Как е направена облицовката на къщата от газобетонни тухли?

Строителството на жилищни сгради от газобетон започна съвсем наскоро, но сградите, изработени от този материал, леки и издръжливи, вече се оказаха добре сред строителните организации и клиенти. За тяхното изграждане обикновено не се нуждаят от масивна основа и това води до по-евтин процес на строителство. Газираният бетон има следните положителни свойства:

Къща от пяна блокове

Че къщата от блокове не поглъща влагата и е по-добре да запази топлината, тя се изтласква с тухли.

  • е технологично напреднало;
  • има по-малко тегло в сравнение с тухлен блок;
  • В същата дебелина като тухла, тя запазва по-добре топлината;
  • Къщата от газовия блок може да бъде монтирана на плитка, плитка основа.

Всички тези предимства на къщите, изработени от газобетон, се проявяват напълно чрез наблюдение на строителната технология от този материал. Този тип строителни блокове е бетон без добавяне на чакъл. Има много сферични кухини, които са получени чрез процес на производство газирани: маса от материал по време на неговото втвърдяване омесва специални вещества, които отделят газ, който стимулира образуването на устройството на голямо количество въздушни мехурчета тяло. Това обяснява лекотата на газобетонния блок и неговата повишена топлинна мощност. Но тези предимства могат лесно да бъдат намалени до нула, ако технологията за изграждане на къщи от този материал бъде нарушена (което се случва доста често, особено в регионите).

Схема на облицовката

Схемата за облицоване на газобетон.

За да се намалят разходите, много организации не използват специално лепило, когато облицоват сграда от този материал и се използва обикновена циментова смес, което е грубо нарушение. Това е така, защото повечето строители нямат необходимите умения да прилагат това лепило, което изисква идеално покритие на повърхността и много точна дозировка. Тъй като тези условия в руската реалност са много трудни за изпълнение, тогава се използва конвенционален циментов разтвор, който рязко намалява топлоизолационните свойства на газобетонния блок. След това къщата в строеж изисква допълнително затопляне.

Един от недостатъците на газьола е високата му порьозност: много бързо започва да абсорбира влагата, така че сградите от него трябва да бъдат построени в сухо време. Когато вали, както и други видове лошо време е необходимо, за да затворите чаршафите на покривен материал, или полиетилен, както и в процеса на изграждане на блокове често са дребен по която снася роди вътрешната празнота и увеличава възможността за влага в материала.

Как мога да направя фасадата на газобетон?

За да се отстранят горните недостатъци, сградата трябва да е с лице. За тази цел се използват следните материали и методи:

Довършителни работи на къщи от газобетон

Правилно и неправилно декориране на къщи от газобетон.

  1. Боядисването на блокове се извършва със специални пълнители или текстурирани бои, които преминават по двойки.
  2. Направете препокриващи се стени на къщата от газобетон с различни декоративни панели (възможно е да използвате сайдинг, облицовка и т.н.).
  3. Възможно е покриването на блоковете със специална тънкослойна мазилка, която е лека и се използва за защита на бетонния бетон.
  4. Най-често се използват тухлени облицовки.

Тези методи за защита на сградата позволяват двойките свободно да преминават през стени, не позволяват влагата да се задържи в тялото на материала и да има добри декоративни и естетически качества. От горните методи на обличане изберете този, който е най-полезен за клиента по финансови причини.

Защита на стените на къщата по различни методи

Ако се избере първият метод за покриване на стените на сградата, тогава боите (или шпаклите), предназначени за външно покритие, се използват за защита на бетонния бетон. Технологията на такива произведения е добре известна и няма смисъл да се занимаваме с нея. Основното е, че боята (замазката) пропуска двойките.

Ако се използва методът за покриване на стените с декоративни панели, този процес се разделя на два етапа:

Схемата на декорация с тухли или камък

Схемата за довършване на къща от газобетон с тухли или камък.

  1. Първо, трябва да монтирате крепежни елементи, върху които ще бъдат монтирани облицовъчните елементи.
  2. След това монтирайте самите панели.

Сега на пазара на сградите имаше фасадни детайли с приспособлението. Те са монтирани върху газобетон и след това фиксират основните декоративни панели.

Ако стените на сградата са измазани, тогава тази работа се извършва, както следва:

  1. Монтажът на мазилка се извършва.
  2. На него се полага слой от материал с необходимата дебелина, затова е необходимо стриктно да се спазват температурните режими за избрания вид мазилка.
  3. Заливането се извършва на правилните места.

Понастоящем за жилища, изработени от газобетон или газ-силикатни блокове, се произвеждат специални мазилки, които отговарят на всички изисквания: преминават през изпаренията и спират влагата. Технологията за тяхното обработване не се различава от използването на обикновена мазилка и се изпълнява, както е описано по-горе.

Облицовка на сгради с газобетонни тухли

Облицовъчни керамични тухли

Облицовъчни керамични тухли.



Този метод е труден, но е много по-ефективен и по-надежден от други методи за защита на стените. Ако си свършат работата в съответствие с настоящата технология (макар че е доста сложно), лигавицата ще продължи много години, и клиента няма да се налага да се грижи за всеки 5-10 години по украсата на къщата.

Ако бъде решено да се направи тази работа, тогава по време на полагането на основите на сградата, се планира да се увеличи нейният размер. В същото време трябва да се има предвид, че газобетонните блокове ще бъдат положени по вътрешния им периметър, а външната - върху тухлена облицовка.

Самата конструкция на фондацията трябва да бъде едно цяло.

Разстоянието между зидария блокове и тухлена зидария. Обикновено се избира между 0,5 и 0,6 метра.

Самите тухли са разположени на един ред, при спазване на следните правила:

  1. За да се определи точно, е необходимо да се поставят маяци.
  2. Използвайте нивото, за да следите правилността на зидарията по вертикала.

Тези работи трябва да се извършват с помощта на кухи тухли за облицовка или на нейния силикатен аналог. Материалът трябва да бъде с добро качество. Когато се използва конвенционален тухлен блок, е необходимо допълнително да се измажат стените на сградата, което ще доведе до увеличаване на финансовите разходи и навлизането на труда.

Облицовката на стени от газобетон може да се извърши по два начина:

Облицовка на зидария в подова тухла

Облицовка на зидария в подова тухла.

  1. Тухла е разположена близо до основната стена.
  2. Между зидарията и основната конструкция остава малко пространство.

Когато се използва първият вариант, слой от топлоизолационен материал се полага между газобетон и тухли (експандиран полистирен и подобни топлоизолатори). Това позволява да се получи частична защита на основните стени от проникване на влага. По този начин е необходимо да оставите в стената вентилационни проходи за въздух.

Когато се използва втората опция, не се препоръчва да се фиксират циментови стени от бетон и тухли, тъй като тези материали имат различни коефициенти на линейно разширение. При екстремна топлина или тежка студ, облицовката ще бъде унищожена, ако е здраво свързана с основната стена на газобетон. Има два начина за правилно свързване на структурата на капитала и тухла:

  1. При монтажа на главните блокове газобетон, те се поставят заедно с армировъчните пръти, които трябва да изглеждат от газобетон за 10-20 см или повече. Когато тухлите се поставят, тези краища трябва да попаднат вътре в облицовката.
  2. При втория начин на свързване в блока на газьола дългият щифт (повече от 12 см) е изкован. Той има перална машина в края. Тази работа трябва да се започне след като се полагат един слой от тухлена облицовка, в която се прави канал. Извършва се с дебелина не по-малка от половината от дължината на щифта. Следващите редове от тухлена облицовка и всички щифтове се припокриват - получава се много силна и надеждна купчина.

За да се получи висококачествена и трайна конструкция, е необходимо напълно да се придържаме към технологията за подготовка на хоросан за зидария:

Методи за закрепване на облицовъчните тухли

Начините за фиксиране на облицовъчните тухли към стената от блокове с газобетон.

  1. Преди започване на работата тя трябва да бъде смесена, за да се предотврати загубата на пясък и да се осигури високо качество на сцеплението на тухли.
  2. Решението трябва да се прилага възможно най-равномерно, в противен случай ставите ще бъдат с лошо качество, най-приемливата дължина е 11-15 мм.
  3. Ако върху тухла е паднала спрей от разтвор, трябва незабавно да се отстранят. След изсушаване това не може да бъде направено.

Понякога клиентът допълнително изисква боядисване на тухлената облицовка с фасадна боя, която е естествена. Това ще подобри топлоизолационните свойства на къщата.

Материали и инструменти, използвани в облицовката на сградите

Ще ви трябва:

  • тухла;
  • циментов разтвор;
  • топлоизолационен материал;
  • армировка или метални щифтове с шайби;
  • мистрия, чук (чук);
  • равнище;
  • рулетка или владетел.

Желателно е къщата, изработена от газобетон, да изглежда оригинална и привлекателна. В същото време разходите за завършването му с тухли или други материали трябва да бъдат в разумни граници. Сградата трябва да се отличава от другите сгради с естетиката си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Газирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къщаГазирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къща
Състав на газаСъстав на газа
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
Аерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложениеАерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложение
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
» » Как е направена облицовката на къщата от газобетонни тухли?
© 2021 BggeHat.com