Как да отстраните фугите от реактивите на плочките и импровизираните материали

Керамични плочки - това е доста силен материал, но заплетените шевове със същата сила, за съжаление, не се различават. След кратък период от време могат да се наблюдават проблеми като изгарянето на цветовете и появата на пукнатини. Естествено, всичко това допринася за това, че повърхността губи своята привлекателност и естетически външен вид. От статията ще научите какво означава да използвате, за да премахнете старата фугираща смес и как да я направите в най-кратки срокове.

Преждевременно износване на фуги в шевовете - основните причини

Срокът на експлоатация на керамичните плочки значително надвишава експлоатационния живот на мистрия между шевовете.

Има няколко причини, които водят до преждевременно износване на фугирането

Има няколко причини, които водят до преждевременно износване на фугирането

Първо, трябва да разберете причините за този проблем:

  1. 1. Първоначално собствениците на апартамента са избрали неправилното решение. Факт е, че фугите се купуват, като се вземат предвид такива важни фактори като целта на помещението, температурния режим, нивото на влажност.
  2. 2. Лоша работа. Обикновено такива грешки се правят от начинаещи. Сред често срещаните грешки е възможно да се разграничи прилагането на състава не до пълната дълбочина, както и запечатването на шевовете с пропуски.
  3. 3. Смесете разтвора в грешни пропорции. Грундът се изпълнява като суха смес или вече е готов. В първия случай е необходимо да добавите правилния обем вода, в противен случай трайността и якостта на сместа ще намалеят.
  4. 4. Използване на почистващи средства за грижа за керамика, които съдържат киселина в състава си. Това има най-негативен ефект върху структурата на фугиращата смес.
  5. 5. Появата на мухъл, гъбички и други микроорганизми, които имат разрушителен ефект.
  6. 6. Прекалено много ниво на влажност и влажност в помещенията, дори и в баните, което може да се дължи на нискокачествена вентилационна система.
  7. 7. Използвайте като керемида смес от леки нюанси. Слоят от кал върху шевовете ще се вижда по-ясно, отколкото при решение на тъмни цветове.

Така че, след разбиране на възможните причини за влошаване на шпакловка, отидете директно за премахване на старата мистрия от шевовете на керамични плочки. Първо, да определите степента на унищожаване, да разберете в какво състояние е това. Възможно е пълното отстраняване да бъде избегнато, ограничено само до подновяване на разтвора между шевовете.

Първото нещо, което трябва да се направи при оценката на състоянието на старата смес е внимателно да се почистват шевовете от замърсяване. Има няколко фактора, които показват необходимостта от пълна подмяна:

  • съставът се изчиства по време на почистването, се разпада и изчезва;
  • се появи плесен, гъби по шевовете;
  • Почистването не променя цвета на самата фугираща смес.
На първо място, е необходимо да се почистват шевовете от замърсяване

На първо място, е необходимо да се почистват шевовете от замърсяване

Всичко това ни казва, че най-лошото не може да бъде избегнато, а замазката все още трябва да се почисти. Въпреки това, в някои ситуации ситуацията е различна. Така че, ако не се открият пукнатини, мухълът и други гъби по шевовете все още не са се установили, тогава е достатъчно само да се актуализира състава, като се приложи нова смес между керамичните плочки. Това ще опреснява цвета и ще даде сила, издръжливост и надеждност на мистрия.

Отстраняване на химикала от химикала - вземаме реагенти

Пълната подмяна на фугиращата смес върху плочките може да се извърши по два начина - използвайки химикали и механични инструменти. Ще разгледаме подробно всеки от тези методи. Но независимо от инструментите, които сте решили да използвате, трябва да направите всичко много внимателно и внимателно, за да не повредите керамичните плочки.

Най-често майсторите се обръщат към помощта на химически реактиви. Това е бърз и лесен начин, който не изисква много знания и умения. Купете специално вещество и го нанесете върху повърхността на старата фугираща смес, след няколко секунди реагентът ще го изяде напълно. Огромна употреба на такива разтворители като Litoclean, Keranet, Atlas Szop 2000, Sopro ZSE 718. Това са относително евтини решения, които се продават във всеки строителен магазин.



Има универсални съединения, подходящи за всяка фугиране, но цената на такива смеси е доста голяма. Във всеки случай, химичният агент трябва да бъде избран за вида на Вашата фугираща смес. Самият процес на пречистване се извършва в лични предпазни средства - респиратор и гумени ръкавици. Манипулирайте внимателно повърхността, опитайте да не нанасяте разтворителя върху повърхността на плочката. В състава има различни киселини, които могат да повредят покритието на плочките в случай на неправилна употреба, а също така да оставят ярки обезцветени дефекти.

Технологията за премахване на старата смес между шевовете на керамиката е много проста. Химическото решение се прилага върху шевовете със специален диспенсър или обикновено тънка четка. Необходимо е да се даде известно време (около пет часа), така че фугиращата смес да се импрегнира с разтвора. Ако сте купили качествен реагент, след определения период, шпакловка лесно изчезва, ако го вземете с остър предмет. Ако обаче има проблеми при отстраняването, повторете процедурата, като многократно прилагате химически разтворител върху шевовете.

Използваме инструменти - нож, електрическа тренировка и шкурка

Ако не искате да харчите допълнителни пари за закупуване на специални химикали, тогава отстранете фугите от плочките това е възможно с помощта на импровизирани средства. Отлично в този бизнес беше обикновен нож. Работата с нея е много проста, но процесът е доста дълъг, така че трябва да се погрижите за инструмента с удобно сцепление.

Ножът е поставен в средата на шева. Можете да почукате с чук, така че ножът да проникне до необходимата дълбочина. След това нарисувайте линия по цялата дълбочина на шева. Сега остава само да се намали шпагата от двата ръба, като се премахне остатъка с шкурка. След работа, лекуваните стави трябва да бъдат третирани с противогъбични средства. След това можете да поставите нова фугираща смес.

Грундирането може да се премахне с помощта на импровизирани средства

Грундирането може да се премахне с помощта на импровизирани средства

Ако имате електрическа тренировка, цялата работа се извършва още по-лесно и по-бързо.

На първо място, подгответе специално решение, което се състои от равни части оцет и вода. След добре обработване на плочките с хоросан, оставете ги да се накиснат за около половин час. След изтичането на този период поставете бормашина, чийто диаметър не надвишава ширината на шева, и внимателно свалете старата замазка с минимална скорост. Естествено, малка част от фугиращата смес ще остане, но лесно се отстранява със същия шкурка. След обработката на шевовете с антисептици, се подгответе да поставите нов замазка.

Как да избегнете проблеми - препоръки на специалисти

Както може да се види от изделието, почистването на фугиращата смес не е най-сложната процедура. Необходими са обаче определени умения, както и време да направите всичко правилно и без увреждания. По съвета на господарите можете да направите всичко на най-високо ниво:

  • Необходимо е да се освободят помещенията от неща и мебели, защото почистването на шевовете, ако се използват механични средства, причинява огромно количество прах.
  • Необходимо е да се проветри помещението, защото химикалите оказват негативно влияние върху човешкото здраве.
  • В случай на мухъл, той може да се третира с водороден пероксид. Този метод е предназначен за леки шевове, тъй като прекисът има свойствата на промяна на цвета.
  • Използването на химични разтворители на базата на киселини е строго забранено за мраморни или керамични гранитогрес.

Но най-хубавото е превенцията. Осигурете компетентна грижа за плочките и ставите, периодично ги третирайте с решения. Това ще има положителен ефект върху живота на фугиращия разтвор, както и неговия вид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изтриете шевовете на плочките?Как да изтриете шевовете на плочките?
Как бързо и качествено да избърсвате шевовете на керамични плочкиКак бързо и качествено да избърсвате шевовете на керамични плочки
Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?
Кои фугите да изберете за личен опит за подови плочкиКои фугите да изберете за личен опит за подови плочки
Как правилно да мистрия плочките в банятаКак правилно да мистрия плочките в банята
Какво да измиете керемидата от фугиращия разтвор след ремонт Практически съветиКакво да измиете керемидата от фугиращия разтвор след ремонт Практически съвети
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
» » Как да отстраните фугите от реактивите на плочките и импровизираните материали
© 2021 BggeHat.com