Какъв е паркетът на парчетата на материала и нюансите на стилистиката

Паркет дъска Polarwood

Съвременният пазар на довършителни материали за подови настилки се допълва всяка година с нови продукти, чиито качествени характеристики надвишават предшествениците си. Руската компания Karelia-Upofloor CIS наскоро предложи уникална подова настилка - паркет от Поларууд, представен от модели с една или две ленти. Това покритие създава в стаите великолепен дизайн, основан на използването на естествен произход. В края на краищата дъската Polarwood е изработена изцяло от дърво. Освен това, производителите са се погрижили за красотата на своите продукти, като като суровини такива видове дървесина като дъб, пепел, орех, yarra, kempas и др.

Говорете за ползите от този материал за подови настилки може да е дълго време. Те включват не само красота и екологосъобразност, но и висока здравина и издръжливост, които влияят върху продължителността на работа.

Стайлинг и грижи

Когато става дума за полагане на такъв материал, няма нужда да търсите каквито и да е отличителни черти в инсталационната технология. Това е една и съща дъска за довършване на подовата база, направена само с помощта на най-новите технологии, където се взема предвид цялата предишна производствена практика.

Ние ще фокусираме вашето внимание върху някои позиции на технологичния процес:

  • За да се постави паркет дъска Polarwood е необходимо по посока на светлината падане от прозореца.
  • Могат да бъдат на различни сексуални бази - бетон, дъска, шперплат, саморазливни подове и други. Polarwood не може да се полага върху текстилни подове. Моля, обърнете внимание, че върху дъската на дъската паркетната плоскост трябва да бъде поставена перпендикулярно на плочките за подова настилка.
  • Подът трябва задължително да е сух. Ако процесът на монтаж се извършва в нова сграда, всички помещения трябва да се отопляват, като се постигне определен индекс на влага.
  • Подобен показател като равномерност на повърхността, е необходимо да се обърне специално внимание. Проверявайте го с правило от два метра, където допустимото разстояние не трябва да надвишава 3 милиметра. Ако се открият по-високи показатели, процесът на подравняване трябва да се извърши.
  • За фиксиране на елементите обикновено се използва специално лепило от фирмата производител или PVA лепило за дървени изделия. Първият вариант, разбира се, е по-добър. Трислойна паркетна дъска с дебелина 14 мм може да бъде поставена върху основата без закрепване - така нареченият плаващ под е получен.
  • Процесът на полагане може да се извърши, ако се създадат определени условия в помещението - влажност 40-60 и температура плюс 18-24С. С всички изисквания за инсталационния процес можете да намерите в инструкциите, които се доставят с доставения материал.

Субстрат за паркет

За монтаж на дъската Polarnwood е необходим специален синтетичен материал, който ще премахне малки дефекти в основата и ще омекоти налягането на пода. Това е специален субстрат, изработен от два слоя полиетиленов филм, между които са гранули от пяна. По отношение на неговите функционални качества този ролков материал изпълнява много функции. Това е отлична хидроизолация, тя е лека, което улеснява нейното монтиране и има висока степен на хигиена.

Този ролков материал трябва да се полага върху чист под, така че внимавайте той да бъде почистван от прах и мръсотия. Имайте предвид, че субстратът е поставен с лицето надолу. Ако се използва монтаж на няколко ленти, не е необходимо да се създава преплетена връзка, но се използва технология за съвместна връзка.

Класика в кухнята

Етаж в кухнята

Това е осигурено от специална реверса на 20 сантиметра, която е от едната страна на ролката. Това означава, че ивиците са затворени с обиколка, която създава плътно съединение. Следователно, необходимостта от използване на самозалепващи се ленти изчезва само по себе си. Въпреки че някои майстори все още използват шотландски, но не като херметически запечатан материал, а като допълнение към скрепителните елементи. Прилага се върху основата в малки участъци.

Моля, обърнете внимание! Подложката трябва да се отстрани от стените - на разстояние до 5 милиметра. Уверете се, че връзката е правилна и реверът е плътно натиснат. Бъдете внимателни, когато се движите върху субстрат. Не позволявайте на него да се образува вдлъбнатини, сълзи или пробиви.

хидроизолация

Експертите не винаги препоръчват използването като хидроизолационен слой само на един субстрат. В някои стаи дори не може да се справи с условията и товарите, така че е необходимо да се извърши хидроизолационна работа. Между другото, такива съоръжения включват сауни, бани, душове, бани, както и помещения с бетонни подове без изби. Какво трябва да се направи, за да се увеличи индексът на хидроизолация?



Най-простият вариант е да се постави полиетиленово фолио с дебелина 0,2 мм, може да бъде на два слоя един срещу друг и да се натовари с 20 сантиметра. Обикновено такива подове все още се подлагат на термоизолационни процеси, при които се използва или порест лист, или дъска с дебелина 2 mm.

Полар дъски и подово отопление

Три-лентова дъска

Подът в хола

Въпросът е дали Polarwood може да се постави върху отоплителната система "топъл под", днес звучи много често. Производителят не вижда никакви пречки в това, но изисква някои изисквания както за процеса на полагане, така и за условията, при които процесът ще бъде осъществен:

  1. Дни след 10 преди инсталацията подовата отоплителна система трябва да се включи, за да загрее стаята и да доведе самата отопление до нормално състояние. Това трябва да се направи и през лятото.
  2. Необходимо е преди настройването на системата да се настрои системата така, че тя да работи на 2/3 от максималния си капацитет.
  3. Понижете температурата до + 18 ° С. Моля, имайте предвид, че след края на инсталационния процес е възможно да се повиши до необходимото ниво в рамките на 10-15 дни.
  4. Оптимална температура на топъл под, поставен под дъската Polarwood, + 27С. В този случай температурните колебания в рамките на един ден не трябва да надвишават + 5С. Затова бъдете внимателни, ако подовете ви са покрити с килими или килими.
  5. Сушенето на дървесината е основният критерий, който стои в основата на операцията. Ето защо производителят препоръчва да се поддържа влажността в помещението в рамките на 40-60 часа. Например, ако индикаторът е в рамките на 30, това ще доведе до разширяване на материала и отделяне на баровете един от друг.
  6. Бордът, изработен от такива видове дървесина като клен, бук и ятоба, не трябва да се използва върху отоплителната система "топъл под". Структурата му реагира силно на влажността, което води до обичайната деформация на продуктите.

Полезни съвети

Понякога паркетна дъска Polarwood се използва като завършващ под в тесни пространства, например в коридорите. Но има една точка, касаеща качеството в процеса на работа. В тесни пространства натоварването на пода е значително увеличено, затова се препоръчва материалът да бъде нарязан. Как?

Сейф за деца

Интериорът на хола

  • Първо, трябва да има 2 или 3 вдлъбнатини на един и същ елемент.
  • На второ място, те могат да бъдат направени обикновен трион, но помислете, тяхната дълбочина не трябва да надвишава дебелината на фурнир, и те трябва да се прилагат под ъгъл от 45 градуса.
  • Трето, е възможно да се полагат паркетни дъски дори и в такива тесни стаи, но всеки трети ред се препоръчва да бъде поставен. Това ще увеличи здравината на цялата подова настилка.

Обикновено последният панел на стената е винаги проблематичен, така че може да бъде съкратен. За да направите това, най-добре е да отрежете надлъжния заключващ ръб - гребен, трън - с длето или трион. Но бъдете внимателни, когато рязате. Панелът без ръбове може да се премества хоризонтално до желаното място. Връзката на двата панела се осъществява с помощта на лепило.

При всяка конструкция на пода има елементи, които само го допълват. Това е вратата, первазите, летвите и други неща. Всички изброени елементи трябва да бъдат подредени и закрепени по такъв начин, че подът да остане плаващ. Не се препоръчва да се използват като уплътнители фуги, които имат нисък индекс на еластичност. Строго е забранено да се инсталират проводници, кабели и други подобни продукти в компенсационните фуги.

Компенсационен шев

Паркетна дъска Polarwood е естествен материал, изработен от дърво, което означава, че той непременно ще промени параметрите си на размери в зависимост от температурния режим в стаята. Ето защо между съседните плоскости и пода е необходимо да се остави компенсационна междина, която след това се затвори с цокъл. За такова подово покритие разликата може да бъде 7-10 милиметра.

Слоеста схема

Чертожна дъска

Що се отнася до основата, необходимо е също така да се вземат под внимание колебанията в влажността и температурата. Ето защо съветът - ширината на основата трябва да бъде по-голяма от пролуката с 2/3 от нейната ширина. Монтирайте перваза на стената, а не на пода.

В никакъв случай не трябва да оставяте "плаващия под" под подовата мебел или кухненско оборудване. Това със сигурност ще доведе до образуването на пукнатини между дъските.

Заключение по темата

Паркетна дъска Polarwood е модерен довършител с отлични качества. Но при естествеността на такова подово покритие се налагат специални изисквания по време на монтажа и експлоатацията. Особено важно е процесът на монтаж, чието правилно внедряване зависи в голяма степен от дългосрочната работа на покритието. Разговаряхме за всички изисквания и нюанси, така че не би трябвало да имате никакви проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижиКаква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижи
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Какъв вид настилка да избера за детска стая?Какъв вид настилка да избера за детска стая?
» » Какъв е паркетът на парчетата на материала и нюансите на стилистиката
© 2021 BggeHat.com