Може ли или не може да положи линолеум върху линолеум?

Асортимент на материал

Напълно разбираемо е желанието да се изчисли, че някои искат да се предпазят от ненужни манипулации по време на ремонта. Особено когато става дума за подмяна на подовата настилка. Необходимо е да разглобите старите, да извадите всички боклук и отново да подготвите повърхността за работа. Малко, за да разрешите тежестта на такива процедури, можете да поставите линолеум върху линолеум. Но при условие, че имате леглото е точно такъв материал.

Ако сте поставили този вид покритие, то преди да започнете работа, трябва да я разгледате, да го почувствате и да вземете важно решение. Това трябва да се третира много внимателно, защото, погрешно оценявате ситуацията, можете само да развалите всичко и е възможно новият линолеум бързо да стане безполезен.

За да почистите или не

Преди да вземете важно решение, можете да поставите линолеум върху линолеума, забравяйки всички съвети на приятели, да го разгледате от професионалния манипулатор. И така, какво да търсите?

Ако покритието показва многобройни отоци, разкъсвания или изпъкналости на основата, няма какво да мислим за това - недвусмислено разглобяване! Тъй като точно същите симптоми, след известно време ще се появи на новия материал. Ако няма видими повреди на повърхността и има гладък външен вид на пръв поглед, все още трябва да помислите за някои нюанси.

Коефициент на време

Той пести много малко хора и още повече подови настилки. С течение на времето всеки материал постепенно се влошава, структурата му се разпада, съставът се променя, въпреки че външният вид може да остане съвсем достоен. Това важи особено за линолеума от съветския период.

Факторът на стария пол

Съвместна връзка

Докинг на материал

Би било логично да се комбинират първия фактор, както и това, но по принцип, тя също може да се разглежда в отделен формуляр, защото дори и демонтаж на стария балатум, и поставяне на нов, не сме имунизирани срещу прояви на същия дефект.

Ако основата на пода е направена от дърво, не забравяйте, че това е естествен материал с тенденция да изсъхне. Също така може да се появи корозия в крепежните елементи, плочките за пода ще се разхлабят, а линолеумът не харесва много. Ето защо тук е по-важно да се поправи основата, отколкото да се постави един материал върху друг.

Фактор на натрупване

За времето, когато се намира старият линолеум (и това, най-вероятно не по-малко от 7-8 години), под него, за съжаление нищо добро, освен прах и мръсотия, няма да бъде намерено. Тя може да се натрупа там в доста големи количества. Резултатът ще бъде увреждане на субстрата, отлепване на слоевете на материала и съответно появата на насекоми и бактерии.

И тук изобщо няма значение дали те са хлебарки или мравки, и в двата случая ще бъде неприятно и те не могат да бъдат изтеглени оттам, без да се демонтират. И съответно, въпросът дали е възможно да се постави ново покритие върху старата става неприложим.

Малко за разкомплектоване

Премахване на повредени части

Премахване на стария слой

Ако повредата на старото покритие е повече от очевидна, проблемът с демонтирането е на преден план. Как да направите това? Най-безболезнената и проста опция е да използвате шпатула или специален скрепер. По-малко приятна, но и удобна опция е демонтирането на скрап от разрушаване. Но за това, тя ще трябва да бъде закупена в магазина.

Ако линолеумът е положен върху бетонно покритие, в някои случаи може да се отстрани само с мелница или с нож. Към това развитие на събитията е необходимо да се подготвим предварително. Демонстриране стария линолеум, процесът е труден, придружен от голямо количество отломки и прах. Следователно, всички мебели, преди това е най-добре да се отстраняват от стаята.

За да се улесни премахването на старото покритие, първо може да бъде нарязан на равни ленти, 70-80 см. За да се предпазят дихателните пътища и очите, използвайте очила и респиратор.

В какви случаи е възможно инсталирането



Важен въпрос. Ако старото покритие изглежда прилично, възможно ли е да се положи линолеум върху стария линолеум? Какви други капани може да има? С този въпрос е необходимо да се определи конкретно.

Надеждност на старото покритие

Лепене на фуги

Етаж в апартамента

Важно условие за възможността за извършване на такава работа ще бъде правилният подход към подготовката на основите. Тя трябва да бъде без завои и видими дефекти. Слотовете не трябва да се покриват с лепило, а самата кърпа трябва да е възможно най-плоска. Само ако старото покритие отговаря на тези параметри, ще бъде възможно да се постави нов линолеум върху стария.

Правилният избор

Тъй като старият материал ще играе ролята на субстрат, по-добре е да получите материал без основа за оформяне. Това ще струва много по-малко, и наистина, защо имате нужда от скъпо покритие в този случай?

Подготвителни препоръки

Полагането на линолеум върху стария линолеум е възможно с определен препарат:

  • Нов материал трябва да лежи в стаята най-малко 24 часа, за аклиматизация.
  • Повърхността на стария материал трябва да бъде почистена и обезмаслена.
  • Температурата в работната стая е плюс, влажността на въздуха е 70 градуса.

Техника за подреждане

Така че решихме кога и къде е възможно и невъзможно да се извърши такава работа. Сега остава да се разбере как правилно да се постави ново покритие върху старата.

Как върви процесът?

Съвместна връзка

Адхезия на ставите

Специален проблем при рязането на материал няма да бъде. На първо място се поставя недънен материал, който се разрязва лесно. На второ място, прилягането ще се извърши едва на втория ден, след като линолеума е "оформен" на място. Ще бъде много по-лесно да стекате закупения материал с един лист. Тук въпросът за запояване на шевовете незабавно се отстранява и оправянето на базата се опростява.

Материалът е готов, сега може да се сложи и да се реже. Това се прави с хартия нож, така че платното е с 1 см по-къса от дължината и ширината на стаята. Но не прекалявай, отрязвайки излишъка. Разликата трябва да бъде направена така, че да може лесно да бъде покрита с первази.

Как да лепя

Сега трябва да разрешим този проблем. Тук трябва да се направи избор между лепилната лента и специалното синтетично съединение на основата на смоли и мастила. Много удобно е да се използва състав, основан на каучук. Различни смеси за водна дисперсия, в този случай ще бъдат безполезни. Проблемът на ставите е по-остър. В този случай се използват специални заваръчни кабели, чието полагане без наличието на сешоар за строителството на косата ще бъде невъзможно.

Претегляйте всичко предварително. Може би ще бъде по-лесно да поканите специалист, отколкото да закупите сешоар за еднократна употреба.

Кухненски интериор

Етаж в кухнята

Ако сте се присъединили към ставите, почиствайте остатъците от заваръчния кабел, който ви е необходим около 20 минути след края на работата. Ако го оставите за по-дълъг период, той ще се втвърди и ще трябва да го режете с нож, но можете да повредите покритието.

Последният етап ще бъде инсталирането на первази, които ще дадат завършен вид на покритието. Дървените материали постепенно изчезват в миналото, така че пластмасата може да бъде избрана точно по цвят. Освен това те обикалят добре неравностите на стената, което ви позволява да ги монтирате почти без пукнатини между стената и пода.

Въпросът е дали е възможно да се сложи линолеум върху линолеум, е премахнат. Указанията и препоръките, дадени по-горе, ще ви помогнат в този процес.

заключение

Въпреки простотата на процеса, полагане на линолеум, трябва да се придържате към старата поговорка, която съветва седем пъти да се измери, преди да отрежете нещо. Друг съвет преди работа. Ако имате някакви съмнения относно качеството на старото покритие, без колебание го демонтирайте. Без да се съобразявате с такива правила, можете да отделите много повече време и пари за ремонти в бъдеще.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Налагаме правилно линолеумНалагаме правилно линолеум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
» » Може ли или не може да положи линолеум върху линолеум?
© 2021 BggeHat.com