Предимствата на артистичните ламинати пред паркет на парче

Художествена творба

На пазара на подови настилки не толкова отдавна имаше нов завършващ материал, който привлече вниманието на онези, които предпочитат да правят бюджетни ремонти. Например, ако естественият паркет не е на разположение на цена, той може да бъде заменен от артистичен ламинат. Тази подова настилка много искрено имитира рисунката на едно дърво, разделено на микрофонията, затова изглежда много уважавано в изложената форма.

В кои случаи се оправдава закупуването на художествена пластмаса?

Както вече беше споменато, комплектът паркет и артистичният ламинат са много сходни. Но като направи избор в полза на този или на този материал, е необходимо да се претеглят всички плюсове и минуси на всеки.

Артистичен паркет

Какъв паркет се нарича артистичен? Този, който помага за събирането на пода на уникален, сложен в изпълнение рисунка, състоящ се от летви с различна дължина, ширина, цветова скала. За производството му се използва дърво. Най-често това е клен или елша, по-рядко череша, бреза или ябълка. В продажба можете да намерите готови комплекти, които ви позволяват да създадете много оригинални, луксозни и представителни етажи.

Модел на пода

Цветя на паркета

Не толкова отдавна елементите на изкуствения паркет са направени изключително на ръка, с навлизането на компютърните технологии много се е променило. Благодарение на модерното оборудване производството на описания материал може да бъде осъществено, но това все още не позволява да бъде достъпен за голяма част от населението.

Арт паркетът продължава да бъде елитен финиш и защото изисква участие на професионални майстори и инсталационни инструменти. Ето защо е имало нужда от появата на по-евтини аналози, които умело биха могли да имитират едно дърво, подчертавайки неговата възможност за представяне.

Характеристики на артистичен ламинат

Какво представлява ламинатът? Това е многопластов материал, в основата на който се използва фибростъкло. Лицевият слой - фото тапет, покрит със защитен филм, най-често изработен от прозрачна смола. Това е използването на фото тапети и помага за формирането на всякаква картина. Съвременните производители на начини за производство на ламинат за артистичен паркет, предлагащи на потенциалните купувачи много интересни колекции. В някои от тях дизайнът имитира подови настилки, които украсяват най-добрите дворци в света.

За разлика от паркета, синтетичната база се използва като основна суровина за ламинат. И днес това е единственият недостатък на описания вариант. В други отношения, според техническите му качества, артистичният ламинат не е много по-нисък от настроения паркет.

Полагане звездичка

UniqueStep Imperial Belvoire Rocco

  • Също така има дълъг експлоатационен живот. Производителите дават 25-годишна гаранция за своите продукти. В това отношение, ламиниран паркет е прост и артистичен по никакъв начин не се различава от паркет.
  • Евтината симулация, за разлика от комутируемата версия, е много по-лесно и по-бързо. И всичко това, защото всяка ламела има удобна заключваща система. Той също така ви позволява да разглобявате ламелите и да ги използвате отново, ако е необходимо.
  • Обикновено за производството на художествено покритие се използва ламинат клас 33, способен да се похвали с висока издържливост.
  • Стабилност, необходима устойчивост и устойчивост на влага се осигурява благодарение на факта, че всяка лента има основа от MDF плоскости. Краищата се обработват с восък, което значително удължава времето за работа. Горният слой се обработва с антистатичен агент. Поради това прахът и мръсотията не се придържат към предната страна.
  • В продажба има разнообразие от колекции, производителите са готови да предложат каквото и да е имитация на съществуващите прочути дворцови настилки, както и продукти с универсален дизайн, който се вписва добре във всеки модерен интериор.
  • С течение на времето ламинатът, подобен на паркета, не изгаря на слънце, не се деформира, не се покрива с пукнатини, образецът не потъмнява и отдавна го харесва на собствениците.

Обърнете внимание! Описаният материал не се страхува от високи температури, така че може да бъде поставен на пода близо до отоплителните уреди. Експерти твърдят, че ламинираната подова система също може да бъде монтирана на подово отопление.

Като обобщим всичко това, лесно е да се идентифицират основните предимства на този избор.

Тип комплекс

Страхотна рисунка

  • Марк 33 класове устойчивост на износване и надраскване съпротива, рейки, събиране заключване начин могат да бъдат няколко пъти, за да се съберат, разглобявате, сгъвам, преместване етаж от една стая в друга.
  • Сглобяемият под е лесен за ремонт. В случай на повреда една или повече ламели могат лесно да бъдат заменени с нови.
  • В комплекта винаги има подробна инструкция, в която подробно се описва процесът на инсталиране и ремонт на износени фрагменти.
  • Заключващата система не изисква използването на лепило, като същевременно гарантира надеждността на закрепването и почти напълно премахва възможността за сълзи.

Съществуващи стилове на изпълнение

Съвременните технологии помагат да се направи артистичен ламинат в много стилове. Човек обича класиката, а другият - строг модернистичен стил. Моделите на подовата настилка могат да имат определена дълбочина, да симулират инкрустацията на чужди предмети, като кехлибар, оникс или нефрит.

Модул, залепен за шперплат

Модулно покритие

Видовете орнаменти също са представени в голямо разнообразие. Артистичната настилка става, когато технологията при производството на сглобяеми сегменти използва най-често срещаните елементи. Това са:

  1. Бордюри.
  2. Outlet.
  3. Модули.

Всеки от тях има своя собствена функционална цел.

С помощта на бордюри, например, опитни дизайнери извършват разделянето на стаята в необходимите зони. Те напълно се справят със задачата да оформят границите на една голяма картина, превръщайки скучния край, което го прави изключителен.



Като правило често орнамента се изобразява върху бордюрите. Тя може да бъде геометрична, цветни мотиви често се използват, животните са изобразени. Границата е самодостатъчен елемент, но декоратори често го използват в комбинация с гнездо. И всичко, защото той помага да се подчертае рисунката на втория детайл, и много успешно скрива всички недостатъци на оригиналните помещения.

Монтиране на гнездото

Разпределение на Socket

Sockets - най-разпространената версия на артистичния ламинат. Те се използват най-често при декориране на голяма стая. Като овална и кръгла форма розетите ясно определят центъра на помещението или отделна функционална област. Картината в тях може да бъде различна: симетрична или хаотична. Колкото по-сложен е орнаментът, толкова по-трудно е да се постави розетата. По отношение на размера описаният елемент също може да бъде различен, така че не е трудно да се избере нещо подходящо за конкретен случай.

Модулните ламинирани настилки са универсални подови настилки. Той се събира доста лесно и бързо, без много усилия. Модулите са направени под формата на големи квадратчета, всяка част от един общ модел. В този случай става въпрос за подови настилки като детски пъзел - от отделните елементи се формира обща картина.

С помощта на модулни елементи често се събира артистичен под, имащ геометричен образец, но има колекции за продажба, асиметрични композиции, които са изградени въз основа на една творческа концепция. Моделът в този случай не е изчертан веднага, а само докато се придвижвате към края на монтажа на пода. Сложност, пълна имитация на скъпо дърво, лекота на сглобяване - основните предимства на този избор.

Благодарение на този сорт е възможно да се сглобява всякаква подова настилка. Някои от тях могат да приличат на паркет или дъска от естествено дърво, други ще помогнат да се създаде сложен 3d ефект, докато други се опитват да пресъздадат покритие от керамични плочки. Основното нещо е правилното сглобяване на корицата със сложен модел.

Монтажни характеристики

Корк субстрат

Монтиране на основата

Събирането на подови покрития от ламинат със сложен модел е много по-трудно от поставянето на конвенционални компресирани ламели. И всичко, защото трябва да настроите точно орнамента, направете го така, че шевът да е по-малко забележим. За да се получи всичко това, трябва да спазвате определени правила.

  1. Внимателно подгответе основата, премахнете съществуващите разлики във височината (не се допускат повече от 3 мм люлки).
  2. Добре подготвената повърхност се почиства предварително от прах и мръсотия, след което се поставя подходящ субстрат. Той ще предпази покритието от влага и значително ще намали шума при ходене.
  3. Купеният ламинат трябва да лежи в стаята за два или три дни. През това време материалът се адаптира към стайна температура и има желаната форма.
  4. Започнете да поставите художествения под е най-добре от стената, като сте поставили на пода самата рисунка.
  5. Първият ред е сглобен със специални грижи, всички крайни стави трябва да бъдат напълно равномерни. И всичко, защото е върху тях, ще продължи да държи останалата част от стила.
  6. Не е трудно да настроите снимката. За всяка партида производителят прави подробни инструкции. В него има схема, която ще ни позволи да разберем в каква посока да се движим при формирането на съществуващия украшение. Задачата на майстора е да очертае цялата рисунка на пода и да я построи на място, като визуално контролира всичко. Когато частите влизат в контакт с тръбите, се прави отрязък.
  7. Между стените остава технологична празнина. Няколко сантиметра ще помогнат да се избегне счупване на подовата настилка в случай на температурни промени. В тази разлика предварително е необходимо да се поставят всички технологични магистрали, проводници и окабеляване. Всичко това е покрито с декоративна перваза.

Как да изберем ламинат, подобен на изкуствен паркет за интериора?

Геометричен метод на полагане

Геометричен стил

Производителите предлагат няколко колекции от артистични подови настилки. Когато изучаваме този сорт, често става дума за това коя възможност да изберем. От какво да започнем, решаване на този проблем? Експертите първо препоръчват да се определи интензивността на натоварването на пешеходците във всяка стая и въз основа на този индикатор да се избере клас ламинат.

  • Спалнята е най-подходяща за подови настилки в клас 31.
  • Класът Z2 може да издържи на средната интензивност на натоварването, така че тази опция е добра за дневни, детски стаи, офиси и гости.
  • За кухнята и коридора е най-добре да използвате подова настилка от 33 градуса. Тя ще може да продължи дълго време, запазвайки оригиналния си външен вид.

Следващият критерий е устойчивостта на влага. При избора на ламинат с сложен модел за декорация на една и съща кухня и баня, е необходимо да се избере материал, който се заключва внимателно изработени восък, и по-ниското ниво има допълнителна защита от влага. На опаковката производителят посочва обхвата на употреба на неговите продукти. Тази информация може да служи и като ръководство за избор.

Друга характеристика е дебелината на панелите. Тя може да бъде 6 или 12 мм. Кое е по-добре? Колкото по-дебел е ламинатът, толкова по-хубав е, толкова по-дълго ще продължи. И всичко това, защото брави от такъв материал са по-дебели и по-надеждни, а топлинните и звукоизолиращи свойства също са по-добри за него.

Най-малкото роля играе цветът на настилката. В жилищен апартамент по-лек ламинат със среден размер изглежда по-добре. Колкото по-голяма е стаята, толкова по-просторни са моделите.

Обърнете внимание! Червените тонове затоплят вътрешността, образуват ефекта на специалната почтеност. Тъмните палитри са типични за високите технологии. Много по-удобен интериор, в който основният цвят на ламината съвпада с цвета на интериорните врати. Това е един от основните критерии за описания избор.

Набор от инструменти

Инструменти за работа

На пазара ламинат със сложен модел е представен от няколко производителя. Ако има желание да закупите подови настилки, направени във френски стил, струва си да се обърне внимание на продуктите на Floorwood. Външната прилика с естествен паркет е много голяма, а цената е много достъпна.

Подът, който лесно може да се конкурира с парчето парче, използвано за декорирането на интериора на двореца, се произвежда от Uniqstep. В колекциите на най-добрите образци, които могат да се класират за заглавие на произведение на изкуството.

Най-популярният ламинат с артистичен дизайн е осигурен от Версай. След монтажа подовите настилки, произведени от тази компания изглеждат много солидни и уважавани, но по-прости, те са по-светски, затова те са най-подходящи за декориране на градски апартаменти.

Обобщение по темата

Ако има желание да направите уникално и уважавано подово покритие и същевременно да спестите колкото е възможно повече, можете да поставите в стаята артистичен ламинат. Според техническите си характеристики, днес не е много по-нисък от настроеното покритие, наличните оперативни предимства позволяват да се разчита на очаквания ефект.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Най-добрата декорация на къщата ви е изкуството паркетНай-добрата декорация на къщата ви е изкуството паркет
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
Подготвителни работи преди полагане на мозаечен паркетПодготвителни работи преди полагане на мозаечен паркет
Характеристики на ламинатаХарактеристики на ламината
» » Предимствата на артистичните ламинати пред паркет на парче
© 2021 BggeHat.com