Как да поставите ламината сами

 Голям брой сортове ламинат могат да отговорят на нуждите на всеки клиент. Но? След завършване на покупката се ражда въпросът за неговата самоинсталация.

Ламинатът е най-често срещаният тип подови настилки. Той с ниската си цена и качество надмина паркета и килима.

Ламинатът е лесна задача, най-важното е да следвате стриктно инструкциите.

Методи за инсталиране на ламинат

Има два начина за монтиране на тази повърхност:

  • Въз основа на лепилото, което залепва всички панели, които влизат в тази повърхност.
  • На глобуларна основа, или както се нарича "snap-snap", на базата на ключалките на ръбовете на ключалките.

Вторият метод е по-практичен и по-често се използва на практика, затова ще го разгледаме.

За тази работа се нуждаете от следните инструменти:

  • Електрически мозайка или ръчен трион с малки зъби.ламинатна инсталация
  • Чук с гумен чук.
  • За да манипулирате ламинатните панели, имате нужда от бар.
  • Сферичен разделител, за да направи разделител между стените и панелите.
  • Молив и владетел.
  • За парна бариера, влагоустойчив ефект, филм-субстрат се изисква.
  • За да се осигури звукоизолация и затихване на повърхността на ламината, което го повлиява, се нуждаете от субстрат, чиято дебелина е 2-3 mm. Има много разновидности на този субстрат на пазара на строителни материали.

Преди да инсталирате ламината, трябва да поставите панелите в помещението, в което ще се извършат инсталационните работи, в рамките на два дни с поставянето на опаковката от полиетилен. Стайната температура трябва да бъде не по-ниска от 18 ° С и влажност не повече от 70 ° С.

Важно е да се:

  • За да скриете шевовете, поставете панелите успоредно на светлинните лъчи от прозореца.
  • Ако има подово отопление, то трябва да се включи, преди да се постави ламинатът за една седмица и да се изключи, преди да бъде поставен в продължение на два дни. След поставяне на ламинат температурата на пода не трябва да надвишава 28 ° C.
  • Ламинат не се поставя в бани, сауни, защото има висока влажност.
  • Не надраскайте ламината.

Инсталационни работи

ламинатна инсталацияПърво трябва да постигнете равна повърхност, където ще бъде поставен ламинатът. На повърхността на един работещ метър бетонните люлки на замазката не трябва да надвишават 3 мм.

Ламинатът е инсталиран на балатум, паркетни дъски, килим. Но първо трябва да се уверите в равномерността, устойчивостта на влага и здравината на тази основа. След това повърхността трябва да бъде почистена от прах и мръсотия. Ако основата е представена под формата на бетон, тогава е необходимо да се защити защитното фолио от влага. След това има субстрат под формата на екструдиран полипропилен. Инсталира се така, че да няма припокриване на ставите. С помощта на боя лента, тези стави са залепени заедно. За тръбите, изпъкнали от пода, дупките се изрязват.

Първи ред ламинат

първи ред от ламинатПървият ред на ламината е инсталиран на разстояние 0,7-1,0 см от стените, като предварително се поставят клинове и разделители между стената и панелите. Това помага да се намери ламинат, след като го инсталирате в "плаващо" състояние и няма да му позволи да се стеснява или разширява под въздействието на външни фактори.

Разстоянието до последния панел на реда трябва да се постави предварително и да се отстрани, като се има предвид широчината на пролуката. Следните серии на този панел могат да бъдат закрепени по различни начини. Производителите препоръчват полагане с отместване от 200 мм спрямо предходния панел. Друг начин е да се използва парче от края на първия ред, повече от 200 мм.

Можете да събирате и захващате панелите заедно, след като сте монтирали и оценявали как тези 2 реда ще изглеждат в комплекс. Натискането с гумено лепило, свободната част на панела от втория ред на капака се издига под ъгъл от 20-30 ° и се вкарва в жлеба на дъските на първия ред.

По този начин се събира цялата дадена повърхност, където е необходимо да се заобиколят тръбите, като се правят рязания, така че пролуката да е не по-малка от 4 мм между тръбата и дъската.

Последният панел, в съседство със стената, е сглобен с скоба. Той лесно ви позволява да го свържете с предишния панел.

След като монтажът на етажа е завършен, са монтирани первази. В зависимост от различните цветове, формата можете да изберете вида материал, от който се нуждаете. Профилът на прехода помага в случаите, когато ламинираните подове се свързват с други видове повърхности, например с плочки, килими.

Алтернативна версия на паралелно подреждане

паралелно полагане на ламинатМнозина смятат, че поради голямото количество отпадъчен материал, ламинатът по диагонал е неикономичен начин за полагане. Това обаче не е така. Консумацията на ламинат е само 3-5, основното е да се следват точно всички правила за монтаж.

Това подреждане на панелите ще направи необезпокояван интериора на стаята ви, но трябва да го направите точно и мъчително.

Подготвителният етап на този метод е подобен на етапа от предишния метод за полагане на ламинат. След това изберете посоката на бъдещото полагане.



Обикновено посоката зависи от конфигурацията и размера на стаята. За правилото ъгълът трябва да бъде 45 ° по отношение на надлъжните стени. След това е необходимо да се сглоби малка кърпа на три реда панели. По отношение на избрания ъгъл на рязане и стени, те правят маркиране и рязане на тези панели.

Важно! Необходимо е да се уверите, че когато рязате необходимата част от панела, останалото е началото на нов ред и краищата на тези панели не трябва да съвпадат между редове.

Производителите препоръчват подреждането на панелите в шахматен шаблон и тази препоръка трябва да се следва. Инструментът Malk се използва за маркиране и рязане. Това е квадрат, в който подложките и ръкохватките са съединени шарнирно. Помага за успешното отрязване на добре проектиран ъгъл върху панела.

Полето на това се определя от разделителите на ламината: ръбовете на панелите, разположени от дясната страна на редове от основния тип, се използват за стартиране на нови редове от противоположната страна. Панелите се съединяват, като се притискат една към друга под ъгъл от 20-25 °.

ламинатСлед това ламинатът е притиснат към пода и заключването е счупено. Най-дългата страна е обединена. Тази работа свършва, събираме цялата повърхност по същия начин, както в първия случай. Състои се от монтаж на первази и корнизи.

Следователно, от правилното проектиране на оформлението и оформлението на панела, отпадъците от този материал са минимални. Най-важното е, преди да преминете към самия процес, първо трябва да проектирате цялата работа на хартия.

Компетентният дизайн, който ще бъде разпръснат аналогови панели от хартия, значително ще намали времето, прекарано в тази работа.

Стенен монтаж

стайлинг стенаВъпросът за инсталирането на ламинат върху стената предизвиква объркване. Но днес това е нормално и актуално явление.

Въпреки факта, че ламинатът обикновено е приятно да лежи на пода, много го използват по стените.

Въпреки това, тази инсталация е значително по-различна от инсталирането на ламинат на пода с вашите ръце.

За да фиксирате панелите на стената, трябва да съберете дървена щайга. Основните направляващи тук са дървените пръти, върху които са монтирани краищата на панелите, а в допълнение към тях са монтирани и напречни секции от надлъжни съединения.

обшивка на панелни са закрепени с винтове, усукване инструмент стави, с помощта на специални скоби за подплата (№2-3) и специални панели за PVC профилни крепежни елементи.

В допълнение, този метод за фиксиране на ламинатни панели и използването на лепило подкрепа. Но този метод е по-сложен, тъй като в началото е необходимо да се постави стената като цяло, след това да се залепи този щит от панелите и след това просто да се залепи към стената.

Ламинатът е монтиран на стената от ляво на дясно. Ако има касиер за врата, то трябва да бъде премахнат предварително. Инсталира се само след края на инсталационната работа. След като се монтира първият панел, за да се предпази от влага, съединението се мазни със силикон и само, след това се монтира следващият панел, като се счупи. След това свободната част на ключалката се закрепва с конзола или винт и силиконът отново се смазва с тази връзка. Следният панел е инсталиран по подобен начин.

Тъй като понякога таванът е извит, инсталираният щит се получава с микро-прорези. За да предотвратите появата на тези слотове, трябва да използвате винил за формоване ъгъл, който се поставя в тези стави с образуваните процепи.

Конзола, използвана за полагане на ламинат

Скрепи за полагане на ламинатПреди да започнете работа, поставете го на хартия, внимателно замразена. Това е ключът към вашия успех.

Завършването се различава от другите видове сила, естетика, лекота на почистване. Въпросът за цената на полагането на ламинат води до факта, че ще бъде по-евтино да го направите сами.

Цените за монтаж на тази повърхност варират в рамките на 95 r. 120-160 рубли. за инсталиране на 1 кв. м по обичайния начин, от 160 рубли. до 200 рубли. - ламинат на стената и по диагонал.

ламинатЦената зависи от качеството, скоростта на работа от фирмата, която произвежда инсталацията. Да се ​​направи ламинат работа е проста, най-важното е правилно да се изчисли и дизайн всичко. Когато инсталирате ламинат със собствените си ръце, има значителни икономии в семейния бюджет.

И най-важното е, че при инсталиране на ламинат, в случай на въпроси, не се страхувайте да потърсите съвет от специалисти в тази област. В края на краищата ще бъде по-ефективно, ако отделите известно време за откриване на нюансите, отколкото няколко дни за преработване на вече монтираната повърхност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пукнатините в ламината причиняват появата и възстановяването на технологиитеПукнатините в ламината причиняват появата и възстановяването на технологиите
Как правилно да инсталирате ламинат монтаж на панели с различни връзкиКак правилно да инсталирате ламинат монтаж на панели с различни връзки
Как да поставите ламинат на подаКак да поставите ламинат на пода
Полагане на ламинат върху дървените подови настилки на професионалистиПолагане на ламинат върху дървените подови настилки на професионалисти
Как правилно да ламинирате подовите настилки, какво трябва да знаете при полаганеКак правилно да ламинирате подовите настилки, какво трябва да знаете при полагане
Как правилно да се изгради ламинатКак правилно да се изгради ламинат
Какво е включено в комплекта за монтаж на ламинатКакво е включено в комплекта за монтаж на ламинат
Как да поставите етажа на ламината със собствените си ръце, съветите на опитен майсторКак да поставите етажа на ламината със собствените си ръце, съветите на опитен майстор
Какво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете вниманиеКакво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете внимание
Как да инсталираме ламинат върху шперплатКак да инсталираме ламинат върху шперплат
» » Как да поставите ламината сами
© 2021 BggeHat.com