Основата на гумите е по-надеждна база за леки сгради

Изграждането на база за частна къща или друго строителство изисква значителни финансови разходи. Ето защо много разработчици се опитват да изградят основа за икономическа технология. Едната от тях включва изграждането на база от гуми.

Дългосрочна основа на стари гуми - минимални финансови разходи

При изграждането на вили, вили, хозпоструе всеки се опитва да намали разходите си. Голяма част от средствата, отпуснати за строителни работи, се изразходват за изграждането на фондация. За тези цели, обикновено до 30-35 от общия бюджет. Намаляването на разходите за изграждане на надеждна основа позволява технологията да се оборудва със стари гуми. Ясно е, че основата на гумите, използвани през цялата година, не може да издържи. Такива основания се препоръчват за изграждането на частни гаражи, летни къщи, капитални бани и подобни структури, които имат относително малко тегло и размери.

Основата на гумите е по-надеждна база за леки сгради

Основата на гумите се характеризира със следните предимства:

  • висока степен на износване (гума е материал, който не се страхува от климатични влияния);
  • дълго време на работа;
  • безопасността на околната среда;
  • еластичност, висок потенциал на амортизация, сеизмична стабилност (основите от гумите при земното придвижване не се спукват);
  • Гумите изпълняват функцията на надежден агент за хидроизолация;
  • минималната цена.

В допълнение, изграждането на фундамент на гуми не изисква специални умения за изграждане. За да издигне такава основа, всеки самоук учител може да го направи сам. Той ще трябва само да се придържа към препоръчителната технология на работа.

Основният недостатък на описаната основа е невъзможността за инсталиране на тежки конструкции върху нея. Също така имайте предвид, че бюджетните проекти за гуми имат голяма ширина (това се дължи на размера на използвания материал). Поради това често има проблеми с облицовката на стените на сградите. Друг недостатък на гумите е, че ако се поставят директно върху земята със силна топлина, гумата ще започне да отделя потенциално опасни вещества и вещества във въздуха. Не е трудно да се борим срещу това. Достатъчно е да се направи хидроизолация на основата (поставете слой от евтин и надежден рубеоод върху гумите).

Плочка за гуми - трайна и лесна за работа

За независимата маркировка на икономическата база за леки сгради ще се нуждаем от прости адаптации, материали и инструменти. Подгответе армировката, метални канали, директно на ниво външни гуми, покривни материали, тухли (целият продукт и отломки), а лопати, дървени (табла, панели) за кофража, пясък гребла, чакъл. Това е достатъчно за изграждането на фондацията. Тя може да бъде с плочки или колони. Освен това има друг начин за създаване на разглежданите конструкции. Той предлага да залепите метален канал с канал.

Всякакъв вид фондация започва с изграждането на схемата, изчисляване на необходимото количество материал и почистване на мястото, на което ще бъде разположено. Ние внимателно почистваме парцела, изкореняваме дървета и храсти, отстраняваме камъни и боклук. След това изравняваме района. Застреляме около 25-35 см. Трева. Взимаме ниво (можете да използвате обичайното ниво на сградата), проверяваме равномерността на повърхността под изкоп. Ако е необходимо, допълнително подравнете района.

Основата на гумите е по-надеждна база за леки сгради

Сега преминете директно към споразумението плоча фондация под лека къща или икономическа сграда. Схемата е проста:

  1. 1. Изкопаване на изкопните работи по планираните размери.
  2. 2. На дъното на ямата се поставя слой от чакъл (вместо това може да се използва чакъл). Забиване.
  3. 3. Налагаме гуми. Поставяме гумите възможно най-плътно, на два слоя. Колкото по-малко остава между гумените продукти на свободното пространство, толкова по-добре - базата ще се окаже наистина надеждна и издръжлива.
  4. 4. Празните и малки празнини между гумите са пълни с парчета тухли, напълваме ги с чакъл. След това полученият слой се изисква да бъде компактиран качествено. Задачата не е лесна. Но ние ще се справим с това.
  5. 5. Поставяме покривния материал на уплътнен слой. Някои занаятчии покриват гумите с парчета стар линолеум, който събира прах някъде в гаража. Можете да го направите. Основното нещо, което в линолеум нямаше дупки.
  6. 6. Поставете кофража около гумите. Учим го от щитове, подходящи дъски, барове.
  7. 7. Защитаваме кофража с метални ъгли или канали с малка височина (до 0,15 м), монтирайте армировката в него.

Всички сме готови да попълните фондацията. Бетонната смес е изработена от пясък, цимент и вода. Запълваме го с кофраж. Очакваме втвърдяването на бетона за 7-8 дни. Разбиваме кофража. След това продължете да инсталирате долната лента на сградата.



Дизайн на колоните - ако имате нужда от висока надеждност

За монтаж върху нея се препоръчва бетонна основа за навеси, гаражи за леки рамки и подобни конструкции. Повече натоварени структури трябва да бъдат монтирани на колонна основа. Работата на подреждането му е по-висока, времето ще се нуждае и от повече. Но изградената конструкция ще издържи на по-сериозни товари.

Основата на гумите е по-надеждна база за леки сгради

Изграждането на колонната основа е както следва:

  1. 1. Почистваме по вече описания метод. Отстраняваме горния слой на почвата.
  2. 2. Изтъркайте основата. С набивка или валяк компакната почва, изсипваме малък чакъл отгоре. Ние композираме този слой.
  3. 3. Определете местата за монтиране на гумите. На сайтовете, където ще ги инсталираме, карайте залозите. Поставяме го на последната гума. Колчетата трябва да падат строго в центъра на гумите.
  4. 4. Поставете изолатора за хидроизолация вътре в гумата, изсипваме развалини върху нея. Материалът трябва да е пластове, добре подложен на всеки слой. Височината на запълването на чакъл е 6 см под ръба на гумите.

Следващата стъпка е да навлажнете уплътнения слой. Просто я проливайте с вода. Сега смело налейте бетон във всяка гума. Премахване на излишната смес незабавно. Удобно е да направите това с дървена дъска. Необходимата колонална якост на основата ще получи около седмица.

Свързването на гумите с канал е опция за мързеливи

Ако няма желание да се заблуждавате с инсталирането на стълбове от гуми или с изливане на плоча, можете да направите база чрез проста техника, която изисква минимално време и усилия. Само имайте предвид, че изграждането на такава основа е възможно само за много леки структури, например за летни вани и навеси.

Алгоритъмът на работата е както следва:

  1. 1. Подгответе мястото за основата на ямата.
  2. 2. Поставяме гумите на автомобила по периметъра на планираната структура.
  3. 3. Напълнете всяка гума с тухлени тухли, налични са малки камъни на обекта.
  4. 4. Поставяме гумите на котвата и ги свързваме с металните канали.

Остава да се излива бетон в подготвените по този начин гуми и да се изчака да се втвърди.

Основата на гумите е по-надеждна база за леки сгради

Изберете типа на базата от гумите и я изграждайте сами, като спестявате семейния бюджет. Основата на гумите авточасти ще ви издържи за много години!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на основа на автомобилни гумиИзграждане на основа на автомобилни гуми
Септична гумаСептична гума
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Как да изберем висококачествени гуми?Как да изберем висококачествени гуми?
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Инженеринг в строителствотоИнженеринг в строителството
Избор на гуми за строително оборудванеИзбор на гуми за строително оборудване
Фондация под къща от дървоФондация под къща от дърво
Характеристики на строителството на вилиХарактеристики на строителството на вили
Изграждане на основата на лентатаИзграждане на основата на лентата
» » Основата на гумите е по-надеждна база за леки сгради
© 2021 BggeHat.com