PVC облицовки за външна фасадна работа

PVC облицовка за външни фасадни работи 1Външната декорация на сградите се извършва последователно и може да предпази от въздействието на вятър, сняг и дъжд върху материала, от който са направени основите. Фасадна декорация

осигурява допълнителна изолация и звукоизолация. Освен това сградите с външна украса изглеждат елегантни и елегантни. PVC облицовката за работа на открито е отлична опция - тя се справя с всички по-горе задачи по най-добрия начин.

Въпреки това при избора на такъв материал за фасадно покритие трябва да се има предвид, че конвенционалният поливинил хлорид, който е подходящ за използване на закрито, ще стане крехък на улицата след няколко години и лесно ще бъде повреден.

За външни работи трябва да изберете PVC панели, които ще бъдат защитени от ултравиолетова радиация. Защитните функции се постигат чрез добавяне на специални добавки към основния компонент и покриване на повърхността на панелите със специални лакове.

Предимства на PVC облицовката

Освен че са защитени от излагане на слънчева светлина, PVC облицовката за външни приложения има други свойства. Материалът се характеризира с повишена устойчивост на вода, поради което за разлика от дървените довършителни материали в условията на прекомерна влажност, той не изгнива.

Съответно при задължителното покритие на специални съединения, които предотвратяват този процес, PVC облицовката не се нуждае. Поради факта, че този материал не променя своята конфигурация в диапазона от -50 до +50 ° C, той може да се използва в широк диапазон от температури. пластмаса панелни стени не гори, затова (за разлика от дървения) не е необходимо да се борави със забавители на горенето.

Така наречените "врагове" от дърво (преди всичко бръмбари и други насекоми), които го разрушават, не проявяват интерес към пластмаса. Въпреки това, това предимство на PVC облицовката като материал за външни работи не свършва там.

Облицовката запазва първоначалния си вид за много дълго време, така че няма нужда да извършвате дребни ремонти (боядисване, полиране, фугиране). Тази подплата е лесна за инсталиране, не се нуждае от специални грижи, е представена в голям асортимент от размери и нюанси.

И това, което е важно, с всичките си положителни характеристики, този материал е на достъпна цена.

PVC облицовки за външни фасадни работи 2

Недостатъци на PVC облицовката

Недостатъци на поливинилхлоридна облицовка също са на разположение. Първо, пластмасовата обвивка не може да се похвали със сила, затова не е необходимо да окачвате нещо тежко на стената на такава къща. Второ, въздухът не преминава през въздуха, поради което, когато къщата е облицована с облицовка, така че изолацията да не се влага, е необходимо да се остави място за циркулация на въздуха между стената и PVC плоскостите.

Благодарение на крехкостта на този материал, се препоръчва да се използва за довършване само на къщи, около които няма активно движение на хора.

Монтиране на PVC облицовка със собствени ръце



Монтирана облицовка от PVC за външна работа без използване на гипс или хоросан. От инструментите ще ви трябва ниво, лента, метална халка, чук и тебешир. Монтаж панели може да бъде само за щайга, за монтаж, който трябва вертикално да запълни ламелите на разстояние от 30-40 сантиметра.

Ако е необходимо, пространството между ламелите може да бъде запълнено топлоизолационен материал. Монтирането на PVC панели трябва да се стартира, само когато вече са инсталирани ъглови резачки, прозорци и други аксесоари.

Ако горните условия са изпълнени, можете да зададете началната лента. След като сте определили най-ниската точка на стената, от която ще се монтират панелите, е необходимо да вмъкнете в себе си плитък гвоздей (същото може да се направи от противоположната страна на стената).

PVC облицовки за външни фасадни работи 3

Като се ръководите от въжето, опъвано между ноктите, можете да поставите първоначалната лента, като я фиксирате с нокти. Ако е необходимо да поставите няколко първоначални пръта, оставете празнина от около 6 милиметра между тях.

Започнете да инсталирате ъгловата тръба от самия връх на стената, закопчавайки я с нокти от двете страни. След като стъпалото е центрирано, продължавайте да движите ноктите на всеки 2-3 см. Ако имате нужда да се присъедините към няколко ъглови наклонени тръби, то ще бъде оптимално да вдигнете дъното под горната част приблизително на 3 см.

По този начин ще се постигне видима цялост и течащата вода през връзката няма да изтече.

PVC облицовки за външна фасадна работа 4

След монтирането на ъгловите наклони можете да преминете към главните панели. Инсталирайте първия панел по такъв начин, че неговите ключалки плътно да затварят първоначалната лента. Винтовете или гвоздеите, използвани като крепежни елементи, трябва да бъдат разположени в центъра на отворите, предвидени за това. Запушете ги, оставяйки пластмасова междина между пластмасата и капачката.

Облицовката на сградата е завършена с PVC облицовка чрез монтаж на довършителни летви и прожектори, както и декоративни фитинги в случай, че има прозорци или отвори за врата на стената.

PVC облицовки за външни фасадни работи 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Искате ли да почистите красиво къщата? За теб тук!Искате ли да почистите красиво къщата? За теб тук!
Плочи изополират естествена изолация за кожата на къщатаПлочи изополират естествена изолация за кожата на къщата
Използване на естествен камък за декорация на фасадатаИзползване на естествен камък за декорация на фасадата
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Най-добрите бои за фасадите на дървени къщиНай-добрите бои за фасадите на дървени къщи
Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадитеКак да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Фасадни замазки идеални за всички стениФасадни замазки идеални за всички стени
» » PVC облицовки за външна фасадна работа
© 2021 BggeHat.com