Лампи за тавани на тавана



Районните тавани помагат значително да разнообразят тавана и да покажат въображение в дизайна си. Въпреки че те не са толкова популярни, колкото таваните на други видове, мнозина ги спират. Много е важно за таваните на летвата, както при всички останали видове, да изберете правилното осветление. Това е осветлението, което ще бъде последният етап в създаването на приятна и уютна атмосфера в къщата. Най-често като източник на светлина използва точка или растерни модели на лампи.
таван осветител
В тази статия ще видите как трябва да се инсталира на кабели, какви са тела за окачени тавани, как да изберете най-удобните на модела специално за вас и това, което трябва да се ръководи при избора на окачени тавани и осветление за тях (да се чете: "Видове тавани на летвата: устройство и технология"). Към всяка субтитрите е разбираемо за вас, ние се опитахме да намерим точно тези снимки, които най-добре отразяват смисъла на текста и разкриват същността си.

Монтаж на електрически проводници

Обърнете внимание на окабеляването преди началото на монтажа на тавана. След това няма да има нужда от пробиване на светкавиците и това значително ще улесни работата, тъй като трябва само да поставите телта в специални канали в пространството над последния слой на тавана. Друг плюс на този метод за инсталиране на кабели е пожарната безопасност, която е особено важна в случай на използване на пластмасови или горими материали за тавана.
Можете също така да поставите проводника в метален маркуч. Този метод ще бъде дори по-добър от описания по-горе, тъй като ще осигури по-голяма противопожарна безопасност. В допълнение, ремонтът на електрическата инсталация ще бъде улеснен, тъй като няма да е необходимо напълно да се демонтира таванът, за да се реши проблема на всяко едно място.
лампите в тавана
Като правило, осветителните тела за тавани на щори имат относително малка мощност, поради което окабеляване за окабеляване не трябва да се купува с напречно сечение повече от 2 mm2. Най-добрият вариант би бил напречното сечение на 1,75 мм2.
Закрепването на самия метален маркуч обикновено става с помощта на стандартни скрепителни елементи, въпреки че няма да се случи нищо ужасно, ако вместо фабричните ще използвате закопчалки за занаят.
Интересното е, че някои видове осветителни тела имат специални изисквания за характеристиките на доставената електроенергия, така че понякога може да е необходимо да се купят допълнителни части, например трансформатори.

Видове осветителни тела и осветителни тела за тавани на щори

Както вече споменахме, точковите или растерните тела най-често се използват за тавани на летви. В прожекторите се използват различни видове лампи, така че нека да разгледаме най-често срещаните.

Точкова лампа за таван на шкаф с лампа с нажежаема жичка

Струва си да се отбележи, че лампите с нажежаема жичка са със значителен размер, така че не забравяйте да имате това предвид при проектирането на тавана и покупките. Много хора са привлечени от ниските си разходи и приятния сянка на блясъка, а някои ги използват просто от навик. Въпреки че не се противопоставяме на този тип лампа, съветваме ви да обърнете внимание на недостатъците. Това ще даде възможност трезво да се оценят всички плюсове и минуси.
точкова лампа в тавана
Осветлението в тавана с лампа с нажежаема жичка вероятно ще продължи не повече от 2 години, тъй като нажежаемата спирала бързо изгаря. Освен това настоящите модели лампи с нажежаема жичка изискват ресурс, но по-голямата част от използваната от тях енергия се използва само за генериране на топлина. Следователно, използването на този метод на луминисценция ще бъде оправдано в отделни случаи като допълнително осветление, а като основен ще се опитаме да намерим алтернатива на него.

Точкови халогенни лампи в тавана

Халогенната лампа е модифицирана нажежаема лампа. Принцип на действие точково осветление на тавана остава същата, но колбата се запълва с инертен газ, което позволява да се увеличи срокът на годност на спиралата. В повечето случаи маркови лампи могат да работят от 10 години. А количеството електроенергия, изразходвано при една и съща ефективност, е три пъти по-малко. И още едно предимство е в ниската височина на лампата - 3-5 см.

LED прожектори за таванни релси

Напоследък много хора са чували за този вид осветление, като светодиодите. Този материал е сравнително млад и се появи на пазара не толкова отдавна. Но достойни реклама и добри имоти са информирали много хора за това. Светодиодът е един от най-икономичните опции за осветление.
Интересно е, че при промяната на химическия състав на светодиода в завода се създават различни нюанси на луминисценцията, така че ние можем да изберем всеки цвят, който ви харесва от голямо разнообразие. Но в същото време е необходимо да се оцени приложимостта на приложението му в дома ви, т.е. комбинацията му с цялостния дизайн на апартамента.
как да изберем прожектори за тавани на релси
Светодиодните осветителни тела имат висока ефективност и са силни по отношение на химичните ефекти. Те не са засегнати от висока влажност и стайна температура. Разбира се, тези имоти са направили светодиодни лампи, не е най-евтиният, но те плащат инвестиции в 100. Не забравяйте, че когато изберете да не може да се разглежда преди всичко от цената, тъй като спестяванията при покупка може да доведе до много по-лоши последици в бъдеще. По-добре е да прекарате сега, отколкото да откриете неочаквано необходимостта от ремонт по време на критично финансово положение след няколко години.

Растерни осветителни тела

Той е много подходящ за lumensvet в тавана на осветителното тяло, което придава приятна хладка светлина. Това е флуоресцентни лампи и вградени растерни принадлежности. Оправдано е използването им в голяма стая, където е необходимо силно и дифузно осветление. В малките стаи растерните светлини за тавана на багажника няма да изглеждат най-добре.
Растерните осветителни тела са разделени на няколко вида:
  1. С решетъчно огледало решетка, която е забележимо различна на цена за по-добро.
  2. С параболична скара, благодарение на която получавате приятно равномерно осветление.
  3. С бипароболичната мрежа, която, макар и по-скъпа от другите две, предпазва от отблясъци и контрасти в стаята.
Монтажни светлини за тавана на багажника, подробно видео:

Съвети за избор на осветителни тела за тавана на шкафа

За да изберете правилното осветление, трябва предварително да изчислите задачите и как избраните тела ще се справят с тях. Важно е да се сравнят силата на осветлението в различните части на помещението. Например в зоната на работния плот се нуждаете от най-ярката светлина, за да не разваляте очите си по време на час. В компютърната зона трябва да изчислите количеството осветление, което ще бъде същото като яркостта на монитора.
Важен фактор е спектърът на осветлението на лампата и неговата светлинна мощност. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-малко светлини ще трябва да постигнете желания ефект (прочетете също: "Светещи тавани"). Също така обърнете внимание на етикета на лампата, която разкрива неговата прахоустойчив и водоустойчив Първата цифра след обозначението на писмо съответства на равнището на защита срещу прах по десет система, а втората -. Ниво водоустойчив.
осветителни тела за парапети на тавани
Но тук отново е важно да се вземе предвид оригиналността и качеството на стоките. Маркираните лампи са правилно етикетирани, докато Китай може да постави абсолютно всички цифри, които не отразяват истинската картина.

Съвети за това как да изберете таван и таван осветление за таван тавани

Спомнете си, че основният критерий при избора на всякакви строителни материали е качеството на тяхното производство: винаги се опитвайте да си купите маркови продукти със сертификат. Това ви дава по-голяма увереност за качеството на продукта и географската дължина на неговата употреба. В никакъв случай не купувайте занаятчийски продукти, които могат да се провалят само за няколко дни. Грижете се за себе си и семейството си и се предпазвайте от стреса по всякакъв начин, като купувате качествени продукти! Надяваме се, че ще приложите тези съвети и ще гарантирате тих и щастлив живот, без да се притеснявате за осветлението поне през следващите няколко години.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трябва да знаете - колко е падащият таванТрябва да знаете - колко е падащият таван
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
LED лампи за монтаж на опънати таваниLED лампи за монтаж на опънати тавани
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
Монтиране на грилатови таваниМонтиране на грилатови тавани
» » Лампи за тавани на тавана
© 2021 BggeHat.com