Камъни и недостатъци на камъните

1Днес всеки, който започва да ремонтира по един или друг начин, е изправен пред проблема с избора на материала за декорация на стените. В хода на историята са разработени много различни видове материали за довършителни работи за тази задача. Един от най-необичайни - камъче трохи.

Каменната троха е малка цветна камъче, свързана с лепило. Сред предимствата са способността да се скриват всякакви пукнатини на повърхността, лекота на грижите. Едно от основните предимства е естественият материал.

Каменната троха предлага избор от огромен брой различни цветове и нюанси. Смачканата стена изглежда чудесно при всяко осветление.

Важно е да се отбележи, че има каменна троха за вътрешни работи и за фасада. Те се различават по размер - първият по-малък, а вторият - съответно по-голям. В момента се предлагат различни видове трохи: кварц, гранит, мрамор. Трохите се доставят в специални кофи. Трябва също да се отбележи, че каменната троха е продукт от естествен камък, така че е доста тежък. Един квадратен метър може да отнеме повече от четири килограма материал.



Основните предимства на каменните трохи:
- използвани за довършителни повърхности при различни температурни условия
- идеално прикрива повърхностните дефекти
- се нанася върху голямо разнообразие от повърхности - от цимент до пенобетон
- каменната трохичка е изключително издръжлив материал и може да служи много дълго време
- устойчивост на физически удари и наранявания
- позволява преминаването на въздух през порестата му структура

Основният недостатък на каменната троха е при смяна на покритието. Тъй като след нанасянето на повърхността става монолитна, става трудно да се отдели от стените. В тези случаи остава само да се изравнят стените с помощта на шпакловка и залепване с тапет.

Преди да се работи по нанасянето на трохи, повърхността трябва да се подготви: откъснете тапета, грундирана, обработена с антисептик.

След това камъчетата се разреждат с вода, за да се намали вискозитета. След това малко количество от сместа се нанася върху повърхността с шпатула и се разстила над стената, като внимателно се премахва излишъкът. Трябва да се отбележи, че камъните се изтриват, така че най-добре е да използвате шпатула не повече от два пъти, за да избегнете появата на грозни петна. След завършване на обработката на стените, изчакайте 6 часа, за да изсъхне и изсуши повърхността с чист лак.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщатаВидове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщата
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Композитни плочкиКомпозитни плочки
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Битумни херпес зостер с достойнство и недостатъциБитумни херпес зостер с достойнство и недостатъци
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
Как да изберем материалите за перваза на прозореца?Как да изберем материалите за перваза на прозореца?
» » Камъни и недостатъци на камъните
© 2021 BggeHat.com