Специфична характеристика на устройството и работата на въздушните приемници и въздушните колектори

Въздушен колектор (въздушен резервоар) - тип пневматична оборудване за образуване обем linefill въздух и за намаляване на пулсациите на въздуховода, образувана от действието на компресорите.

Структурно, това устройство изглежда като съд с цилиндрична форма, разположен във вертикално или хоризонтално положение. Обикновено такова устройство има манометър, предпазен клапан и специални елипсовидни дъна. Логично е, че основният работен състав на устройството е въздухът. Тук резервоарът A1I е добър пример за такова оборудване.

Въздушният колектор, както беше отбелязано по-горе, служи за оформяне на определен обем сгъстен въздух в състояние на налягане до 16 атмосфери. При определени обстоятелства това устройство служи като резервен източник на въздушно образуване. Такива условия са липсата на сгъстен въздух в пневматичната мрежа. В допълнение, въздушните приемници изпълняват функцията за охлаждане на различни видове индустриални устройства и събират кондензата, която се появява по време на този процес.

Както вече бе отбелязано по-горе, тези устройства могат да бъдат произведени в хоризонтално и вертикално структурно положение. Всеки от тези видове има свое специфично приложение и работа.



Например, хоризонтално разположени устройството размер от 6 до 500 литра основно действа неразделна част на буталото или винтови компресори, които допринасят конструктивно удобен и лесен монтаж на устройството за компресия и двигателя.

Структурно разположени във вертикално положение приемниците имат обем до 10 м2, което означава разполагането на до 20 устройства на едно производствено място. За да се увеличи капацитета на вертикално разположените приемници, трябва да се използва паралелна подредба на устройствата. Има опция и последователното разполагане на въздушни приемници, но в този случай техническият показател за производителността има по-ниска стойност.

Устройствата със стандартна конфигурация имат следните технически показатели:

- обемът на въздушните приемници в зависимост от модела може да има стойност от 50 до 2000 литра;
- работното налягане в различните модели варира от 10 до 16 атмосфери;
- теглото на едно такова устройство може да достигне 670 килограма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Слънчеви колектори за отоплениеСлънчеви колектори за отопление
Предпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудванеПредпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудване
Група за безопасност на отоплителното тяло на котела при надеждна защита!Група за безопасност на отоплителното тяло на котела при надеждна защита!
Има ли разширителен резервоар за отопление?Има ли разширителен резервоар за отопление?
Мембранно разширяващ се резервоарМембранно разширяващ се резервоар
Уреди за ръчно плазмено рязане на металУреди за ръчно плазмено рязане на метал
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
Очистители на въздуха за почистване на въздухаОчистители на въздуха за почистване на въздуха
Въздушен вентилатор за отоплителни системиВъздушен вентилатор за отоплителни системи
Газов генератор на дърва за огрев със собствени ръце, верига, монтажГазов генератор на дърва за огрев със собствени ръце, верига, монтаж
» » Специфична характеристика на устройството и работата на въздушните приемници и въздушните колектори
© 2021 BggeHat.com