Затопляне на стените отвътре с penokleksom описание на често използвани технологии

Една от съвременните технологии за топлоизолация на жилищни, офисни и промишлени помещения приема изолацията на стените отвътре с пенополимерна плоча, която има висока устойчивост на топлопредаване. След това нека да говорим за местата, в които е за предпочитане да се използва penoplex за вътрешна изолация и какви са възможностите за изолационни технологии, които използват този топлоизолатор.

Къде мога да използвам материала и какви са неговите характеристики

Penoplex не е нищо повече от екструдирана пенополистиролова пяна, материал, подобен на химическата структура на обикновената пяна, но с подобрени свойства, дължащи се на различна производствена технология. Ето списък на характеристиките за ефективност на penoplex:

  • високи топлоизолационни характеристики, сравними с пяна от пластмаса с плътност 25 kg / m3;
  • Подобрена способност за поглъщане на звук (като минерална вата с висока плътност);
  • повишена якост на натиск и якост на огъване;
  • материалът лесно се разрязва, без да се разпада;
  • Не пропускайте влага и водни пари.
Основната област на приложение на penoplex е изолацията на солари и фундаменти

Основната област на приложение на penoplex е изолацията на солари и фундаменти

Поради високата си сила, абсолютната невъзможността да премине и влага да се влошава при условия на излишък основната си област на приложение е изолационния материал и цоклите на основата, най-малко - фасадата и вътрешността сгради - топлоизолацията на повърхността на пода. По-рядко подложките за пяна са изолирани с плочи в частни къщи или на горните етажи в високи сгради, покриви отвътре, когато се строят тавански помещения.

Наскоро полистиренови пластини се използват все повече за вътрешни затопляне на стената В комбинация с покритие от гипсокартон или независимо, когато прикрепената пяна в същото време се превръща в довършителна повърхност.

Въпреки това, полистиролът не е идеален материал за вътрешна изолация. Първо, материалът не "диша", тоест не може да премине пара, затова може да се използва само в добре проветрени помещения. Освен това е нежелателно да се използва за топлоизолация на стени, изработени от порести строителни материали (пяна бетон, газ блокове, керамични блокове, червени тухли), както вътре, така и отвън. За сгради, изградени от материали, които преминават свободно през пара, се изисква топлоизолатор с подобни свойства (сортове от минерална вата).

На второ място, въпреки ниската способност за изгаряне, полистиролът ще се стопи при значително повишаване на температурата, освобождавайки изключително токсични съединения. Използвайки пяно фолио за изолация вътре, е необходимо да се обърне внимание на състоянието на окабеляването, ако е необходимо, да се замени с нов фактор на безопасност по дължината на напречното сечение на кабелната сърцевина. Не е излишно да инсталирате RCD или поне автоматични прекъсвачи на входа на електрическата инсталация.

Като цяло, ако внимателно подхождате към изискванията за безопасност, полистиролът не е най-успешният вариант за вътрешна изолация на строителните повърхности. Но практиката показва, че тя се използва за тези цели и често навсякъде. Потребителите са привлечени от удобството да работят с penokleksom, висока скорост на монтаж, относителна лекота и простота на завършване довършителни върху полимерната повърхност. Тази технология ще бъде разгледана по-късно и сега ще анализираме как да изолираме с полистирол в комбинация с стенни облицовки гипсокартон.

Топлоизолация на стените - гипсокартон плюс полистирол

Често се използва вместо полистирен неприятен за използване и изисква допълнителни хидравлични и пароизолация от минерална вата, полагане на полимерен изолацията между основата и повърхността на стената на гипсокартон, монтиран върху рамката. Липса на минерална вата в това, че насипния материал се уплътнява с течение на времето, се плъзга надолу, оставяйки горната част на стената без изолационен слой.

Технологията на изолация на стените от penokleksom предвижда полагане на нагревател след монтирането на рамката под гипсокартона

Технологията на изолация на стените от penokleksom предвижда полагане на нагревател след монтирането на рамката под гипсокартона

Penokleks плътни, в допълнение, трайна изолация, така че може да осигури дългосрочна качествена изолационна бариера между външната стена и вътрешното пространство на помещението. Технологията за затопляне на стените с penokleksom предвижда поставянето на изолация след като монтажът на рамката под гипсокартона е завършен. Когато кутията е сглобена, се пристъпваме към следните стъпки.

  1. 1. Ако носещите профили се монтират след 60 см, листовете на пеноплекс се поставят изцяло (плочите на изолацията често имат размери 60х60 см или 75х60 см). Когато стелажите са инсталирани на стъпки от 40 см, ще е необходимо да режете плочите според разстоянието между профилите.
  2. 2. Плочите се полагат в междинен слой и се залепват към стената, като се използва монтажна пяна или специално полимерно циментово лепило. Понякога вътре за залепване на полимерни плочи се използва обичайна вътрешна гипсова мазилка, като се има предвид, че товари върху слой на нагревател не се предполагат, тъй като (по описания метод на термична защита). Не можете да лепете топлоизолационния материал изобщо, но го фиксирайте на две места с "чадъри" (дюбели с широка капачка). Използвайте някой от описаните тук методи.
  3. 3. Запълва (слотове) между монтираните плочи, запълнени с монтажна пяна, като по този начин се премахват студените мостове. Същото се прави и в районите, където е имало необходимост от подрязване на листове от полистирол (в местата за закрепване на окачвания, поддържащи профили).
  4. 4. След завършване на монтажа на полимерната изолация се поставят електрическите проводници и други предвидени комуникации. Когато полагате тръби (вода, отопление), може да се наложи да направите в кухината, прикрепена към основната стена на ямата.
  5. 5. Остава прикрепете GKL до профилите и да направи окончателното си украшение.

Електрически кабели задължително, посочени в гъвкави кабелни канали за защита на кабели от механични повреди, улеснявайки тяхното възможно заместване без демонтиране на сухото строителство и изпълнява функцията на огън, което е особено важно, когато изолация Penoplex. Понякога технологията се използва, когато листовете от гипсокартон се залепват (фиксират) върху фиксирания и фиксиран полистирол с последващо завършване. Този начин на затопляне обаче е леко излишен от гледна точка на разходите за материали. Довършването лесно се извършва директно върху повърхността на инсталираната изолация.

Изолация отвътре с пяна пяна с покритие върху изолационен материал

Тази технология в много отношения е подобна на фасадната изолация по "мокър" начин. Разликата е само при използването на вътрешни мазилки и довършителни материали. Методът предполага монтирането на полистиренови плочи върху основата с образуване на плоска вертикална повърхност. Технологията е осъществима в случай на незначителна кривина на изолираната зона (не повече от 2.5 см на 2 метра в различни посоки).

След залепването на нагревателя трябва да изчакате един ден

След залепването на нагревателя трябва да изчакате един ден

Работният процес започва с подготовката на стените, която се състои от следните дейности:

  • демонтиране на стари покрития (премахване на тапети, боя, лошо задържане на мазилни секции);
  • импрегниране на стени висококачествен грунд за укрепване на външните слоеве и увеличаване на адхезията (способност за залепване) на повърхността към адхезивните разтвори;
  • окабеляване на нова окабеляване (ако е предвидено), фиксиране към повърхността (не забравяйте за използването на кабелни канали).

Когато грундът изсъхне, можете да пристъпите към залепване на полистирените плочи. Като лепило, полимерно-циментирани специални композиции (както при външни работи) или специална монтажна пяна за залепване на полимерни изолатори (за разлика от обикновения полиуретанов уплътнител практически не се разширява). За да не загубите посоката, е удобно да използвате опъната резба за инсталиране на долния ред. Тя се простира на разстояние от основната повърхност, съответстваща на дебелината на полистиренови плочи плюс един сантиметър и половина на слоя лепило. Когато ориентировъчната нишка е опъната, подгответе лепилото според инструкциите на производителя (винаги на опаковката) и започнете инсталирането на penopolix.

  1. 1. Монтирането на първия ред започва от един от ъглите. На плочата от топлоизолационен материал прилагаме лепило по периметъра, плюс един или два диапозитива в центъра на листа.
  2. 2. Плочата с нанесения хоросан е поставена за ориентацията на конеца и е поставена неподвижно, така че посоката съответства на опънатата ориентация, а листът е изправен (проверен от нивото на духа).
  3. 3. По същия начин останалите плочи в реда са инсталирани. Ако изолационните листове са снабдени със слотове за свързване (много вероятно), това се използва за монтаж. Последният фрагмент в серията най-вероятно не е напълно включен, така че ще трябва да бъде намален до размер. Изрежете излишъка с конструктивен нож с подменяеми остриета или циркуляр.
  4. 4. Вторият от долния ред е най-добре да се започне от същия ъгъл като първия. Лентите на съседни редове се настройват така, че вертикалните шевове да не съвпадат. Тук нишката вече не може да бъде издърпана, а да се контролира посоката по правилото, координирайки втория ред с първия.

Така че нагревателят покрива останалата част от стената, след което трябва да изчакате 24 часа, докато лепилото се втвърди и можете да продължите с довършването на изолираните стени, което се извършва в този ред:

  • изравняваща мазилка (гипс) плюс армираща фибростъкло;
  • Довършителни мазилки покриващи окото;
  • два прохода от шпакловка;
  • подготвяне - тапетиране или полиране - подготвяне - боядисване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на таванския покрив удобен корпус вместо таванЗатоплянето на таванския покрив удобен корпус вместо таван
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Топлоизолация на пяна или пянаТоплоизолация на пяна или пяна
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Базалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалтБазалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалт
Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристикиТоплопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
Изолационни нагревателни ревюта и спецификации на изолациятаИзолационни нагревателни ревюта и спецификации на изолацията
» » Затопляне на стените отвътре с penokleksom описание на често използвани технологии
© 2021 BggeHat.com