Ремонт на отстраняване на неизправности в електрическата камина и отстраняване на неизправности

Електрическата камина за къщата е дизайн, чиято цел е да загрява въздуха в помещението, да поддържа стила на интериора и да създава илюзия за изгаряне на дървесни трупи. Както и при всяко електромеханично устройство, камината може да покаже отклонения, до пълна повреда.

Вградена електрическа камина за телевизори
Оригиналното устройство, вградено в корпуса на телевизора

Отстраняване на неизправности и отстраняване на неизправности

Всички потребители по своя манталитет условно попадат в две категории:

  1. Първите вярват, че всеки трябва да изпълнява задълженията си. Ако има услуга за ремонт на домакински уреди, тогава експертите трябва да диагностицират и да поправят неизправностите на камината.
  2. Вторият вярва, че всяко устройство е създадено от човек, което означава, че всеки може да го поправи.

Опитни майстори, които многократно са направили ремонт на електрически камини са съветвани да се придържат към "златната среда", защото, въпреки очевидната сложност на принципа на работа на нагревателя е съвсем проста. Но в същото време, модерна технология позволява да се съберат някои компоненти, така че те не са поправени и трябва да бъде заменен в цели блокове.

Алгоритъм на действия за неуспех електрически камини прост и стандартен: да се определи източника, да се определи степента на неговата поддръжка, ремонт (замяна). Веднага е важно да се отбележи, че има много сериозни аварии (дисплей, ултразвуков генератор, контролен чип), който ще трябва да се свърже с специализирана фирма. Но според статистиката повечето грешки са обект на независимо отстраняване.

Отстраняване на неизправности на устройството
Майсторът проучва апарата и търси неизправности

Прекомерен шум по време на работа

Само движещите се части на камината могат да прозвучат. В нагревателя има вентилатор, а причината е в него. Поради проникването на прах лагерът на електрическия мотор е запушен.

За да избегнете замяната му, е необходимо първо да премахнете праха от движещи се части с прахосмукачка. Плъзгащият лагер трябва да се полага с масло за шевни машини или силиконова мазнина.

Електрическо огнище в красив дървен портал
Оригинален дървен портал с вградена електрическа ограда

Работното колело, въртящо се от издигащите се потоци топъл въздух и създаване на пламък ефект. В резултат на факта, че светещата лампа има висока температура, конзолата на иглата, върху която се върти ротора, започва да се стопява. Скоростта на въртене на работното колело се променя, а втората се придържа към съседните части. Позицията на иглата трябва да бъде възстановена, а лампата да бъде заменена с по-малко мощна.

Има и друг отговор на въпроса, защо бръмчене камина. Ултразвукови модели генератор, в който изображението се формира посредством пара по време на работа вибрира (или по-скоро вибрационни трансформатор, принадлежи към устройството). Трансформаторът е монтиран на корпуса, които се предават вибрации. Това е един трансформатор приложат монтиране гумени вложки и след това да изкорми изчезне.

Основният акцент на интериора в хола
Светла дневна с основен акцент

Камината не се загрява



Има много причини, поради които отоплителният елемент не се включва, затова е важно да се диагностицира грешката. Работата на нагревателя се основава на топлинното действие на електрическия ток, затова всички ремонтни манипулации ще бъдат посветени на електрическата верига.

  1. Отчита се целостта на захранващия кабел и щепсела. За целта е необходимо да се осигури достъп до електрически уреди чрез отваряне на защитния панел, който се намира на тялото. Подробности за това как да разглобите част от обшивката трябва да се прочетат в приложените инструкции. След това тестерът проверява наличието на напрежение в краищата на кабела. Можете да промените позицията на щепсела, за да осигурите целостта на двата кабела.
  2. Всички контактни възли са проверени. Наличието на слаба връзка, мащаб, въглеродни отлагания показва липса на контакт. Проблемното място трябва да бъде демонтирано, почистено и сглобено в обратен ред. Разхлабете болтовете и гайките плътно. Може би лошият контакт е причинил изгарянето на проводника.
  3. Ограничава се температурният ограничител. Целта му е да разчупи веригата, когато се достигне определена температура. Следователно, в студено състояние веригата трябва да бъде затворена. Лесно е да се провери с омметър. Измерването на съпротивлението на контактите на ограничителя трябва да получи определена стойност. Ако уредът показва безкрайност или грешка, контактите не се притискат една към друга. Премахнете този проблем, като огънете контактите и ги почистите с шкурка.
  4. Преглеждат се клавишните превключватели. Те са прикрепени към тялото, така че първо трябва да демонтирате електрическия панел. При включено състояние е необходимо да се измери съпротивлението при контактите, подобно на гореописания метод.
  5. Отоплителните елементи се проверяват. При всякакъв вид нагревател се използва спирала от проводник с високо съпротивление. Самите спирали се доставят като резервни части за камината, но преди да ги смените, уверете се, че има контакт в местата за монтаж. Омметърните сонди трябва да докосват спиралата от двете страни, по-близо до краищата. След проверка на целостта на спиралата, повторете тази процедура в монтажните точки. При отсъствие на индикации, спиралата се демонтира и скалата или остатъка се отстранява от точките на закрепване, тя се почиства от надира и монтажът се сглобява в обратен ред.
  6. Дефектна спирала може веднага да бъде забелязана. Ако има аксесоари за електрически камини, всички ремонти ще бъдат намалени до разглобяване и монтаж. Ако те не съществуват, ще трябва да възстановите спиралата със собствените си ръце. Спиралата може да бъде изработена от нихромна тел с изолационен филм. Този филм предпазва намотките от късо съединение, когато са подредени близо. За да се изчисли дължината на проводника и диаметъра на спиралата, е необходимо да се прилагат елементарни познания по физика на раздела "електроенергия". Но можете да използвате готовите таблици. В крайни случаи диаметърът на завоите трябва да бъде ограничен от конструктивните характеристики на нагревателя и съпротивлението винаги може да бъде измерено. Като дорник се използва дорник. След полагане на завоите се измерва съпротивлението и в зависимост от показанията се добавят или отстраняват завъртания.
Електрически аналогов сигнал с функция за загряване
Дори електрическата версия може да генерира малко топлина

Спиралите, вградени в кварцова тръба, трябва да бъдат направени по такъв начин, че техният диаметър да е 1 mm по-малък от диаметъра на самата тръба. Окисленият филм върху проводника може да се получи самостоятелно, като се нагрява в пещ до 1100 ° С и се държи 1,5 часа.

Най-достъпният, но краткотраен начин за възстановяване на изгорялата спирала е свързването на нейните краища с обрат. Краищата трябва да бъдат предварително почистени и мястото на завъртане се пресова с плоча от неръждаема стомана.

Неприятна изненада очаква, ако се използва отоплителен елемент, в който жицата е в стоманена обвивка. Този елемент не може да бъде поправен.

Симулацията на пламъка не работи

Ремонтът е възможен в случай, че възникне пламък от светлината на лампа, проникваща през въртящ се диск. Изгорялата лампа трябва да се смени. Но ако не можете да си купите червена лампа, можете да я нарисувате с обикновен лак, след обезмасляване на неговата колба.

След като поправите елементите на електрическата верига, винаги трябва да сте безопасни от затварянето на окабеляването към корпуса. Когато бутоните за включване са включени, се измерва съпротивлението между вилицата на вилицата и корпуса. Включената обновена камина от известно време не трябва да се оставя без наблюдение.

Както виждате, в повечето случаи, за да поправите системата, трябва да имате известни умения да работите с домакински уреди, така че при липса на такива е по-добре да поверите работата на специалист.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на камини от собствени ръцеРемонт на камини от собствени ръце
Стенни каминиСтенни камини
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Електрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа каминаЕлектрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа камина
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Ремонт на камината от капитана и извършване на работата сами, полезни съветиРемонт на камината от капитана и извършване на работата сами, полезни съвети
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Електрическа камина с въздушен овлажнител за домашна употребаЕлектрическа камина с въздушен овлажнител за домашна употреба
Как да изберем камина?Как да изберем камина?
» » Ремонт на отстраняване на неизправности в електрическата камина и отстраняване на неизправности
© 2021 BggeHat.com