Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?

Ламинирано подово отопление

Ламинираните подови настилки днес се смятат за един от най-популярните материали. Но много потребители имат въпрос дали е възможно да се използва ламинат за топъл под. Тъй като популярността на този тип отопление нараства всяка година. Експерти твърдят, че ламинатът и топъл подът хармонично се допълват взаимно, което дори не можеш да се съмняваш. До съвсем наскоро комбинацията от тези два елемента представляваше голям проблем, тъй като такова подово покритие не предаваше топлината. Всичко се промени, когато производителите започнаха да използват нови технологии за производството на материала.

Как да направите топъл под

Веднага направете резервация, че ще говорим за електрическите системи. Този вид отопление е разделено на 3 групи в зависимост от нагревателния елемент:

  • Кабел, който се базира на специален нагревателен кабел.
  • Инфрачервена, където се използват инфрачервени нагревателни елементи.
  • Филмът е електрическа система под формата на филм. Отоплението му се осъществява чрез инфрачервена радиационна технология. Между другото, този елемент се състои от въглероден термо филм.

Сега няколко важни въпроса. Отоплителният кабел обикновено се поставя под замазката, върху която се монтира ламинатът. За да затопли стаята, такъв под трябва да отделя топлината на замазката, ламината и основата. Такъв "пластов пай" на този елемент е извън силата. Ето защо ламинатът на топъл под на отоплителния кабел не се вписва. Това е неефективно и неефективно по отношение на потреблението на електроенергия. Оптималният вариант с кабелен елемент е инсталирането му под керамични плочки.

Но поставянето на инфрачервения топъл под ламинат - идеален вариант в този случай. Тук се запазват ефективността и икономичността не само по време на работа, но и по време на инсталирането на системата. Такъв под ще затопли качествено стаята, където е инсталирана. Освен това е безопасно за здравето на хората и за материалите, поставени в тази стая. Прибавяме, че това е инфрачервеният топъл под, който може да се използва за всички видове и групи ламинати.

Инструкции за инсталиране

Първо, старата подова настилка се демонтира към бетонната основа. След това е необходимо да се извърши изравняването на пода и неговото втвърдяване. За да направите това, можете да използвате обикновена замазка, която е направена от готови сухи смеси. Когато замазката изсъхне, трябва да поставите бариера срещу пара и изолация върху нея. Днес производителите предлагат готови материали, които отговарят на няколко изисквания наведнъж - това е пара и хидро и топлоизолация в един елемент. Обикновено такива продукти имат фолиен слой от тънък алуминиев филм.

Моля, обърнете внимание! Този материал трябва да се полага с фолио нагоре. От тази страна трябва да се инсталира инфрачервеният топъл под. Пръстените от материал трябва да бъдат закрепени с конструктивна лента.

Сега, както за самия нагревателен елемент.

Изисквания за монтажа на отоплителния елемент

Съответствието им е предпоставка, ако искате да получите система за качество:

Монтиране на филмово подово отопление

Икономични топло подове



Не можете да поставяте елементи от инфрачервения топъл под, които се припокриват. Разстоянието между тях и стените не трябва да е по-малко от 10 сантиметра. Термостатът трябва да се намира близо до окабеляването на удобно място. Между другото, за всеки 15 квадратни метра площ е необходимо да инсталирате 1 такова устройство.

Термостатът може да бъде разположен в пода или навън. В първия случай трябва да направите дупка в стената, където е инсталирано устройството. Във втория, тя ще изисква окачване кутия от пластмаса или друг полимер. Електрическите жици на тръбите трябва да бъдат поставени успоредно на филма. Те трябва да бъдат закрепени към него на места, където има медни вени, като използват клещи за това. Необходимите места за свързване на кабелите са изолирани. Специалистите предлагат голям брой изолационни материали за тази цел. Един от най-популярните е силиконов уплътнител.

След свързването на всички елементи е необходимо да се определи дали всички участъци се нагряват. Ако не всички, тогава ще трябва да проверите точките за свързване. Предпоставка е заземяването. Извършва се със специално фолио, самозалепващо се фолио, поставено върху диагонала на пода, което го свързва към заземен проводник.

Съвети от специалист

Подово отопление

Подово отопление за ГПП

Технологията на полагане на такъв етаж не е толкова сложна, колкото може да изглежда на пръв поглед, но трябва да знаете някои от нюансите на инсталационния процес. На първо място, всичко, от което се нуждаете, за да планирате и закупите основни и спомагателни материали. Уверете се, че сте поставили топъл под топлата подова система, което ще предотврати пренасянето на топлината през плочата и ще намали топлинните загуби няколко пъти.

Ако под вашия под е сурова неотоплена изба, хидроизолационният слой е задължителен. Задайте температурния сензор в средата на пода и за предпочитане на най-якото място. Опитайте се да сте сигурни, че полагането на топъл под ламинат е направило възможно в бъдеще лесно да се поправят или заменят елементите на отоплителната система. Не е възможно да се използва един и същ елемент в различни помещения, които се различават помежду си при климатични условия. Това означава, че не можете да събирате в една система топло подови настилки, например в стая и свързан балкон. Всяка стая трябва да има собствена отоплителна система.

И още две нюанси. Първо използване в помещения с ниски тавани с ниска височина. На второ място - на пазара в големи количества, можете да намерите на филмовите системи на топъл под, които принадлежат към категорията на непрофесионални. Ако решите да поставите подгрявания под със собствените си ръце, то за вас това ще бъде най-добрият вариант, защото е по-лесен за инсталиране.

Предупреждения

Инфрачервени топло подове

Ние инсталираме електрически топло подове

За тях също не забравяйте:

  • Полагане на подовата настилка не се извършва в помещения с висока влажност.
  • Не използвайте гвоздеи или самонарезни винтове като крепежни елементи за филмовия под.
  • Ако вече сте решили къде да бъде инсталирана мебелите, внимавайте, че под тях няма топъл под, особено филм. Опитайте се да не стекате елементите си близо до други видове отоплителни уреди. Например, в близост до камини, печки, различни нагреватели.
  • За да унищожите термичен филм, той е забранен - ​​всякакви отвори или включвания. Дори да не се огъва под ъгъл от 90 градуса, не се препоръчва, ако огъването се извършва на дължина по-малка от 5 сантиметра. В този случай дължината на един елемент не трябва да надвишава 15 метра.
  • Предпоставка е заземяването. Освен това, работата в инсталацията при минус температура в помещението е забранена.

Ако всичко, което казахте и забележихте, вашият топъл електрически под ще работи с максимална ефективност. Когато подовото отопление под ламинат е готово, можете да продължите към монтажа на подовата настилка. В този случай работата се извършва по стандартна технология без никакви промени или отклонения. Това означава, че е поставен основата, върху която е монтиран самият материал.

Заключение по темата

За много хора не е трудно да инсталирате полагането на комунални услуги. Но желанието да се направи всичко със собствените им ръце, за да се спести семейния бюджет, ги принуждава да ги обричат. Затова, преди да започнете да правите нещо сами, трябва да се запознаете с технологията за редактиране. И също така да вземе под внимание много нюанси, за да постави електрически топъл под ламинат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите електрически подгряван под с вашите ръцеКак да направите електрически подгряван под с вашите ръце
Оборудваме подовото отоплениеОборудваме подовото отопление
Как да се гарантира електрическото подово отоплениеКак да се гарантира електрическото подово отопление
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Удобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на NexansУдобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на Nexans
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Електрическо подово отопление с декоративни нюанси на инсталационния процесЕлектрическо подово отопление с декоративни нюанси на инсталационния процес
Това, което е добро за топлия под, е топлинните предимства и недостатъци на дизайнаТова, което е добро за топлия под, е топлинните предимства и недостатъци на дизайна
Инсталиране на инфрачервено отопление със собствените си ръцеИнсталиране на инфрачервено отопление със собствените си ръце
» » Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?
© 2021 BggeHat.com