Панел от порцеланови плочки на пода

Достойността на къщата зависи от това как ще бъде издадена. Един от материалите, които ще създадат елегантен изглед към залата, хола, коридора или кухнята, са просто и са порцеланови каменинови изделия. Този материал може да бъде монофоничен или да има еднакъв модел на всеки от плочките, например, с имитация на текстурата от естествен камък. Има обаче една опция, която ще превърне порцелановите камъни в истинско произведение на изкуството.

Панел от порцеланови плочки на пода

Панел от порцеланови плочки на пода

За да подредите панел от порцелан на пода, имате нужда от специални умения и умения, така че е по-добре да поверите тази работа на квалифициран майстор. Но все пак, как да се поберат в тази украса вкъщи, си струва да го разбера. Може би искате да опитате сами и в творчески импулс да се опитате да поставите сами панела.

За да знаете как да се справите с този материал, трябва да знаете неговите технически характеристики.

Порцеланови плочки

Керамичният гранит има практически същата химична минерална структура като естествения гранит - съставът му включва кварцови включвания, фелдшпати, каолинови глини и други естествени съставки. Природният гранит без обработка не се използва за архитектурни структури, а още повече за жилищни помещения, тъй като може да включва опасни включвания за човешкото здраве.

Порцеланови плочки

Порцеланови плочки

При производството на порцеланови камъни се използват само тестваните пречистени компоненти на естествения материал. Поради това изкуствен камък, който се продава и се закупува за монтаж в помещенията, в които хората са - екологосъобразни и безопасни.

Керамичният гранит има следните основни характеристики:

  • Дебелината на плочките от порцеланови каменинови изделия варира от осем до четиринадесет милиметра.
  • Плътността на материала е сравнима със стъклото - около 2,4 тона на 1 м³.
  • Много важен индикатор за плочките за подова настилка е устойчивостта на абразия. Всяка партида получава един от петте класа, които са определени от световните стандарти.
  • Защитата от замръзване е фактор, който е много важен за материала, използван за устройството на улицата. Качествените плочки могат да издържат до петдесет цикъла на дълбоко замразяване и размразяване, без да губят свойствата си.
  • Керамичният гранит не е абсолютно хигроскопичен и това е важно и за подови настилки и полагане на плочки на улицата.
  • Материалът е устойчив на механично натоварване - трудно е да се надраска или да се отстрани случайно, тъй като има сила, която е няколко пъти по-голяма от тази на естествения камък.
  • Инсталираният керамичен гранит не избледнява и не променя цвета, дори под въздействието на химикали и ултравиолетови лъчи.
  • Размерът на порцеланови камъни може да бъде различен - от 30 × 30 до 120 × 180 сантиметра. Изборът се определя от областта на мястото, където ще се помести.
  • За подова покривка на грапавостта на даден материал е от голямо значение и затова такава плочка задължително има поне малък релеф, така че да не може да се подхлъзне.
  • Термичната проводимост на керамичния гранит е достатъчна, за да се осигури покритие върху него от "топъл под".

Независимо, без специални инструменти, е изключително трудно да се изреже керамичен гранит и още повече да се изрежат различни фигурни детайли от него.

Панел от керамика от порцелан за подови настилки

Поръчайте скица и работете по дизайна на една от стаите с гранит, която има специален модел - удоволствието не е евтино. Но ако все още се реши да спрете избора на този материал, трябва да знаете какви са методите за инсталиране на устройството.

Панелът в средата на стаята може да бъде направен по три начина:

  1. Купете плочки и декоративни панели с вече отпечатания модел. В този случай материалът се подрежда като конвенционална плочка, само внимателно изчислява местоположението на панела. Основното тук е да намерим подходящ размер за керамични гранитогрес с необходимия модел, който е оптимален за стая с малка площ.
Не се усложнява при изпълнението на панел от 4 плочки с отпечатан модел

Не се усложнява при изпълнението на панел от 4 плочки с отпечатан модел

Тази версия на панела се състои от четири плочки, които се допълват и съставляват цялостния състав.

Същият метод за полагане може да включва панел, състоящ се от няколко десетки плочки от керамичен гранит, които вече са били шарени с рисунка. Тази опция е напълно възможно да се постави и независимо, ако разчитате на скицата на бъдещия състав и сте внимателни и точни.

По-сложна опция - плочките са много по-големи

По-сложна опция - плочките са много по-големи

Всяка плочка съответства на определено местоположение, така че след като се произвеждат в завода, те обикновено са номерирани на обратната страна, за да улеснят работата.

2. Друга, по-сложна версия на панела е съставянето му от отделни отрязани фрагменти от керамичен гранит под формата на мозайка. Този метод е най-скъпият от всички.

Много сложен мозаечен панел

Много сложен мозаечен панел

Персонализирана умалените или изберете от каталог компания, занимаваща се в тази област на интериорния дизайн и стайлинг тираж майстори - всичко това ще струва на кръгла сума. Работата е наистина трудоемка и отнема много време, така че цената за нея ще бъде висока.

Всеки фигурен фрагмент се вписва в специална поръчка

Всеки фигурен фрагмент се вписва в специална поръчка

Снимката ясно показва как отделните части се вписват в цялостната картина. Всеки от тях се изрязва отделно от парчета от керамичен гранит с желания цвят и след това се вкарва в обща мозайка.

3. Третият вариант може да се нарече добавянето на цял "килим", изработен по поръчка от големи плочи. Панелът, произведен по този метод, също е доста скъп вариант.

Панелен килим от големи керамични плочки с шаблон

Панелен килим от големи керамични плочки с шаблон

В този случай рисунката може да бъде приложена с помощта на фотопечат или под формата на мозайка. Такива плочи не могат да се поставят сами, тъй като те имат твърдо тегло и доста висока чупливост. С плочи с големи размери е необходимо да се справяте изключително внимателно. Те се подреждат непосредствено след доставката на предварително подготвената повърхност и на мястото, което е предназначено за тях, следователно без квалифицирани майстори в този случай не може да направи.

Проектиране на панел

Преди майсторите да започнат да правят подовия панел, те изчисляват всички нюанси на произведението и мястото, където ще се вмести:

- размерът на площта за настаняване;

- Стилът на интериора, в който ще бъде разположен панелът;

- височина на таваните;

- разположението на прозорците и посоката на потока на светлината за подово осветление;

- Основата, на която ще се побере плочката;



- височина, която е възможна за повдигане на пода;

- влажност на помещението;

- очакваното натоварване, което ще падне върху покритието.

Рязане на плочки

За рязане на къдрави детайли се използва специална машина за рязане на плочки, която има много различни адаптации и модели, предназначени за производство на различни по сложност и конфигурационни форми. Естествено, подобно средство изисква специални умения и опит. Така че не мисля, че като го инсталирате у дома и да започнете работа, начинаещият веднага ще постигне желания резултат от първото рязане. Ако задачата не е да се занимаваш професионално с това изкуство, тогава не си струва да си купиш скъпоструващ фрезовик, но по-добре е да потърсиш помощ от господаря, който ще изпълни тази работа с познанието по въпроса.

Реалните майстори могат да изрежат напълно невероятни форми

Реалните майстори могат да изрежат напълно невероятни форми

В промишлен мащаб, фигурирани плочки с подобрена структура и сложни къдрици се режат с хидравлично рязане. Тази технология ви позволява да направите отделни елементи за сглобяване на целия модел, които са точно пригодени един към друг.

Видео - как да изрежете керемиди от порцелан

Монтаж и полагане

Ако панелът ще бъде подреден според принципа на мозайка, след като се произведат всички детайли, образецът първо се изсушава, т.е. без лепило, на мястото, избрано за него. Трябва да се отбележи, че това е доста сложен и дълъг процес - така, стъпка по стъпка, оригинални пъзели, бъдещият панел ще бъде.

Страхотен процес на изграждане на мозайка ...

Страхотен процес на изграждане на мозайка ...

В резултат на тази мъчителна работа се получава сложен орнамент, около който ще се полага останалата част от покритието.

... и резултата

... и резултата

Когато подготвителната работа приключи, панелите се полагат последователно върху разтвора за лепило за плочки.

Панел с

За производството на порцелан каменинови с фото печат с помощта на тънък филм покрита с модел, в който може да бъде показана на геометричните фигури, орнаменти, украсени модели, пейзажи, снимки или други изображения.

Панел с печатен модел за отпечатване на снимки

Панел с печатен модел за отпечатване на снимки

Филмът се нанася върху плочката в определен ред, така че по време на полагането на финала се формира планираният панел. След това плочката е покрита с слой прозрачна глазура, а филмът с шаблон получава надеждна защита. Този метод е най-простият при производството и инсталирането. Ако има опит за полагане на плочки, тогава можете да се опитате да извършите тези работи сами.

Панел върху плочките от порцелан в интериора

Бих искал да представя няколко варианта на панел от порцеланови камъни, успешно вписани в различни интериори. Подобно разглеждане може би ще помогне на някой да вземе решение за избора на тази или тази фигура, тъй като, виждайки панела в магазина, е много трудно да си го представя в определен интериор.

Панел в класически стил - отлична подмяна на килима

Панел в класически стил - отлична подмяна на килима

В тази стая панелът, поставен върху топлия под, замени килима. И нейното предимство пред килима е лекотата на почистване, тъй като стаята няма да натрупва прах и мръсотия и това ще спаси жителите на къщата от появата на алергични реакции.

Панелът е екологично вписан в класическия стил на интериора и допринася за създаването на приятна атмосфера в стаята. Избраните топли цветове на подовата настилка не дават студен камък, особено ако отоплението е отдолу. Комфортен престой в светло, топло и естетически добре обзаведена стая, седнал до огъня разтопи върху мека кушетка и като приятен разговор.

Панелът става украшение на коридора

Панелът става украшение на коридора

В този случай панелът от керамични гранитогрес бе решен да бъде поставен в оригиналния декориран коридор на къщата. В тази стая - колкото е възможно по-на място, тъй като е лесно да се почисти, защото, както е известно, в коридора се събира най-голямо количество прах и прах. Те се обучават от улицата, особено през есенните и пролетните дни, когато влажността се увеличава и боклукът се придържа към обувките.

Цветната топлина прави стаята по-лека и по-просторна, създава специално усещане за уют в нея, въпреки че стаята е проход. Влизайки в такова входно помещение, гостът веднага усеща изискания вкус на собственика на къщата и ангажимента му да поддържа стила, като буквално започва от входа на жилището.

Друга възможност за декориране на пода в коридора и съседната стая

Друга възможност за декориране на пода в коридора и съседната стая

Друг интериор на коридора, съчетан с стая на първия етаж на къщата, украсен с керамични гранитогрес в тихи розово-бежови тонове. Покритието в тази версия е украсено с геометричен модел, подчертаващ реда и минимализма на интериора, в който са налице само най-необходимите парчета мебели. Входното помещение и стаята са разделени само на една стъпка, но те са обединени от добре декориран под. Пред входната врата има и панел под формата на килим в същия стил и цветова схема, но с по-малки размери. Лекотата при почистване на керамичния гранит позволява да се поддържа покритието в отлично състояние и непроменено в продължение на много години.

Малка порцеланова керемида в топли тонове с цветна украса

Малка порцеланова керемида в топли тонове с цветна украса

Компактна, подходяща за стаята и стила на панела, се превърна в истинска декорация на този скромен интериор. Още на входа на една стая, веднага почувствах комфортен престой в атмосферата, а не последната роля в тази игра е облицован с гранитогрес панели с цветен модел. Избраният цвят за декоративни настилки добавя уютна стая и разполага с почивка.

Както знаете, спокойните тонове допринасят за физическата релаксация и облекчават умората от очите. Остава само да се разтопи камината и да се разположи пред него в удобен стол, монтиран отвътре навътре. Гранитогрес в помещението, където е монтирана камината, освобождават стопанинът на къщата от устройството, преди допълнителен защитен капак вложка от падащи искри като гранит zharostoek, и не се страхува да не само една малка искра, но летят до произволно от Polenz изгаряне на жар.

Днес много компании се занимават с производството и монтажа на керамични плочки, без картина, и с удивителната красота на подовите панели. Ако има желание да имате изключителен дизайн в къщата, можете да го поръчате с помощта на скица, създадена от вас.

Видео: интересни авторски композиции - панел от порцеланови плочки

В допълнение, панелът може да бъде закупен в готов, но разглобен вид в специализирани магазини. Те обикновено предлагат каталог, от който можете да изберете най-харесваната опция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристикиМодерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристики
Как правилно да поставите керамичен гранит на подаКак правилно да поставите керамичен гранит на пода
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Порцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхватПорцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхват
Подовите плочки избират материалПодовите плочки избират материал
Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!
Плочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен изборПлочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен избор
Тогава да завършиш пода в коридора?Тогава да завършиш пода в коридора?
Как да изберем размерите на плочки за баняКак да изберем размерите на плочки за баня
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
» » Панел от порцеланови плочки на пода
© 2021 BggeHat.com