Плочи изополират естествена изолация за кожата на къщата

Ако правите ремонт в частна къща или апартамент, винаги искате да постигнете максимално ниво на комфорт и уют. За целта се препоръчва използването на материали, направени от екологични вещества. Сред тях, разбира се, са плочите под търговското име Isoplat, които се използват за защита на сградата от вятър, шумоизолация и изолация. За всички характеристики на материала, положителни качества и недостатъци, прочетете в нашата статия.

Isoplast Heater - описание на материала и неговото производство

Платформата Isoplat е популярен нагревател, особено в балтийските и скандинавските страни, изработени от естествени компоненти като дървесни стърготини. Производителят е естонската фирма Skano, която притежава търговското наименование на продукта. Ако видите кога купувате продукта, който производителят действа като че ли друга компания, не можете да се съмнявате - имате фалшива.

Изоплатът е направен от естествени съставки

Изоплатът е направен от естествени съставки

Производството на панели се извършва по технологията, която осигурява пресоване и допълнително изсушаване на дървесни отпадъци. Не се плашете от думата "отпадъци", тъй като основната плоча е чипс, дървесен чипс, който остава след обработката на дървени дъски. Тази суровина се търкаля в един вид килим и се обработва с вода и след това пада под мощна преса. Необходимостта от огромно натоварване се дължи на факта, че под пресата се образуват плочи с правилна плътност. Освен това се произвежда специално вещество, което е предназначено за залепване на чиповете заедно.

Самият панел е порест материал, от който следва, че той може да се използва за различни цели, включително за повишаване нивото на топло- или звукоизолация.

По правило дъските от дървесни материали съдържат в своя състав различни химически компоненти, предназначени да подобрят потребителските свойства на материала. Едно от основните предимства на панела Isoplat е, че няма абсолютно никакви вредни или токсични смеси, включително лепила или смоли, дори и с приемлив клас на емисии. Свързването на чипс се извършва за сметка на естествената смола, която се отделя от дървото под въздействието на пресата. Ето защо материалът е напълно безопасен за здравето на деца и възрастни, което му позволява да се използва както за външна, така и за вътрешна декорация на помещения.

След натискане веществото е почти готово за употреба. Остава само да се изсуши напълно и да се обработва на специално устройство, за да се получи необходимата форма. Размерите на една плоча са 2,7x1,2 м, а купувачът избира дебелината, тъй като са налице следните опции: 10, 12 и 25 мм.

Сортове Isoplaat - където можете да използвате нагревател

Обхватът на панелите на естонския производител е много широк. Може да се използва в сезонни сгради (например къщи и вили), както и в обикновени многоетажни апартаменти. В някои случаи табелата се монтира заедно със звукоотразяващи листове, което в резултат увеличава нивото на шумопоглъщане, както и изолацията на сградата. Изолацията на покриви също често се извършва точно от това вещество. Ако е необходимо, Isoplaat може да се използва като субстрат за паркет или ламинат. Поради простата обработка за вас не е трудно да видите плочата на необходимите панели, за да ги приберете възможно най-близо една до друга.

За външни довършителни работи се използват плочки за защита от вятър Isoplaat

За външни довършителни работи се използват плочки за защита от вятър Isoplaat



Scano произвежда много широка гама от продукти, сред основните типове от които са:

  • Вятърни плочи - идеална изолация за довършителни работи, изпълнявани извън сградата. За тяхното импрегниране се използват вещества като парафин, които осигуряват максимално ниво на устойчивост на влага. Мансардите, както и рамковите къщи, изработени от дървени греди, ще бъдат напълно защитени от външни фактори, ако използвате Isoplant.
  • Isoplaat покривни плочи - на базата на името, този материал е намерил приложение в инсталацията на гредите под плочки. Той е предназначен за затопляне на покрива, заглушен звук от дъжд, градушка и други валежи. Подобно на други плочи на този производител, парафинът се използва като импрегнация, за да се придадат необходимите показатели за устойчивост на влага.
  • Субстрат под ламинат - тези панели се използват в интериора на апартамента като допълнителен слой звукоизолация и шумоизолация. Работата на панелите прави възможно да се коригират някои дефекти на грубия под, като се прикрият напълно. Това елиминира нуждата от замазка, което значително опростява целия процес на монтиране на подовата настилка.
  • Изолационна изолация Isoplaat - използва се също и в интериора. Перфектно защитава помещенията от студа от улицата, има забележителна звукоизолация. Отлична алтернатива на гипсокартоните. Друго предимство на изолацията: благодарение на плоската повърхност, върху нея можете веднага да залепите тапета.

Естонската компания наскоро зарадва потребителите, освобождавайки качествено нови продукти - плочи, наречени Izoteks, които са една от сортовете Isoplate. Ключов елемент на продукта е наличието на красив декоративен слой, поради което плочите действат като крайния завършващ материал на тавана и стените.

Защо плаките Isoplaat са толкова популярни - предимствата и недостатъците на продукта

Въпреки че продуктите на компанията Scano се появиха на местния пазар на строителни материали сравнително напоследък, много скоро успяха да спечелят огромна популярност. Рядко, когато строителството на сгради или изолацията на вътрешните помещения се извършва без Isoplanes. Всичко това се дължи на многото положителни качества на продукта, за които ще говорим по-нататък:

  • Екологичността на продукта - производството се извършва от материали, щадящи околната среда, предимно дърво, които са залепени заедно от естествени смоли, които нямат отрицателен ефект върху дадено лице. Следователно, панелите са най-подходящи за завършване на апартаменти, в които живеят деца или алергични хора.
  • Паропропускливост - една от свойствата на продукта е регулирането на нивото на влажност в помещението, което осигурява създаването на оптимален микроклимат.
  • Термичната инертност - поради способността да се съхранява топлината и след това да се отдели, панелите също стабилизират температурата вътре в сградата. Сега температурните колебания извън прозореца няма да се почувстват толкова много вътре в стаята, ако плочите са направени от Скано.
  • Топлоизолацията не се унищожава, унищожава или свива - за разлика от много изкуствени и синтетични материали, Isoplanes не губят основните си експлоатационни качества дори и след продължителна употреба.
  • Вятъроустойчиви качества - порестата структура на материала е идеална защита срещу вятъра. Между слоевете влакна има хаотично разположени пори, пълни с въздух. Това са тези пори, които на практика напълно лишават вятъра от скорост и натиск.
  • Възможност за филтриране - друга важна характеристика е способността да се филтрират вредните токсични съединения. Поради това е възможно безопасно да се използват плочи заедно с такива вещества като минерална вата, експандиран полистирол, които отделят токсични химикали.
  • Простота на монтаж и удобство при обработката - за полагане на плочи и тяхното рязане няма да се изискват специални инструменти или специални умения в строителството. Използвайте популярна, но много проста система от "трън-канал", поради което е възможно за много кратък период от време, за да положи всички застроената площ, като субстрат за ламинат или паркет.
Едно от предимствата на материала е лесната инсталация

Едно от предимствата на материала е лесната инсталация

Панелите Isoplane за външната обвивка на къщата също имат някои отрицателни страни. Например продължителното излагане на влага може да причини някои повреди на плочите. Така те стават по-меки, губят сила и надеждност. Това се дължи на наличието на дървени стърготини, а дървото, както е известно, не се справя най-добре с влагата. Въпреки това, след изсъхване, Isoplant напълно ще си възвърне твърдостта, силата и формата си.

Не бива да се забравя и цената на продукта - поради същата употреба на естествени продукти, която, както знаете, струва значително повече, цената за Ispoplaat е доста висока. Изразходваните средства обаче се изплащат изцяло, тъй като предимствата на изолацията значително надвишават недостатъците.

Инсталация от ПДЧ Isoplatform - някои препоръки

За работа имаме нужда от минимум инструменти, включително конвенционален чук, ниво на конструкцията, дърворезба, лепило, както и винтове или строителни скоби.

Има няколко експертни съвета, които трябва да улеснят работата:

  1. 1. Isoplaat напълно взаимодейства с лепила от всички видове, затова е необходимо да се ръководи от повърхността, към която е прикрепен панелът. Монтажни, полиуретанови, гипсови лепила - всички те идеално съответстват на изолацията
  2. 2. Лепилото трябва да се нанася с точки в ъглите и центъра или ивиците по периметъра на панела, след което трябва да се натисне малко на стената
  3. 3. Ноктите или винтовете, заковани на плочата, не трябва да изпъкват над нея.

Сега знаете какво е Isoplat и какво е предимството на тези плочи. Купете нагревател от екологично чисти продукти, вие избирате надежден, издръжлив и звукоизолиран продукт, който от години сигурно ще предпази дома ви от студ, шум и вятър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Velox технология на модерното жилищно строителствоVelox технология на модерното жилищно строителство
Нагревател урсаНагревател урса
Спецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на домаСпецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на дома
Техниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолацияТехниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолация
Нагревател Knauf технически характеристики на нагревателНагревател Knauf технически характеристики на нагревател
Arbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къщаArbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къща
Изолационни шубиИзолационни шуби
Хижа изолацияХижа изолация
Нагревател knauf knaufНагревател knauf knauf
» » Плочи изополират естествена изолация за кожата на къщата
© 2021 BggeHat.com