независимо кой метод е избран, препоръчително е да се отдели много внимание на подготвителната фаза на работата. Необходимо е да се отървете от външни атрибути на мебели, което ще пречи на уплътняването на пукнатините. Районът, който трябва да бъде ремонтиран, трябва да се почисти от видими следи от мръсотия и прах, след което да се изсуши добре.

Видео - Определяне на пукнатини в дървения под

Използване на смес от лепило и дървени стърготини

Работата със смес от лепило и дървени стърготини може да се извърши по два различни начина. Технологията на всеки от тях ще бъде малко по-различна.

Използване на смес от лепило и дървени стърготини

Използване на смес от лепило и дървени стърготини

Метод номер 1

Този метод на затваряне на пролуките може да се нарече класически. Тя се извършва с помощта на лепило и дървени стърготини. В началния етап малките дървени стърготини се поставят в готов контейнер и се пълнят с гореща вода. В този случай масата трябва да се разбърква редовно, докато достигне равномерно състояние.

След това сместа трябва да остане в контейнера в продължение на два часа. През това време стърготините се набъбват, което води до смес от по-плътна консистенция. След определения период от време съставът трябва да бъде внимателно смесен.

Смесете дървесината с вода

Смесете дървесината с вода

Следващият етап от работата е добавянето на лепило. За тези цели можете да използвате PVA или обикновено лепило за дограма. Както се добавя, масата трябва да се разбърква. Когато сместа достигне течащо състояние, ще бъде възможно да продължите към следващия етап. Масата на такава консистенция има висока адхезия.

Следващият етап от работата - добавянето на лепило

Следващият етап от работата - добавянето на лепило

Когато сместа е готова, след това трябва да почистите пукнатините от калните покрития и, ако е необходимо, леко да разширите горната част.

Подготовка на процепите

Подготовка на процепите

С помощта на тесни шпатули се нанася смес от лепило и дървени стърготини, след което малко се забива. Излишният състав се отстранява и нанесеният слой се изравнява до нивото на пода.

С помощта на тесни шпатули се нанася смес от лепило и стърготини

С помощта на тесни шпатули се нанася смес от лепило и стърготини

За да изсъхне напълно, може да отнеме около три дни. След този период площта, подлежаща на ремонт, се шлайфа с шкурка.

смилане

смилане

Метод номер 2

Този метод се различава от предишния от наличието на цимент в състава на сместа. Аналогично, в този случай е необходимо сместа да се смеси с гореща вода. След това се добавят цимент и стърготини. Приготвената смес трябва да бъде внимателно смесена и оставена да престои 10 минути.

Ако е необходимо, масата може да бъде разредена с пигменти за оцветяване или плътна боя. Използването на цветна смес позволява едновременно да се решат два проблема.

Повредената зона преминава предварителна процедура на почистване и се смазва с лепило. След това, ремонтната смес се нагрява и се нанася с тесен шпатула.

Предварителното време за сушене на такъв състав е около десет дни. Трябва да се отбележи, че използването на смес от цимент, дървени стърготини и лепило позволява не само да се отървете от пукнатини в дървения под, но също така помага за изглаждане на повърхността.

Пукнатини за пълнене с шпакловки

Пукнатини за пълнене с шпакловки

Пукнатини за пълнене с шпакловки



Този метод за решаване на проблема е доста прост. Предимството на този метод се състои във факта, че по време на работа няма нужда от самостоятелна подготовка на смес за затваряне на процепите. Във всеки специализиран магазин можете без никакви проблеми да получите дърво shpaklevku и веднага след това да го използвате по предназначение.

В този случай трябва да се обърне внимание на факта, че този метод е подходящ само ако повредите на пода са незначителни. Впоследствие, шпакловка може да се напука и да се разпада, така че след определен период от време има нужда от повторна работа.

За нанасяне на замазка върху повърхността на пода се използва гумена шпатула с малка широчина. Такъв материал се притиска в слота и след изсушаване се извършват подравняващи работи.

Видео - подложка за пода

Фиксиращи процепи с дървена лента

Извършването на ремонтни работи с дървена лента е доста трудно, но е най-ефективната процедура. За да разрешите проблема, се препоръчва използването на релси под формата на клинове. Спазването на определена технология на работа дава положителен резултат.

Фиксиращи процепи с дървена лента

Фиксиращи процепи с дървена лента

Последователност на изпълнението на действието

  1. Подготовка на повредената зона (почистване от прах и мръсотия).
  2. Производство на рейки.
  3. Нанасяне на лепилна смес върху релсата.
  4. Фиксирането на процепа с дървена лента.
  5. Премахване на излишъка.
  6. Оцветяване на ремонтираната площ.

Използваните релси трябва да имат подходящи размери. Най-целесъобразно е да се използва елемент със стеснена долна част. Клинът не трябва да излиза на пукнатини. В същото време твърде големите размери на рейките няма да осигурят оптимален резултат.

Преди уплътняването на прореза с релса, този елемент се намазва с лепило. След това се вкарва в дупката с гумен чук. При условие, че клинът не влиза напълно, изпъкналите части се отстраняват от равнината, след като лепилната смес се изсуши.

Има голяма вероятност цветът на релсата да е малко по-различен от цвета на останалата част от подовата настилка. В този контекст, процедурата на оцветяване е жизненоважна необходимост.

Използване на кабела

Използване на кабела

Използване на кабела

Каналът се използва за уплътняване на пукнатини в пода и стени на дървена къща. Този метод за решаване на проблема ви позволява да се отървете от характерния писък. Много е важно да се гарантира, че ширината на кабела е еквивалентна на ширината на процепа в дървения под. Материали, които може да са необходими в този случай:

  • мозък;
  • глутинова смес;
  • шпакловка;
  • дървени стърготини.

В началния етап избраният кабел се потопи в лепилото. Паралелно, подгответе смес от дървени стърготини, шпакловки и цялото лепило. След това въжето се поставя в слот и се задълбочава до дъното на повредената зона. Трябва да се гарантира, че приблизително 4 мм остават на пода. Това разстояние впоследствие се запълва с приготвената смес.

При прилагане на състава на дървени стърготини, шпакловки и лепило, трябва да се има предвид, че материалът се свива. Следователно, за да се предотврати образуването на кухини, е необходимо сместа да се приложи с малка разлика. След изсушаване ремонтираната зона може да е склонна към оцветяване.

Поставете и хартия

Поставете и хартия

Поставете и хартия

Този метод за запечатване на шевове е един от най-бюджетните. В същото време решаването на въпроса не бива да се придружава от значителни трудности. За да запечатате пукнатините в дървения под по този начин, може да ви е необходима хартия, паста и меден сулфат. Последният е необходим, за да се предотврати появата на насекоми в лепилната маса.

Технология на работата

  1. Подготовка на повредената зона.
  2. Потопете хартия във вода.
  3. Подготовка на пастата.
  4. Добавяне на меден сулфат.
  5. Добавяне на хартия към сместа.
  6. Определяне на празнината в дървения под.
  7. Подравнете повърхността.
  8. Оцветяване.

Предварително, хартията трябва да бъде нарязана на малки парчета и напоена в съд с вода. Тук материалът ще се надуе добре и може да се добави към паста, която може да изисква вода, брашно или нишесте. Варещата вода с други съставки трябва внимателно да се разбърква и да се контролира, така че в резултат на приготвянето да няма бучки.

След това сместа се добавя с меден сулфат и набъбнала пулпа, изцедена от водата. Благодарение на това композицията ще получи плътна консистенция, която ще прилича на шпакловка. Приготвената смес се нанася върху повредената зона и е добре потъпквана. След изсушаване можете да прибягвате до шкурка и след това да боядисвате повърхността.

Алтернативни опции

Алтернативни опции

Алтернативни опции

В допълнение към тези методи за елиминиране на проблема съществуват и алтернативни методи. Те включват онези опции, които по-рядко се използват за отстраняване на пукнатини в дървения под. В същото време те също са доста ефективни.

Използване на опаковка

теглене

теглене

Материалът от влакнест лен обикновено се използва за отстраняване на пукнатини в дървения под. Този традиционен начин за решаване на проблема не е без значение в наше време. Предварително, влакното се обработва с лепило за дограма и се спуска в дупката. След това увредената зона може да е склонна към оцветяване.

Запълване на слотовете с уплътнител

Запълване на слотовете с уплътнител

Запълване на слотовете с уплътнител

Използването на удобна дюза улеснява уплътнението. Уплътнителят покрива празнината по цялата дължина, дълбочина и ширина и ви позволява да се отървете от характерния писък. Материалът е дълъг. Лесно се нанася и изсъхва бързо. Силиконовите уплътнители са много популярни за употреба с дърво.

Шперплат за затваряне на пукнатини

Този метод за разрешаване на проблема се препоръчва да се прибягва само ако няма възможност за прилагане на алтернативна възможност. Като се има предвид наличието на голям брой шлици шперплат в най-кратки срокове ще скрие всички дефекти. Материалният лист е здраво закрепен към повърхността на материала чрез използване на самонарезни винтове.

шперплат

шперплат

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Поправяне на пукнатини в дървения подПоправяне на пукнатини в дървения под
Как да изравним пода за линолеумКак да изравним пода за линолеум
Как да полагаме килим на дървения под, ние извършваме самата работаКак да полагаме килим на дървения под, ние извършваме самата работа
Как да нарисуваме пода на дъскиКак да нарисуваме пода на дъски
Подравняване на дървен под за ламинатПодравняване на дървен под за ламинат
Тънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения подТънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения под
Няколко ефективни начини за премахване на скърцането на сексаНяколко ефективни начини за премахване на скърцането на секса
Как да се премахне скърцането на сексаКак да се премахне скърцането на секса
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Закупуване и ремонт на дървена къщаЗакупуване и ремонт на дървена къща
» » Как да се печат пукнатини в дървения под
© 2021 BggeHat.com