Как да повдигнем пода на балкона

Планиращи ремонти на балкона, хората се изправят пред необходимостта да го повдигнат. В повечето жилищни сгради нивото на пода е по-ниско, отколкото в един апартамент, освен това високият праг често е пречка. Трудно е да се твърди, че е много по-удобно да отидете на балкона или балкона, без да се препъвате над тази пречка и без да падате, сякаш в кладенец. В същия случай, когато се планира да се свърже балконът с стаята, е необходимо напълно да се изравнят етажите в тях.

Как да повдигнем пода на балкона

Как да повдигнем пода на балкона

В това има плюсове. Някои опции за повдигане на пода ви позволяват да сложите нагревателя, както и да провеждате отоплителна кабелна система "топла под", което със сигурност прави балконската стая по-удобна. Освен това, във всеки случай, повърхността ще бъде изравнена, което означава, че можете да поставите върху нея декоративно покритие.

Има няколко начина да се промени височината на пода, и те зависят от необходимата височина, вида на балкона - студена или топла, желанието за комуникация и други очаквания на собственика.

Подготвителна работа

Преди да повдигнете пода, балконът трябва да бъде подготвен. Въпреки че е част от апартамента, все още няма микроклимат. Бетонният под на пода е студен и абсорбира добре влагата, така че първото, което трябва да се погрижи за ремонтите, е хидроизолацията.

Препоръчва се да се използват няколко метода, например обработка с битуминозен мастик и покриване с рулонен материал / филм. Много добре доказани проникващи смеси, които осигуряват надеждна защита на бетона от влага. Преди да приложите състава, повърхността трябва да бъде почистена правилно, съществуващите пукнатини трябва да бъдат избърсвани и след това, съгласно указанията, да бъдат обработени с хидроизолация.

хидроизолация

хидроизолация

Когато е осигурена защита от влага, можете да продължите с изграждането и ремонта. След като сте решили височината, за която искате да повдигнете пода, и желаете бъдещо покритие, трябва да изберете метод.

Насипни от пясък и цимент

Насипни от пясък и цимент

Насипни от пясък и цимент

Методът на стария дядо ви позволява да направите пода по-висок, докато той ще бъде гладък, издържлив и подходящ за всяко покритие. В такъв разклонител е позволено да се запълни подово отопление за отоплителен кабел, заедно със затопляне ще се превърне един балкон в уютно продължение на апартаментите, но този метод е много значителен недостатък - теглото, че плочата и не може да устои. Ето защо не се препоръчва непрекъснато запълване на цимент с дебелина по-голяма от 8-10 см.

Тъй като решението изисква влагоустойчивост и температура на въздуха, е невъзможно да се напълни циментовата замазка през студения сезон, ще трябва да изчакате постоянна топлина, най-малко 10 градуса.

Етапи на изпълнение на работа

  1. Маркирайте нивото на бъдещия етаж по стените. Тя трябва да бъде строго хоризонтална. Ако има желание да поставите отоплителния кабел, който ще изисква повторно пълнене, тогава трябва да отбележите височината с оглед на бъдещия допълнителен слой.
  2. Тъй като хоросанът за замазката е течен, тогава на балконите, където стените не се допират до пода, ще е необходимо да се създадат специални релси (кофраж), така че бетона да не се оттича. За тази цел ще се поставят квадратчета или дъски, които са фиксирани от външната страна на парапетите на балкона. Слотовете между страните и пода трябва да бъдат покрити. Когато подмазката е готова, кофражът може да бъде свален.
  3. Подови хидроизолации. Балкон има малка площ, така че често е обвит в едно парче, но ако те не могат да бъдат ограничени, то е необходимо да се лента от материал с голяма степен да съвпадат, а не по-малко от 15 см, който след това се фиксират с тиксо или лепило. Стените се нуждаят от корито, чиято височина е по-висока от нивото на бъдещия етаж. Излишъкът ще бъде прекъснат при полагането на покритието. Ако желаете, можете да поставите върху подготвения под армираща мрежа.

    Хидроизолация балкон

    Хидроизолация балкон

  4. Инсталация според нивото на маяците - метални профили, при които са разположени плъзгачите на хоросана за постигане на хоризонтално разположение. Решението трябва да бъде подплатено с такава честота, че е необходимо профилът да не се удря по собствено тегло. Разстоянието между маяците е избрано така, че правилото, което ще се използва за изравняване, завършва с помощта на тези ивици на профила. След това маяците се изравняват, проследяват хоризонталата и се оставят за известно време, така че решението се задържа.
  5. На периметъра на балкона е поставен слой от амортисьор лента, можете директно на хидроизолация. Неговата задача е да компенсира възможното разширяване на покритието, което се дължи на повишаването на температурата на въздуха.
  6. Когато най-накрая се фиксират фаровете, можете да започнете да полагате предварително приготвения циментово-пясъчен разтвор или разреден готов магазин. Зареждането е разпределено равномерно между маяците, запълвайки всички кухини и изравняване.
    Между другото, тъй като балконската стая има малка площ, някои майстори отказват фаровете, изравняват разтвора с око и след това всичко се излива в саморазливна смес.

    Как да запълни пода на балкона

    Как да запълни пода на балкона

  7. След няколко дни, когато дъската се втвърди, махнете маяците от него и изтрийте следите от тях. В същото време и полиране на повърхността, да се отървете от съсиреци, удари и малки нередности, които биха могли да се формират по време на работа. След това изчакайте окончателното изсъхване на пода и можете да продължите да го ремонтирате.
    Между другото, за сушене в продължение на дълъг период от време: че повърхността й е счупен, има първи две седмици замазка покритие филм, а след това в същото време готовия земята ще получат окончателната сила.

Замазка с разширена глина

Замазка с разширена глина

Замазка с разширена глина



Този метод е добър за онези, които по различни причини предпочитат циментова замазка, но се страхуват да го направят, тъй като нивото на пода е необходимо да се увеличи значително. Необходимо е да се запълни цименто-пясъчната смес с експандирана глина, което значително ще улесни тежестта на изравняващия слой за запълване. Тогава всичко се прави, както е описано по-рано: хидроизолация, инсталиране на фарове и излагане на сместа. Само нивото му трябва да е по-ниско от предварително зададеното с 2-3 см, тъй като слой обикновен разтвор се разпространява върху леката замазка сега по протежение на фаровете.

Има още една опция за олекотяване на замазката с глина, но тя ще изисква от вас да остави кофража на място. Секс с този метод на отглеждане на покритите хидроизолационни светофарите, инсталирани на нея, а между тях се запълва със суха разширени глина, така че повърхностния слой на легла не се достига до ниво 2-3 см маяци. След това се поставя горната част и разтворът се изравнява. Claydite се нуждае от две фракции: средна и малка, което ще позволи да бъде подправено.

Суха замазка

Суха замазка

Суха замазка

Използването на суха замазка включва използването на леки пълнители за създаване на повдигащ слой. Поради тази особеност на материала е възможно значително да се повдигне пода без претоварване на основата. Обикновено глина, кварцов пясък, перлит, фин шлак действат като запълване.

Видео - Сухата замазка на балкона

Етапи на изпълнение на работа

  1. Подът е покрит с хидроизолация, прикрепен е амортисьор. Периметърът на балкона, ако е необходимо, е ограничен от кофража, така че замазката не губи формата си.
  2. Подготвеният субстрат е разположен и подправен със запълване, което отгоре е допълнително покрито със слой филм.

    Сухата замазка на балкона

    Сухата замазка на балкона

  3. По-горе са покрити с листа от грубо покритие, най-често е влагоустойчив шперплат, но може да има и други опции. Шперплатът е добър, защото е естествен екологичен материал, който няма неприятни миризми, лесен за работа и достъпен.
    Листовете са поставени на два слоя за по-голяма здравина и са закрепени с винтове. Важно е да запомните, че всички дървени части трябва да бъдат третирани с антисептик, така че те да не са покрити с плесен и да не се превърнат в убежище за различни насекоми.

Повдигане на пода върху дървените трупи

Друг изпитан и надежден начин за повдигане на пода до желаната височина без претоварване на основите. Също така е добре, че може да се добави изоставане между изоставанията.

Повдигане на пода върху дървените трупи

Повдигане на пода върху дървените трупи

Етапи на изпълнение на работа

  1. Хидроизолация, лепене на амортисьорна лента.
  2. Избор на греди за системата за забавяне. Обикновено те се избират в зависимост от степента на повдигане, което е, например, ако трябва да повдигнете пода с 8 см, ще ви трябват трупи с височина 6 см.
    Над тях - слой от шперплат 12 мм. Облицовката е изработена от линолеум или пенополиетилен - около 3 мм повече. Все още има 5 мм, което ще поеме покритието.
    Повишаване на пода до 12 см може да се постигне чрез поставяне на дъските една върху друга с дебелина от 5 см, а в най-крайните случаи, когато това е необходимо да се увеличи повърхността, например, до 20 см, подходящ за вертикално организираха субстрат борда 4x15 см.

    Избор на греди за системата за забавяне

    Избор на греди за системата за забавяне

  3. Баровете са нарязани и положени по пода. Маржините не трябва да достигат до стената около 3 см. На обикновен балкон има три такива изоставания. Между тях чрез поцинковани ъгли са закрепени редици напречни пръти и в резултат на това се получава твърда решетъчна структура. За да се подкрепи нуждата от поставяне на подложка, например от линолеум или покривен материал.
  4. Ако подът е много висока и изисква дъските са поставени в два слоя, първият надлъжен ред подредени, а върху нея - е напречна, перпендикулярна на посоката на движение, което дава голяма структурна здравина. Пръчките се закрепват с винтове един към друг, така че по-късно да е по-лесно да се покаже хоризонталата. Не го прикрепете към пода.
  5. Сега трябва да използвате нивото, за да намерите най-високия ъгъл на балкона. Това ще бъде ориентир, който проверява хоризонталната структура. Там, където под котвата яма и се изисква да се вдигне, парчета от шперплат или дърво са натрупани.
  6. При достигане на хоризонталната линия, обвивката закрепена към котви етаж, дюбели или всякакъв подходящ начин, както и до центъра на всеки дървен материал, се поставя върху стената на отделен етикет, който впоследствие служи като ръководство за определяне на покритието.

    Облицовката е закрепена към пода с котви

    Облицовката е закрепена към пода с котви

  7. Пълнежът е гъсто опакован в клетките между трупите. Обикновено това е пяна пластмаса, тъй като тя не се страхува от влага и осигурява достатъчно ниво на топлоизолация. На върха на цялата конструкция се полага още един слой изолация, например penofol, фолио нагоре.

    В клетките между закъсненията пълнежът е гъсто опакован

    В клетките между закъсненията пълнежът е гъсто опакован

  8. Системата за готови закъснение налага парчета шперплат или други покрития, и се завива с винтове към лъча, с акцент върху марката представя предварително на стената. Трябва да се поддържа разлика разширяване на 1 см между парчетата от шперплат. Дърво е обект на значителен топлинен движение, така че разликата ще предотврати появата на писък и дори да повреди на шперплата. По същите причини е необходимо да се остави празнина между стените и покритието.

Как да повдигнем пода на балкона? Заварена метална конструкция!

Методът е прост, но е подходящ само за тези, които имат умения за заваряване. Подът може да се повдига без никакви проблеми на всяка височина, а конструкцията ще бъде лека, здрава и подходяща за пълнене на изолацията. Металът не е склонен да гние, което прави устройството издържливо.

Етапи на изпълнение на работа

  1. Първо трябва да покриете пода с хидроизолация.
  2. След това измервайте пода на балкона и височината, на която ще трябва да бъде повдигнат.
  3. От металния ъглов профил е необходимо да се заваряват рамката с необходимия размер. Вътре по протежение на и над заварените метални пръти, сечение не по-малко от 1 см, така че завършената структура да е стабилна и твърда. Стъпка - 20-30 см.
  4. Краката са заварени към завършената метална рамка в ъглите. Тяхната височина е равна на височината на бъдещия етаж, минус дебелината на горния капак. Получената "стойка" трябва да бъде покрита с боя и поставена на пода на балкона. Ако се люлее, това означава, че е неравномерно и под краката, без да достига до повърхността, ще е необходимо да поставите опорите, за да подравните структурата в хоризонталната равнина.
  5. Стабилно разположена рамка, за да се прикрепи към пода и стените, и вътре, за да се постави нагревател. Сега можете да скриете продукта с парно бариерен филм и да го поставите върху дъската или шперплата.

Сега, когато подът е доведена до необходимата височина, ще донесе само последните щрихи: покриване на допълнителни грунд циментова замазка, ако е била използвана тази опция, за да се затвори пропастта, ако те са някъде да остана, може да се поставят най-горен пласт, като ламинат, балатум или плочки , Правилно направеният под няма да се ограничава в избора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Варианти за завършване на балкониВарианти за завършване на балкони
Конструктивни елементи на балконаКонструктивни елементи на балкона
Какво е по-добре да глазира балкона?Какво е по-добре да глазира балкона?
» » Как да повдигнем пода на балкона
© 2021 BggeHat.com