Лесно ли е лепилото за лепило за масло?

Сред разнообразието от материали за замазка, представени на съвременния пазар на строителни и довършителни продукти, специално място се заема от пълнене на основата на нефт. Поради своя състав обхватът на приложението му не се ограничава само до измазани повърхности. Но къде точно може да се използва този състав, какви са неговите предимства и недостатъци, както е описано в нашата статия.

Масло и лепило - състав и основни характеристики

На днешната дата в страната ГОСТ 10277-90 описва пълнител като цяло, като се отбелязва, че той е на масите, които включват различни компоненти, които взаимодействат помежду си. Смесите се използват за довършване на повърхности от различни материали. Няма отделен документ, който по някакъв начин ще регулира състава и характеристиките на маслото или масленото лепило за лепило. По тази причина предприятията използват техническите си условия вместо GOST. Ето защо не съществува универсална рецепта за тези формулировки, тъй като всеки производител добавя специални съставки към шпакловките.

Основният компонент на глутиновите пълнители на основата на масло е лененото масло

Основният компонент на глутиновите пълнители на основата на масло е лененото масло

Стандартният състав на шпакловъчното лепило се състои от сушене на масло, което е свързващ компонент, вода, пълнители, лепило, пластификатори, втвърдители. Трябва да се отбележи, че креда се използва като пълнители. За да се придаде цвят на състава, се въвеждат пигменти, които са отговорни за високата белота на замазката. Пластификаторите са отговорни за защитните качества на състави: противопожарна защита, водоустойчивост и т.н. В допълнение, производителите могат да добавят Шпакловъчни съединения, както и други компоненти, такива като сгъстяващи средства, антисептици, и т.н. - това не забранява ГОСТ ...

Техническите характеристики на замазката винаги могат да се видят на опаковката - производителят трябва да предостави тази информация. Материалът има отлична адхезия към бетонни и тухлени повърхности, както порьозни, така и гладки. В допълнение, композициите се вписват добре върху дървени, метални и стъклени субстрати, които ги отличават между гипс и циментови замазки, предназначени повече за декорация на стени и гипсокартонени конструкции. Най-популярни са универсалните съединения, които могат да се използват при различни режими на влажност и температура.

Преди да започнете работа със сместа, препоръчваме да се запознаете с основните технически характеристики на смесите с масло-лепило, посочени в таблицата:

Основното свързващо веществоленено масло
Допълнителни компонентиСъгласно спецификацията на производителя
съгласуваностХомогенна маса под формата на гъста паста без примеси и чужди включвания
Консумация с дебелина 1 мм0,8-1,5 kg / m2
Време за сушенеВ зависимост от условията на околната среда, местонахождението и материала на приложение, но не повече от 24 часа от датата на подаване на заявлението
Дебелината на работния слойНе повече от 2 мм, се разрешава да се нанася на няколко слоя
Условия за съхранениеСъставът се съхранява при положителна температура и относителна влажност не повече от 80 в плътно затворен контейнер. Еднократно замразяване се допуска с последващо размразяване при стандартни условия без ускоряване на процеса.
Срок на съхранение6-12 месеца

Масло за лепило - разбираме предимствата и търсим недостатъци

Замазката, която се основава на ленено масло, се използва за създаване на гладки повърхности с последващо довършване. На обработените от него повърхности е възможно да се залепят тапети, винилови филми и подобна продукция. Повърхностите могат да бъдат боядисани с бои от различен произход: масло, водна основа и т.н. Сред очевидните предимства е, че мазилката лесно се нанася. Трябва да се отбележи, че продуктът се продава готов, така че няма нужда от самостоятелно размесване на разтвора.

Както вече споменахме, агентът за замазка може да се нанася върху повърхности от всякакви материали, освен това има малка цена, която го прави подходящ за използване в големи площи. Той е пластмаса, така че дори човек, който няма специално обучение, ще се справи с него. Съставът изсъхва много бързо, поради което следващият слой или покритието може да се нанася без да се чака дълго време, какъвто е случаят с циментовите съединения. Това предимство пред други видове шпакловки помага за намаляване на ремонтните работи понякога.

Продуктът е екологичен и не съдържа вредни вещества, което прави възможно успешното прилагане на формулировки на закрито без страх от здравето. Малка специфична миризма, която може да се прояви при работа с материал, е следствие от използването на технически лак. Особено е характерно за смеси от шпакловка, специално проектирани за дървени повърхности. За да се справиш с това, ще помогнеш да изпереш стаята. Повърхността след нанасянето остава пропусклива за парите и не отделя опасни вещества, дори когато се нагрява.

Заедно с гореспоменатите предимства при използването на лепила на базата на масло, си струва да се помнят недостатъците, които не са лишени от продукта. Замазката не понася ефектите на влагата и постоянния контакт с водата. Поради тази причина не се препоръчва да се използва, когато завършвайки стените в банята. Трябва да се отбележи, че керамични плочки и подобни материали, както и дървени панели, не могат да бъдат нанесени върху маслени повърхности, лепени с лепило, обработени с масло.

Залепващата замазка FillerMask изсъхва много бързо, което значително намалява времето за работа с петрол и лепило - разбираме предимствата и търсим недостатъци

Лепилото за лепило с масло се изсушава много бързо, което значително намалява времето за ремонт

Замазката не е предназначена за дългосрочно съхранение, тъй като губи своите свойства на пластмаса с течение на времето. Не се препоръчва да се използва в неотопляеми помещения, защото при по-ниски температури тя започва да се разпада и напълно се влошава. Не използвайте замазки върху повърхности, които ще бъдат подложени на силен механичен стрес. Значителен недостатък при използването на сместа е, че той не винаги е съвместим с покритието, така че трябва да се използва главно, когато се планира да се обработва повърхността с маслени материали.

Важно! Замазката е доста капризна, затова е целесъобразно да се работи при температура най-малко 10 ° С - оптимално 20-22 ° С и влажност до 70 ° С.

Етапи на работа - препоръки от професионалисти

Преди да започнете ремонтните работи, се препоръчва повърхността да се подготви добре за по-добро нанасяне на шпакловъчна паста. Субстратата трябва да е суха и да не съдържа различни замърсители. Препоръчва се да се отстрани старото, нестабилно покритие и боя и да се почисти повърхността. Основите от дърво и метал трябва да бъдат обезмаслени. За работа използвайте гумени ръкавици и очила. Тъй като съставът се продава в готов вид, ще бъде достатъчно да се разбърква с бормашина или ръчен метод преди употреба.

Повърхността, върху която ще се постави замазката, трябва да е суха и чиста

Повърхността, върху която ще се постави замазката, трябва да е суха и чиста

Препоръчва се също така подготвяне на повърхности, за които можете да използвате ленено масло. Нанесете го в чиста форма, но можете да замените този продукт с разреден латекс 6: 1. Трябва да се отбележи, че самото шпатлевку може да се разрежда малко. Ако се използва вода за акрилни съединения, в нашия случай се използва чисто изсушаващо масло от 5-15, докато се постигне необходимата консистенция. Ако има значителни повреди и вдлъбнатини на повърхността, препоръчваме те първо да бъдат отстранени - измазани или измазани.

Важно! Маслените формулировки са запалими, поради което при употреба трябва да се изключи всяка възможност за пожар!

Можете да започнете работа веднага след приключване на цялата подготвителна работа. Слоят от маслената замазка се нанася с дебелина не повече от 2 мм. Ако по някаква причина трябва да приложите по-дебел слой, тогава трябва да направите това на няколко етапа в тънки слоеве. Важно е да се разбере, че всеки предишен слой трябва да се излекува напълно преди да се приложи следващият слой. Това отнема до 4 часа, в зависимост от дебелината на приложената смес. Отстраняването на повърхността с шкурка или ренде може да се извърши 7-8 часа след завършването на основния вид работа.

Цялата й здрава повърхност, обработена с маслен състав, набира след ден. Не се препоръчва да започнете довършването на повърхността преди това време, тъй като съществува опасност от мастни петна поради факта, че пълнежът включва ленено масло. За допълнителна защита срещу такива проблеми се препоръчва повърхността да се обработва с грунд за проникване в дълбочина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете лепило за плочките за топъл подИзберете лепило за плочките за топъл под
Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…
Как да изберем правилното лепило за плочките за баняКак да изберем правилното лепило за плочките за баня
Лепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилотоЛепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилото
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Как да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимстваКак да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимства
Определяне на консумацията на лепило за блокове от газобетонОпределяне на консумацията на лепило за блокове от газобетон
Маслото за двутактови двигатели с въздушно охлажданеМаслото за двутактови двигатели с въздушно охлаждане
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Какво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pvaКакво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pva
» » Лесно ли е лепилото за лепило за масло?
© 2021 BggeHat.com