Каква полза е филмът топлоизолиран под, предимства и инсталационна технология?

Филм топъл под

Топлата подова настилка от инфрачервения филм е уникална система за отопление, която ви позволява ефективно да загрявате стая в рамките на няколко часа. Слуховете за това, че отива много, и това от тях е вярно, и че художествената литература, не всеки знае. Ето защо много потребители имат погрешно мнение за този вид отопление.

Нека да разгледаме този въпрос, за да разберете колко правдоподобна информация може да бъде получена от различни източници, включително от интернет.

Предимства на системата

Първоначално ще определим характеристиките, които според експертите са предимствата на филмовия под:

  • Бърз и лесен процес на инсталиране. Филтният топъл под може да се полага под всякакви довършителни покрития и затова не е необходимо да запълваме замазката върху бетонна основа.
  • След монтажа височината на тавана в стаята остава непроменена, тъй като дебелината на филма е само 3 милиметра.
  • С помощта на такава отоплителна система можете да спестите до 20 консумирана ток и съответно пари, в сравнение с други опции за топъл под.
  • Влажността в помещението, където са поставени филмовите подове, остава непроменено, тъй като те не изсушават въздуха. Освен това създават условия за елиминиране на неприятните миризми и имат йонизиращ и антиалергичен ефект.

Предимствата на тази отоплителна система са много и всички отговарят на изискванията за съвременни условия на живот. Но колко надеждна е тази информация? Само практикуващите могат да го потвърдят или да го опровергаят. Ето защо, нашите разсъждения ще се основават на мнението на специалисти, които многократно са се сблъсквали с инфрачервената система на топъл под.

Съвети и мотиви на професионалисти

Няма съмнение за скоростта на редактиране на филма. То трябва да бъде просто нарязано и положено. Същото важи и за субстрата, който е неразделна част от системата. Но тук е простотата, за която си струва да говорим особено, защото процесът на свързване на филма принадлежи към категорията електрическа работа. И не всеки може да се справи с тях качествено. Какво трябва да обърна внимание? Преди всичко, за да свържете контактите, т.е. да прикрепите филма към проводниците, които подават тока към него.

Важно е тук правилното провеждане на докинг, за което сребърен контакт трябва да бъде свързан с определена страна и плътно да го захванете. Ако сте го обърнали, контактът ще е слаб, което в крайна сметка ще доведе до неговото изгаряне по време на работа. Освен това можете да притиснете контакт само веднъж. Не го прави - трябва да отрежете всичко и да използвате нови елементи, които са снабдени с ограничен брой.

Моля, обърнете внимание! Професионален електротехник с богат опит може да инсталира филмов инфрачервен под с размери около 20 квадратни метра за 6-7 часа. Това е въпреки факта, че той стриктно спазва правилата на инсталационния процес, установени от производителя.

Филм на руло

Продукти на TEPLOTEX

Сега за съединителя - тя се нуждае или не. Обърнете се към инструкциите на производителя, които гласят, че топлата подове на инфрачервения филм трябва да се поставят върху равна повърхност. Ако има недостатъци на пода, тогава вероятността от повреда на филма, дори ако е поставена, се увеличава драстично. Така че, без бетон, бетонната плоча на подовата настилка не може да бъде изравнена, освен ако, разбира се, не се използва версията с шперплат.

Ако шперплат се използва като изравняващ материал, трябва да се уточни третата позиция - инвариантността на височината на помещението. Съдия за себе си. Слоят шперплат е обикновено 10 милиметра, а ако се използва ПДЧ, тогава до 20 милиметра. Плюс субстратът е 3 милиметра, а филмът е 3 милиметра. Общото е с малка дебелина, така че това е вярно. Дебелината на крайния материал не се взема предвид тук.

Икономиката в размер на 20 спрямо останалите видове топли подове може да бъде потвърдена. Но има няколко нюанса тук:

  • Първо, задължително е да има основна система за отопление, която да функционира добре.
  • На второ място, експлоатацията на пода в температурен режим не надвишава +21,5 ° С.

Всичко, което се отнася до неприятни миризми, е истината. В йонизирания въздух всички миризми бързо изчезват. Така че, подобна система за отопление, подобно на филм, топъл под, всъщност йонизира въздуха. Но с антиалергичен ефект много бързат. Практиката и дългосрочната работа показаха, че една йонизация на въздуха не може да помогне. Ако добавите още почистване и овлажняване, ефектът би бил по-добър. Но в нормалното състояние е нула.

Тази система не изсушава въздуха, а само ако действа като основен източник на топлинна енергия. Ако това е допълнителна система, тогава такъв ефект изчезва. И още една забележка - силата на такъв дизайн може да бъде гарантирана само със 100% съответствие с инструкциите на производителя и правилния подход към всички етапи на инсталационния процес.

Технология на инсталиране и свързване

Всичко, което е включено в комплекта

Задайте CALEO

Изкупуването на система от инфрачервен топъл под в магазина, със сигурност ще кажете на продавачите съвети, че е по-добре да ги поверите на специалист. Трудно е да се противопостави на това, защото професионалистът познава бизнеса си по-добре от други. Но той ще вземе много за услугите си, така че има алтернатива "със собствените си ръце" по този въпрос. Въпреки че е по-добре да се откаже от електрическата част на работата независимо. Но поставянето на филма може да бъде направено само от себе си.

Как се случва всичко и откъде да започнем?

  • На първо място, трябва да определите местоположението на термостата и да го поставите там.
  • Задължително почистване на пода от пода и от прах. Сексът трябва да бъде не само чист, но и сух. Ако влажността на повърхността не отговаря на необходимите изисквания, тя може да бъде покрита с хидроизолационен материал. Например, полиетиленов филм. Само забележете, че дебелината му трябва да бъде най-малко 50 микрона.
  • След това извършете топлоизолация, ако е необходимо. Моля, имайте предвид, че за тези цели е забранено използването на нагревател с алуминиево фолио. По-добре е да вземете топлоизолатор с лаванска или полимерна лента.
  • Сега филмът може да бъде нарязан на парчета, които по размер трябва да отговарят на определени области. Моля, обърнете внимание, че на големи площи може да поставите филм, не по-дълъг от 10 метра. Освен това, на места, където ще бъде инсталирана мебел или други обемисти елементи, инсталирането не е необходимо. При голямо вертикално налягане отвън филмът може бързо да се провали.
Подово отопление за линолеум

Изглед под линолеум

Какво трябва да гледам при полагането на филма? На първо място, разстоянието между филма и стените. Тя трябва да е в диапазон от 20-30 сантиметра. Поставете топлинния източник с медни гуми на пода. Закрепването се извършва чрез изграждане на шотландска лента. Това е най-важният момент, от който зависи качеството на резултата, следователно, точност и точност. Не можеш да застанеш на лентата с краката си, да спуснеш инструменти върху нея и да направиш лаптоп. Както можете да видите, има много ограничения.

Електрически работи

Ако всичко е готово и решите да използвате услугите на електротехник, то току-що е дошло времето, когато той може да започне своите задължения. Ако все още искате да направите тези процеси със собствените си ръце, използвайте следния алгоритъм.

Започнете процеса, като извадите всички кабели, за да ги свържете с контактите. Това е лесно. Сега прикрепете контактите и ги фиксирайте. Инсталирайте един от кабелите, така че единият му край да е свързан към медната релса, а другият към вътрешния терминал на топлата под. Необходимо е да се изолират шина и шини. Сега свържете термостата с отоплителните панели. И тук има един нюанс. Всяка електрическа част трябва да има определен индекс на съпротивление, на който зависи захранването на устройството.

За да се определи дали термостатът ще издържи на потреблението на енергия от филмовия под, е необходимо да се измери съпротивлението. За тази цел има специално разделяне, което е свързано с терминалите на термостата. Когато се измерва съпротивлението, е необходимо да се сравни резултатът с този, посочен на корпуса на термостата. Ако измерената стойност е 20 или повече процента по-ниска, тогава всичко е наред и можете да продължите да събирате електрическата верига.

Моля, обърнете внимание! Филмовият под е набор от секции, които функционират като отделни системи. Така че е необходимо да ги свържете паралелно с термостата, така че ако един сайт не успее, други продължават да работят. Най-добре е проводниците да лежат под дъската.

Медна лента

Местоположение на връзката

В термостата е включен температурен датчик, който контролира температурата на отоплителната система. Инсталирайте го трябва да бъде под въглеродната лента на филма. Но имайте предвид, че ако използвате линолеум, килим или друго меко покритие като завършващ материал, мястото на монтиране на сензора трябва да бъде избрано при най-ниското налягане на пода.

Остава само да свържете термостата към контакта и да проверите как работи системата. Филмът трябва да се нагрее равномерно, не трябва да има изкривяване и нагряване на контактите. Ако всичко се е случило, е описано, тогава процесът е отишъл право, а остава само да се полагат довършителните палто.

Закрепване на довършителни материали

Говоренето за всички завършвания няма смисъл. Затова ще се занимаваме само с керамични плочки. Ламинираната горна повърхност на филмовия инфрачервен под може да създаде известна пречка за фиксирането на грубия под и керамичните плочки. За да предотвратите това, препоръчваме да поставите армиращата мрежа върху цялата повърхност. Монтирайте е необходимо в местата, където не е поставена инфрачервената топла подова система.

И сега внимавайте. След като поставите керемидата върху пода, трябва да позволите на състава на лепилото да изсъхне напълно. Колко дълго ще продължи това, зависи от температурата в стаята. Много експерти съветват да изчакате 30 дни и през това време системата на топлата под не включва.

Заключение по темата

Така че ние разгледахме инфрачервения термичен филм, неговите плюсове и минуси, както и технологията на полагане и свързване. Колко трудно е всичко, всеки решава за себе си. Производителите гарантират, че чрез извършването на всички тези процеси в съответствие с приложените инструкции, определено ще получите правилната работа на системата. Но не забравяйте за тези нюанси, които бяха подчертани. Понякога качеството на процеса на редактиране зависи от тях.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инфрачервен топъл под плочкатаИнфрачервен топъл под плочката
Вода или електрическо подово отопление, което е по-добре?Вода или електрическо подово отопление, което е по-добре?
Какви са най-добрите оценки за топлинна подготовка на специалистиКакви са най-добрите оценки за топлинна подготовка на специалисти
Какво е филм топъл подови коментари на експерти и последователността на инсталациятаКакво е филм топъл подови коментари на експерти и последователността на инсталацията
Избор на подаИзбор на пода
Монтаж на пода със собствени ръцеМонтаж на пода със собствени ръце
Инфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отоплениеИнфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отопление
Как да направите топъл под в банитеКак да направите топъл под в баните
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
» » Каква полза е филмът топлоизолиран под, предимства и инсталационна технология?
© 2021 BggeHat.com