Какво е използването на ламинат за плочки?

Ламинат за каменни плочки

Ламинат - невероятна находка на съвременния човек. Тя е изработена от дървесни материали, повърхността му максимално естествено имитира не само естествена дървесина, но и камък, различни видове линолеум и дори паркет. Друг вариант, достоен за споменаване - ламинат плочки за подови настилки. Проектирането на този тип подови настилки максимално вярно възпроизвежда повърхността на керамичните плочки.

Плочки или ламинат, което е по-добре?

Когато започнем да обновяваме кухнята, винаги искаме да избегнем обемисти, мръсни процеси, които включват висококачествено завършване на пода. Една от възможностите е да се замени продължителната плочка при полагането с ламинат, което я имитира много качествено.

Въпросът за полагане на ламинираното покритие не е равен:

  • това е доста чист процес;
  • Инсталацията е съвсем проста;
  • работата може да се извърши сами;
  • материалът е по-евтин от керамичните плочки;
  • Тактилните усещания са много по-приятни.

Чистотата при работа с ламинат, разбира се, относителна. Подравняването на основата за изстъргване (върху която ще направим натоварването) е почти винаги, тъй като ламинираното покритие към нея е много взискателно. Максималното допустимо отклонение в хоризонталната посока е 3 мм на метър. В други случаи се изисква корекция на нивото.

Инсталацията е много проста, но трябва да прочетете внимателно инструкциите, за да не разваляте поне няколко ламела, докато ги свържете правилно.

Поставянето на ламинат не е свързано с никакви големи физически разходи, така че можете сами да го направите.

Подовата плочка под ламинат определено е по-скъпа от аналога. Освен това, когато инсталирате панели от плочи, не е необходимо да работите с решението.

Ходенето боси на плочките не е прекалено приятно, тъй като повърхността винаги е студена. Ламинат на допир - топла и кадифена, ходейки по него без удобни чехли.

Следователно, в кухнята е напълно възможно да се замени старото покритие с модерно, където плочките под ламинат ще послужат като основа. Просто не забравяйте да вземете водонепроницаеми проби, защото обикновеният материал се страхува от водата.

Възможно ли е да поставите ламинат върху плочки?

Светла стая

Големи плочки

Този въпрос се поставя от онези, на които плочката на пода отдавна е отегчена. Но разходите за труд за подмяна не са съпоставими с практическите изчисления. За такава радикална промяна във външния вид на пода, ще трябва да премахнете напълно старата керемида, да почистите и да подравнявате основата. Съгласен съм, процесът е не само труден, но и мръсен, прашен, което доставя огромен дискомфорт на всички, които живеят. По това време винаги възниква въпросът дали е възможно да се оставят плочките под ламинат, за да не се създава излишната мръсотия в къщата. Както показва практиката, можете. Но при следните условия:

  • Ако основата на плочките е напълно изравнена;
  • плочките под ламинат нямат очевидни чипове и дупки.

В този случай ще разгледаме плочките с плочки като обикновена основа.

Във всяко керемидено покритие има шевове, понякога изпъкнали над повърхността и някъде удавени в нея. Преди да инсталирате ламината, те трябва да бъдат доведени до същото ниво. Това означава, че тези, които се издигат - отсечени, и онези, които образуват жлебове, запълват с циментово-пясъчен разтвор или замазка, уплътнител.

Технология за натрупване

Начинът за поставяне на ламинат върху пода на плочките не се различава от поставянето на бетонна основа.

Подготовка на субстрата

Докинг на материал

Свързващи елементи

Необходимо е да се изследва цялата повърхност за отклонение по ниво. Ако всичко е наред, ние ще продължим с проверката. Ако има някъде малки чипове или дупки, тогава ги запечатваме с циментов разтвор. След като се изсуши, цялата повърхност трябва да бъде внимателно изсмукана и избърсана с добре натиснат влажен кърпа. След пълно сушене можете да продължите с инсталирането.

Първо поставете слой от плътен филм. Отгоре - субстрат с дебелина най-малко 2 мм.



Профилите на хидроизолацията са зашити с припокриване, чийто размер е 15-20 см. Съединенията са залепени със скоч лента.

Типове субстрати:

  • пенопласт от полистирол;
  • въздушен мехур от полиетилен;
  • композитен материал от експандиран полистирол и полиетилен;
  • естествен корк.
Ролка на основата

Субстрат в ролка

Под бюджета ламинат е достатъчно пяна експандиран полистирол. Това се случва като ролка, под формата на рогозки. Свързваме подложките с лепяща лента, за да го направим удобен за работа.

Дебелината се избира въз основа на дебелината на ламелите. Ако поставим материала на 9 мм, тогава подложката се избира с дебелина 3 мм.

За по-скъпи варианти на ламинирано покритие, по-добре е да изберете корк като субстрат. Той ще осигури висококачествена звукоизолация и ще удължи живота на самото покритие.

Базата е подготвена, можете да започнете да полагате ламинат.

Избор на посока на полагане

Видове посоки

Опции за стилизиране

Материалните табла могат да бъдат положени по три начина:

  • паралелно на източника на светлина, идващ от прозореца;
  • перпендикулярно на източника на светлина;
  • диагонал.

Диагонално поставяне под влиянието на професионалисти. Не разваляйте материала, опитвайки се да направите визуално повече стая визуално.

При приоритетно полагане е паралелно на светлинния източник, въпреки че е възможно и перпендикулярно. Това се прави, когато е необходимо визуално да се разшири тясната стая.

полагане

Преди да започнете да слагате, трябва да начертаете диаграма, на която да се виждат разположенията на панелите. Идеалното оформление се счита за опция, ако шевовете приличат на зидария. Крайните фуги на панелите в съседни редове не трябва да съвпадат. Всяка такава връзка трябва да пада точно в средата на една ламела в следващия ред. След като направите рисунката, можете да започнете работа.

Друг момент е адаптирането на новосъздадения ламинат към микроклимата на помещението, където ще бъде поставен. След като я закупите, трябва да я поставите хоризонтално и да я оставите в продължение на два дни, след като сте извадили опаковката.

За режещи ламели най-добре е да използвате електрически моторен трион. За да постигнете перфектното отрязване, лепете лентата на това място.

Полагане се извършва в редове. Първо постави първия ред от стената, после втория. Първите плочи се полагат на стената с гребен, а на себе си - с ключалка. По време на инсталирането на втория ред трябва внимателно да го повдигнем под ъгъл от 45 градуса и да го вмъкнем в жлеба на първия ред. Това е по-добре да се направи заедно.

Работата завърши

Подът е готов

Постепенно натискане и едновременно спускане на целия ред трябва да изчакате характерно щракване, което ще ви уведоми, че връзката на панела е извършена правилно. Въпреки това, трябва допълнително да тествате здравината на връзката, като разбърквате всеки панел с ръцете си по целия ред.

След това работим върху същата схема - изчертайте серията и внимателно я прикрепете към предишното покритие.

Подът е поставен върху плаваща технология, така че трябва да оставите малка разлика между него и стените. За това използваме клинове. Просветът трябва да бъде с ширина, така че поставката да го покрие напълно. Не забравяйте да отрежете гребена върху заровете, а крайните към стената. Ако технологията за полагане на ламинат включва самозалепваща се връзка, не забравяйте да смажете краищата на панелите с подходящото лепило.

заключение

Както можете да видите, ламинатът е почти универсален, лесен за използване материал. Може да се полага върху гладки, твърди и сухи основи. Има много разновидности на ламинатни покрития, например ламиниран паркет под плочките, под паркета под старото дърво. Избирайки такъв материал, ще направиш дома си красив, модерен и уютен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Подови настилки в банята пластмасови ламинатПодови настилки в банята пластмасови ламинат
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
» » Какво е използването на ламинат за плочки?
© 2021 BggeHat.com