Подови плоскости от векове

Сексуални табла

Предимства на плочката

Съветът е сексуален

Класически подови настилки

За ремонта на жилищни помещения все по-често се използват естествени материали - по-надеждни и по-безопасни от синтетичните материали. Пример за това са плочките за подова настилка, които се отличават с тяхната издръжливост и отлични характеристики по отношение на топлоизолация и защита срещу различни фактори на отрицателно въздействие. В допълнение, подовите плоскости лесно се полагат и имат по-ниска цена, отколкото например ламинат или бетонна замазка.

Качествената дъска за подови настилки може да продължи повече от 50 години, като същевременно се поддържа интензивно натоварване и не се поддава на сериозни деформации. Когато се използва, не се изисква допълнително покритие, тъй като самата полирана дъска има отлични естетически свойства. Липсата на такава необходимост се потвърждава от топлоизолацията на материала. Дори при ниски температури извън прозореца на дъските може да ходите боси без страх от хипотермия.

Единственият недостатък на естественото дърво е неговата способност да абсорбира голямо количество влага. В същото време, склонността към деформация значително се увеличава, което може да съкрати живота на материала. Въпреки това, ако всички изисквания за ремонт са изпълнени, дъските могат да служат като отлично покритие на пода. За да оцените всичките си предимства, просто погледнете в историческите сгради, тъй като изграждането им е преминало повече от 100 години - повечето от етажите в тях са покрити с дъски от естествено дърво.

Методи за полагане на пода от естествено дърво

В зависимост от нуждите и физическите характеристики на помещението могат да се използват различни методи за полагане на дъската. Заслужава си да тръгнете от планираната проходимост в стаята и въз основа на това да използвате този или този метод за закрепване към основата.

Помислете за основните начини за създаване на дървен под.

Полагане на замазката

Най-простият метод е полагането на замазката или допълнителната основа, фиксирана към нея. В този случай подкрепата за дъската не се изисква, тъй като повърхността вече е изравнена. В допълнение, предимствата на този метод са неговата надеждност и издръжливост.

В този случай, като правило се използва покритие с малка дебелина, при което теглото на плочката за подова настилка е минимално и не създава допълнително натоварване върху подовете. На плочата се поставя слой от допълнителна хидроизолация, след което се закъснява. Това е бара на произволна височина, която ще осигури еластичността на пода и ще ви спести от изкривявания и външен шум. Ако е необходимо, закъснението може да бъде залепено към замазката или закрепването на котвата.

Постават се дъски за дървени трупи, като се започне от стената с най-голямо разстояние до вратата. Първият подов елемент трябва да има жлеб към стената за временни уплътнения с дебелина 10-15 мм, за да се осигури правилно монтиране. Следващите табла се закрепват с канал към гръбнака на предходния. В този случай за уплътняване се използват специални клинове, изработени от същия материал като подовата настилка.

Полагане на неравен под

Разпределение на дъските

Монтиране на дъски на замазка

В случай, че планирате да сложите плочките на пода, който не е изравнен, трябва да извършите задълбочена подготовка. За начало е необходимо да се установи в коя точка на помещението се наблюдава най-голяма височина. Това ще бъде ръководство за формирането на фондацията. Полага се с бар 50 * 50 мм, дължина 200-400 мм. Той е свързан с него от други, натъпкан с прекъснати линии с терена от 400-800 мм.



Моля, обърнете внимание! Разстоянието между пръчките зависи от дебелината на дъската. Ако се използва плоча с дебелина 50 mm, може да се избере максималната стъпка. Ако дебелината на плоскостта е по-малка от 28 мм, тогава стъпката може да бъде по-малка от 400 мм - за да се предотврати появата на силни писъци по време на работа.

Под първия лъч се полага един слой покривен материал за хидроизолация. Освен това, когато нивото на пода е понижено, височината на пръти трябва да бъде изравнена. Направете това със субстрат от няколко слоя от изолационен материал - покривен материал. Правилно поставените барове трябва да имат еднаква височина и да формират успоредни линии. За да ги прикрепите към пода, се използват самопробивни винтове с размери най-малко 6 * 100 mm.

Над баровете се монтират дълги трупи - тесни дъски, които формират основата за бъдещия пол. Както в случая с базовите ленти, тяхната инсталация започва от най-високата точка. За закрепване използвайте винтове с самонарязване 6 * 80 mm или 6 * 100 mm. В този случай инсталирането на всеки дневник трябва да бъде придружено от контрол на височината, използвайки ниво. Ако подът образува неравномерна повърхност, тя ще се износва по-бързо и ще изплюе, когато ходи по него.

Между трупите се полага дебел слой от изолационен материал и самите те се обработват с лак или специални масла. На върха на готовия субстрат дъските се полагат по описаната по-горе процедура. Този метод е по-труден, но не изисква предварително изливане на бетон.

Закрепване и обработка на дъската

Масивна настилка от дърво

Ако дъската не е с високо качество, то може да се напука по всяко време

Всеки етаж на борда, чиито размери позволяват да бъде класифициран като масивен, изисква специално прикрепване към основата. След поставяне на първата дъска е необходимо да я поставите здраво. За това първото 6 * 60 мм винт се завинтва във всяко закъснение, перпендикулярно на пода, на разстояние 30-40 мм от стената. След това същата процедура се повтаря отстрани на скобата. В ъгъла си с винт с винт 45 градуса, чиято шапка се нагрява навътре.

Всяка следваща дъска се закрепва с един винт към изоставането на разстояние 200 мм от предишната - борда за поддръжка. Последният елемент, който се намира най-близо до изхода от стаята, се фиксира с една отвертка на всяко закъснение с пролука 30-40 мм от стената. Освен това, когато полагате първата и последната дъска, не забравяйте дебелината на защитните подложки от 10 мм, за да предотвратите повреда на стените.

Преди крайния етап е необходимо да се полира пода, за да се увеличи неговата устойчивост на влага. За да направите това, използвайте само специално оборудване и избягвайте да използвате ръчна мелница. Най-добрият вариант е да се обадите на строителна компания с мощни машини.

Окончателното завършване на пода се извършва с помощта на специални инструменти. Специалистите препоръчват прилагането на три защитни слоя - импрегниране с масло, както и покритие от восък и лак на основата на полиуретан. И колкото е по-голяма тежестта на плочката, толкова по-защитни материали трябва да се използват за нейното импрегниране.

Термо дърво

Продукти от термична дървесина

Асортимент от термично дърво

Напоследък много често можете да видите рекламата на така нареченото термо-дърво. Това е тънък паркет, който се обработва с пара, висока температура и импрегниране с масла и лакове. Неговата сила значително надвишава аналогичните параметри на необработената дъска, следователно, за да се създаде надеждно покритие, не се изисква голяма дебелина.

Докато конвенционална дебела плочка с дебелина 50 мм се използва за покриване на повърхност, която изисква висока якост, при полагане на термично дърво тази цифра може да бъде намалена на 28-36 мм. Освен това термичната обработка на дървото дава някои предимства - еластичност, здравина, както и допълнителна изолация от влага, топлина и шум. Уникалните характеристики на топлинното дърво позволяват използването му в помещения с висока влажност - в бани, бани и други.

И, разбира се, теглото на борда в този случай ще бъде много по-малко. Поради това елементите от обработеното дърво често се полагат на пода в многоетажни къщи. По този начин подовите дъски, изработени от термична дървесина, са отлична комбинация от класически материали и съвременни технологии.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Характеристики на ламинатаХарактеристики на ламината
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Как да изберем ламинатКак да изберем ламинат
Предимства на паркет дъскаПредимства на паркет дъска
Подова дъскаПодова дъска
Видове паркет дъскаВидове паркет дъска
» » Подови плоскости от векове
© 2021 BggeHat.com