Пазогребневите плочи поставят стените в жилището независимо!

Прегради, стени в градски апартаменти и частни къщи по време на ремонт или реконструкция могат да бъдат направени от различни материали. Традиционно за тези цели се използват гипсокартон и тухли. През последните години тези материали бяха заменени от нови продукти, които имат по-високи оперативни и технически предимства.

Pazogrebnevye продукти - много предимства, но има недостатъци

Паскогребневите плочи, наричани още блокове, са съвременни строителни материали. Той бързо спечели популярност сред майстори вкъщи и професионални ремонти. Такива продукти са маркирани с буквите PGP и PHB. Лесно е да се разбере, че под първото абревиационно скривалище и под вторите блокове. Въпреки това няма разлика между двете. Всъщност става дума за един и същ продукт. Просто някои го наричат ​​блок, а други го наричат ​​печка.

Плочи Pazogrebnevye - поставяме стени в жилище независимо!

PGB се използват широко за изграждане на преградни стени и стени между помещения в жилищни и обществени сгради. Описаните продукти могат да бъдат монтирани в помещения с нормално ниво на влажност и височина на тавана не по-голяма от 420 см. По периметъра на GWP има жлебове и ръбове (оттук и името). Тези свързващи елементи гарантират стабилността на изградените дялове.

Основните предимства на продуктите с пас-кашон са:

  1. 1. Висока устойчивост на огън. PHBs не горят в случай на пожар и не отделят токсични съединения при нагряване.
  2. 2. Лесна за самоинсталация. Замислените блокове за дялове могат да се използват от почти всеки домашен майстор, след като изучават простите правила за работа с тях. Продуктите без проблеми се остъргват и пробиват, а също така се поддават на други видове обработка.
  3. 3. Екологична съвместимост. GWP се произвеждат от безвредни компоненти.
  4. 4. Икономиката. Монтажът на прегради от блокове с канали и ръбове изисква минимални финансови разходи (1,5-2 пъти по-ниски, отколкото при използване на гипсокартон или тухли).
  5. 5. Възможност за монтаж на различни инженерни комуникации в сгради от пробивни тръбни продукти (тръби, електрически проводници и др.).
  6. 6. Опростеността на окончателното завършване на стените от ПХБ. Не е необходимо да бъдат измазани. Готовата конструкция може просто да бъде обработена с грунд. И след това го лепене с тапет или боя.

Недостатъците на блоковете включват недостатъчната изолация на шума. Формално GWP съответства на шумоизолационните канони. Но на практика това не е така. Долната линия е, че продуктите за пилоти и бразди могат да събират външни звуци от стените, подовете и таванските повърхности, към които граничат. Това означава, че GWPs играят ролята на един вид повторител на шума. В стая с преграда, изработена от такъв материал, се чува звук от съседните стаи. Не всеки е готов да живее в такива условия.

Второто минус на продуктите е вероятността за унищожаване на дяла, когато долните блокове се сринат. Ако монтажът на конструкцията се извършва съгласно всички правила, подобни ситуации не възникват. Също така, структурата на стълбовете може да бъде леко разтърсена. Такива случаи се наблюдават, когато тяхното фиксиране към повърхността на тавана е с лошо качество. Друг недостатък на GWP е невъзможността за окачване на конструкцията на тежки рафтове и други елементи. Разделянето просто не може да издържи на такъв товар.

Типове блокове - изберете подходящ

Разглежданите пластини са различни. Те са разделени на:

  • силикат и гипс;
  • устойчива на влага и конвенционални;
  • празен и солиден.

Гипсните блокове са направени от гипс (конструкция) от клас G-5 и G-4. Ако се произвеждат стандартни плочи, в тях няма други добавки. Но при производството на водоустойчиви продукти в гипс, смесени със специални модификатори (портланд цимент и шлака от доменни пещи). Те правят GWP имунитет срещу повишена влажност. Конвенционална гипскартон може да се използва само в сухи помещения. Водонепроницаеми блокове (боядисани в зелен цвят) могат да се използват на всякакви обекти на влажност.

Плочи Pazogrebnevye - поставяме стени в жилище независимо!

Продуктите от гипс имат стандартни размери и технически характеристики. Тегло кухи плочи - 22-24 кг, твърди - 30-32. Първият се препоръчва за монтиране на дялове в стаи, където етаж база не е в състояние да издържи на повишеното натоварване. Пълните продукти са по-трайни. Конструкциите от тях са много по-трайни и надеждни в експлоатация. Стандартни размер гипсови плоскости двата вида - 66.7 (дължина) на абсорбция 50 (Н) 8 (дебелина) cm вода - 5 (водоустойчив) и 26-32 (обикновено) плътност - 1100-1350 кг / куб.м. Някои производители произвеждат кухи PGB с увеличена дебелина до 10 см.

Гипсните блокове от конвенционален тип са разделени на правоъгълни и трапецовидни. Тяхното представяне е същото. Разликата между продуктите се състои в геометричната форма на гребена. Монтирането на правоъгълни и трапецовидни плочи се извършва по един принцип. Продуктите, от които се интересуваме, са направени от различни компании. Най-популярни са блоковете под марките Volma и KNAUF. Те се отличават с висока точност на геометричните размери и гарантирани от стабилни технически характеристики. От куп-параган Volma и KNAUF се изграждат стени, преградни стени между двойни и единични, отвори за прозорци и врати. Последното, между другото, може да бъде инсталирано без допълнителни джъмпери, наречени ипотеки.

В сравнение с гипса, силикатната PPP е по-устойчива на влага и издръжлива. Те се произвеждат чрез метода на пресоване и обработка с пара от пясък (кварц), негасена вар и вода в специални акрилни вани-агрегати. Една силикатна плоча тежи 15.6-21.9 кг, има плътност около 1870 кг / см. м., размери 50х25х7 см, индекс на абсорбция на водата 13.6. Характеристиките с висока якост позволяват използването на силикатни продукти за всяка инсталация без ограничения.

Какво трябва да изградим дял?



Изграждането на стени и други конструкции от ПХБ изисква минимални усилия и знания. Конструкции от описаните плочи са построени преди подреждането на чистата основа на основата и завършващите довършителни работи. За да се изгради надеждна бариера без помощта на професионалисти, ние трябва да се подготви дървени клинове, шпакла, гумен чук, монтаж самозалепващи, ножовка, миксер, мистрия, молив (маркер), рулетка, най-общо ниво, бормашина, канапи (канап), укрепване лента.

Разделянето се изгражда от самия алгоритъм:

  1. 1. Правим оформлението на стаята.
  2. 2. Подгответе мястото за инсталиране на блока.
  3. 3. Ние извършваме монтаж на GWP.
  4. 4. Затворете съществуващите шевове върху конструираната структура.
  5. 5. Извършваме довършването на конструкцията.

На практика всичко изглежда така. За 24-30 часа преди стартирането на инсталацията, ние поставяме GWP в помещенията. Блоковете трябва да бъдат аклиматизирани в стаята. След това внимателно почистваме участъците от стените, пода и тавана, с които ще бъде свързана стената, която ще бъде построена. Ако е необходимо, подравнете тези повърхности. Използваме за тази цел разтвор от пясък и цимент (3 до 1). Поставяме знаците на пода, после на тавана и стените. Нарязахме GWP според необходимите параметри.

Приготвяме глутиновия разтвор, като добавяме вода към пълнителя за гипс (например Fugenfüller). Необходимото количество течност е посочено върху опаковката на състава. Вместо мазилка за зидария PGB, можете да използвате обикновено лепило, за да работите с продуктите от бетон. Процесът на монтиране на плочите е елементарен. Натрупването на блоковете се извършва на няколко реда, в шахматен шаблон, при съединяването на отделните продукти един към друг по шевовете. Монтирането на плочи може да се извърши с канал нагоре или надолу. Експертите съветват да поставите PGB нагоре в канал. В този случай лепилото ще запълни пространството на чадъра възможно най-равномерно.

Всеки монтиран ред от плоскости трябва да се провери с ниво за точността на подреждането по вертикалните и хоризонталните линии.

Продължаваме директно към изграждането на преградата. Първият ред блокове се монтира върху бетонна настилка, с която изравняваме пода. Разстилайте необходимата площ с лепило, монтирайте плочите. Преди това отрежете гребена от долния край на продуктите. На първия ред нямаме нужда от това. След това работим с лепилни гребени и слотове от плочи от първа и втора линия. Разпространете следващата серия. Просто инсталирайте блоковете (не забравяйте за реда на шаха), като използвате системата за жлебове. С помощта на гумен чук установяваме PGP.

Плочи Pazogrebnevye - поставяме стени в жилище независимо!

Лепилото е задължително. Връзката между жлеба и хребета не осигурява необходимата здравина на конструкцията. Важна точка! Всички шевове (както вертикално, така и хоризонтално) са направени от една и съща ширина (1-2 мм). По същия начин, да очертае всички следващи серии. Вътрешните ъгли на преградата са подсилени с подсилваща лента, външните ъгли са от профили (скоби), изработени от метал. Последният монтираме директно в жлеба на блока и го прикрепяме към затварящата конструкция с котвен щифт или с подов панел (в този случай използваме винтове за самобръсначка). Освен това по периметъра на външната фуга на продуктите се препоръчва да се полага слой от специален материал - битумен филц или корк.

След като инсталираме цялата структура, я смиламе, обработваме я с грунд. Чакаме последният да изсъхне. След това запълнете шевовете на преградата и зоните на ставите със стените. Ако желаете, измажете повърхността на издигнатата конструкция. Въпреки че тази операция, както е отбелязано, е незадължителна. Остава само да завърши завършването на дяла. Тя може да бъде залепена върху всеки тапет или боядисана.

Полезни съвети за самоук учители

Пазогребен - отличен продукт за самостоятелно изграждане на стени и прегради. Той осигурява бърз монтаж на планирания дизайн със собствените ви ръце. При това направете следното:

  1. 1. Използваме плочи на известни производители (Knauf, Volma). От слабокачествени блокове, за да създадем надежден дизайн, няма да успеем.
  2. 2. Изисква oshtukaturivayut конструирана дял ако повърхността му има неравности (издатини и вдлъбнатини) размери 1,5-7 см. Захвата малки дефекти (1,5 см) използвайки мазилка.
  3. 3. При рязането на парапетите се отделя много прах. Тя трябва да бъде незабавно отстранена (използваме прахосмукачка). Вдишвайте въздуха, наситен с гипс или пясък, вредни. В допълнение, прахът се запушва в жлебовете и усложнява процеса на свързване на блокове.
  4. 4. На преградите, изработени от силикатни и гипсови продукти с пълна маса, се позволява да се окачват малки рафтове с ниско тегло. Масивни структури (например, шкафове) са по-подходящи за готови преградни стени, за да не се закрепват.
  5. 5. В кухни и в помещения с висока влажност винаги използваме устойчива на влага GWP.

Плочи Pazogrebnevye - поставяме стени в жилище независимо!

Още нещо. Описаните блокове имат тегло до 32 кг. Работата с такива продукти сама по себе си е много неудобна. Следователно, всички инсталационни работи се препоръчват да правите с партньор. Това ще намали риска от нараняване и ще ускори процеса на издигане на преградата. Двама без проблеми ще могат да строят в един ден строителна площ до 30 квадрата, ако се придържат към всички съвети, посочени в статията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Ремонт на апартаментиРемонт на апартаменти
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
Стъклен блок в съвременния свят на строителствотоСтъклен блок в съвременния свят на строителството
Магнезитни плочи като довършителни материалиМагнезитни плочи като довършителни материали
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
Вътрешни преградиВътрешни прегради
Стъклото блокира материалните характеристикиСтъклото блокира материалните характеристики
Изграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочиИзграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочи
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
» » Пазогребневите плочи поставят стените в жилището независимо!
© 2021 BggeHat.com